ייעוץ כמה זמן מומלץ לנוח בין סט לסט

יוסי צפוני

משתמש מתחיל
128
0
נק' מוניטין:
-163
128
0
שלום

שאלה פשוטה , כמה זמן מומלץ לנוח בין סט לסט? האם זה תלוי במספר החזרות ?
ממה שאני מרגיש כמה שאתה נח יותר זמן בלי להשתגע במנוחה אתה יכול לעבוד עם משקלים כבדים יותר. כמה שזמן המנוחה קצר יותר אתה חייב להוריד משקל על מנת לעמוד בזמנים.

על איזה דרך אתם ממליצים?

תודה

כמה שצריך כדי להיכנס לסט הבא, גם אם זה 10-15 דקות. אנחנו לא מאמינים פה בלשים סטופר בין סט לסט.

• פותח/ת השרשור
כמה שצריך כדי להיכנס לסט הבא, גם אם זה 10-15 דקות. אנחנו לא מאמינים פה בלשים סטופר בין סט לסט.

אבל זמן מנוחה גדולה כזאת יפגע בהיפרטרופיה עד כמה שהמאמן שלי אמר.
בנוסף אני לא הספיק לגמור את התוכנית שלי של האימון בזמן. (שזה גג שעה וחצי לאימון)

אבל זמן מנוחה גדול כזה יפגע בהיפרטרופיה עד כמה שהמאמן שלי אמרץ
בנוסף אני לא הספיק לגמור את התוכנית שלי של האימון בזמן. (שזה גג שעה וחצי לאימון)

אם תקשיב למאמנים בחדר הכושר לא תגיע רחוק. תתחיל לקרוא מאמרים בפורטל שלנו - בסרגל הכלים למעלה, ותלמד איך להתאמן.

StarDust אתה קצת אומר שטויות...

תלוי בסוג האימון שלך.
באמת באימוני כוח עצימים בטווח חזרות של 3-6 בערך המנוחות יכולות וצריכות להיות ארוכות אבל יש הרבה סוגי אימונים אחרים שצריך להגביל את המנוחה - אימונים מטבוליים וכו'...

זה תלוי מה המטרה שלך ואיזה תרגיל אתה עושה.
בדרך כלל מתמני כוח מחקים הרבה זמן בין כל סט כדי להתאושש 100% ולהיכנס לסט הבא כבד מאד ב100%.

אם אתה מתאמן יותר למטרת נפח (עדיין יש לך תרגילים מורכבים וכבדים).. בתרגילים כבדים עדיף מ דקה עד 3דקות מנוחה לסט כבד 90-100% מהכוח שלך...אבל רוב הזמן אני אישית נח ממש קצת(דקה בין כל סט רגיל) ובסטים ממש כבדים טיפה יותר.

אימון משקולות אמור לקחת לא יותר מ שעה. נגיד אימון גב, 4 תרגילים -40 דקות בערך, כנל חזה,כתפיים וידיים.

StarDust אתה קצת אומר שטויות...

תלוי בסוג האימון שלך.
באמת באימוני כוח עצימים בטווח חזרות של 3-6 בערך המנוחות יכולות וצריכות להיות ארוכות אבל יש הרבה סוגי אימונים אחרים שצריך להגביל את המנוחה - אימונים מטבוליים וכו'...

נכון שיש סוגי אימונים שבהם זה כן משנה, אבל פותח השרשור הוא ב-99% סבירות אחד שקיבל איזו "תכנית היפרטרופיה" ממדריך ושואל שאלות. אם הוא היה שואל על "חלון ההזדמנויות", הוא היה מקבל מכולנו את התשובה שחלון ההזדמנויות לא קיים, כי סטטיסטית, בהתחשב בשאלה שלו, הוא שמע על זה ממדריך והוא לא איזה ספורטאי סיבולת שמתאמן בתדירות גבוהה ואז יש חשיבות לחלון ההזדמנויות. אותו סיפור כמו זמני המנוחות בין סטים.

כמו כן, אין כלל אצבע שאומר שבעבודה עד 6 חזרות אפשר לנוח כמה שרוצים ובחזרות גבוהות יותר מגבילים. נהפוך הוא - אם משקלי העבודה כבדים, אני רוצה לראות מי יכול להיכנס לסט של RM8 אחרי מנוחה של דקה.

נערך לאחרונה:
אם תעבור על הלוג שלי בתקופה שעשיתי ABC\HST נתתי שם מנוחות קצרות 90 שניות לתרגיל גדול כמו סקוואט ו60 שניות לתרגיל עבור שריר קטן.

זה מאוד תלוי בסוג האימון. באימוני כוח הנפוצים פה באתר לדעתי מנוחה הגיונית 2-5 דקות בסטים הכבדים. מודה שלפעמים יש גם יותר.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לעוזרים .

התוכנית שלי סופר פשוטה זה AB
3 תרגלים לגב ( 8 - 12 חזרות חלק מהתרגילים)
3 כתפיים ( 8 - 10 חזרות חלק מהתרגילים)
2 תרגילים יד קדמית ( 8 - 10 חזרות חלק מהתרגילים

נרשם לי לנוח 60 שניות בין סט לסט על מנת לנצל את היפרטרופיה במיטבה .

השאלה שלי אם יש אמת בדבר וזה באמת עוזר לגדול.. ?

תודה שוב

אם תעבור על הלוג שלי בתקופה שעשיתי ABC\HST נתתי שם מנוחות קצרות 90 שניות לתרגיל גדול כמו סקוואט ו60 שניות לתרגיל עבור שריר קטן.

זה מאוד תלוי בסוג האימון. באימוני כוח הנפוצים פה באתר לדעתי מנוחה הגיונית 2-5 דקות בסטים הכבדים. מודה שלפעמים יש גם יותר.

אני יודע. 😃
אבל אין מצב שעשית RM10 או RM15 אמיתי עם מנוחה של דקה בין הסטים. הכל שאלה של האם המשקל על המוט או המנוחה הקצרה יותר חשובים לך. בפורום הזה זה לא איזזה סוד גדול שאנחנו דוגלים במשקל על המוט.

נכון שיש סוגי אימונים שבהם זה כן משנה, אבל פותח השרשור הוא ב-99% סבירות אחד שקיבל איזו "תכנית היפרטרופיה" ממדריך ושואל שאלות. אם הוא היה שואל על "חלון ההזדמנויות", הוא היה מקבל מכולנו את התשובה שחלון ההזדמנויות לא קיים, כי סטטיסטית, בהתחשב בשאלה שלו, הוא שמע על זה ממדריך והוא לא איזה ספורטאי סיבולת שמתאמן בתדירות גבוהה ואז יש חשיבות לחלון ההזדמנויות. אותו סיפור כמו זמני המנוחות בין סטים.

כמו כן, אין כלל אצבע שאומר שבעבודה עד 6 חזרות אפשר לנוח כמה שרוצים ובחזרות גבוהות יותר מגבילים. נהפוך הוא - אם משקלי העבודה כבדים, אני רוצה לראות מי יכול להיכנס לסט של RM8 אחרי מנוחה של דקה.

אני פשוט בעד לתת את התשובה הנכונה מאשר לנחש את התוכנית של פותח האשכול..
תגובות כמו שלך לא עושות טוב לפורום לדעתי..

אני אישית יכול לנוח גם 10 דק' בין הסטים העצימים בSS תלוי בתוכנית ובעצימות שאתה מתאמן בה

אני יודע. 😃
אבל אין מצב שעשית RM10 או RM15 אמיתי עם מנוחה של דקה בין הסטים. הכל שאלה של האם המשקל על המוט או המנוחה הקצרה יותר חשובים לך. בפורום הזה זה לא איזזה סוד גדול שאנחנו דוגלים במשקל על המוט.
המנוחה של דקה בRM10/15 תהיה בין סטים של 85% או בין תרגיל לתרגיל אם מדובר ב90%+.
ככה לפחות בHST. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית