הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בקשר לתרגיל הסקוואט..

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום כולם.

עד עכשיו עשיתי סקוואט חופשי והגעתי למשקל של 117 ק"ג סה"כ.. אבל היום המאמן ראה אותי מבצע את התרגיל ושם לב שאני בכלל לא יורד מספיק למטה. אני מגיע בקושי למקביל (כשהברכיים ב90 מעלות). אז הורדתי ממש את המשקל וניסיתי לעשות סקוואט מלא- כלומר ירידה מלאה של הברכיים. הצלחתי 9 חזרות עם 60 ק"ג.. אבל המשקל עבודה ממש ממש ירד. מ-117 ק"ג ל-60 ק"ג זה הבדל ענק. האם כדאי לי להתחיל מההתחלה לעבוד על סקוואט מלא עם משקלים נמוכים או שעדיף כבר לא לרדת מספיק עמוק ולהיות עם משקל גבוה (כי אולי עדיין יש השפעה על שרירי הרגליים אפילו אם הירידה לא מלאה)?

אשמח לתגובות שלכם. מה דעתכם ומה כדאי לעשות.

תודה 😃

סקוואט לא מלא זה לא סקוואט. אם אתה לא יודע למה אז אתה מבצע תרגיל שאין לך מושג איך הוא עובד, למה הוא חשוב ולמה אתה צריך אותו.

יש מאמרים על הסקוואט בפורטל לך וקרא.

• פותח/ת השרשור
אז לבצע רק סקוואט עם ירידה מלאה? זה אומר שאני יורד בחצי מהמשקל שעשיתי עד עכשיו. די מבאס, אבל ירידה מלאה מפתחת יותר את השריר או שאין הבדל משמעותי בין ירידה מלאה לבין ירידה עד 90 מעלות עם הברכיים?

כי הדבר היחיד שמבאס אותי זה להוריד עכשיו המון משקל ואני גם אצטרך שישגיחו עליי כשאני עושה סקוואט מלא- זה עוד יותר קשה לבצע..

תקדיש קצת מחשבה למה שאתה אומר.
אם קשה לך ואתה מתבאס על זה, לך תעשה פילאטיס.
ובכלל, איך אתה מצפה להתחזק אם לא תתגבר על הקשיים?

1. תקרא את המאמרים בפורטל
2. זה לא נורא להוריד משקלים, עדיף להוריד אותם ולהעלות שוב תוך עבודה נכונה.
3. זה נדיר שיש מאמנים שמעירים לך על סקוואט לא מלא. אולי המאמן שלך מבין עניין. תיעזר בו, ואם תרצה הערות ותיקונים על הטכניקה - צלם סרטונים ותעלה פה לפורום.

ירידה מלאה מפתחת יותר את השריר או שאין הבדל משמעותי בין ירידה מלאה לבין ירידה עד 90 מעלות עם הברכיים?

אמרתי לך שיש מאמרים שנותנים את התשובה לכך ומסבירים את זה. לך תקרא.

שלום כולם.

עד עכשיו עשיתי סקוואט חופשי והגעתי למשקל של 117 ק"ג סה"כ.. אבל היום המאמן ראה אותי מבצע את התרגיל ושם לב שאני בכלל לא יורד מספיק למטה. אני מגיע בקושי למקביל (כשהברכיים ב90 מעלות). אז הורדתי ממש את המשקל וניסיתי לעשות סקוואט מלא- כלומר ירידה מלאה של הברכיים. הצלחתי 9 חזרות עם 60 ק"ג.. אבל המשקל עבודה ממש ממש ירד. מ-117 ק"ג ל-60 ק"ג זה הבדל ענק. האם כדאי לי להתחיל מההתחלה לעבוד על סקוואט מלא עם משקלים נמוכים או שעדיף כבר לא לרדת מספיק עמוק ולהיות עם משקל גבוה (כי אולי עדיין יש השפעה על שרירי הרגליים אפילו אם הירידה לא מלאה)?

אשמח לתגובות שלכם. מה דעתכם ומה כדאי לעשות.

תודה 😃

אולי המאמן דביל ודורש ממך לרדת עד לרצפה, אולי הוא צודק ואתה לא עושה מלא. תצלם סרטון זה הכי טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית