הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החבר גולדסטון

א. זו דעתך, ולכן זה לא כזה משנה.
ב. אין חובה שימצאו אזרחים כאלה(דיון תאורתי), אבל גם אין בעיה לתת להם אותן זכויות, הקבלה היא תנאי שנובע מדרישה שרירותית כלשהיא, ולהיות יהודי לא שונה מלהיוולד במקום כלשהוא, מי ההורים שלך, להיות בעל מקצוע מסויים, להיות בעל הון כלשהוא או לזכות בהגרלה...

זו לא דעתי וזה ולא אקראי. אתה שוכח שאנחנו לא מדינה קפיטליסטית ואתה זה שמאכיל את כל אוכלי החינם שבאים לכאן רק בגלל שהם יהודים.
וזה גזעני לקרוא למדינה מדינת יהודים ולתת לאנשים שהם לא יהודים להיות אזרחים כאן, איך שלא תסתכל על זה.

זו לא דעתי וזה ולא אקראי. אתה שוכח שאנחנו לא מדינה קפיטליסטית ואתה זה שמאכיל את כל אוכלי החינם שבאים לכאן רק בגלל שהם יהודים.
וזה גזעני לקרוא למדינה מדינת יהודים ולתת לאנשים שהם לא יהודים להיות אזרחים כאן, איך שלא תסתכל על זה.

שרירותי זה לא אקראי.
אין שום קשר לאופי של הכלכלה כאן.
זה לא גזעני, יכולים להיות חוקים גזענים, אבל נתינת אזרחות רק ליהודים אינו גזעני.

משפטים זה לא מדע? אז לפי איזו שיטה בדיוק אתה מציע לנהל מערכת משפטית? המלך אמר? פופולריות? סתם לזרוק קוביה? (טוב נו האמת שהיום זה באמת מתנהל ככה...)

אין לי מושג, אני לא משפטן. אבל לשייך משפטים למדע זה כמו לתת לגיטימיות למושג "מדעי המדינה".

אני גזען כי זאת הדרך היחידה בשבילי להגן על עצמי. אני מבדיל את עצמי מאחרים שרוצים לפגוע בי. מחוסר ברירה. לא כמטרה.
בן אדם שמגן על עצמו מאלימות ע"י אלימות הוא לא אלים.

זה בדיוק מה שאמרו הנאצים.

מדינת ישראל לא נלקחה מאף אחד, לא הייתה פה אף מדינה לפני.
התיישבו פה יהודים ופיתחו את הארץ וקנו קרקעות לפי חוק עוד לפני שהוקמה המדינה.
היהודים הקימו פה מדינה לפי חוק אחרי שהם עלו והתיישבו בארץ שוממת שלא חיו בה הרבה תושבים, ובטח לא עם.
מי שחי לצד היהודים היו שבטים מפוזרים של ערבים חסרי הגדרה משותפת.
התושבים האלה קיבלו זכויות מלאות כאזרחים, אף אחד לא לקח להם כלום.

מעצם הגדרה היא לא דמוקרטית, זה לא מעניין אותי. המציאות מספרת סיפור שונה, המדינה הזאת היא דוגמה ומופת לדמוקרטיה. יש פה מגוון אדיר של לאומים וגזעים שנהנים מזכויות שוות, מערכת משפט מהמובילות בעולם, עיתונאות חופשית וחזקה ועוד אלפי דוגמאות.

לא היתה פה אף מדינה לפני? אתה בטוח? לא היה פה שום שלטון במשך כל ההיסטוריה חוץ משלטון היהודים? אתה מצחיק. ואם אתה חושב שהארץ הזו היתה שוממה בלי שום עם שמאכלס אותה, אכלת יפה ממה שדחפו לך.

היו כאן מספיק הפקעות ענק של קרקעות, אפילו עשרות שנים לאחר קום המדינה. מה שהיהודים עשו כאן זה בדיוק מה שהאמריקנים לעתיד עשו לאינדיאנים.

מעניין באיזה סרט אתה חי. המערכת הפוליטית כאן היא מהמושחתות בעולם המערבי. המערכת המשפטית שווה לתחת ואיזה מגוון אדיר של לאומים וגזעים שונים?

אתה אמיתי לעזאזל?!

לא יודע מה רוב האנשים אומרים עושים ולא כל כך אכפת לי.

אין שום סתירה, הסמלים יכולים לייצג רק אזרח אחד והמדינה תיהיה דמוקרטית, אין שום חובה אפילו שכולם יהיו אזרחים במדינה דמוקרטית.

זה לא שקר, אולי זה נובע מכך שאתה מפרש דמוקטרטיה בצורה שונה.

אז אני אשמח להבין איך אתה מפרש או מגדיר את המושג דמוקרטיה, כי זה ממש מעניין.

אז אני אשמח להבין איך אתה מפרש או מגדיר את המושג דמוקרטיה, כי זה ממש מעניין.
לא צריך ללכת רחוק- תפתח ויקיפדיה.
"דמוקרטיה (ביוונית: Δημοκρατία שלטון העם, (δήμος דמוס עם, κράτος קרטוס כוח) היא שיטת ממשל שבה יש לאזרחים יכולת להשפיע על המדיניות הציבורית במדינתם, באופן חוקי וממוסד. הם יכולים לעשות זאת, לדוגמה, באמצעות הבעת דעות בפומבי, הצבעה בבחירות או במשאלי עם, השתתפות בדיונים לפני ההחלטות ובהחלטות עצמן, התמודדות בבחירות או הצטרפות אל מפלגה המתמודדת בהן.
נכון לעשור הראשון של המאה ה-21, מרבית המדינות הדמוקרטיות דוגלות גם בשוויון הזדמנויות ועושות מאמצים לאפשר השפעה שלטונית שווה של כלל האזרחים, בלא תלות במוצא, מעמד חברתי וכלכלי, מין, גזע, דת וכיוצא באלה. כדי לממש שוויון כזה ניתן, למשל, להגביל את יכולתו של מועמד בבחירות לממן תעמולה מכיסו הפרטי ולמנוע יתרון של מועמדים עשירים או לדאוג לקלפיות נגישות ולאפשר הצבעה לאזרחים נכים וזקנים. אולם, השאיפה לשוויון אינה תנאי הכרחי לדמוקרטיה. דמוקרטיה יכולה להתקיים, למשל, בלי זכות הצבעה לנשים כמו ביוון הקדומה או בשווייץ (זכות ההצבעה לנשים הוענקה בה רק ב-1971)."

תגיד cygnus (מתי אוכל לקרוא לך בשם ? =] ), אתה מדבר מתוך נסיון בעניין של המשפט בעולם המערבי, אתה באמת יודע איך הרמה שם לעומת פה?
אז אתה טוען שהיהודים ברחו לפה בספינות מהים ושהגיעו התחילו לשחוט ערבים? לא היו עליות רביעית וחמישית? לא היה פה מנדט בריטי? מה עם עם אירועי תרפ"ט, המרד הערבי, החלוקה המנדטורית וכו'? לא קרה?

היו כאן מספיק הפקעות ענק של קרקעות, אפילו עשרות שנים לאחר קום המדינה. מה שהיהודים עשו כאן זה בדיוק מה שהאמריקנים לעתיד עשו לאינדיאנים.

אם היהודים היו עושים מה שעשו לאינדיאנים לא הייתה לנו בעיה היום.

קפיטליזים

הכי טוב.

לא צריך ללכת רחוק- תפתח ויקיפדיה.

קראתי מספיק פעמים את הערך הזה וכל מה שקשור בו, אין צורך לצטט לי ממנו. אני שאלתי לפרשנותו האישית של עידן.

תגיד cygnus (מתי אוכל לקרוא לך בשם ? =] ), אתה מדבר מתוך נסיון בעניין של המשפט בעולם המערבי, אתה באמת יודע איך הרמה שם לעומת פה?
אז אתה טוען שהיהודים ברחו לפה בספינות מהים ושהגיעו התחילו לשחוט ערבים? לא היו עליות רביעית וחמישית? לא היה פה מנדט בריטי? מה עם עם אירועי תרפ"ט, המרד הערבי, החלוקה המנדטורית וכו'? לא קרה?

בשם עדיף שלא 😃 כמובן שאין לי ניסיון, אני רק קורא בעיתונים כמו כל אחד ורואה את הפנינים שהמערכת המשפטית אצלנו מפיקה ואני מסיק את המסקנות המתבקשות. ואני מבקש ממך לא לסלף את דברי. איפה טענתי או אמרתי משהו שיגרום לך לתהות אם טענתי משהו בכיוון של הדברים שאמרת כאן? שמור על רלוונטיות.

אני לא מצדיק לא אתכם ולא את הערבים. עובדה היא שהקמת המדינה הזו נעשתה בכוח וללא הצדקה או סיבה שלא יכולה לבוא לעזרת הערבים גם כן. מה שקרה כאן הוא סה"כ תהליך טבעי.

אם היהודים היו עושים מה שעשו לאינדיאנים לא הייתה לנו בעיה היום.

כנראה.

אמרתי מה שאמרתי כתגובה לזה שאמרת שעשינו לערבים בדיוק מה שהאמריקאים עשו לאינדיאנים P:
(כלומר להראות את ההבדל) אבל אני מאמין שזה היה בלהט הרגע ואתה לא ממש מתכוון לזה.

אין לי מושג, אני לא משפטן. אבל לשייך משפטים למדע זה כמו לתת לגיטימיות למושג "מדעי המדינה".

ממש לא. אבל הדרך פעולה הכי נכונה ואובייקטיבית לדעתי זאת דרך החשיבה בשיטה המדעית. וזה לא ממש משנה לאיזה תחום אתה לוקח את זה. אני לא מדבר בכלל על משפטים ועל חוקים. אני מדבר על עצם החקירה. כאן היתה הבעיה בסופו של דבר.

בלי קשר אני איתך ועם coldfire לגמרי עם שאר הדברים שאמרתם.

זה בדיוק מה שאמרו הנאצים.

לא היתה פה אף מדינה לפני? אתה בטוח? לא היה פה שום שלטון במשך כל ההיסטוריה חוץ משלטון היהודים? אתה מצחיק. ואם אתה חושב שהארץ הזו היתה שוממה בלי שום עם שמאכלס אותה, אכלת יפה ממה שדחפו לך.

מעניין באיזה סרט אתה חי. המערכת הפוליטית כאן היא מהמושחתות בעולם המערבי. המערכת המשפטית שווה לתחת ואיזה מגוון אדיר של לאומים וגזעים שונים?

אתה אמיתי לעזאזל?!

"זה מה הנאצים אמרו" ?
צודק יהודים שמקימים מדינת מקלט קטנטונת רק ליהודים כדי להגן על עצמם מכל שאר העולם אחרי דורות של רדיפה ואנטישמיות, זה בדיוק כמו נאצים שחושבים שהם הגזע הארי צאצאי אלוהים והיהודים הם עכברושים שמנסים לכבוש את אירופה והעולם ועושים שואה בכל שאר הגזעים.
אלוף אתה, ממש קלעת בול בהשוואה. היהודים זה כמו נאצים בתכלס.

איזה מדינה הייתה פה לפני ישראל? שלטון של הבריטים זה לא מדינה.
אולי אני אשכיל היום ואתה תלמד אותי על העם המפואר שחי פה אלפי שנים ותלמד אותי על המסורת והמנהגים שלו ואולי עוד כמה אנגדוטות?
היו פה תושבים, אבל מעטים ומפוזרים וחסרי הגדרה.

אין קשר בין האינדאנים באמריקה ולמקרה שלנו. ההבדל הוא ענק ויש כל כך הרבה מאפיינים שונים שזאת השוואה מפגרת.
ישראל כבשה קרקעות אחרי מלחמות שבהם היא הותקפה ונאלצה להדוף תוקפים. חוץ מזה לצעוק "הפקעת קרקעות" ולהשוות לאינדאנים זה שטויות.

שחיתות זה משהו שיש בכל מקום והמלחמה נגד שחיתות מתקיימת כל יום כמו בכל מקום.
המערכת המשפט פה היא באופן יחסי מהטובות בעולם. ויש פה מגוון נדיר של אנשים.

המדינה לא מושלמת זה ברור, אבל תכחיש כמה שאתה רוצה המדינה הזאת באופן יחסי היא מדהימה

אמרתי מה שאמרתי כתגובה לזה שאמרת שעשינו לערבים בדיוק מה שהאמריקאים עשו לאינדיאנים P:
(כלומר להראות את ההבדל) אבל אני מאמין שזה היה בלהט הרגע ואתה לא ממש מתכוון לזה.

אני לא נוהג לכתוב בלהט הרגע. בעצם חוץ מבתגובות ל-AMIR2000 ו-AnarhisT. אז כן התכוונתי למה שאמרתי. הקמתם כאן מדינה כשאתם גוזלים את הזכויות הבסיסיות שאתם טוענים לעצמכם מאלו שהיו כאן לפני. הקמתם מדינה שהיא לא שייכת ליותר מ-20 אחוזים ממנה.

ממש לא. אבל הדרך פעולה הכי נכונה ואובייקטיבית לדעתי זאת דרך החשיבה בשיטה המדעית. וזה לא ממש משנה לאיזה תחום אתה לוקח את זה. אני לא מדבר בכלל על משפטים ועל חוקים. אני מדבר על עצם החקירה. כאן היתה הבעיה בסופו של דבר.

בלי קשר אני איתך ועם coldfire לגמרי עם שאר הדברים שאמרתם.

התהליך המדעי לא מתאים לכל תחום. אי אפשר לעשות מחקר מדעי בכל התחומים כי יש תחומים שהם פשוט לא מדעיים.

אני לא נוהג לכתוב בלהט הרגע. בעצם חוץ מבתגובות ל-AMIR2000 ו-AnarhisT. אז כן התכוונתי למה שאמרתי. הקמתם כאן מדינה כשאתם גוזלים את הזכויות הבסיסיות שאתם טוענים לעצמכם מאלו שהיו כאן לפני. הקמתם מדינה שהיא לא שייכת ליותר מ-20 אחוזים ממנה.

התהליך המדעי לא מתאים לכל תחום. אי אפשר לעשות מחקר מדעי בכל התחומים כי יש תחומים שהם פשוט לא מדעיים.

תחום שהחשיבה המדעית לא חלה עליו הוא לא רלוונטי. הוא נכנס תחת הקטגוריה של דעה/אמונה וכיוצא בזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית