הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התגלו הרוצחים של משפחת פוגל באיתמר

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך
וואלה הוא רק אומר לך לרצוח את כול העמלקים.

---------- התגובה התווספה ב 12:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:45 ----------

הם צודקים! צה"ל חוצפן, הוא נכנס לבתים של אנשים תמימים ומעז להפריע למנוחתם, די לכיבוש!
לפרק את הצבא המשחיט!
😆

יש לך מזל שאני במצב רוח טוב, אחרת היית מקבל באן לכמה ימים.
יש דברים שלא צוחקים עליהם.

תמשיך ללמוד, בהמשך הפרקים של בראשית יש שמנויים( כמן אכילת בשר לעומת צימחונות)
התנך לא מעודד שפיכת דמים

אני לא יודע אם מדובר בעידוד שפיכת דמים או לא.. מה שאני כן יודע במסגרת לימוד פרק "חוק וחברה במקרא" לבגרות- הוא שהנימוק להוצא להורג הוא צדק חברתי..

נערך לאחרונה:
אחלה, אז תפסו את 2 החיות האלה. מה הלאה? מהכפרים העלובים שלהם בעזה הם עוברים למלון ועוד יוציאו תואר ראשון על החשבון שלנו. אין פלא שאין בהם פחד לטבוח ביהודים, הם אפילו מקבלים פרס.

לא זכור לי שאמרת את זה לכול החברים שלך שאומרים דברים כאלה.

לא זוכר שראיתי מישהוא צוחק על הנרצחים באיתמר או בפיגוע(לא ישירות או בעקיפין).
אם אתה ראית תדווח ונתייחס.

לא זוכר שראיתי מישהוא צוחק על הנרצחים באיתמר או בפיגוע(לא ישירות או בעקיפין).
אם אתה ראית תדווח ונתייחס.

לא צחקתי על הנרצחים, צחקתי על צה"ל.
אם אתה רוצה דוגמאות כך מחבורת הקפיטלסטים-שונאי ישראל-מפרקי הצבאות.

הוא התייחס לעניין הקודם שפעילי השמאל באו לכפר שלהם ומחו שצהל הפריע להם או משהו כזה.

אני יודע למה ומי הוא התכוון בתגובה שלו, יש מספיק נושאים אחרים שהוא יכול לדבר
שטויות בהם.

יש הבדל מהותי בין הספרים של לפני חורבן בית ראשון לאחרי. הראשונים מדברים על נקמת דם/ הרג של עמים שלמים / עין תחת עין מבחינה שקולה, בעוד שמבית שני והלאה רוב הדברים האלה הומרו בכסף (בעיקר עין תחת עין ונקמות דם) כי היהודים של אותה תקופה למדו שלא כדאי להתעסק עם השליטים שלך (עד שזה כמובן התפוצץ עם החשמונאים והביא בסופו של דבר את חורבן בית שני). זה נכנס גם לספר דברים בעריכה שהוא עבר בזמן בית שני.
בכלל, אחרי חורבן בית שני חז"ל ניסו לעשות הכל כדי לטשטש את הפסוקים מהתנ"ך שקוראים להתנגדות פיזית והתקינו במקומם את גישת "לא בחרב כי אם ברוח נאום ה'".

הר גרוסה רבי:sarcastic:

רוב מעשי הזוועה שמתוארים בתנך גם לפני וגם אחרי חורבן כזה או אחר קשורים לעונשים על בסיס חטאי אמונה לסוגיהם, ומבוצעים בתוך בני ישראל ולא כלפי עמים אחרים (למרות שגם מזה לא חסר), בדרך כלל עונשים שיוצאים מחוק שרירותי כזה או אחר הקשור לאמונה או צייטנות לאיזה יהוה או לוחות אבן וכו למשל עונש מוות בסכילת אבנים לנשים שלא "יודעות מקומן" וכן הלאה. חוץ מסיפורי רצח-עם למניהם. מכל הדברים, התנך לא ספר רגוע בכלל והוא כן מעודד שפיכת דמים על בסיס רוב הסיפורים בו.

איך שלא תסובב את זה, אחד הספרים הכי עקובים מדם בהיסטוריה, אם לא ה...

• פותח/ת השרשור
עונש מוות? זה העונש הכי הדפוק שאי פעם חשבו עליו.
תבינו שאנשים כמוהם עוברים שטיפת מוח בגיל צעיר, יש הרבה מה לעשות בנוגע לכל הבעיה הזאת, אבל בטח שלא עונש מוות \:
רעל.

עונש מוות? זה העונש הכי הדפוק שאי פעם חשבו עליו.
תבינו שאנשים כמוהם עוברים שטיפת מוח בגיל צעיר, יש הרבה מה לעשות בנוגע לכל הבעיה הזאת, אבל בטח שלא עונש מוות \:
רעל.

גם אייכמן עבר שטיפת מוח מגיל צעיר.

• פותח/ת השרשור
גם אייכמן עבר שטיפת מוח מגיל צעיר.
אני חושב שיש הבדל קטן בין התרבות של הגרמנים לבין התרבות של אותם ערבים, קטן.
אייכמן השתייך לאותו אחוז קטן של המטורפים שפשוט נולדים ככה, מה לעשות, בשביל זה יש מערכת משפט שמחליטה אילו אישויות לא מתאימות לחברה שלנו:sarcastic:

אני חושב שיש הבדל קטן בין התרבות של הגרמנים לבין התרבות של אותם ערבים, קטן.
אייכמן השתייך לאותו אחוז קטן של המטורפים שפשוט נולדים ככה, מה לעשות, בשביל זה יש מערכת משפט שמחליטה אילו אישויות לא מתאימות לחברה שלנו:sarcastic:

מה הקשר תרבות עכשיו? זה לא משנה אם הם לובשים גלביות או חליפה ועניבה. בשני המקרים מדובר באנשים שחונכו לשנוא יהודים מגיל 0. ואייכמן לא היה "אחוז קטן". בתקופתו הוא היה פחות או יותר "סטנדרט". באמת שלא נדרש יותר מדי כדי להפוך כל בנאדם למפלצת. קרא את הספר "הבנאליות של הרוע".

• פותח/ת השרשור
מה הקשר תרבות עכשיו? זה לא משנה אם הם לובשים גלביות או חליפה ועניבה. בשני המקרים מדובר באנשים שחונכו לשנוא יהודים מגיל 0. ואייכמן לא היה "אחוז קטן". בתקופתו הוא היה פחות או יותר "סטנדרט". באמת שלא נדרש יותר מדי כדי להפוך כל בנאדם למפלצת. קרא את הספר "הבנאליות של הרוע".
וואו אתה צודק אחי, בוא נהרוג את כל מי שמחונך לשנוא יהודים מגיל 0!! תזכיר לי מי חשב על הרעיון המטורף הזה?
ובהבדלי תרבות אני מדבר על כך, קח לדוגמה את עזה, אנשים נולדים בתנאי מחייה מינימאליים וצפיפות רבה, הם שואלים את ההורים שלהם למה זה ככה אומרים להם היהודים אשמים, ועוד הרבה דוגמאות שאני מאמין שאתה יכול למצוא לבד.
האם באמת יש פה מקום להשוואה מול אייכמן? הם באמת שווים מבחינת התרבות שהם גדלו בה באותו זמן?

עריכה:
ממש אהבתי שהגדרת את אייכמן כסטנדרט, מבריק!

וואו אתה צודק אחי, בוא נהרוג את כל מי שמחונך לשנוא יהודים מגיל 0!! תזכיר לי מי חשב על הרעיון המטורף הזה?
ובהבדלי תרבות אני מדבר על כך, קח לדוגמה את עזה, אנשים נולדים בתנאי מחייה מינימאליים וצפיפות רבה, הם שואלים את ההורים שלהם למה זה ככה אומרים להם היהודים אשמים, ועוד הרבה דוגמאות שאני מאמין שאתה יכול למצוא לבד.
האם באמת יש פה מקום להשוואה מול אייכמן? הם באמת שווים מבחינת התרבות שהם גדלו בה באותו זמן?

עריכה:
ממש אהבתי שהגדרת את אייכמן כסטנדרט, מבריק!

תגיד, אתה עושה צחוק? לא, לא להרוג את כולם - רק את מי שבאמת ביצע פשעים מחרידים כנגד יהודים.
ומבזק חדשות - גרמניה באותה תקופה רעבה ללחם. על השפל של שנת 1929 שמעת? וגם להם אמרו מגיל 0 שהיהודים אשמים בכל.

• פותח/ת השרשור
כמו שכבר אמרתי אני מאמין שעונש מוות הוא פתרון שגוי, אז מה אתה רוצה?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית