הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הדלקת שלא רוצה לעבור

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
לפני בערך חודש וקצת התחילה לי דלקת בכתף כתוצאה מהסקוואט.. המוט כנראה לא ישב לי טוב על השריר והוא פצע אותו. בהתחלה ניסיתי הכל: קרח וכרית חימום, נורופן, מנוחה. בקיצר המנוחה הראשונה שלי כנראה היית מזלזלת מדי, נחתי בערך יומיים ובניתי על הנורופן. הכאב אומנם ירד באימון הראשון אבל עדיין הורגש..
בקיצר אני חוזר להתאמן כמה שבועות עד שהכאב חוזר לרמה גבוה ואי אפשר להתאמן..
הייתי אצל אורטופוד מטומטם והוא אמר לי לנוח חודש וזה יעבור, אז שאלתי אותו ואם אני נח חודש וזה חוזר אז הוא עונה לי "אל תעשה לעולם את התרגיל"
אמרתי שאני אקח את עצמי בידיים, גם ככה היה לי טיול שנתי אז לקחתי מנוחה של שבועיים.
חוץ מלרדת בכוח ובמשקל כנראה שלא קרה הרבה..:(
באתי למכון, עשיתי סקוואט, ואני להפתעתי מגלה שאין אפילו שבריר של כאב!
אימון אחריו שבעצם היה היום, אני יורד לסקוואט ולאט לאט עם כל חזרה הכאב התגלגל בחזרה.
יש למישהו פתרון? אני כבר קרוב לפרישה ללג פרס ;gahz

נערך לאחרונה:
כתף זה איזור בעייתי, אם יש לך דלקת אתה חייב לנוח לפחות איזה חודש,חודש וחצי בלי לעשות כלום, זה עדיף מאשר שיגרם לך נזק בלתי הפיך, כמובן שכדי שתלך לאורתופד שיבדוק בדיוק מה הבעיה.
בכל מקרה רק בריאות והצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה. רק שחכתי לציין שהייתי אצל אורטופוד מטומטם והוא אמר לי לנוח חודש וזה יעבור, אז שאלתי אותו ואם אני נח חודש וזה חוזר אז הוא עונה לי "אל תעשה לעולם את התרגיל"

הוא באמת מפגר אם אמר לך את זה, סקוואט כשעושים אותו נכון הוא רק יכול לעזור, אבל לגבי המנוחה אין לך ברירה, ל גם פעם הייתה דלקת בפרק כף יד ולקח איזה חודשיים וחצי עד שזה עבר לי.

• פותח/ת השרשור
אבל נחתי וזה עבר לי. זה חזר כי הרקמות כנראה לא השקמו, ישר הפלתי 100 קילו.
הפרוטוקול נשמע לי מאוד יעיל האמת, אבל איך אני אסע כל יום למכון כושר, ובראשן המכון סגור.. הפרוטוקול יעבוד אם אני אלך רק בימי עבודה?
(זה גם אומר שאני לא אתאמן שבועיים?)

או שתעבור בינתיים לHB או לפרונט סקוואט, ככה תוכל עדיין לעבוד אבל הדלקת תעבור.
במקביל תעבוד על גמישות כתפיים עם מקל מטאטא, כשתרגיש יותר טוב ותצבור קצת גמישות בכתף תחזור לאט לאט, תשים לב שאתה באמת שם המוט איפה שצריך, אולי אתה שם אותו יותר מדי נמוך.

וואו גם אם לא תעשה סקוואט לעולם מה יקרה????? אני פרשתי מסקוואט כי כל הזמן נפצעתי באגן ובג תחתון עברתי ללגפרס הרגליים שלי התפוצצו והם ואחד החלקים החזקים אצלי בגוף. לגבי הפציעה אתה כנראה לא גמיש מספיק בכתפיים אני ממליץ לך לעבוד ולחזק את מסובבי הכתף שלך. ולהגמיש את המפרק.

או שתעבור בינתיים לHB או לפרונט סקוואט, ככה תוכל עדיין לעבוד אבל הדלקת תעבור.
במקביל תעבוד על גמישות כתפיים עם מקל מטאטא, כשתרגיש יותר טוב ותצבור קצת גמישות בכתף תחזור לאט לאט, תשים לב שאתה באמת שם המוט איפה שצריך, אולי אתה שם אותו יותר מדי נמוך.

יניב אתה מלך

• פותח/ת השרשור
וואו גם אם לא תעשה סקוואט לעולם מה יקרה????? אני פרשתי מסקוואט כי כל הזמן נפצעתי באגן ובג תחתון עברתי ללגפרס הרגליים שלי התפוצצו והם ואחד החלקים החזקים אצלי בגוף. לגבי הפציעה אתה כנראה לא גמיש מספיק בכתפיים אני ממליץ לך לעבוד ולחזק את מסובבי הכתף שלך. ולהגמיש את המפרק.
you can leg press, but its gay.
מבין?

שמעו, מנוחה פשוט לא תעזור לי להשתקם, הפצע יסגר אבל הוא לא יעלם, לא בזמן הקרוב.

הפרוטוקול נשמע לי מעולה, אני יוכל לחדש את הרקמות וזה עשוי להיות הפתרון.
אגב אין לי בעיות גמישות אני בטוח, כבר שנה שאני עושה סקוואט עם אחיזה צרה, רק בגלל הדלקת עברתי לרחבה.
מה גם שעולים בהדרגה במשקל עד שהכאב עובר, ככה אני אגיע למשקל מקסימלי וגם אעבוד על הטכניקה.
יש לי כמה שאלות אז אני אפתח נושא אחר בקשר לפרוטוקול..

אני לא יודע מה כולם החליטו שפרוטוקול הפציעות הזה הוא התשובה המשיחית לכל כאב שהוא. יש כאבים שהוא לא יעביר, ודלקת (אם יש) תיקח הרבה יותר זמן וכנראה שתאלץ אותך לוותר על אימונים לתקופה, אחרת היא לא תעבור.

you can leg press, but its gay.
מבין?

שמעו, מנוחה פשוט לא תעזור לי להשתקם, הפצע יסגר אבל הוא לא יעלם, לא בזמן הקרוב.

הפרוטוקול נשמע לי מעולה, אני יוכל לחדש את הרקמות וזה עשוי להיות הפתרון.
אגב אין לי בעיות גמישות אני בטוח, כבר שנה שאני עושה סקוואט עם אחיזה צרה, רק בגלל הדלקת עברתי לרחבה.
מה גם שעולים בהדרגה במשקל עד שהכאב עובר, ככה אני אגיע למשקל מקסימלי וגם אעבוד על הטכניקה.
יש לי כמה שאלות אז אני אפתח נושא אחר בקשר לפרוטוקול..

leg press gay???? השטות הכי גדולה ששמעתי בחיים שלי. בוא תעשה אימון רגליים איתי ונראה אם תגיד את המשפט הזה שוב בחיים חחח

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מה כולם החליטו שפרוטוקול הפציעות הזה הוא התשובה המשיחית לכל כאב שהוא. יש כאבים שהוא לא יעביר, ודלקת (אם יש) תיקח הרבה יותר זמן וכנראה שתאלץ אותך לוותר על אימונים לתקופה, אחרת היא לא תעבור.
הוא פשוט נשמע לי הגיוני.. נחתי שבועיים, הפצע נסתם, פלא שאני אבוא ואפיל 100 קילו על הפצע הוא לא יפתח?
אבל בפרוטוקול אתה עולה במשקלי עבודה בדרגה, נותן לעור להתרפא.
יש לי דלקת קלאסית, אני בטוח שאם אני אנוח אני אצטרך לנוח לפחות ל3-4 חודשים ואני פשוט לא מוכן לזה.

adimenia-
משקל על המוט זה לא הכל, אני מעדיף לעשות 50 קילו סקוואט בטכניקה מושלמת ונקיה מאשר 100 קילו לג פרס.
סקוואט זה תרגיל הארד קור, לג פרס.. לא.

צר לי לאכזב, אבל ברוב המקרים דלקת בכתפיים לא "נסתמת" תוך שבועיים.. אולי הכאב דהה או נעלם, אבל אם יש דלקת חריפה לא בטוח שפרוטוקול הפציעות יעזור. בחירה שלך אם לנוח או לא, זה גם תלוי בחומרת הפציעה, אבל לפעמים צריך לשחרר.

אתה אומר שלג פרס הוא תרגיל יותר טוב מסקוואט?

• פותח/ת השרשור
צר לי לאכזב, אבל ברוב המקרים דלקת בכתפיים לא "נסתמת" תוך שבועיים.. אולי הכאב דהה או נעלם, אבל אם יש דלקת חריפה לא בטוח שפרוטוקול הפציעות יעזור. בחירה שלך אם לנוח או לא, זה גם תלוי בחומרת הפציעה, אבל לפעמים צריך לשחרר.
מסכים, בכל מקרה שווה לנסות, אין לי מה להפסיד, סביר להניח שאם זה לא יעבור אני אעבור לצד השני.. תרתי משמע חח 🤡

אם זה רק בסקוואט, אין לי מה להגיד פשוט אל תעשה את התרגיל הזה.
אמנם אתה תפסיד הרבה אבל אתה מסכים איתי שזה עדיף מכלום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית