הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ DOMS לא שגרתי בגב

Shape90

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
3
40
0
בתקופה האחרונה אני ועוד חבר מהפורם התחלנו להתאמן בתוכנית ה-SS לאחר שבמשך שנים הייתי עובד בכל מיני סוגים של תוכניות אחרות שלו דווקא התמקדו בחזרות נמוכות.

אני יוצא מנק' הנחה שהטכניקה שלנו בעבודה היא טובה מכיוון ששנינו חקרנו את התרגילים המורכבים לעומק (דדליפט, סקוואט, מילטרי, פנדלי ובנצ' פרס) ואף צפינו בכל התכנים של ריפטטוי שהועלו לפורום.
אני, שלא עשיתי אף אחד מהתרגילים האלו מעולם מלבד הבנצ' פרס התחלתי באימונים בעצימות גבוהה.

כבר מזה כמה ימים שאני סובל מכאבים בזוקפי הגב בצד שמאל בעת מתיחה ובעת ביצוע פעולות יום יומיות שיגרתיות. במהלך ביצוע תרגילים כגון: סקוואט או דדליפט במשקל כבד, אני לא מרגיש את הכאב בעת העבודה אם כי לאחר מכן.
זה כאב חולף של כמה שניות אך הוא מרגיש לי לא שגרתי ואני מעט מודאג...

השאלה שלי היא:
האם לבצע מנוחה כללית? או האם להתאמן על פי פרוטוקול הפציעות במשקלים נמוכים ובכל זאת לבצע את התוכנית כהלכתה?

תודה מראש

צפיה בסרטונים וחקירה מעמיקה של התרגילים לא מבטיחה ביצוע נכון בפועל, לכן כדאי שתעלה בכל מקרה סירטונים שלך מבצע את התרגילים, מאחר ואולי יש טעויות וליקויים בטכניקה שאתה לא מרגיש ומודע להם, וחברי הפורום יוכלו להעיר ולעזור. אולי טכניקה לקויה היא מה שגורם לכאב.

בכל מקרה, לא הייתי ממליץ למהר לבצע את פרוטוקול הפציעות, וכאמור קודם כל הייתי מוודא שהטכניקה היא טובה. צריך לדעת להבדיל בין כאב, ובין פציעה. אם הטכניקה אכן טובה, אז צריך לבדוק הלאה מה יכולות להיות הסיבות לכאב. יכול להיות גם שזה רק דומס וזה יחלוף מעצמו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית