הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

אין לי איך להוכיח לך שיש קרבה גנטית בין יהודים אבל זה כל כך בולט לעין מבחינה חיצונית.
יהודים פשוט נראים אותו דבר. מפסיק לראות מולדובי עם זיפים שחורים ושיער שחור מקורזל ולהבין שאין שום קשר בינו לבין מולדובה.
ברור אי אפשר להכליל את זה על כולם כי ההתבוללות שהייתה במשך הזמן היא עצומה אבל אם תתאמץ אתה תראה את זה טוב מאוד.
אני מזהה ישראלי בחו"ל תוך שניה רק לפי מראה ובלי שום קשר לעדה שלו.
ואותו דבר אתה יכול על כל עם.

אבל זה מאוד הגיוני שמבחינה אבולציונית אתה תתחבר ותעזור למי שחולק איתך כמה שיותר גנים. כשדמיון חיצוני מרמז על קרבה גנטית
למה זה "מאוד הגיוני מבחינה אבולוציונית"? למה שאדם ישאף להקטין את המגוון הגנטי?
אם אני מבין נכון מה שכתוב פה(ביולוגים, מה אתם אומרים?), דווקא ההצעה של EMZ נשמעת סבירה יותר.

למה זה "מאוד הגיוני מבחינה אבולוציונית"? למה שאדם ישאף להקטין את המגוון הגנטי?
אם אני מבין נכון מה שכתוב פה(ביולוגים, מה אתם אומרים?), דווקא ההצעה של EMZ נשמעת סבירה יותר.

טוב הדברים שלי יצאו קצת מהקשרם וגלשו למשהו שלא התכוונתי.
התכוונתי שאנשים בדרך כלל נוטים להקשר מבחינה חברתית לאנשים שדומים להם גנטית.
כלומר, אם 2 אנשים זרים יהיו תלויים מצוק ותצטרך להציל אחד מהם, אתה תציל את זה שיותר דומה לך.
אנשים נמשכים לא במובן המיני בהכרח אלא במובן החברותי נגיד, למי שקרוב אליהם יותר מבחינה גנטית. דמיון חיצוני הוא סממן של קרבה גנטית.
לכן מבחינה אבולציונית, לא במובן של רבייה, אלא במובן של עזרה הדדית והתקהלות.

מבחינה אבולציונית אתה "תרוויח" אם תעדיף (כמו אמא שמעדיפה את בנה על אחר) את מי שחולק איתך כמה שיותר גנים, על זה בטח אין פה חילוקי דעת. ועל זה מבוססת הטענה שלי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טוב הדברים שלי יצאו קצת מהקשרם וגלשו למשהו שלא התכוונתי.
התכוונתי שאנשים בדרך כלל נוטים להקשר מבחינה חברתית לאנשים שדומים להם גנטית.
כלומר, אם 2 אנשים זרים יהיו תלויים מצוק ותצטרך להציל אחד מהם, אתה תציל את זה שיותר דומה לך.
אנשים נמשכים לא במובן המיני בהכרח אלא במובן החברותי נגיד, למי שקרוב אליהם יותר מבחינה גנטית. דמיון חיצוני הוא סממן של קרבה גנטית.
לכן מבחינה אבולציונית, לא במובן של רבייה, אלא במובן של עזרה הדדית והתקהלות.

מבחינה אבולציונית אתה "תרוויח" אם תעדיף (כמו אמא שמעדיפה את בנה על אחר) את מי שחולק איתך כמה שיותר גנים, על זה בטח אין פה חילוקי דעת. ועל זה מבוססת הטענה שלי
תחליט אז גנטי או חברתי? גנטי = פיזיולוגי, חברתי = סוציאלי, מושפע מהסביבה (גם הראשון מושפע מהסביבה אבל נדרשים המון שנים כדי שמשהו באמת ישתנה שם = אבולוציה).

אנשים זורקים פה מושגים בלי שיהיה להם חצי מושג בגנטיקה.
אז בוא אני אתן לך נקודה למחשבה.
אתה יודע שבנאדם זכר יותר קרוב גנטית לשימפנזה זכר מאשר לנקבת אדם?
אוי, עכשיו הלכה כל התאוריה. או שבעצם כולנו שוכבים עם שימפנזות בלילות ולא מודים בכך.
וזה טמטום לדבר על מגוון גנטי בתוך אוכלוסיה של בני אדם. כי מגוון גנטי זה לאו דווקא איך הבנאדם נראה או מתנהג.
יכול להיות שאני אהיה יותר "קרוב" גנטית למישהו שוודי מאשר לעוד יהודון בארץ למרות שאני נראה כמו יהודי ולא כמו השוודי.
רצף הגנום לא בהכרח משקף דמיון פיזי. (הרצף המקודד הוא מה שמשנה)
בקיצור, הכל קשקוש. הדבר היחיד שבאמת נכון הוא שלכל אוכלוסיה סגורה יש את המוטציות האופיניות לה ובכך זיווגים בתוך האוכלוסיה גורמים למחלות השונות שאופיניות לכל אוכלוסיה.
הפתרון- להתבולל כמה שיותר.

נערך לאחרונה:
באמת שהמושגים "גנטיקה" ו"גנטי" הם אלו שעברו הכי הרבה התעללות בפורום. זה כבר עצוב.

אנשים זורקים פה מושגים בלי שיהיה להם חצי מושג בגנטיקה.
אז בוא אני אתן לך נקודה למחשבה.
אתה יודע שבנאדם זכר יותר קרוב גנטית לשימפנזה זכר מאשר לנקבת אדם?
אוי, עכשיו הלכה כל התאוריה. או שבעצם כולנו שוכבים עם שימפנזות בלילות ולא מודים בכך.
וזה טמטום לדבר על מגוון גנטי בתוך אוכלוסיה של בני אדם. כי מגוון גנטי זה לאו דווקא איך הבנאדם נראה או מתנהג.
יכול להיות שאני אהיה יותר "קרוב" גנטית למישהו שוודי מאשר לעוד יהודון בארץ למרות שאני נראה כמו יהודי ולא כמו השוודי.
רצף הגנום לא בהכרח משקף דמיון פיזי.
בקיצור, הכל קשקוש. הדבר היחיד שבאמת נכון הוא שלכל אוכלוסיה סגורה יש את המוטציות האופיניות לה ובכך זיווגים בתוך האוכלוסיה גורמים למחלות השונות שאופיניות לכל אוכלוסיה.
הפתרון- להתבולל כמה שיותר.

ואני מניח שאם הייתה באמת משיכה חזקה לאותו "מגוון גנטי" אז ההתבוללות הייתה שולית ולא היה צריך לעשות "טיהור גזע" פעם בכמה זמן.

אני חושב שזה לא רק בפורום, אלא גם בעולם.
גנטיקה ואבולוציה הם שני נושאים שלאנשים אין מושג מה הם אומרים.

יש גם ספרים בעברית של יהודים אבל הם מתקדמים יותר.
כמו "טווסים, אלטרואיזם, ועקרון ההכבדה" של אמוץ זהבי (שלו יש שם עולמי בתחום). בכללהאוניברסיטה שלנו דיי חזקה בתחום.

אני גדלתי בחו''ל במשפחה סובייטית שבינה לבין היהדות לא היה כלום.
לא היינו שייכים לשום קהילה, חוץ מזה שסבתא שלי היתה חברה במפלגה הקומוניסטית. לא ידעתי שאני יהודיה עד שמשפחתי החליטה לעלות ארצה. ואז פתאום התחילו בבית הספר שלי ההערות "יהודיה תסתלקי לישראל".
אנטישמיות קיימת ותמשיך להתקיים, לא יעזור "להתנהג יפה" ולהתכחש לזה.

איזה כיף שיש את חוק השבות, איך אחרת היינו זוכים לקבל אנשים שהקשר שלהם לעם היהודי זהה לקשר שיש לחתול מונגולי אלינו?

איפה הוא רשם את המילה "אתם"?
הוא רשם "איזה כיף שיש את חוק השבות, איך אחרת היינו זוכים לקבל אנשים שהקשר שלהם לעם היהודי זהה לקשר שיש לחתול מונגולי אלינו?"
אם הוא מדבר על מישהו בגוף ראשון ברבים - אני שואלת למי הוא מתכוון. ולכן אומרת "אתם" בגוף שני. עכשיו זה מובן?

הוא רשם "איזה כיף שיש את חוק השבות, איך אחרת היינו זוכים לקבל אנשים שהקשר שלהם לעם היהודי זהה לקשר שיש לחתול מונגולי אלינו?"
אם הוא מדבר על מישהו בגוף ראשון ברבים - אני שואלת למי הוא מתכוון. ולכן אומרת "אתם" בגוף שני. הסברתי את עצמי?

רמז: "אלינו" לא כולל אותך.

דהההה לכן אני שואלת למי הוא כן מתכוון.

בהתחשב בכך שלא הצלחת להבין למה הוא התכוון, את לבטח מבינה (או שלא) שאני לא יכול להניח הנחות מוקדמות לגבי מה שכן הצלחת להבין למרות הכל (הנה לך עוד חידה, מה זה "הכל"?).

בהתחשב בכך שלא הצלחת להבין למה הוא התכוון, את לבטח מבינה (או שלא) שאני לא יכול להניח הנחות מוקדמות לגבי מה שכן הצלחת להבין למרות הכל (הנה לך עוד חידה, מה זה "הכל"?).
אני אתן למי שאליו הפניתי את השאלה לענות לי, ואתה יכול למשיך לתהות מה הצלחתי להבין ומה לא.
לא תטריל את רעך הטרלת חינם 😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית