הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אומגה 3, מולטי ויטמין

AnaRhisT

משתמש פעיל
992
1
נק' מוניטין:
-38
992
1
שלום,
אני לא אוכל פירות וירקות במהלך היום ואני מרגיש שאי קבלת הויטמנים לגוף משפיעים אליי בצורה משמעותית.

1. רציתי להתייעץ איתכם האם אפשר להסתדר רק עם מולטי ויטמין בכדי להשלים את כל הויטמנים החסרים לי?
  2. אם כן, האם אני צריך לקחת כדור או שני כדורים ביום, ולמה?
  3. אם לא, כמה ירקות (מינימום) צריך לאכול ביום כדי לשמור על כמות ויטמנים מספקת, וכמה כדורים של מולטי ויטמין בכל מקרה אני צריך לקחת בכדי להשלים?
  4. מאיזו חברה אתם קוניתם את המולטי-ויטמין, והאם ברמת העיקרון כל חברה עונה בערך על מספר הויטמנים בכדור?
  5. אומגה 3, האם 6 כדורים יכולים ליצור איזשהו סיכוי לדימום בגוף כמו דימום מוחי, ובכדי בכל מקרה לא לקחת אפילו אף סיכוי קטן להקטין את מספר הכדורים ל4?
  6. האם ישנם עוד תוספים חוץ מאומגה 3 ומולטי ויטמין שאתם ממליצים לקחת במהלך היום, אם כן אילו תוספים ולמה?
  7. שמעתי מחבר שטונה מכילה כספית שלא יוצא מהגוף - ואני מאמין שזה שטויות, האם יש הגבלת למספר הטונות שאפשר לאכול ביום? ברמת העיקרון אני אוכל כל יום קופסאת טונה בשמן - האם זה יכול לפגוע בי באיזשהי דרך?
  8. האם אפשר לקחת 2 סקופים של אבקת חלבון אחת אחרי השנייה בלי הפסקות? ואם צריך הפסקה אז כמה זמן הפסקה בין סקופ לסקופ?

תודה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי מעולה, קראתי את 2 המאמרים האלו, אבל עכשיו יותר התעמקתי בלקרוא פרט פרט והנה מספר השאלות שנשארו לי:
1. האם כדאי להחליף את הטונה בסקופ חלבון? בגלל הכספית שיש בטונה..
2. האם אפשר להסתדר בלי ירקות ופירות ורק עם מולטי ויטמין, אם כן כמה כדורים לקחת? אם לא, כמה ירקות כדאי לקחת ל"גיבוי"? (כדי שלא יווצר מצב שיש מספר ויטמנים שאני לא קיבלתי מהמולטי ויטמין ורק מהירקות אני יכול לקבל אותם..) וכמו כן, האם יש ירקות ספציפיים שהייתם ממליצים לקחת עם המולטי ויטמין?
3.מאיזה חברה לקנות מולטי ויטמין ואומגה 3?
4.בהנחה שאני ממשיך עם הטונה, בשל עשירותה באומגה 3, האם אני צריך להוריד את מספר הכדורים מ6 למספר כדורים נמוך יותר?

נערך לאחרונה:
1. הכספית בטונה לא משמעותית (משנה אולי לנשים בהריון)
2. אין ולא יהיה על פירות וירקות, והויטמינים ממולטיויטמין לא נספגים ביעילות כמו מירקות ופירות (אם אני לא טועה במולטיויטמין הויטמינים שונים מאיך שהם מופיעים בטבע, חלקם לפחות), ויש עוד המון דברים בריאים בלאכול פירות וירקות (ליקופן, פיטוכימיקלים, סיבים וכו')
3. אני לא ממש מבין בזה אבל ראיתי שהמליצו על NSI, NOW, OPTIMUM
4.בטונה אין הרבה אומגה 3 בכלל (במיוחד בשימורים), בסלמון לדוגמא יש הרבה..., ככה שאם אתה מסתמך על טונה תשאיר את ה 6 כדורים

• פותח/ת השרשור
1. הכספית בטונה לא משמעותית (משנה אולי לנשים בהריון)
2. אין ולא יהיה על פירות וירקות, והויטמינים ממולטיויטמין לא נספגים ביעילות כמו מירקות ופירות (אם אני לא טועה במולטיויטמין הויטמינים שונים מאיך שהם מופיעים בטבע, חלקם לפחות), ויש עוד המון דברים בריאים בלאכול פירות וירקות (ליקופן, פיטוכימיקלים, סיבים וכו')
3. אני לא ממש מבין בזה אבל ראיתי שהמליצו על NSI, NOW, OPTIMUM
4.בטונה אין הרבה אומגה 3 בכלל (במיוחד בשימורים), בסלמון לדוגמא יש הרבה..., ככה שאם אתה מסתמך על טונה תשאיר את ה 6 כדורים
אוקיי, נשארה לי עוד שאלה אחת שאני סקפטי לגביי התשובה שלה, הרי כל יום שאני אוכל טונה תסתבר לי שם עוד ועוד כספית.. אז אחרי 3-4 חודשים זה עלול להשפיע באיזשהי דרך?
אני חושב שיותר נקי מבחינת מה שיש בטונה, וגם מבחינה שיותר קשה לאכול קופסה של טונה, וגם מבחינת המחיר, אבקת חלבון מנצח בכולם. גם אם טונה מנצחת קצת במחיר אז זה לא כל כך משמעותי אולי הבדל של 50 שקל, אבל עדיף לשלם 50 שקל מאשר הכלת כספית בגוף. מה דעתך?

כמו כן, כמה ירקות אתה ממליץ לאכול ביום? חשבתי על 2-3 מקסימום.

מבחינה כלכלית תעשה את השיקולים שלך (גם באבקות יש כל מיני כימיקלים וממתיקים וכו'), הכספית בטונה זה בטונה לבנה, בטונה BLUE FIN של סושי (ככל שהדג גדול יותר והוא טורף יותר תהיה בו יותר כספית)

טונה בשימורים זה דג יחסית קטן, SKIP JECK ו YELLOW FIN והרמות כספית בו לא אמרות לעניין אותך

לך על סלט נחמד מכמה ירקות בשל צבעים (זה מה שאני אוכל כל יום ואני מוסיף הרבה שמן זית וטחינה, ומוריד בפחממות כי בסלט הזה יש הרבה קלוריות משומן)

• פותח/ת השרשור
מבחינה כלכלית תעשה את השיקולים שלך (גם באבקות יש כל מיני כימיקלים וממתיקים וכו'), הכספית בטונה זה בטונה לבנה, בטונה BLUE FIN של סושי (ככל שהדג גדול יותר והוא טורף יותר תהיה בו יותר כספית)

טונה בשימורים זה דג יחסית קטן, SKIP JECK ו YELLOW FIN והרמות כספית בו לא אמרות לעניין אותך

לך על סלט נחמד מכמה ירקות בשל צבעים (זה מה שאני אוכל כל יום ואני מוסיף הרבה שמן זית וטחינה, ומוריד בפחממות כי בסלט הזה יש הרבה קלוריות משומן)
תודה רבה, אני אבדוק את העניין מבחינה כלכלית ומבחינת הכספית ואעדכן אותך.
יום טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית