הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות

• פותח/ת השרשור n92
  • פורסם בתאריך

n92

מושעה
79
12
נק' מוניטין:
18
79
12
שלום כולם!

אז ככה, יש לי כמה שאלות בקשר לאימונים, אשמח לתשובות ועצות מכם:

1. בזמן האחרון אני סובל מכאבים בידיים (במפרקי כף היד) ובגלל זה קשה לי מאוד לבצע תרגילים ליד הקדמית. אני מצליח איכשהו לעשות כפיפת מרפקים במוט בפולי תחתון, אבל למשל כפיפת מרפקים בספסל (מוט W) אני לא מצליח בכלל וסובל מכאבים. מה כדאי לעשות? הכאבים לא עוברים לי הרבה זמן. האם כדאי להמשיך עם כפיפת מרפקים במוט? האם זה מספיק ליד הקדמית? כי הבנתי שלא משנה כמה חזק אני אעבוד על היד הקדמית, גם אם אני אעשה הרבה סטים זה לא יעזור, כי זה שריר קטן ועדיף כבר לפתח אותו תוך כדי שאני עושה תרגילים אחרים (כמו בנץ' פרס, מתח וכו'). זה נכון? מה עושים באימונים עם היד הקדמית?

2. אני שם לב שבזמן האחרון אני עובד המון על משקלים כבדים שמאפשרים לי לבצע רק 5 חזרות. אני מרגיש שאני לא גודל ולא עולה במשקלי עבודה עם הזמן. אני תקוע הרבה זמן באותם משקלים (טוב, גם בגלל שאני מבצע מסה נקייה- ועולה לאט במשקל, בהדרגה). האם עבודה בטווח החזרות הנמוך הזה מאפשרת גדילה בנפח השריר(היפרטרופיה)?

3. בעיה ששמתי לב אליה בזמן האחרון- אני מתעייף מאוד מהר. למשל, אם אני מבצע מתח, אני כבר בקושי מתפקד בשאר התרגילים בגב וקשה לי לבצע אותם נכון (לפעמים אני מבצע אותם אפילו עם טווח תנועה חלקי לגמרי ולא חזרות מלאות). ואם אני למשל עושה תרגיל אחד לחזה (בנץ' פרס/קרוס-אובר), אז אחר כך אני מתקשה לבצע פרפר במכונה או לחיצת חזה עליון.
אני מרגיש שאני פשוט מתעייף אחרי תרגיל אחד ובגלל זה שאר האימון שלי לא מספק אותי.

מה עושים במצב כזה? אולי כדאי לקחת קריאטין או תוסף שייתן לי יותר אנרגיה? יש לציין שלפני אימון אני אוכל ארוחה, נח מספיק וגם מחכה דקה-דקה וחצי בין כל סט לסט.

4. יש הרבה תרגילים שמתנגשים אחד עם השני ומשפיעים אחד על השני. למשל, אם אני מבצע עליות מתח, אחר כך כשאני עושה פולי עליון רחב, אני בקושי מתפקד.. כי זה עובד על אותו שרירים שהתעייפו במתח קודם לכן. יכול להיות שכדאי לוותר על חלק מהתרגילים בגלל זה?

מחכה לתשובות

• פותח/ת השרשור
כבר שנה. עד עכשיו עשיתי רק תוכניות של A-B-C. (חזה+יד קדמית, גב+יד אחורית, רגליים+כתפיים)

כמו שחשבתי, יש לך שאלות טיפשיות. לרוב רשמת שאתה כל הזמן עייף וכואב לך כל הגוף..
זה נראה שאתה לא אוכל!! איך התזונה שלך? אתה יושן מספיק? מתי עשית הפסקה פעם אחרונה?
תקרא קצת מאמרים על תזונה ואימונים, ותשנה תתוכנית תעבוד על תוכניות כוח.

שלום כולם!

אז ככה, יש לי כמה שאלות בקשר לאימונים, אשמח לתשובות ועצות מכם:

1. בזמן האחרון אני סובל מכאבים בידיים (במפרקי כף היד) ובגלל זה קשה לי מאוד לבצע תרגילים ליד הקדמית. אני מצליח איכשהו לעשות כפיפת מרפקים במוט בפולי תחתון, אבל למשל כפיפת מרפקים בספסל (מוט W) אני לא מצליח בכלל וסובל מכאבים. מה כדאי לעשות? הכאבים לא עוברים לי הרבה זמן. האם כדאי להמשיך עם כפיפת מרפקים במוט? האם זה מספיק ליד הקדמית? כי הבנתי שלא משנה כמה חזק אני אעבוד על היד הקדמית, גם אם אני אעשה הרבה סטים זה לא יעזור, כי זה שריר קטן ועדיף כבר לפתח אותו תוך כדי שאני עושה תרגילים אחרים (כמו בנץ' פרס, מתח וכו'). זה נכון? מה עושים באימונים עם היד הקדמית?

2. אני שם לב שבזמן האחרון אני עובד המון על משקלים כבדים שמאפשרים לי לבצע רק 5 חזרות. אני מרגיש שאני לא גודל ולא עולה במשקלי עבודה עם הזמן. אני תקוע הרבה זמן באותם משקלים (טוב, גם בגלל שאני מבצע מסה נקייה- ועולה לאט במשקל, בהדרגה). האם עבודה בטווח החזרות הנמוך הזה מאפשרת גדילה בנפח השריר(היפרטרופיה)?

3. בעיה ששמתי לב אליה בזמן האחרון- אני מתעייף מאוד מהר. למשל, אם אני מבצע מתח, אני כבר בקושי מתפקד בשאר התרגילים בגב וקשה לי לבצע אותם נכון (לפעמים אני מבצע אותם אפילו עם טווח תנועה חלקי לגמרי ולא חזרות מלאות). ואם אני למשל עושה תרגיל אחד לחזה (בנץ' פרס/קרוס-אובר), אז אחר כך אני מתקשה לבצע פרפר במכונה או לחיצת חזה עליון.

מה עושים במצב כזה? אולי כדאי לקחת קריאטין או תוסף שייתן לי יותר אנרגיה? יש לציין שלפני אימון אני אוכל ארוחה, נח מספיק וגם מחכה דקה-דקה וחצי בין כל סט לסט.

4. יש הרבה תרגילים שמתנגשים אחד עם השני ומשפיעים אחד על השני. למשל, אם אני מבצע עליות מתח, אחר כך כשאני עושה פולי עליון רחב, אני בקושי מתפקד.. כי זה עובד על אותו שרירים שהתעייפו במתח קודם לכן. יכול להיות שכדאי לוותר על חלק מהתרגילים בגלל זה?

מחכה לתשובות

כמו שחשבתי, יש לך שאלות טיפשיות. לרוב רשמת שאתה כל הזמן עייף וכואב לך כל הגוף..
זה נראה שאתה לא אוכל!! איך התזונה שלך? אתה יושן מספיק? מתי עשית הפסקה פעם אחרונה?
תקרא קצת מאמרים על תזונה ואימונים, ותשנה תתוכנית תעבוד על תוכניות כוח.
למה שאלות טפשיות?? יש לו כאבים ובעיות בתכנית והוא רוצה עצה אני לא מבין מה טפשי בזה.

מה שאתה מתאר זה דלקת בהתהוות או דלקת שכבר קיימת. אני ממליץ לך על מנוחה לגמרי מיד קדמית. אם תמשיך לאמן אותה יקח לך הרבה זה לצאת מזה ולא רק שלא תגרום ליד קדמית שלך לגדול אתה רק תגרום יותר נזק. לגבי מה שאמרו לך על יש קדמית זה שטוית במיץ.

אתה עובד עם משקלים שהם כבדים מדי בשבילך ואני מוכן לחתום שהטכניקה שלך לקוייה לחלוטין מה שהביא אותך למצב של דלקת. תוריד את המשקל ותשאיר את האגו שלך מחוץ למכון אתה משתמש במשקל כדי לפתח את השריר ולא בשריר כדי לפתח את המשקל (הבנת?)

סיבולת לא טובה. יכולת חלשה של הגוף לפנות מוצרי פסולת כגון חומצה לקטית. אני ממליץ לך לשלב אירובי 2-3 בשבוע בקצב מתון. זה עוזר להתאוששות ולפינוי מוצרי פסולת מהגוף ע"י שיפור זרימת הדם. (מה שתמיד טוב) כמובן שאם אתה עושה תרגילים חופפים לאותה קבוצת שריר אתה יורה לעצמך ברגל. לדוגמא מתח ופולי עליון באחיזה צרה עובדים בדיוק על אותו שריר (זה כעיקרון אותו תרגיל) למה לעשות עבודה כפולה? לגבי העייפות הסברתי לך. אני גם ממליץ לך לשלב בטא אלינין שיכול לעזור בהצטברות של חומצה לקטית.

יכול לעזור אבל לא חובה. זה לא מה שישנה לך אתה האימון.

על תבצע את אותו תרגיל בוורסיות שונות אין בזה היגיון וזה לא תורם לכלום. נניח אתה עושה מתח. אין היגיון לעשות גם פולי עליון באחיזה צרה תעשה במקום באחיזה צרה או חתירה יד יד.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם לא כדאי לי לשלב מתח ופולי עליון באותו אימון? אולי כדאי אימון אחד לעשות מתח ואימון אחר לעשות רק פולי עליון?

אשמח אם תתן לי כמה תרגילים שמתנגשים אחד עם השני ושעדיף לא לבצע אותם באותו אימון.

ועוד דבר,
אני רגיל להתאמן בשיטה לא מסודרת- זאת אומרת, אם יש לי אימון "גב+יד אחורית"- אני לא מבצע קודם את כל התרגילים לגב ואז את כל התרגילים ליד האחורית. אני מגוון- תרגיל לגב, ואחריו יד אחורית וכך הלאה. ככה אני מרגיש שבזמן שאני מבצע תרגיל לשריר אחר, השריר השני נח ואז אני בא עם יותר אנרגיה לתרגיל הבא. האם זה נכון לעבוד ככה? אני מרגיש שאם אני עושה את כל התרגילים לגב ואז את כל התרגילים של היד האחורית (למשל), אז קשה לי לבצע סדרה של תרגילים לאותו שריר ברצף.. מקווה שהבנתם את הכוונה שלי.

אשמח לתשובות

---------- התגובה התווספה 16-03-2011 ב 19:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה 15-03-2011 ב 22:34 ----------

מישהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית