הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

ובכל מדינה אחרת שהיא ישראל זה יקרה?
כידוע לי יש רק מדינה אחת בשם ישראל.
הניסיון שלי ושל משפחתי הוא במדינות מזרח אירופה בלבד, ושם זה עדיין קורה.
אני נוסעת לרוסיה מתוקף העבודה ורואה גם מה שקורה שם.
אם אתה מתכוון למדינות מערב אירופה ה"נאורות", אני לא מכירה מה הולך שם ולא משווה, אני רק מעדיפה את האיסלאם הקיצוני שלי יושב בכלא על טרור, ולא מסתובב בבורקה ברחובות.
ואם לחזור לנושא האשכול ההתחלתי - בתור מעמד ביניים שחי די טוב כאן, אני עדיין מעדיפה להשקיע מאמץ בלשפר את הקיים כי סבבה לי פה.

אין לי איך להוכיח לך שיש קרבה גנטית בין יהודים אבל זה כל כך בולט לעין מבחינה חיצונית.
יהודים פשוט נראים אותו דבר. מפסיק לראות מולדובי עם זיפים שחורים ושיער שחור מקורזל ולהבין שאין שום קשר בינו לבין מולדובה.
ברור אי אפשר להכליל את זה על כולם כי ההתבוללות שהייתה במשך הזמן היא עצומה אבל אם תתאמץ אתה תראה את זה טוב מאוד.
אני מזהה ישראלי בחו"ל תוך שניה רק לפי מראה ובלי שום קשר לעדה שלו.
ואותו דבר אתה יכול על כל עם.

אבל זה מאוד הגיוני שמבחינה אבולציונית אתה תתחבר ותעזור למי שחולק איתך כמה שיותר גנים. כשדמיון חיצוני מרמז על קרבה גנטית

סבבה, אז ברור לך שכל יהודי בלונדיני הוא יהודי שבשלב מסוים אנסו את המשפחה שלו? אם תשים לב, הבלונד לא ממש תופס במקום שממנו "באנו", ואין שום רמז, בשום מקום, לצבע שיער כזה בכתבים המקודשים שלך. אז אני רשאי לטעון שהיהודים הבלונדיניים הם לא באמת יהודים (מה שיש לו סיכוי סביר מאוד להיות נכון)? איך זה שהם מסתובבים עם יהודים אחרים?
ההודעה הזאת שלך יותר מדאיגה מאשר שהיא מופרכת לחלוטין. מבחינה אבולוציונית אתה מתחבר לכאלה שהם באותו מין (species) שלך, לא לכאלה שאתה חולק איתם יותר או פחות גנים. חתולים ג'ינג'יים מעדיפים להסתובב עם חתולים ג'ינג'יים? מדהים מאיפה הוצאת את קו המחשבה הזה בכלל.

באמת? המשטרה תטפל בתלונה שלך? אני מניח שלא ניסית את זה במציאות.
חחח או שהיא לא תטפל בתלונה שלי כמו שהיא לא תטפל גם בתלונה של אתיופי, ספרדי או דרוזיי.
😆 גם סוג של שיוויון.

אין לי איך להוכיח לך שיש קרבה גנטית בין יהודים אבל זה כל כך בולט לעין מבחינה חיצונית.
יהודים פשוט נראים אותו דבר. מפסיק לראות מולדובי עם זיפים שחורים ושיער שחור מקורזל ולהבין שאין שום קשר בינו לבין מולדובה.
ברור אי אפשר להכליל את זה על כולם כי ההתבוללות שהייתה במשך הזמן היא עצומה אבל אם תתאמץ אתה תראה את זה טוב מאוד.
אני מזהה ישראלי בחו"ל תוך שניה רק לפי מראה ובלי שום קשר לעדה שלו.
ואותו דבר אתה יכול על כל עם.

אבל זה מאוד הגיוני שמבחינה אבולציונית אתה תתחבר ותעזור למי שחולק איתך כמה שיותר גנים. כשדמיון חיצוני מרמז על קרבה גנטית

אתה ממש חכם. אני מזמין אותך לכפר שלי ולנסות ולהבין איזה סממן חיצוני משותף יש לבני עמי (האדיגים). במשפחה הגרעינית שלי לבדה אני נראה כמו רוסי עם עיניים ירוקות, אח אחד ג'ינג'י בוהק נורבגי, אחותי בלונדינית עיניים תכלת שוודית ואחי ברונטי שחום עור ספרדי. ככה כל הכפר שלנו החל מהגוונים הכי קיצוניים של עור לבן, עיניים ירוקות/כחולות ושיער ג'ינג'י בלונדיני וכלה בשחומי עור, שיער שחור ומקורזל וכל מה שנמצא בצד הזה של הספקטרום. והכל בתפזורת אחידה.

צא מהסרט שאתה נמצא בו.

• פותח/ת השרשור
על מי אתה עובד? אתה לומד בבית ספר ציבורי. המורה שלך יודעת מה זה קפיטליזם בערך כמו שפאניק יודע מה זה ניירות ערך.
גם UCLA זה בית ספר ציבורי, בערך יותר טוב מכל המכללות והאוניברסיטאות בארץ ביחד? זה לא קשור לבית ספר ציבורי או לא, תוציא את הסיטגמה הזו. חצי מה PHD's אצלי בקולג' מלמדים ב UCLA, USC, ועוד כמה אוניברסיטאות בסביבה שהן "נחשבות" אבל השמות לא יתנו לך שום דבר.

גם UCLA זה בית ספר ציבורי, בערך יותר טוב מכל המכללות והאוניברסיטאות בארץ ביחד? זה לא קשור לבית ספר ציבורי או לא, תוציא את הסיטגמה הזו. חצי מה PHD's אצלי בקולג' מלמדים ב UCLA, USC, ועוד כמה אוניברסיטאות בסביבה שהן "נחשבות" אבל השמות לא יתנו לך שום דבר.

כן? אז איך אתה מסביר את זה שאתה עדיין לא יודע מה זה קפיטליזם? הא?

• פותח/ת השרשור
הייתי בארה"ב ודיברתי עם הרבה מקומיים, באמת שלא שמתי לב לאף הבדל.
יש הבדל בין "דיברתי עם מקומיים" לבין ממש להיות בקשר ולצאת עם אוטיסטים. וארה"ב היא דיי גדולה, אני מדבר על אזור LA, שזה ממש לא דומה לאזור NY או כל מקום אחר באמצע.

סבבה, אז ברור לך שכל יהודי בלונדיני הוא יהודי שבשלב מסוים אנסו את המשפחה שלו? אם תשים לב, הבלונד לא ממש תופס במקום שממנו "באנו", ואין שום רמז, בשום מקום, לצבע שיער כזה בכתבים המקודשים שלך. אז אני רשאי לטעון שהיהודים הבלונדיניים הם לא באמת יהודים (מה שיש לו סיכוי סביר מאוד להיות נכון)? איך זה שהם מסתובבים עם יהודים אחרים?
ההודעה הזאת שלך יותר מדאיגה מאשר שהיא מופרכת לחלוטין. מבחינה אבולוציונית אתה מתחבר לכאלה שהם באותו מין (species) שלך, לא לכאלה שאתה חולק איתם יותר או פחות גנים. חתולים ג'ינג'יים מעדיפים להסתובב עם חתולים ג'ינג'יים? מדהים מאיפה הוצאת את קו המחשבה הזה בכלל.

אין לי עם מי לדבר. ככה אתה מנהל דיון? מסיק מסקנות מפגרות
מאיפה אתה מביא הסקות כמו יהודי בלונדיני = אונס? התבוללות זה לא אונס
"כתבים המקודשים שלך"? איך הגעת למסקנה הזאת?! אני אתאיסט באמת כאילו, מה אתה רוצה?!
הכל אצלכם שחור או לבן. אתם נתפסים לכל טענה כמוחלטת ולא גמישה אי אפשר לנהל ככה דיון.
חתולים הם לא בני אדם. שוב אתה מדבר שטויות ועושה השוואות מפגרות.
ברמה הפשוטה ביותר כמו רמה לילדים בגן אז כן אתה מתחבר לבני המין שלך. אבל בוא נקח את הדיון לרמה קצת יותר גבוה ונחשוב על דברים מורכבים כמו מה גורם למשיכה בין בני אותו מין
אין לי מה לדבר איתך אם אתה מתלהם ועושה את הכל פשוט ושחור או לבן ומסיק מסקנות מכלום.

אתה ממש חכם. אני מזמין אותך לכפר שלי ולנסות ולהבין איזה סממן חיצוני משותף יש לבני עמי (האדיגים). במשפחה הגרעינית שלי לבדה אני נראה כמו רוסי עם עיניים ירוקות, אח אחד ג'ינג'י בוהק נורבגי, אחותי בלונדינית עיניים תכלת שוודית ואחי ברונטי שחום עור ספרדי. ככה כל הכפר שלנו החל מהגוונים הכי קיצוניים של עור לבן, עיניים ירוקות/כחולות ושיער ג'ינג'י בלונדיני וכלה בשחומי עור, שיער שחור ומקורזל וכל מה שנמצא בצד הזה של הספקטרום. והכל בתפזורת אחידה.

צא מהסרט שאתה נמצא בו.

מאשכול אחר אני כבר הסקתי שאין לי מה לדבר איתך. אתה יצור מסוג כלשהו

באמת זה קטע מוזר. חיים, אתה מנסה להגיד שטענה לא יכולה להיות בו זמנית נכונה ולא נכונה? איזה מין חוסר גמישות זה?? :(

אין לי עם מי לדבר. ככה אתה מנהל דיון? מסיק מסקנות מפגרות
מאיפה אתה מביא הסקות כמו יהודי בלונדיני = אונס? התבוללות זה לא אונס
"כתבים המקודשים שלך"? איך הגעת למסקנה הזאת?! אני אתאיסט באמת כאילו, מה אתה רוצה?!
הכל אצלכם שחור או לבן. אתם נתפסים לכל טענה כמוחלטת ולא גמישה אי אפשר לנהל ככה דיון.
חתולים הם לא בני אדם. שוב אתה מדבר שטויות ועושה השוואות מפגרות.
ברמה הפשוטה ביותר כמו רמה לילדים בגן אז כן אתה מתחבר לבני המין שלך. אבל בוא נקח את הדיון לרמה קצת יותר גבוה ונחשוב על דברים מורכבים כמו מה גורם למשיכה בין בני אותו מין
אין לי מה לדבר איתך אם אתה מתלהם ועושה את הכל פשוט ושחור או לבן ומסיק מסקנות מכלום.

שמע מר קקה, אני באמת ניסיתי להיות סבלני אבל אתה פולט שטויות בכזה קצב שנדמה לי שיהיה טוב אם תפתח ספר או שניים לפני שאתה כותב.
תתחיל בבחינת ההתבוללות של יהודי אירופה ותראה שהיו חוקים נוקשים נגד זה. אז כן, צר לי לבשר לך, אבל הרבה מ"חילופי הגנים" קרו באונס, פשיטות על ערים, מלחמות או סתם כי היה אפשר. זה היה מאוד שכיח לאורך ימי הביניים והאמת שגם עד המאה ה-18. וגם אם הייתה התבוללות, הרי שסתרת את עצמך, כי התבוללות "מדללת" את הגנים בדיוק כמו שאתה טוען שלא, כי כל אחד נמשך לסביבה הגנטית שלו (!!). אז איך בדיוק אתה מדבר על גנים יהודים אם הייתה התבוללות? זה חשוב אם זה היה באונס או בנישואים (אגב, לא היו נישואים בין יהודים ללא יהודים בתקופות האלה)?
ולא הבנת בכלל את הטענה של ההימשכות למין: אמרתי SPECIES, יעני מין כמו "מין אנושי", ולא GENDER, יעני הבדל בין בן לבת. והנטייה להתחבר היא ל-SPECIES, חוץ מזה אין שום נטייה ולכן כל הדיון שלך על הימשכות לסביבה גנטית מסוימת היא קשקוש שאפילו השטן לא היה יכול לברוא כי הוא הרבה יותר חכם.
בקיצור, לפני שאתה מאשים אחרים בהסקת מסקנות מכלום תבדוק אם זה לא אומר במקרה שכל מה שאתה אומר זה כלום.

מאשכול אחר אני כבר הסקתי שאין לי מה לדבר איתך. אתה יצור מסוג כלשהו
כן, הוא יצור חושב, לעומת יצורים שאתה לא יכול שלא לתמוה איך לעזאזל יש להם מספיק תאים אפורים כדי לתחזק את הפעולות הבסיסיות של הגוף.

לא צריך תאים אפורים כדי לתחזק פעולות בסיסיות של הגוף. עכשיו הכל מובן 😃

• פותח/ת השרשור
לא ממש מבין מה השיחה פה ומה הציניות ומה הנכון כאן אבל צריך תאים אפורים כדי לתחזק פעולות בסיסיות וחלקן מורכבות בגוף.

שמע מר קקה, אני באמת ניסיתי להיות סבלני אבל אתה פולט שטויות בכזה קצב שנדמה לי שיהיה טוב אם תפתח ספר או שניים לפני שאתה כותב.
תתחיל בבחינת ההתבוללות של יהודי אירופה ותראה שהיו חוקים נוקשים נגד זה. אז כן, צר לי לבשר לך, אבל הרבה מ"חילופי הגנים" קרו באונס, פשיטות על ערים, מלחמות או סתם כי היה אפשר. זה היה מאוד שכיח לאורך ימי הביניים והאמת שגם עד המאה ה-18. וגם אם הייתה התבוללות, הרי שסתרת את עצמך, כי התבוללות "מדללת" את הגנים בדיוק כמו שאתה טוען שלא, כי כל אחד נמשך לסביבה הגנטית שלו (!!). אז איך בדיוק אתה מדבר על גנים יהודים אם הייתה התבוללות? זה חשוב אם זה היה באונס או בנישואים (אגב, לא היו נישואים בין יהודים ללא יהודים בתקופות האלה)?
ולא הבנת בכלל את הטענה של ההימשכות למין: אמרתי SPECIES, יעני מין כמו "מין אנושי", ולא GENDER, יעני הבדל בין בן לבת. והנטייה להתחבר היא ל-SPECIES, חוץ מזה אין שום נטייה ולכן כל הדיון שלך על הימשכות לסביבה גנטית מסוימת היא קשקוש שאפילו השטן לא היה יכול לברוא כי הוא הרבה יותר חכם.
בקיצור, לפני שאתה מאשים אחרים בהסקת מסקנות מכלום תבדוק אם זה לא אומר במקרה שכל מה שאתה אומר זה כלום.

אמרתי שרוב היהודים דומים מבחינה גנטית וחיצונית למרות שיש הרבה יוצאי דופן כמו שאתה ציינת.
אתה אמרת שאם יהודי הוא בלונדיני אז מישהו בשושלת שלו נאנס. אתה באמת חושב ככה? חסר נישואי תערובת בגרמניה, רוסיה וכו'?! אף פעם לא שמעת על יהודי שאמא שלו יהודיה ואבא שלו לא? פה בארץ לדוגמה יש המון כאלה.

אני טענתי שאדם יימשך למישהו שדומה לו מבחינה גנטית (הכל באופן יחסי). לדוגמה אתיופי יימשך לאתיופית, גרמני לגמרניה ואסיאתי ולאסיאתית.
וכך גם יהודים באירופה יימשכו ליהודים אחרים באירופה.
התבוללות לא סותרת את הטענה שלי כי התבוללות היא באחוז שולי, בדיוק כמו שיהודי בלונדיני הוא באחוז שולי באוכלוסיה. (קולדפייר - זה בשבילך)

בקשר לspecie הבנתי אותך לגמרי. זה מובן מאליו וילדותי להעלות את זה שspecie נמשך לאותו הspecie.
אני מנסה לחשוב קצת יותר לעומק ולהגיד מה מושך פרטים בתוך אותו specie.
אתה עשית השוואה בין משיכת פרטים בspecie חתולים לבין specie בני אדם, ואני שאלתי למה אתה חושב שאפשר להשוות בין רמת המורכבות של חתולים לבני אדם?

אה, ובוא נסגור פה איזה עניין רגע.
אני טיפש מטופש, באמת שבקושי יש לי תאים אפורים בשביל לעשות פעולות בסיסיות. נשבע לך.
אתם גאונים, באמת שאתם יצורים חושבים ונעלים ואני בר מזל שיש לי את הפורום בשביל לדבר איתכם.
אני פה בשביל ללמוד ממכם, אז בוא נדבר לגופו של עניין בלי אגו ובלי העלבות

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית