הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה דעתכם על לחיצת חזה שיפוע שלילי ?

יוסי צפוני

משתמש מתחיל
128
0
נק' מוניטין:
-163
128
0
שלום רב

האם לבצע בנץ בשיפוע שלילי ?

ממה שקראתי ברשת זה התרגיל עם העומס הכי גדול (ומסוכן) על מפרק הכתף.

שאלה נוספת..

האם בנץ פרס רגיל מספיק או שאפשר או צריך לשלב גם בנץ על ספסל בשיפוע חיובי ?

מיותר לפי דעתי - אלא אם כן למשל כמו בליניארית אתה בוחר להחליף אל לחיצת הכתפיים בלחיצה חזה בשיפוע חיובי.

גם בתוכנית כמו הHST שם אתה אמור לעבוד מספר יחסית גדול של תרגילים לא כדאי להוסיף את התרגיל הזה.

תרגיל מיותר - מאפשר לך להרים יותר משקל מבנץ' רגיל כי גיאומטרית אתה מקצר שם את טווח התנועה. בנץ' רגיל ופרס זה השילוב המקובל. במקרים שאי אפשר לעשות פרס אפשר לעשות בנץ' בשיפוע חיובי כסוג של תחליף.

לדעתי יש תרגילים יותר טובים לעשות. בכל מקרה בשיפוע שלילי הלטיסימוס דורסי נכנס לפעולה לכן יותר קל להרים יותר משקל. כשמרימים את הגב בבנץ' בSS זה יוצר את אותו האפקט.

נערך לאחרונה:
לדעתי יש תרגילים יותר טובים לעשות. בכל מקרה בשיפוע חיובי הלטיסימוס דורסי נכנס לפעולה לכן יותר קל להרים יותר משקל. כשמרימים את הגב בבנץ' בSS זה יוצר את אותו האפקט.

קל מאיזו בחינה? בגלל זה לאנשים יש בנץ' חיובי יותר גבוה מבנץ' בשכיבה?

קל מאיזו בחינה? בגלל זה לאנשים יש בנץ' חיובי יותר גבוה מבנץ' בשכיבה?

טעות שלי. התכוונתי לשלילי. קל מהבחינה שתאורתית אפשר להרים יותר משקל, אין לי מושג עד כמה יותר קל, אני לא לא לוחץ בשיפוע שלילי נראה לי סתם כאב ראש.

• פותח/ת השרשור
תרגיל מיותר - מאפשר לך להרים יותר משקל מבנץ' רגיל כי גיאומטרית אתה מקצר שם את טווח התנועה. בנץ' רגיל ופרס זה השילוב המקובל. במקרים שאי אפשר לעשות פרס אפשר לעשות בנץ' בשיפוע חיובי כסוג של תחליף.

למה אתה מיתכון "פרס" ? איזה סוג תרגיל זה?

ואגב מה עם פרפר על ספסל או בקאבל קרוס? גם מיותר לדעתך / דעתכם ?

• פותח/ת השרשור
פרס
עזוב את התרגילים שנראים יותר טוב... כבלים זה אולי מרשים ילדים קטנים אבל מתאמן מתחיל לא צריך לזוז מהספסל והכלוב

הבנתי...אתה אומר שבאימון עושים גם פרס וגם בנצפרס?!

הבנתי...אתה אומר שבאימון עושים גם פרס וגם בנצפרס?!

בד"כ עושים רוטציה ביניהם - אימון אחד בנץ' אימון שני פרס וכו' וכו', או פרס פעם בשבוע ופעמיים בשבוע בנץ'. כפי שאמרו - הכל תלוי מי המתאמן, מה רמתו ומטרותיו הספציפיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית