לוג תזונה

מצב
השרשור נעול
אי אפשר לדעת וזה משתנה מאוד עם הגנטיקה. הערכה גסה, היא בסביבת החצי קילו לשבוע לאדם ממוצע(אצל רזים אפשר קילו והקצב יורד אחר כך), אצלך זה צריך להיות קצת פחות, בגלל שאין לך כמעט מסה רזה.

אאל"ט קאליפר בודקים בכל הגוף ולא רק במותניים, אני פשוט מתעניין כדי לדעת שהמדידה היתה בסדר.

נערך לאחרונה:
:🙁
את לא צריכה תזונה שונה בימי אימון או ימי מנוחה. תפסיקי לסבך. את גם לא צריכה תוכנית מסה או תוכנית חיטוב כי את לא עוסקת בפיתוח גוף (אני הולך לחטוף על זה 😵).
מהנתונים שנתת אני מסיק שאת במצב של רב הנשים - כמעט אפס שרירים וקצת יותר מדי שומן. את צריכה לסדר תוכנית תזונה פשוטה ומאוזנת, להתאמן ולהתמיד. אל תכניסי לעצמך לראש שאת לא יכולה לצבור מסה ולהוריד אחוזי שומן. זה לא נכון במצב שלך.

אחרי הרבה דיאטות, הרבה נשים מאבדות מסת שריר וזה פוגע בהן מבחינה אסטטית ובגלל זה יש לשקול עבודת מסה.

• פותח/ת השרשור
אז לא כתבת את שעת ארוחת הבוקר שלך בעמוד הקודם וזה לא היה ברור, היה נראה שבבוקר את שותה רק מים. זה נראה לי כמו IF . אם כך אז לא, את לא תעלי בשריר ותרדי בשומן באותו פרק זמן.

תבדקי אחרי שבועיים ותשני במידת הצורך.

או הנה רק עכשיו שמתי לב לזה שענית אח"כ על הבוקר. היה לי זמן לקרוא את כל האשכול.

טוב, נשנה גישה:
ראשית, לא ממש הבנתי, את רזה עם אחוז שומן גבוהה?

איפה השומן שלך מתרכז בגוף? בגב ובמותניים? רק שם היא בדקה אותך עם הקאליפר?

את יכולה לבנות לעצמך תפריט אחר, אבל קודם צריך להחליט מה את צריכה לעשות, חיטוב או מסה נקייה...

כמה קלוריות את אוכלת בד"כ?

אני רזה עם אחוז שומן גבוה, לאחרונה עליתי איזה קילו וחצי וזה ניתפס לי ביריכיים ובצדדים
אבל לא משמעותי, וכן היא בדקה אותי בגב,במותניים ולא ברגליים..

אני לא רוצה לעשות חיטוב, אין צורך אני יותר מידי רזיתי וזה כבר ממש מכוער יש לי גוף של ילד ובפנים רזיתי בצורה ממשלא יפה, אני רוצה להיתפתח..בגלל זה אני כ"כ חרדה לכל הדברים האלו.

אני רוצה לפתח שרירים,לפתח מסה, אני עושה אימון FWB שלושה פעמים בשבוע..ורוצה כמה שיותר מסה נקייה, מרוב כל העליות והירידות גם הפגיעה בעור החיצוני ובשומן עיקש וזה דבר שאני רוצה עד כמה שפחות להימנע (ואני יודעת שאי אפשר להימנע מזה לגמרי) :(

חשבתי להתחיל במטבוליזם יומי של 1000 לפי המצב שלי ולהוסיף עוד 350
כמה כדי לי לעלות בשבוע? 200 גרם? או חצי קילו?

אז תעלי במסה.

350 קלוריות זה סביר, אם באמת תקפידי לאכול 1.5 גרם חלבון לק"ג ותקפידי להתקדם במשקלי עבודה בהדרגה. לגבי קצב העלייה תעדכני בלוג ונראה ,כתבתי בהודעה לפני הקודמת. המראה שלך הוא הפידבק שאת צריכה לעקוב אחריו, כי זה מה שאת מחפשת בסופו של דבר.

אגב, גם מה שעינת נתנה לך עם ה1200 קלוריות הוא סביר לגמרי לעלייה נקייה במסה. את לא חייבת כמובן לעקוב אחריו, אבל עדיין לא הבנתי מה כלכך בעיתי בו. אז תרכזי אחרי האימון עוד קצת חלבון אם זה מפריע לך...

אה ואני די בטוח שבדיקת אחוז השומן שלך לא היתה מדויקת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כי בתפריט יש רק 50 גרם חלבון
ולאחר האימון היא כתבה לי לאכול רק יוגורט 8 גרם חלבון שזה ממש מוזר בעייני
מה גם שהיא אמרה לי כל מיני דברים לא ברורים לא מודייקים וגם לא נכונים..

אז עם כל הדיבורים האלו, אני לא רוצה להיסתמך על תפריט כזה,
לאחר אימון כדי לי לאכול גביע קוטג'? או שזה יותר מידי בישבילי?

אני אתחיל לחשב עוד מעט הכל, לעשות לי תפריט התחלתי, וניראה לאן זה יוביל אותי בעוד שבוע.
מודה לך!!! 🙌

קוטג, זה בסדר גמור, זה ממש לא יותר מידי.

איך אפשר לעלות במסה עם 1200 קלוריות? זה BMR של אחד ששוקל 35, גם אחרי דיאטות כסאח אין מצב שתעלי לדעתי, אולי רק במשך שבוע-שבועיים, וגם זה הרוב נוזלים:RockOn:

אצל נשים קטנות שעשו דיאטות כסח, דברים כאלה קורים(כבר התעסקתי עם כאלו). צריך להתחיל להעלות בהדרגה את כמות הקלוריות. בסוף היא עוד תגיע ל1500 , אבל עד אז שתתחיל מנמוך ונבדוק.

אם היא לא תעלה אז נמליץ לה להוסיף עוד קלוריות זה ברור.

אצל נשים קטנות שעשו דיאטות כסח, דברים כאלה קורים(כבר התעסקתי עם כאלו). צריך להתחיל להעלות בהדרגה את כמות הקלוריות. בסוף היא עוד תגיע ל1500 , אבל עד אז שתתחיל מנמוך ונבדוק.

אם היא לא תעלה אז נמליץ לה להוסיף עוד קלוריות זה ברור.
היי ברק,
אתה תזונאי?

ממש לא, אבל יצא לי להתעסק עם בחורות כאלו בתור מדריך(הרבה יותר מידי), אני לא בונה לאנשים תפריטים, אבל זה לא אומר שאני לא מודע לתזונה של המתאמנים שלי. בד"כ, אני מנסה להתאים את התוכנית שאני נותן למישהו עם התזונה שלו בצורה כזו או אחרת.

כי אני רואה שאתה ממש מבין בזה וגם אמרת ש"כבר התעסקתי עם כאלו".. בגלל זה חשבתי.
😃

• פותח/ת השרשור
ברק המון המון תודה על העזרה
ותודה לכם אתם גדולים!! 🙌
הכנתי כרגע תפריט, אני אעלה אותו בנושא חדש.

אוקי, אז אני לא יקח את הסיכון לתפריט הזה שיכל לבצע את ההפך ממה שאני רוצה
אתחיל לעשות לי כרגע תפריט ליום אימון ותפריט ליום רגיל..
מקווה לעלות לכאן היום את התפריט..

אבל רק שאלה אחרונה שלא מצאתי עליה תשובה,
אם אני בונה לי תפריט של מסה נקייה איך אני אדע שהתפריט טוב? כאילו למסה נקייה כמה אני אצתרך לעלות כל שבוע?

תודה לכם!🙌
כל עוד תראי עלייה הדרגתית במשקל זה בסדר (נגיד 100 גרם בשבוע)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית