הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לפרוטוקול פציעות

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
יש לי כמה שאלות.
1)כתוב שרקמות השריר מתחדשות, ואם הפציעה נמצאת בעצם הפרוטוקול לא יעיל? התשובה די ברורה, השאלה היא האם ללכת לאורטופד זה הפתרון היחידי?

2)הבנתי שצריך להתאמן 14 יום רצוף, המכון שלי סגור ביום ראשון. זה יהיה נוראי?

3)ולא הבנתי כל כך את קצב העלייה במשקל.
יום ראשון 3X25
יום שני 45X2 ו55X1
יום שלישי 45X1 55X1 65X1
ואז להמשיך לעלות משקל..? באיזה קצב? עד כמה להוסיף?, אם ה5 חזרות שלי זה בסביבות ה125 קילו עם טכניקה בינונית..

4) הפציעה היא בכתף, דלקת, זה אומר שאני לא אוכל לעשות שום תרגיל אחד מלבד הסקוואט? גם לא דדליפט?

5) מבחינת מנוחה יפריע אם אני אשחק כדורגל בשכונה?

תודה!

תבין שאין דברים קבועים, וכמו שחיים אמר באשכול אחר, זה שתעשה את הפרוטוקול הזה לא אומר שהפציעה שלך באמת תעבור כל כך מהר, זה יכול לעזור זה הכל, זה לא איזשהו פיתרון קסמים לכל בעיה.

פציעות כתפיים בחדר כושר זה הפציעה הכי שכיחה כמעט כל מי שדורך במכון כושר.
לא חייבים להתאמן רצוף 14 יום, אין פה שחור ולבן, העניין המרכזי הוא להזרים דם לשריר ולשקם את טווח התנועה המלא של המפרק, אי אפשר לדעת כמה זמן ייקח לכאב לעבור, זה משהו שתצטרך לשים אליו לב, ברגע שהכאב מתחיל לחלוף או להיות יותר עמום אז אפשר לאט לאט להעלות משקלים.

בקשר לסקוואט אני אמרתי את דעתי, בינתיים אתה יכול לעבור לHB שייתכן ולא יכאיב לך, או אפילו לפרונט סקוואט, אתה חייב גם בנוסף לעבוד על הגמישות, גם אם אתה חושב שאתה מספיק גמיש, זה ישמור לך על הטווח תנועה המלא של המפרק בזמן שאתה נותן לו מנוחה.
יכול להיות שהדלקת נגרמת מלחיצות(בנץ' רגיל\עליון\תחתון או לחיצות כתפיים או אפילו מתח או פולי עליון - קשה לדעת בוודאות), יכול להיות שזה אפקט מתמשך של אפקט הצביטה שפשוט החמיר. אם זה המקרה, בדר"כ להכניס את המרפקים פנימה בלחיצות יעזור, לעבור לאחיזה בסופינציה במתח גם יכול לעזור (או מיד פוסישן).
כמו שעדי אמר לך מקודם, לחזק את כל הרוטאטור קאפס זה רעיון מעולה, מאחר ואלו שרירים שמייצבים את המפרק,
אתה יכול לחפש מאמרים בנושא.
אני לא רואה סיבה ממשית שיפריע לך לעשות דדליפט, אלא אם כן כואב לך ספציפית בתרגיל עצמו.
מאותה סיבה אני גם לא רואה צורך ממשי להפסיק לעשות כל פעילות, אלא אם כן זה ממש כואב לך ואתה חושב שזה מחמיר את המצב.

אני חושב שזהו פחות או יותר , תרגיש טוב.

• פותח/ת השרשור
תבין שאין דברים קבועים, וכמו שחיים אמר באשכול אחר, זה שתעשה את הפרוטוקול הזה לא אומר שהפציעה שלך באמת תעבור כל כך מהר, זה יכול לעזור זה הכל, זה לא איזשהו פיתרון קסמים לכל בעיה.

פציעות כתפיים בחדר כושר זה הפציעה הכי שכיחה כמעט כל מי שדורך במכון כושר.
לא חייבים להתאמן רצוף 14 יום, אין פה שחור ולבן, העניין המרכזי הוא להזרים דם לשריר ולשקם את טווח התנועה המלא של המפרק, אי אפשר לדעת כמה זמן ייקח לכאב לעבור, זה משהו שתצטרך לשים אליו לב, ברגע שהכאב מתחיל לחלוף או להיות יותר עמום אז אפשר לאט לאט להעלות משקלים.

בקשר לסקוואט אני אמרתי את דעתי, בינתיים אתה יכול לעבור לHB שייתכן ולא יכאיב לך, או אפילו לפרונט סקוואט, אתה חייב גם בנוסף לעבוד על הגמישות, גם אם אתה חושב שאתה מספיק גמיש, זה ישמור לך על הטווח תנועה המלא של המפרק בזמן שאתה נותן לו מנוחה.
יכול להיות שהדלקת נגרמת מלחיצות(בנץ' רגיל\עליון\תחתון או לחיצות כתפיים או אפילו מתח או פולי עליון - קשה לדעת בוודאות), יכול להיות שזה אפקט מתמשך של אפקט הצביטה שפשוט החמיר. אם זה המקרה, בדר"כ להכניס את המרפקים פנימה בלחיצות יעזור, לעבור לאחיזה בסופינציה במתח גם יכול לעזור (או מיד פוסישן).
כמו שעדי אמר לך מקודם, לחזק את כל הרוטאטור קאפס זה רעיון מעולה, מאחר ואלו שרירים שמייצבים את המפרק,
אתה יכול לחפש מאמרים בנושא.
אני לא רואה סיבה ממשית שיפריע לך לעשות דדליפט, אלא אם כן כואב לך ספציפית בתרגיל עצמו.
מאותה סיבה אני גם לא רואה צורך ממשי להפסיק לעשות כל פעילות, אלא אם כן זה ממש כואב לך ואתה חושב שזה מחמיר את המצב.

אני חושב שזהו פחות או יותר , תרגיש טוב.

ניסיתי HB, כואב לי עדיין.
לגבי התנועה עם הכתף, כרגע יש לי תנועה מלאה ללא שום בעיה, אני גם לא מרגיש את הכתף כואבת, לא בפרס, לא בפוש פרס ולא בבנצ' פרס. זאת נקודה מסוימת שכנראה יש שם דימום.
אגב ניסיתי פרונט גם כן והיה לי די קשה. לא כאב לי הכתף אבל לעשות את התנועה עם משקל היה לי מאוד קשה.
לכן הפרוטוקול נשמע לי כל כך אמין כי הוא מדבר בדיוק על מה שאני צריך, לשקם את הרקמות.
לגבי דרכי הפעולה, הבנתי, תודה.
יש לי הרגשה חיובית חזקה בקשר לפרוטוקול, אני אנסה אותו.
אבל כתוב לא לעשות שום פעולה בזמן המנוחה, לעשות דדליפט (למרות שאני לא מושך עם הכתף, הוא אכן משתתף בתרגיל) לא יכול לפגוע?
שוב תודה.
שוב תודה.

אם אין כאב אני לא מאמין שיש בעיה, בקשר לפרונט סקוואט, כמו כל דבר צריך להתרגל, ואין מה להתבאס מהמשקלים, המשקל של פרונט סקואט תמיד יותר נמוך מבק סקוואט

• פותח/ת השרשור
אם אין כאב אני לא מאמין שיש בעיה, בקשר לפרונט סקוואט, כמו כל דבר צריך להתרגל, ואין מה להתבאס מהמשקלים, המשקל של פרונט סקואט תמיד יותר נמוך מבק סקוואט
הבעיה היא ספציפית בבאק סקוואט כשהמוט נמצא בנקודה מסוימת על הכתף, בשום תרגיל אחר זה לא מפריע לי.

אני פשוט לא אוהב לעשות פרונט סקוואט, אני לא נהנה מהתרגיל הזה.

אז בקשר לפרוטוקול, אני צריך להמשיך איתו עד שאני מרגיש שהכאב דועך עד שנעלם סופית?

בעיה בעצם?! זה כבר לא לפרוטוקול זה לעשות גבס...
לגבי הפרוטוקול - אתה לא אמור לעשות שום דבר שלא רשום שם גם לא דדליפט. תן שבוע שבועים לגוף להחלים והאימונים שלך צריכים להתרכז בחימום ממשקל אפסי עד למשקל שאתה מתחיל להרגיש קצת...

• פותח/ת השרשור
בעיה בעצם?! זה כבר לא לפרוטוקול זה לעשות גבס...
לגבי הפרוטוקול - אתה לא אמור לעשות שום דבר שלא רשום שם גם לא דדליפט. תן שבוע שבועים לגוף להחלים והאימונים שלך צריכים להתרכז בחימום ממשקל אפסי עד למשקל שאתה מתחיל להרגיש קצת...
הבעיה בעצם היא לא בעיה שלי, היא בעיה של חבר שלי.
הוא בתחילת הדרך לא הזיז את הברכיים מספיק לצדדים כנראה וכל פעם קרס, היום כשהוא עושה סקוואט בעבודה הוא לא מרגיש כלום אבל איך שהוא מסיים הוא מרגיש כאבים בברכיים.

לגבי העזרה, תודה רבה, ובגלל שיש לך נסיון בנושא אז אני אשאל שוב:
אם אני אשחק פעם ב.. כדורגל בשכונה, זה יכול איך שהוא להפריע לי להתאוששות?
למשל היום כן שחקתי ואיכשהוא כנראה הדם זרם לי בגוף ואז התחלתי להרגיש את המקום, אולי זה בגלל שהרמתי ידיים שרצתי או משהו..

לא יודע לענות לך על זה. תלוי בגוף שלך ובדרך שהוא יכול להחלים. אם אתה מרגיש את הדלקת/כאב כשאתה משחק כדורגל אז אל תשחק.
אתה אמור לעשות את הפרוטוקול כמו שהוא ולא לגרוע מהריפוי בכך שתעשה שטויות. או שתעשה את זה כמו שצריך הוא שתעשה משהו אחר. הפרוטוקול מבוסס על RICE שזה Rest Ice Compression Elevation
ואם אתה לא REST אז זה לא שווה.
הפעילות ה"אינטנסיבית" היחידה שאתה אמור לעשות בזמן הפרוטוקול זה מה שרשום בפרוטוקול.

• פותח/ת השרשור
לא יודע לענות לך על זה. תלוי בגוף שלך ובדרך שהוא יכול להחלים. אם אתה מרגיש את הדלקת/כאב כשאתה משחק כדורגל אז אל תשחק.
אתה אמור לעשות את הפרוטוקול כמו שהוא ולא לגרוע מהריפוי בכך שתעשה שטויות. או שתעשה את זה כמו שצריך הוא שתעשה משהו אחר. הפרוטוקול מבוסס על RICE שזה Rest Ice Compression Elevation
ואם אתה לא REST אז זה לא שווה.
הפעילות ה"אינטנסיבית" היחידה שאתה אמור לעשות בזמן הפרוטוקול זה מה שרשום בפרוטוקול.
הבנתי.
טוב, נשאר רק לקוות שזה יעבוד.
תודה על העזרה, אם אני אתקע איכשהוא בפרוטוקול אני אוכל לשלוח לך הודעה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית