הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ- אירובי ומספר אימונים בשבוע.

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
קשה לי לחשוב על יום שבו אני לא עושה ספורט.
עד עכשיו הייתי עושה אימוני ABC חמש פעמים בשבוע, אבל זה נראה לי יותר מדי, כי כל הזמן אומרים שהשרירים גדלים במנוחה.. אבל ביום מנוחה אני פשוט לא מצליח להפסיק לחשוב על כמה בא לי להתאמן גם היום.
האם חמישה אימונים מפוצלים בשבוע (בסגנון ABC) יפגעו באמת בגדילה שלי? או שאם אני כבר רגיל (אני חצי שנה עובד ככה) לחמישה אימונים, אז לא תהיה פגיעה?

ועוד דבר, האם אירובי בלבד ביום מנוחה פוגע בהתאוששות (ריצה של כחצי שעה בקצב בינוני-גבוה)? כי שמעתי שעדיף לעשות את הריצות בימים נפרדים מאשר לשלב אותן יחד עם אימוני הכוח (וגם- אם יוצא לי אירובי וכוח ביחד, אז אני עושה קודם אירובי, כדי להתחמם.. כי אחרי האימון כוח פשוט אין לי כוח לאירובי וגם אני מרגיש שהשרירים מתפרקים אם אני עושה אירובי ישר אחרי הכוח במקום לאכול).

מחכה לתשובות ממבינים.

אם אתה עושה ABC אני יוצא מנקודת הנחה שאתה במאסה. האימונים קשים ולפי דעתי בלי קשר תמיד כדאי לשלב אירובי - אבל בעצימות נמוכה- בינונית.
http://www.kilogram.co.il/2202/פעילות-אירובית-בתקופת-עלייה-במסת-השרי/

אם אתה מבצע ABC בחיטוב ולא הבנתי נכון אז להחליף תוכנית אימונים. (אלא אם אתה מוזרק ואז אין לי מושג)

לגבי השאלות עם התזמון של האירובי במאזן חיובי גם מפורטת תשובה במאמר.

• פותח/ת השרשור
מה לגבי מספר האימונים? 4, 5? יום אחרי אימון אני פשוט מרגיש שהגוף מוכן לעוד אימון.. וקשה לי בימי מנוחה לא לחשוב על אימונים. כמה מומלץ באמת לעשות ABC? ואולי כדאי להחליף ל-AB על מנת שהתדירות תהיה גבוהה יותר וככה ההתקדמות תהיה טובה יותר?

אתה במסה או חיטוב?
אם חיטוב תעבור ל5X5 או ל FBW.
אם מסה כל האפשרויות פתוחות.
רוצה ABC? אתה יכול 3-5 פעמים בשבוע, כל אחד מגיב לזה אחרת.
אני אישית מתקדם יותר עם 5 אבל אי אפשר לדעת איך יהיה אצלך.
לגבי אירובי אתה יכול לעשות 20-30 דקות אחרי אימון ובימי מנוחה אל תעשה כלום ( מקסימום אירובי בעצימות נמוכה)

• פותח/ת השרשור
ריצה אחרי האימון?

לדעתי זה יותר גרוע אפילו מריצה לפני האימון, כי אחרי האימון השרירים "נהרסים" וצריך לשקם אותם עם חלבונים ופחמימות.. ואז אם אתה רץ ישר אחרי האימון כוח, השרירים לא מקבלים את האנרגיה ואתה עוד ממשיך לפרק אנרגיה בריצה. אז זה לא הרבה יותר גרוע מריצה לפני אימון כוח?

ריצה לא כי יותר קשה להתאושש
תעשה אלפיטי אחרי אימון לא הבנתי מה הבעיה?
לפני האימון זה פחות טוב כי אתה תהיה עייף

אני חושב שאתה חייב להשאיר לפחות יום אחד נטו למנוחה.
מעבר לזה, אם אתה לא עושה ריצות חזקות אתה יכול לרוץ כל יום.

לא טוב להיות אובססיבי באף תחום, והגזמה לא תביא לתוצאות טובות יותר אלא להיפך. חמישה אימונים בשבוע היא סביר להניח לא הדרך הטובה ביותר בשבילך להתאמן, וגם אם אינך מרגיש שהגופך זקוק למנוחה ולהתאוששות- הוא זקוק להן. מנוחה היא חלק אינטגרלי מתוכנית טובה, וכמו שצריך לדעת להתאמן כך צריך גם לדעת לנוח ולתת לגוף להתאושש. פחות אימונים בשבוע יאפשרו לך להתאמן בצורה עצימה יותר, לגוף שלך להתאושש בין האימונים וכך גם ההשפעה שלהם עליך מבחינת גדילה והתחזקות סביר שתיהיה טובה יותר.
מומלץ לעבוד לפי תוכנית מוכחת, שמנוסים מאיתנו השקיעו בה מחשבה, כדוגמת התוכניות שמופיעות באתר.

לגבי שילוב של אירובי, אם אתה מוכרח, עדיף בימים נפרדים ובעצימות כזו שלא תפגע בהתתששות שלך לאימוני הכוח. כמו כן, חשוב לאכול מספיק כדי לפצות על הוצאת האנרגיה מהאירובי.
בכל מקרה, השרירים לא מתפרקים אם אתה עושה אירובי מיד אחרי אימון כוח, ובמקום לאכול. מה שחשוב הוא סך המאזן הקלורי בסוף היום.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית