הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

אני מקווה ששכחת. אני זוכר שמלמדים חטיבה שלמה בהיסטוריה על הציונות, לא מאמין שהורידו את זה.
אני מוכן להתערב שכשתשאל בני 17-18 מה זה ציונות ל70% מהם יקח 5 דקות רק להנפיץ תשובה שתהיה יותר מטומטמת מהשאלה.

ולא, לא מדברים בכלל על המונח "ציונות", והחומר הוא אובייקטיבי לחלוטין.

נערך לאחרונה:
לא ממש מבין מה השיחה פה ומה הציניות ומה הנכון כאן אבל צריך תאים אפורים כדי לתחזק פעולות בסיסיות וחלקן מורכבות בגוף.

זוכר את האשכול שפתחת על איך אפשר לשפר את האתר?
אני רשמתי לפקח על היחס בין המשתמשים פה. והאשכול הזה הוא דוגמא מעולה. עוד לא סיימתי לקרוא את הדיון אבל אני יכול להגיד לך שKAKA מתייחס בכבוד ורושם את הטענות שלו בצורה בוגרת, לעומת הצד השני שמתייחס בזלזול וישר מתחיל להוריד את הרמה של הדיון בליווי השמצות שאין בהן צורך.

ואם כבר מדברים, יש משהו בטענות שלו. ממליץ לכם לקרוא את הגן האנוכי של ריצ'רד דוקינס וזולתנות באבולוציה. http://he.wikipedia.org/wiki/זולתנות
"רעיון מרכזי בהסבר הזולתנות הוא הרעיון שהברירה הטבעית מעודדת גנים התורמים להפצת עצמם, ללא קשר לפרט הנושא אותם. כך ייתכנו מצבים בהם פרט יקריב עצמו למען פרטים אחרים בתנאי שהם נושאים גנים דומים לשלו."

אבולוציה מתרחשת ברמת הגן, ככה שסביר שבני אותה עדה יתרבו יותר בינם לבין עצמם.

אני רשמתי לפקח על היחס בין המשתמשים פה. והאשכול הזה הוא דוגמא מעולה. עוד לא סיימתי לקרוא את הדיון אבל אני יכול להגיד לך שKAKA מתייחס בכבוד ורושם את הטענות שלו בצורה בוגרת, לעומת הצד השני שמתייחס בזלזול וישר מתחיל להוריד את הרמה של הדיון בליווי השמצות שאין בהן צורך.

ואם כבר מדברים, יש משהו בטענות שלו. ממליץ לכם לקרוא את הגן האנוכי של ריצ'רד דוקינס וזולתנות באבולוציה. http://he.wikipedia.org/wiki/זולתנות

מעניין איך הגעת מזה שאבולוציה מתרחשת ברמת הגן לזה שבני אותה עדה יתרבו יותר בינם לבין עצמם. ודווקא רעיון האלטרואיזם הביולוגי נוגד את הדעה של KAKA.
הנה מאמר קצרצר:

http://plato.stanford.edu/entries/altruism-biological/

כנראה שיש אנשים שלא קוראים הודעות של אחרים אלא אם יש בהם דברים פוגעים.

כנראה שיש אנשים שלא קוראים הודעות של אחרים אלא אם יש בהם דברים פוגעים.

הוא מתייחס בכבוד ועונים לו שלא בכבוד. כמובן שלקרוא למשתמש כבוד בפורום "יצור" זו התייחסות מכובדת מאוד שראויה לאפקת חלבון במתנה. אבל יש אנשים עם קריאה סלקטיבית, מה לעשות.

מצטער אני לא רואה שום דבר רע באשכול הזה. לומר למישהו שהוא מדבר שטויות או שהדברים שהוא רושם הם גזעניים, לא אומר שהיחס פה בין משתמשים רע, גרוע או חסר כבוד.

מעניין איך הגעת מזה שאבולוציה מתרחשת ברמת הגן לזה שבני אותה עדה יתרבו יותר בינם לבין עצמם. ודווקא רעיון האלטרואיזם הביולוגי נוגד את הדעה של KAKA.
הנה מאמר קצרצר:

http://plato.stanford.edu/entries/altruism-biological/

אם לשתי אנשים יש אותו גן, ואבולוציה מתרחשת ברמת הגן, אז התרבות של שני פרטים עם אותו הגן תעזור להמשך הקיום שלו. אבל עזוב, אני לא מבין בזה כל כך אז אני לא יכנס לדיון הזה.
ואתה יודע שאני לא מדבר רק על האשכול הזה, לא מצאתי עדיין אשכול אחד שמישהו שם הביע דעה שנוגדת לשלך ולא התחלת ישר להוריד את הרמה של הדיון עד לגבול של סתם ריב עם קללות אמאשך. גם מוזר שתמיד הצד השני אומר " אתה היחידי שצודק תמיד ואין סיכוי שאתה טועה הפעם". אם איש אחד אומר לך שאתה שיכור אתה יכול להגיד לו שהוא שיכור בעצמו, אבל אם שתיים אומרים לך כנראה שאתה באמת שיכור.
ורק לצורך הבהרה, זה ממש לא אישי מה שאני רושם.

---------- התגובה התווספה ב 23:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:50 ----------

מצטער אני לא רואה שום דבר רע באשכול הזה. לומר למישהו שהוא מדבר שטויות או שהדברים שהוא רושם הם גזעניים, לא אומר שהיחס פה בין משתמשים רע, גרוע או חסר כבוד.
מר לטסימוס:
. אבל יש אנשים עם קריאה סלקטיבית, מה לעשות.

אם לשתי אנשים יש אותו גן, ואבולוציה מתרחשת ברמת הגן, אז התרבות של שני פרטים עם אותו הגן תעזור להמשך הקיום שלו. אבל עזוב, אני לא מבין בזה כל כך אז אני לא יכנס לדיון הזה.
ואתה יודע שאני לא מדבר רק על האשכול הזה, לא מצאתי עדיין אשכול אחד שמישהו שם הביע דעה שנוגדת לשלך ולא התחלת ישר להוריד את הרמה של הדיון עד לגבול של סתם ריב עם קללות אמאשך. גם מוזר שתמיד הצד השני אומר " אתה היחידי שצודק תמיד ואין סיכוי שאתה טועה הפעם". אם איש אחד אומר לך שאתה שיכור אתה יכול להגיד לו שהוא שיכור בעצמו, אבל אם שתיים אומרים לך כנראה שאתה באמת שיכור.

לשני אנשים יש את אותו גן ברצף ה-DNA אז הם יקשרו אחד לשני? אלטרואיזם ביולוגי דווקא טוען ההיפך, שבמצבים מסוימים הגן ה"אנוכי" יעשה את הפעולה ההפוכה (נגיד, התחברות לגנים אחרים, מה שעלול לדלל את מאגר הגנים ולצמצם את הכוח שלו) כדי להעמיד מטרה "קבוצתית" נעלה יותר.
אני באמת חושב שהקריאה שלך סלקטיבית. התייחסו יפה מאוד לאותו אדם עד שהוא התחיל לזייף (וזאת למרות שהדיעות שלו מבוססות מדעית כמו שאני יודע את הטבלה המחזורית) וללכלך על אנשים. אני לא רואה בעיה בלומר לבנאדם שהוא דפ"ר. וזה לא משהו אישי מה שאני רושם.

וואו, ממש דברי חוכמה. יש לך בדיוק 10 דקות להראות לי אשכול בו מר לטיסימוס הוריד את הדיון לרמה של קללות אמאשך.

לשני אנשים יש את אותו גן ברצף ה-DNA אז הם יקשרו אחד לשני? אלטרואיזם ביולוגי דווקא טוען ההיפך, שבמצבים מסוימים הגן ה"אנוכי" יעשה את הפעולה ההפוכה (נגיד, התחברות לגנים אחרים, מה שעלול לדלל את מאגר הגנים ולצמצם את הכוח שלו) כדי להעמיד מטרה "קבוצתית" נעלה יותר.
אני באמת חושב שהקריאה שלך סלקטיבית. התייחסו יפה מאוד לאותו אדם עד שהוא התחיל לזייף (וזאת למרות שהדיעות שלו מבוססות מדעית כמו שאני יודע את הטבלה המחזורית) וללכלך על אנשים. אני לא רואה בעיה בלומר לבנאדם שהוא דפ"ר. וזה לא משהו אישי מה שאני רושם.
מאיפה לך שהוא מזייף? ואם הוא משוכנע ב101% שהוא צודק? וגם אם הוא טועה, זאת לא סיבה להתייחס אליו בזלזול ולהתחיל לעקוץ ולהשמיט.

איפה אתה רואה שהוא עקץ או השמיץ? תביא לי ציטוט.

וואו, ממש דברי חוכמה. יש לך בדיוק 10 דקות להראות לי אשכול בו מר לטיסימוס הוריד את הדיון לרמה של קללות אמאשך.

האמת שתיכננתי לעשות את זה גם ככה, אבל המגבלת זמן שהבאת לי לא באה לי בטוב, תחשיב את זה כחוב לראק ותן לי באן.

מאיפה לך שהוא מזייף? ואם הוא משוכנע ב101% שהוא צודק? וגם אם הוא טועה, זאת לא סיבה להתייחס אליו בזלזול ולהתחיל לעקוץ ולהשמיט.

ואם אני משוכנע ב-101% שחייזרים אנסו את בת דודה שלו? אם היית קורא את ההודעות היית שם לב שהוא הודה שהוא טעה "במינוח". אתה קורא מאוד סלקטיבי, זה לא פורום גנון. יש לי את כל הסיבות להתייחס בזלזול לבנאדם שמדבר שטויות.

אם הערכים שהם מחזיקים הם גזעניים, אז כן, הם יתנכלו לכל מי שלא שייך אליהם.
חוצמזה, חשבת לרגע על המשפט שלך לגבי הנטייה ה"אבולוציונית" להתקבץ לפי קרבה גנטית? אתה רציני? איזה קרבה גנטית יש לגרמנים? איזה קרבה גנטית יש לאיטלקים? זה קשקוש גזעני נוסח "העם הנבחר". עד שלא תמצא את ה"גן היהודי" או כל גן גזעי אחר אתה לא יכול לדבר על התקבצות לפי קרבה גנטית.
ונישואי התרעובת זו אכן הוכחה מופתית לכך שאין גזענות בעם היהודי. עכשיו באמת הרשמת אותי.
סבבה, אז ברור לך שכל יהודי בלונדיני הוא יהודי שבשלב מסוים אנסו את המשפחה שלו? אם תשים לב, הבלונד לא ממש תופס במקום שממנו "באנו", ואין שום רמז, בשום מקום, לצבע שיער כזה בכתבים המקודשים שלך. אז אני רשאי לטעון שהיהודים הבלונדיניים הם לא באמת יהודים (מה שיש לו סיכוי סביר מאוד להיות נכון)? איך זה שהם מסתובבים עם יהודים אחרים?
ההודעה הזאת שלך יותר מדאיגה מאשר שהיא מופרכת לחלוטין. מבחינה אבולוציונית אתה מתחבר לכאלה שהם באותו מין (species) שלך, לא לכאלה שאתה חולק איתם יותר או פחות גנים. חתולים ג'ינג'יים מעדיפים להסתובב עם חתולים ג'ינג'יים? מדהים מאיפה הוצאת את קו המחשבה הזה בכלל.
אתה ממש חכם. אני מזמין אותך לכפר שלי ולנסות ולהבין איזה סממן חיצוני משותף יש לבני עמי (האדיגים). במשפחה הגרעינית שלי לבדה אני נראה כמו רוסי עם עיניים ירוקות, אח אחד ג'ינג'י בוהק נורבגי, אחותי בלונדינית עיניים תכלת שוודית ואחי ברונטי שחום עור ספרדי.
ככה כל הכפר שלנו החל מהגוונים הכי קיצוניים של עור לבן, עיניים ירוקות/כחולות ושיער ג'ינג'י בלונדיני וכלה בשחומי עור, שיער שחור ומקורזל וכל מה שנמצא בצד הזה של הספקטרום. והכל בתפזורת אחידה.

צא מהסרט שאתה נמצא בו.

הציטוט האחרון היה של CYGNUS כי כמו שאמרתי זה לא אישי. הזלזול הזה שבין השורות משגע אותי. ועוד בכלל שהחברים מצטרפים זאת לא חוכמה. והציטוטים האלה רק מההתחלה של הדיון הספציפי הזה, אני יכול להביא לך עוד כאלה בשפע.

הציטוט האחרון היה של CYGNUS כי כמו שאמרתי זה לא אישי. הזלזול הזה שבין השורות משגע אותי. ועוד בכלל שהחברים מצטרפים זאת לא חוכמה. והציטוטים האלה רק מההתחלה של הדיון הספציפי הזה, אני יכול להביא לך עוד כאלה בשפע.

כן, ממש קללות אמאשך. עכשיו הרשמת אותי באמת.

אני מכיר את הדיון מצוין ואני גם יודע מצוין מי דרדר אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית