הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ??? שאלות ???

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
כמה שאלות:

1. כבר שאלתי בעבר, אך לא ממש קיבלתי תשובה מדויקת: מה עושים כשהאימון מאוחר בערב וסמוך לשעת השינה? אם למשל אני הולך להתאמן ב- 7 ומשהו בערב והולך לישון כשעתיים לאחר האימון.. מה עושים במצב כזה? מתי אוכלים את הארוחות הגדולות? הרי כדאי לאכול הרבה לאחר האימון- כדי שהשרירים יספגו את חומרי המזון, אבל אם האימון מאוחר וקרוב לשעת שינה שלי? מה אז עושים?

2. לגבי שעות שינה- האם שינה של 6-7 שעות מספיקה בשביל התאוששות? פשוט אין לי זמן לישון יותר מהשעות האלו ואני חושש שאולי זה יפגע בהתפתחות שלי ובהפרשה של הורמון גדילה בלילה שגורם לגדילה במסת השריר.

3. מתי באמת מתרחשת הגדילה במסת השריר? אם אני אוכל את רוב הקלוריות שלי לפני האימון, האם הן הולכות למאגרי השומן ולא מנוצלות מהסיבה שהאימון היה לאחר מכן?

4. אירובי- אני משלב כשני אימוני אירובי במסה (חצי שעה של ריצה). יש לי עם זה בעיה- לפעמים אני מצליח לשלב את הריצה ביום נפרד מאימון הכוח, אך לפעמים זה מתנגש לי ואני נאלץ לשלב אותם ביחד אחד אחרי השני. שמתי לב שהריצה לא משפיעה עד כדי כך על האימון כוח שלי אם אני רץ לפני- המשקלי עבודה שלי לא יורדים. אני מרגיש יותר מחומם לאחר הריצה ויש לציין שאני נח כמה דקות ועושה הליכה קצרה ורק לאחר מכן מתחיל את אימון הכוח. האם זה בסדר לעשות כך? פעם ניסיתי לרוץ לאחר אימון הכוח ופשוט לא היה לי כוח לריצה.. הרגשתי תשוש מאוד. מה גם שהרגשתי שהאימון הולך לפח- כי אם אני רץ אחרי האימון ישר, כל השרירים שעבדתי עליהם באימון לא מתאוששים ולא מקבלים מזון והריצה רק מפרקת אותם..

5. לגבי חגורה- אני רוצה לקנות חגורת גב להרמת משקלים. האם היא משמשת גם כחגורה המגינה על הגב מפני לחץ? (למשל בתרגיל הסקווט שבו מופעל לחץ רב על הגב התחתון) או שהחגורה הזאת נועדה אך ורק כדי לחבר אליה תוספת משקל לתרגילים כמו מתח ומקבילים?

זהו בינתיים, אם איזכר בשאלות, אוסיף..
אשמח לתשובות רציניות ממבינים

תודה 😃

מה עושים במצב כזה? הולכים לישון.
יש לך שאלות של ליצן..תתאמן כשנוח לך, תבנה תפריט תזונה ותאכל כמו שצריך, אתה יכול גם לאכול פעם אחת ביום ארוחה אחת שתהייה בה 5000 קלוריות. אם זה יהפוך לשומן? לא. אם זה בריא? לא. חבל על הכליות שלך.
תעשה את האירובי אחרי האימון כוח אם אתה לא מצליח להפריד את הימים של אימון כוח ואימון אירובי.
הריצה לא מפרקת את השריר 😆 😆 😆 😆 פשוט יהיה לך יותר קשה להתאושש כי אתה רק מעמיס עוד על השריר..
אתה יכול לקנות חגורה, זה 'אמור' להגן לך על הגב. אבל מצד שני אני מתאמן אם אלוף הארץ להרמת משקולות והוא לא משתמש בחגורה בשום תרגיל..זה החלטה שלך.
תתחיל לקרוא את המאמרים שנימצאים בפורטל, לא סתם עבדו עליהם שעות.
בהצלחה 😃

ואני אשמח לכותרת נורמלית.

מה עושים במצב כזה? הולכים לישון.
יש לך שאלות של ליצן..תתאמן כשנוח לך, תבנה תפריט תזונה ותאכל כמו שצריך, אתה יכול גם לאכול פעם אחת ביום ארוחה אחת שתהייה בה 5000 קלוריות. אם זה יהפוך לשומן? לא. אם זה בריא? לא. חבל על הכליות שלך.
תעשה את האירובי אחרי האימון כוח אם אתה לא מצליח להפריד את הימים של אימון כוח ואימון אירובי.
הריצה לא מפרקת את השריר 😆 😆 😆 😆 פשוט יהיה לך יותר קשה להתאושש כי אתה רק מעמיס עוד על השריר..
אתה יכול לקנות חגורה, זה 'אמור' להגן לך על הגב. אבל מצד שני אני מתאמן אם אלוף הארץ להרמת משקולות והוא לא משתמש בחגורה בשום תרגיל..זה החלטה שלך.
תתחיל לקרוא את המאמרים שנימצאים בפורטל, לא סתם עבדו עליהם שעות.
בהצלחה 😃

מה הקשר כליות?

1. חשוב להגיע לערכים היומיים מבחינת הרכב המזון יותר מאשר תדירות הארוחות או התזמון שלהם.

2. לפי דעתי עשוי להספיק. אשמח לשמוע דעות נוספות

3. עודפים נאגרים כשומן וגם הולכים לאסלה.

4. במחינת אירובי - תשלב אותו בצורה שהוא לא מפריע לך, לפני או אחרי האימון זה לא קריטי כל עוד אין פגיעה באימון האנאירובי. ברור שהעצימות תהיה נמוכה-בינונית.

5. חגורה - אפשר לומר שמשמשת כמו שריר נוסף כלחץ תוך בטני או הגדרה בסגנון. לפי דעתי במשקלים כבדים מקלה בייחוד בסקוואט. (אחרים יגידו שגם בדדליפט ובחתירה - די משתנה מאדם לאדם)

1. אתה לא אוכל כדי שהשרירים יספגו את האוכל זה לא עובד ככה. בגדול זה לא משנה וזה התעסקות בקקה זמני ארוחות. תאכל מתישהו במהלך היום את כמות האוכל וסוג האוכל שאתה אמור לאכול. אחרי האימון קח שייק/סנדויץ או משהו לפני השינה. עקרונית אתה גם יכול לדפוק ארוחת מלכים ענקית לפני השינה וזה בסדר גמור ולא משמין ושום דבר כזה פשוט יכול לעשות לך כאב בטן וחלומות רעים (לי לפחות 😃)

2. לא זה בסדר ואפשר לגדול גם עם 5 שעות פשוט פחות טוב. מקסימום במקרה הכי גרוע תתקדם טיפה יותר לאט לא קרה כלום.

3. לא. שריר גודל כל הזמן במהלך ההתאוששות שלו שזה למתאמן מתחיל הזמן בין אימון לאימון.תאכל מתי שבא לך. ראה 1.

4. תפסיק עם המונח "מזון לשרירים". אתה רוצה לרוץ בזמן מאסה תדע שזה יבוא על חשבון משהו. תרוץ אחרי האימון כוח כדי לא לפגוע באימון כוח. כל עוד אתה מתקדם במשקלים הכל בסדר. אם אתה נתקע תדע דבר ראשון להרגיע עם הריצות. ריצה לא מפרקת שריר - השריר יגדל אם תעלה במשקל על המוט וזה יקרה אם תתאושש. ריצה יכולה לפגוע בהתאוששות.

5. אני לא יודע איזה חגורה אתה מדבר - חגורת פאוורליפטינג רגילה או חגורה לחיבור משקולות לדיפס/מתח זה שני דברים שונים (או שיש משהו כזה ביחד שאני לא מכיר). יש לך בפורטל את המידע על חגורה. אני משתמש במשקלים כבדים כדי להוריד עומס מהגב אבל זה לא חובה זה עניין של העדפה אישית.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית