הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבי גב שלא עוזבים אותי אחרי סקוואט

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
אהלן כולם,
בהמשך לנושא החיטוב שלי http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=19854
החלטתי לשנות את ה-A+B העמוס שהיה לי ולהתחיל FBW מהפורטל:
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

למדתי את הטכניקה מהמדריך, אפילו שאלתי כמה חברים מהמכון אם אני עושה נכון. הקפדתי על גב זקוף עם קשת וירידה נכונה עם אוויר כלוא בבטן ודגש על הקרסולים,
אבל כבר אחרי האימון הראשון התחילו לי כאבי גב (תחתון ואמצע).
חשבתי שזה יעבור, והמשכתי עם התוכנית הזאת עוד 2 אימונים (עד יום ראשון).

בסך הכל הרמתי 40 קילו, זה היה אמור להיות קל רק כדי שאני אלמד את הטכניקה, אבל במקום זה אני מסתובב כבר שבוע עם כאבי גב שפשוט לא עוזבים אותי.
כאבים חלשים יחסית אבל מעצבנים בצורה מטורפת, בגב התחתון ובאמצע.

היום פשוט עזבתי את הFBW כי ידעתי שאני בדרך לפציעה בצורה הזאת, פשוט חזרתי לA+B וצימצמתי חזרות/תרגילים כדי שיהיה לו אופי של חיטוב.

השאלה שלי היא מה לעשות? לעזוב את הסקוואט? אולי זה לא מתאים לי?
אני לא יודע אם זה משנה אבל עברתי 2 ניתוחים בעמוד השדרה כשהייתי בן 9, עכשיו אני בן 19.
אולי עדיף להתרחק מזה?
ד"א לא עבדתי עם חגורה.

תודה רבה

לחצי מהפורום פה הלך הגב

מה פתאום?! שמירה על בריאות היא הכי חשובה.
לדעתי זה לא קשור כל כך לניתוח אולי אתה לא גמיש מספיק ובכל זאת קשה לך לישמור על טכניקה טובה
תעלה סרטון של הטכניקה ותעשה מספיק מתיחות
כאב גב תחתון יכול לקרות בד" או כי אתה מעגל את הגב קצת בזמן שאתה יורד/עולה
או כי משו בטכניקה שלך לא נכון כמו יורד לא נכון עם הבירכיים או לא עולה ישר אלה נשאר למטה אקיצר תעלה סרטון זה הכי טוב.
ויש מצב שחגורה תפטור את זה למרות שעדיף לעבוד בלי בשביל לאמץ את הבטן אבל עדיין הכי חשוב לשמור על הבריאות ולא לסבול מכאבים.

מה פתאום?! שמירה על בריאות היא הכי חשובה.
לדעתי זה לא קשור כל כך לניתוח אולי אתה לא גמיש מספיק ובכל זאת קשה לך לישמור על טכניקה טובה
תעלה סרטון של הטכניקה ותעשה מספיק מתיחות
כאב גב תחתון יכול לקרות בד" או כי אתה מעגל את הגב קצת בזמן שאתה יורד/עולה
או כי משו בטכניקה שלך לא נכון כמו יורד לא נכון עם הבירכיים או לא עולה ישר אלה נשאר למטה אקיצר תעלה סרטון זה הכי טוב.
ויש מצב שחגורה תפטור את זה למרות שעדיף לעבוד בלי בשביל לאמץ את הבטן אבל עדיין הכי חשוב לשמור על הבריאות ולא לסבול מכאבים.

אני הייתי ציני. (לאחרונה נפתח כמעט כול יום אשכול "כואב לי הגב")

לפותח הנושא, לא צריך להתרגש מכל פעם שהגב נתפס. תעלה סרטון שלך מבצע סקוואט כי אחרת אתה מדבר באוויר ואנחנו לא יכולים לעזור לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית