ייעוץ חיטוב רגיל או דל פחמימה?

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
לא הבנתי מה ההבדל חוץ מזה שהדל פחמימה גם מייבש...
המטרה שלי היא בעצם לשמור את המסת שריר ולהוריד את האחוזי שומן..
נתונים:
משקל 73
גובה 1.72
גיל 15 וחצי
אחוז שומן:15-16..
אני יודע שאני יכול ואפילו עדיף לי להמשיך במסה.. אבל החלטתי חיטוב..
מה עדיף דל פחמימה או פשוט מאוד 500 מתחת לתחזוקה?

מבלי להיטפל לקטנות לך לפי 2 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף.

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה?
הRMR שלי הוא 2200.. זה 550 קלוריות פחות ועוד אפילו לא רשמתי בתפריט ירקות

קודם כל לא שמתי לב בהתחלה, אבל המשקל שלך דיי נמוך - למה אתה צריך חיטוב?
בכל מקרה תעלה 25-35 גרם שומן ותוריד פחממה לדעתי... אני ממליץ על הרבה טחינה(המאכל) זה יסדר לך הכל טוב.

• פותח/ת השרשור
אין לי מאיפה להוריד עוד פחמימות אחי.. הקורנפלקס זה ארוחת ערב אני לא יכול לחיות בארוחת ערב מכמה כפות טחינה וכוסות חלב אני אגווע ברעב

לא אני המצאתי את כללי התפקוד של הגוף, וחבל מאוד שתעשה טעות שהרבה עשו ושילמו עליה מחיר כבוד - לאכול כמות שומן של 30-40 גרם(ליצנות) זה לדפוק את כל המערכות בגוף, לדפוק הרבה רמות של הורמונים שמשפיעים על המון דברים.
אז או ש:
1)תוסיף שומן בלי להוריד פחממה(אני לא יודע מה ה BMR שלך ומה הרמת פעילות ואם תרד מהכמות קלוריות אחרי ההוספת שומן אבל אני מניח שכן).
2)תדפוק את הגוף שלך.
3)תעצב את כל התפריט מחדש ככה שיהיה מספיק שומן, ומספיק מהכל בלי יותר מדי קלוריות.
4 שזו גם אפשרות) לעשות דיאטה עם כמות שומן נמוכה ולהכניס מספיק חלבון אבל שזה לא יהיה לזמן ממושך מדי ושיהיה העמסות טובות ונכונות והפסקות באמצע.
הא ואני לא הייתי ממליץ לבסס תפריט על ברנפלקס וכל החרא הזה - בטח שתגווע זה לא משביע ולא טעים גם סתם חרטא עם מלא סיבים שמדמה תחושת שובע.
אני יכול לעזור לך בלתת מאכלים שאני ממליץ שאני מתבסס עליהם בחיטוב:
ירקות,בשר,גבינות ומוצרי-חלב,ביצים,זיתים,טחינה,שמן-זית,אגוזים ולחם...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי אני אבנה תפריט חדש ואעלה לפה מחר.. רק שאלה..
אם יש לי מספיק פחמימות חלבונים ושומנים אני לא צריך לעשות העמסה נכון? העמסה עושים רק בתפריט דל בפחמימות או בשומנים נכון?

תודה

אוקיי אני אבנה תפריט חדש ואעלה לפה מחר.. רק שאלה..
אם יש לי מספיק פחמימות חלבונים ושומנים אני לא צריך לעשות העמסה נכון? העמסה עושים רק בתפריט דל בפחמימות או בשומנים נכון?

תודה
העמסה צריך תמיד בגרעון קלורי כדי לאזן מאזן הורמונלי, פשוט בדל פחממה יש גורם נוסף ייחודי וזה למלא מאגרי גליקוגן.
במקרה שלך אם היית הולך על תפריט עם 40 גרם שומן(לא מומלץ) אז העמסות היו הרבה יותר קריטיות וכנ"ל ה DIET BREAK.
אבל הכל תלוי במטרות שלך בסופו של דבר לדעתי האישית(יש כאלה שלא מסכימים איתי) שומן הוא חשוב מאוד.

• פותח/ת השרשור
מה זה DIET BREAK?
ואם אני אבנה תפריט עם מספיק שומן חלבון ופחמימה ההעמסה תבוא לידי ביטוי רק בהרבה קלוריות?-כמה?-ואחת לכמה זמן עושים העמסה?

מה זה DIET BREAK?
ואם אני אבנה תפריט עם מספיק שומן חלבון ופחמימה ההעמסה תבוא לידי ביטוי רק בהרבה קלוריות?-כמה?-ואחת לכמה זמן עושים העמסה?
למה אתה לא קורא את המדריך חיטוב?
DIET BREAK זה הפסקה מהדיאטה לשבוע-שבועיים על מאזן נייטרלי עם לפחות 150 גרם פחממה, עושים העמסה אחת ל7-14 ימים תלוי באחוזי שומן ובגורמים נוספים.
העמסה תבוא לידי ביטוי עם הרבה מאוד פחממה, שאיפה ל0 שומן, וחלבון כפול 1.5-2 משקל גוף.
סה"כ זה אמור לצאת 500-1000 מעל הנייטרלי...

• פותח/ת השרשור
קראתי את המדריך לחיטוב, אם אני לא טועה יש שתיים או שלוש.. כנראה שלא את הנכון..
בכל מקרה אני צריך לעשות גם DIETBREAK אם אני עושה חיטוב רגיל שהוא לא דל פחמימות או שומנים?

• פותח/ת השרשור
אחת לכמה זמן עושים DIET BREAK? ואיך בעצם אני יודע אם זה לשבוע או שבועיים?
ד"א אחוז שומן 15-16

תדירות גבוה של העמסות זה יותר עבור גרעון שלילי חזק או במקרה של תפריט דל פחמימה נמוך.

אחת ל10-14 ימים זה סביר לדעתי במקרה שלך.

הוא לא מתכוון העמסה הוא מתכוון הפסקה מדיאטה למשך שבוע על נייטרלי והעלאת קצת פחממה, את זה עושים פעם בחודש וחצי בערך תלוי בגירעון קלורי ובמצב.

• פותח/ת השרשור
הבנתי הכל תודה רבה רבההה לשניכם

---------- התגובה התווספה ב 17:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:25 ----------

נראה לי שהכנתי תפריט אחלהה: (התחזוקה שלי היא 2240 בערך)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית