הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סקוואט כנגד לחיצת רגליים --> מאמר חדש בפורטל!

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
מה היתרונות, אם בכלל, של סקוואט חופשי לעומת לחיצת רגליים? האם חייבים לבצע סקוואט חופשי כדי לגרות גדילה ברגליים? כיצד יש לבצע לחיצת רגליים בצורה בטיחותית? כל זאת במאמר הבא.

סקוואט כנגד לחיצת רגליים

תהנו.

חחח מאמר שמוריד מוטיבציה XD

---------- התגובה התווספה ב 16:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:07 ----------

וזה מאמר כלכך טפשי כי בסקוואט כל הגוף יורד למטה ובלג פרס רק הרגליים... סקוואט זה פשוט תרגיל שמערב את כל הגוף

יש פה אנשים שיעשו את החתונה שלהם במקום מתחת לחופה, מתחת לראק. שחררו קצת, סקוואט זה לא הכל בעולם והוא ממש לא הכי אידאלי לכולם ולכל המטרות.
אם אני זוכר נכון ראיתי פעם מחקר שבדק ב EMG לחיצת רגליים כנגד סקוואט ובלחיצת רגליים שרירי הרגליים פעלו יותר מאשר בסקוואט, כשיהיה לי זמן אני אחפש ואפרסם אם בכלל.

יש פה אנשים שיעשו את החתונה שלהם במקום מתחת לחופה, מתחת לראק. שחררו קצת, סקוואט זה לא הכל בעולם והוא ממש לא הכי אידאלי לכולם ולכל המטרות.

ואללה זה רעיון. קצת צפוף, אבל לפחות יש מוטות בטחון!

חיכיתי למאמר הזה עוד מזמן שדיברת עליו , לפני שאני קורא :
לדעתי הסקוואט הרבה יותר טוב מהלחיצה בנוסף גם הלחיצה עשתה לי כאבי ברכיים נוראיים שעברו רק לפני כמה שבועות

אחלה מאמר! עקב פציעה שחויתי בגב התחתון עוד פני כחצ שנה, עברתי לעשות לג פרס, עם HACK SQUAT (מקובע במכשיר כזה) והצלחתי לפתח ת'רגליים בצורה טובה. אבל עדיין אין על סקוואט!

בתור אחד שמתמודד עם הבעיה של גב מוטה קדימה מידי ועומס על הזוקפים, המאמר מצויין!
אני חושב שאתה צריך לקחת בפרופורציות את המצב שלך. כבר היו המון דיונים על המצב הזה, ולהגיד שסקוואט הוא אך ורק תרגיל לרגליים יבזה את התרגיל, והוא חשוב אף על פי שהוא כאילו מוגבל ע"י הגב התחתון (סיבה לעשות LB? 😛)
די הרבה מהתירוצים פה גם נאמרו במאמר שפירסמו פה די ממזמן של מאמן שדוגל בסינגל לג סקוואט.

• פותח/ת השרשור
😃 היה ברור שזה יהיה מאמר שילהיט קצת את הרוחות. ברור שסקוואט זה "התרגיל".

בכל מקרה יש כאן מחקר לגבי השוואת הסקוואט מול הלחיצת רגליים במדידת EMG לא יודע אם זה מה שמשה רצה לפרסם. בכל אופן לעיונכם

http://www.med.und.edu/depts/pt/PT Website/research/Plyo3/LegPressvsSquat.htm

עבור רוב השרירים הסקוואט עולה על הלחיצה מבחינת הגירוי מלבד vastus lateralis. (חלק המ4 ראשי בקבוצת המתאמנים "הותיקים")

😃 היה ברור שזה יהיה מאמר שילהיט קצת את הרוחות. ברור שסקוואט זה "התרגיל".

בכל מקרה יש כאן מחקר לגבי השוואת הסקוואט מול הלחיצת רגליים במדידת EMG לא יודע אם זה מה שמשה רצה לפרסם. בכל אופן לעיונכם

http://www.med.und.edu/depts/pt/PT Website/research/Plyo3/LegPressvsSquat.htm

עבור רוב השרירים הסקוואט עולה על הלחיצה מבחינת הגירוי מלבד vastus lateralis. (חלק המ4 ראשי בקבוצת המתאמנים "הותיקים")

לא יודע מה המחקר הזה בדיוק מראה לנו- באחת הקבוצות מדובר בפליו פרס , התנועה בפליו פרס (לפי התמונה) מדמה תנועה של פרונט סקוואט- ככה שלא פלא שהקוואדס עבדו חזק והפוסטריור צ'יין פחות. בקבוצה שכן בדקו לג פרס לא מצוין איזה מכשיר (יש הרבה סוגים) ואיך ביצעו את התרגיל.

ובכל מקרה מה הבדיקות האלה כבר יכולות לספר לנו - זה ברור שאותם שרירים עובדים בשני התרגילים (שרירים מסוימים יהיו דומיננטייים יותר בהתאם לוריאציה של התרגיל)

מה גם שלא ברור לי

סופסוף מאמר על הנושא הזה.
כל כמה אימונים אני חושב על זה וזאת מפני שבפורומים ניסו להשריש בכל אחד את הסקוואט הקדוש אך בפועל אין לי אפשרות לעשות סקוואט, לפחות לא כרגע כך שהמאמר הזה דיי עזר לי, תודה.

מצאתי מחקר שהשוו כמה סוגים של לג פרס ( פיסוק רחב /צר , רגליים ממוקמות גבוה/נמוך) וכו.
ההבדלים שהם ציינו באבסטרקט: בלג פרס שהרגליים ממוקמות גבוה - בפיסוק רחב ההמסטרינג עבד יותר מאשר בפיסוק צר, בסקוואט ההמסטרינג והקוואדס עבדו יותר מאשר בשני הסוגי לחיצות רגליים. (אבל לא מצויין כיצד קבעו את ההתנגדות אז זה לא אומר הרבה).

http://journals.lww.com/acsm-msse/A...fects_of_technique_variations_on_knee.20.aspx

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע מה המחקר הזה בדיוק מראה לנו- באחת הקבוצות מדובר בפליו פרס , התנועה בפליו פרס (לפי התמונה) מדמה תנועה של פרונט סקוואט- ככה שלא פלא שהקוואדס עבדו חזק והפוסטריור צ'יין פחות. בקבוצה שכן בדקו לג פרס לא מצוין איזה מכשיר (יש הרבה סוגים) ואיך ביצעו את התרגיל.

ובכל מקרה מה הבדיקות האלה כבר יכולות לספר לנו - זה ברור שאותם שרירים עובדים בשני התרגילים (שרירים מסוימים יהיו דומיננטייים יותר בהתאם לוריאציה של התרגיל)

מה גם שלא ברור לי

הבדיקות האלה יכולות לספר לך שה4 ראשי עובד בלחיצת רגלים כמו בסקוואט. זה בשורה התחתונה.

אבל אני זוכר שבספר של ריפטו היה איזה פיסקה שלמה על ההשפעה של הסקוואט על כל הגוף ומערכת העצבים משהו כזה אני לא בדיוק זוכר. ממה שהבנתי סקוואט עובד על כל הגוף ולא רק על הרגליים, ככה שסקוואט עדיף על לג פרס שכביכול תורם רק לרגליים (ואני מדבר על גדילה בכל הגוף ולא רק גדילה ברגליים.)
אני טועה?

• פותח/ת השרשור
אתה לא טועה, ואף 1 לא ניסה לטעון אחרת - גם כשמדדו באמצעות EMG, והשוו בין התרגילים בנק' שונות הסווקאט היה בעדיפות גדולה - מדובר רק שריר הארבע ראשי ברגל (או אחד הראשים שלו לצורך העניין) שם זה עובד לצורך העניין באותו האופן כמו הסקוואט.

נו זה ברור שזה עובד אותו דבר על שרירי הרגלים

פשוט סקואט עובד לך על הרבה שרירים חשובים אחרים

אתה לא טועה, ואף 1 לא ניסה לטעון אחרת - גם כשמדדו באמצעות EMG, והשוו בין התרגילים בנק' שונות הסווקאט היה בעדיפות גדולה - מדובר רק שריר הארבע ראשי ברגל (או אחד הראשים שלו לצורך העניין) שם זה עובד לצורך העניין באותו האופן כמו הסקוואט.

כן, ותוצאות EMG זהות אומר גיוס יחידות מוטורי זהה, נכון?

• פותח/ת השרשור
אני רק יכול להפעיל את ההגיון וההבנה שלי בנושא הזה שהיא מהמעט שאני קורא באינטרנט.

מצאתי את הקשר הבא בין גיוס מוטורי לבדיקת EMG

השלב השלישי (של בדיקת EMG )- רישום בזמן התכווצות מקסימלית של השריר. הפרמטר הנמדד בשלב זה נקרא גיוס (recruitment), דהיינו הוא משקף את היכולת של השריר לגייס יחידות מוטוריות על מנת לייצר מקסימום כוח.

לקוח מ:
http://www.neurology.co.il/test.htm

פצצה של מאמר חבל על הזמן ...

אפשר להבין ממנו בפשטות אם אתה לא פאוורליפטר או מרים משקולות (בסגנון אולימפי ) שכח מסקוואט זוהי למעשה טכניקה מיושנת שפעם היו עושים מכיון שלא היו מכונות מתאימות וכו וכו...

חג פסח שמח לכולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית