הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פציעה בהמסטרינג במהלך ספרינט

• פותח/ת השרשור GODOG
  • פורסם בתאריך

GODOG

משתמש מתחיל
182
27
נק' מוניטין:
390
182
27
רצתי ספרינט של מאה מטר וכמעט בסוף הריצה שמעתי קליק שבא עם כאב מהרגל. עכשיו יש לי כאב חזק מהחלק לעליון של האמסטרינג בצד החיצונ(רחוק מהרגל השניה)
ברמה של הליכה נכה וחוסר יכולת להגיע לנעל כדיי לקשור את השרוך.
בקיצור. דרכים להתמודד עם זה משחות חום קור וכו. ואם יש אפשרות לעשות איזה גירסה של פרוטוקול פציעות עם ריצה. משתי סיבות אחת זה הפעילות שבא נפצעתי ושתיים אין לי גישה במשך כול השבוע לחדר כושר( הסיבה שרצתי ספרינטים מהתחלה)
מהתהאומר?

רצתי ספרינט של מאה מטר וכמעט בסוף הריצה שמעתי קליק שבא עם כאב מהרגל. עכשיו יש לי כאב חזק מהחלק לעליון של האמסטרינג בצד החיצונ(רחוק מהרגל השניה)
ברמה של הליכה נכה וחוסר יכולת להגיע לנעל כדיי לקשור את השרוך.
בקיצור. דרכים להתמודד עם זה משחות חום קור וכו. ואם יש אפשרות לעשות איזה גירסה של פרוטוקול פציעות עם ריצה. משתי סיבות אחת זה הפעילות שבא נפצעתי ושתיים אין לי גישה במשך כול השבוע לחדר כושר( הסיבה שרצתי ספרינטים מהתחלה)
מהתהאומר?

מצער לשמוע:(

קרעת את ההמסטרינג
לפי מה שאתה אומר זאת כנראה פציעה מדרגה 2 , זה בד"כ מחולק ל3 דרגות כשדרגה 2 היא דרגת חומרה בינונית(אין צורך בניתוח אבל יש פגיעה משמעותית בכל מה שקשור לתפקוד ויכול להיות גם שטף דם)

אתה צריך לפעול לפי פרוטוקל RICE

REST - מנוחה מפעילות(לפחות 3-5 ימים)
ICE - קרח על האיזור , ON-OFF , לשים במשך 15 דקות ולעשות את זה כל שעתיים במשך היום
COMPRESSION - קומפרסים לאיזור יעזרו להקטין את הנפיחות
ELEVATION - לשמור על הרגל במקום מוגבה(מעל קו המותניים)

עיסויים אצל מומחה לשיקום פציעות ספורט(מעסה-פיזיותרפיסט) יוכלו לעזור לך להשתקם מהר יותר ולאפשר החלמה טובה יותר

אחרי 5 ימים אתה יכול לעשות קומפרסים של חום כמו עם הקרח

לאחר שבוע אתה יכול להתחיל לעשות מתיחות עדינות למקום מבלי להכנס לכאב

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לצלם את הרגל מהצד ומאחורה ? זה מעניין לראות
אני גם חשבתי שבדרגת כאב ומוגבלות כזו צריך להיות לי איזה נפיחות או שטף דם ניראה. אבל אין לא נפיחות ולא שטף דם. הרגל כמו השניה ( מהזווית ראיה שלי.)
לפני שהתגייסתי היה לי משהו דומה גם ברגל שמאל אבל ממש לא בדרגה הזו. וזה הפריע לי רק בספירינטים. בדד ליפט אפילו לא הרגשתי את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית