הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית למתאמן הכוללת גם כוח ניפוח וסיבולת

avolar133

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
אני מתאמן בקיק בוקס ואני צריך תוכנית המובנת גם מכוח למכה גם נפח בשביל עצמי וגם סיבולת בשביל המהירות..
תודה לעוזרים

ברוך הבא.
ראשית, אנחנו לא בונים תוכניות אישיות.
ושנית, יהיה לך קצת קשה להרכיב תוכנית שנותנת מענה על כל הפרמטרים שכתבת, עדיף שתתמקד בפרמטר מסוים לתקופה ואז תחליף.

לדעתי הכי חשוב בשבילך זה להיות חזק יחסית לגוף...וזה משפר גם דברים כמו כוח מתפרץ . ובשביל זה תעשה ss

למה אתה ישר דוחף לו SS? תראה קודם באיזה מצב הוא, האם הוא מתחיל בכלל? כמה הוא חזק/חלש? שמן/רזה? האם הוא יכול להכניס תוכנית כזאת לחיים שלו (נניח בהנחה שהוא קיקבוקסר שמתאמן כמה פעמים בשבוע אתה באמת חושב שהוא יוכל להתואשש מSS?)?

למה אתה ישר דוחף לו SS? תראה קודם באיזה מצב הוא, האם הוא מתחיל בכלל? כמה הוא חזק/חלש? שמן/רזה? האם הוא יכול להכניס תוכנית כזאת לחיים שלו (נניח בהנחה שהוא קיקבוקסר שמתאמן כמה פעמים בשבוע אתה באמת חושב שהוא יוכל להתואשש מSS?)?
אולי לא SS, אבל הוא צריך תוכנית כח כלשהיא בסיסית, אולי אפילו 5X5 פעמיים בשבוע, הבסיס זה החלק שחיוני לו כרגע (בהנחה והוא לא עשה תוכניות כח או דברים כאלה בעבר, ואני מנחש שהוא לא עשה)

אולי לא SS, אבל הוא צריך תוכנית כח כלשהיא בסיסית, אולי אפילו 5X5 פעמיים בשבוע, הבסיס זה החלק שחיוני לו כרגע (בהנחה והוא לא עשה תוכניות כח או דברים כאלה בעבר, ואני מנחש שהוא לא עשה)

מסכים איתך

תוכנית כוח (לפחות בהתחלה) תעזור כמעט לכל אחד שלא עשה אימוני כוח בעבר. אבל לSS יש מקום וזמן ולא מתאימה לכל אחד בכל מצב בכל משקל וכו

לOP: תן פירוט יותר על הנתונים שלך והיסטורית האימונים ומטרות "ברורות" יותר וכו כדי שנוכל לעזור

לא חייב SS אבל גם זה יכול להיות טוב כי הוא משלב תרגילים של כוח מתפרץ..
בעיקרון אם אתה מתאמן בכול סוג של אומנות לחימה שמשלבת קרבות (לא היי קידו וכול השטויות האלה) הכי כדאי שאם כבר אתה רוצה להרים משקולות אז תעשה תוכנית של כוח. הדגש בכול מקרה צריך להיות על ספרינטים שעובדים בעיקר על כוח מתפרץ.
אתה יכול לחפש את שיטת האימון של BJ PENN (אני דיי בטוח שאתה יודע מי זה..חח) ותראה שמבחינת משקולות הוא עשה אימון של קרוספיט על מנת לעבוד על סיבולת ומבחינת כוח הוא עושה הרבה מאוד ספרינטים של 100-400 מטר.

נערך לאחרונה:
תן נתונים וכמה פעמים אתה מתאמן בשבוע בקיק בוקסינג?
או לך על SS
או לך על מתכונת של סקוואט+ לחיצה+ משיכה+ עזר

יש את הWS4SB של ד'פרנקו שיכול להתאים, עובדים על כוח וסיבולת ( אימון כוח לפלג גוף עליון+ אימון שיותר מתמקד בנפח). בפלג גוף תחתון זה יותר מורכב. בכל מקרה אתה לא יכול לעשות רק את האימוני פלג גוף עליון.

לא חייב SS אבל גם זה יכול להיות טוב כי הוא משלב תרגילים של כוח מתפרץ..
בעיקרון אם אתה מתאמן בכול סוג של אומנות לחימה שמשלבת קרבות (לא היי קידו וכול השטויות האלה) הכי כדאי שאם כבר אתה רוצה להרים משקולות אז תעשה תוכנית של כוח. הדגש בכול מקרה צריך להיות על ספרינטים שעובדים בעיקר על כוח מתפרץ.
אתה יכול לחפש את שיטת האימון של BJ PENN (אני דיי בטוח שאתה יודע מי זה..חח) ותראה שמבחינת משקולות הוא עשה אימון של קרוספיט על מנת לעבוד על סיבולת ומבחינת כוח הוא עושה הרבה מאוד ספרינטים של 100-400 מטר.

למה ספרינטים עובדים על כח מתפרץ?

"תרגיל מתפרץ כולל תנועה שבה קצב פיתוח הכוח קרוב למרבי. תרגילים מתפרצים עשויים להיות דינמיים וסטטיים"
תרגיל כוח מתפרץ יכול להיות גם משקולות וגם ספרינט. אני חושב שבאימון משקולות אפשר להגיע יותר לכוח מתפרץ מירבי אבל אפשר גם באימון ספרינטים כי כמו שאני זוכר זה נחשב לאימון שהוא אנאירובי.
אם אני טועה אני אודה לך אם תתקן אותי.

"תרגיל מתפרץ כולל תנועה שבה קצב פיתוח הכוח קרוב למרבי. תרגילים מתפרצים עשויים להיות דינמיים וסטטיים"
תרגיל כוח מתפרץ יכול להיות גם משקולות וגם ספרינט. אני חושב שבאימון משקולות אפשר להגיע יותר לכוח מתפרץ מירבי אבל אפשר גם באימון ספרינטים כי כמו שאני זוכר זה נחשב לאימון שהוא אנאירובי.
אם אני טועה אני אודה לך אם תתקן אותי.

עבודת משקולות עצימה עוזרת לשפר כח מקסימלי ומכאן נגזר גם שיפור בכח מתפרץ(עד גבול מסויים) , זאת עבודה עם RFD(קצב פיתוח כח) איטי ובפרט איטי ביחס לריצה במהירות מקסימלית

מה זה כח מתפרץ מירבי?

ספרינט זה תרגיל מתפרץ במובן זה שהRFD במהלכו גבוה אבל ספרינט זה ביטוי של כח מתפרץ , אימון ספרינטים לא יכול לשפר את נתוני הכיווץ של השריר

נערך לאחרונה:
על מנת לשפר כוח מתפרץ הדבר היחיד שיכול לעזור לי זה אימוני משקולות ספציפיים?

אימוני משקולות בטווחי חזרות של 3-5(אפשר מדי פעם לשלב עבודה לסינגלים כבדים) , כלומר אימוני משקולות ב85% ומעלה מ1RM , הם יעזרו עד גבול מסויים, אם תגיע לסקווט כפול משקל גוף ודדליפט פי 2.5 משקל גוף תדע שאתה קרוב למיצוי באופן עבודה זה
כמובן שיש הסתייגויות מסויימות לנ"ל, למשל אם אתה פריק גנטי

יש אנשים שאוהבים לשלב עבודה מהירה במשקלים נמוכים יותר כלומר לעבוד בחלק אחר של ה FORCE-VELOCITY CURVE , אני לא יודע אם יש מחקר רציני שבדק אם אפשר להשתמש בזה בנוסף לעבודה הקלאסית ונראה לי שקשה לארגן מחקר רציני כזה אבל יש הרבה אנשים עם ניסיון אמפירי טוב עם השיטה הזו כהשלמה למה שיש למעלה

נערך לאחרונה:
PC בטווח של 1-3 חזרות נחשב לתרגיל כוח מתפרץ?

תלוי את מי תשאל;susss

הוא נכנס לקטגוריה השניה מ-2 הקטגוריות הנ"ל אבל למרות שהמשקל עצמו זז מהר,אני חושב ש PC הוא ביטוי של כח מקסימלי ולא של כח מתפרץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית