ייעוץ Lyle McDonald's Bulking Routine

• פותח/ת השרשור Clop
  • פורסם בתאריך

Clop

משתמש פעיל
424
4
נק' מוניטין:
91
424
4
עכשיו שסיימתי SS אני מתכוון לעבוד עם McDonald's לתקופה , חיטוב וחזרה לתוכנית כוח .
כמה שאלות של מתחיל :
למה נחוץ SLDL ?
אפשר לשלב PC באימון פלג גוף תחתון?
חובה לבודד ידיים?

נערך לאחרונה:
לא מאוזנת כי הנפח לפלג הגוף התחתון ממש גדול, בגלל כל התרגילים המבודדים שהוא מוסיף. יש יותר מדי דברים שמסיתים מההתרכזות בעיקר. קשה לעלות משקלים ככה- קשה להגביר את העומס.
אם כל פלג הגוף התחתון שווה רק לחזה? למה אתה חושב שלהוסיף עוד תרגילים לאותו אזור הופך אותו לשווה יותר?

נערך לאחרונה:
למה היא לא מאוזנת בין עליון לתחתון? דווקא ב a/b הסטנדרטית יש חוסר איזון ביניהם. ( 3-4 תרגילים לחזה, לגב , לרגליים וכו'.) האם כל הפלג גוף תחתון שווה ערך רק לחזה?

אם אתה עובד מערכתית אז כן. בחירת התרגילים של לייל לא מצביעה על זה שהוא חושב על מה שאתה מרמז, כי אחרת אין שום טעם בלחיצת רגליים אחרי סקוואט (ולפני זה כפיפות ברכיים, שמלוות אחרי זה בשוב כפיפות ברכיים, ואז תיאומים בעמידה, שמלווה בתיאומים בישיבה. באמת.

אם אתה עובד מערכתית אז כן. בחירת התרגילים של לייל לא מצביעה על זה שהוא חושב על מה שאתה מרמז, כי אחרת אין שום טעם בלחיצת רגליים אחרי סקוואט (ולפני זה כפיפות ברכיים, שמלוות אחרי זה בשוב כפיפות ברכיים, ואז תיאומים בעמידה, שמלווה בתיאומים בישיבה. באמת.

על איזה גרסה של התוכנית אתה מדבר? אני יודע שלפחות במאמר בפורטל יש הרבה מאוד גרסאות.

על איזה גרסה של התוכנית אתה מדבר? אני יודע שלפחות במאמר בפורטל יש הרבה מאוד גרסאות.

אני מדבר על הגרסה המקורית של לייל, שנראית ככה אם אני זוכר נכון:

http://jcdfitness.com/2009/01/lyle-mcdonalds-bulking-routine/

כל השינויים הם ניסיונות להפוך את המוצר השבור למוצר שבור קצת פחות.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאני פשוט אשאר עם SS וכשאני ארצה לחטב אני אעבור למאזן שלילי . גם ככה SS לא הלך משהו .
לא הלך משהו (למי ששאל על המישקלים שלי) זה :
Squat 90
DL 88
Bench 68
Press 42
PC 32

ואל תצאו עלי בגלל שזה לא משקלים לסיים איתם SS , אני יודע את זה . יש לי את הסיבות שלי .

אני מדבר על הגרסה המקורית של לייל, שנראית ככה אם אני זוכר נכון:

http://jcdfitness.com/2009/01/lyle-mcdonalds-bulking-routine/

כל השינויים הם ניסיונות להפוך את המוצר השבור למוצר שבור קצת פחות.

גם בגרסה הזאת אין מי יודע מה הרבה נפח- תסתכל על פלג גוף תחתון - קוואדס מקבלים כולה בין 5-7 סטים(סקוואט ולג פרס)
המסטרינגס מקבלים אמנם יותר אבל לא משהו קריטי.
בעליון השרירים מקבלים פחות או יותר אותו מספר סטים( אין הבדל משמעותי)
בכל אופן יש עוד גרסאות יותר או פחות מוצלחות לתוכנית. ואפשר לעשות שינויים כאלו ואחרים לבד.

מה זה קוואדס, כאילו שסקוואט ולג פרס עובדים בעיקר עליהם.. היה רוצה לתת ״דגש״ על קוואדס, היה לפחות מחליף את הלג פרס בפרונט, אבל הגישה שלו דווקא כן מערכתית ובגלל זה בחירת התרגילים הראשיים + תרגילי ״עזר״. זה מה שמביא לחוסר האיזון בפלג גוף תחתון ולקושי גדול מאוד להעלות משקלים (מה שדי נוגד את עיקרון האוברלואד לאורך זמן שלייל בעצמו דוגל בו).

התוכנית של לייל באמת נראית לא מאוזנת בעליל והעבודה על הפלג גוף תחתון הוא פשוט רצח.
HST הייתה די טובה ונתנה את שלה מבחינת נפח בגוף, אבל מבחינת משקלים היא לא שווה כמעט כלום, וזה לא מפתיע בהתחשב שבשבוע האחרון יש לך 90%, 95%, 100%. אבל אף תוכנית פיצולים עם משקלים כאלה לא נראה לי תהיה שווה משהו. לעשות 15 חזרות בסקוואט מעל 2 פלטות זה חוויה לא מהעולם הזה LOL

בכלל יש לו סתירות בהסברים של עצמו

מצד אחד הוא דוגל בעבודה מערכתית מצד שני הוא אומר שהוא שם את תרגילי הידיים בשביל להרגיע את הבודיבילדרים עם ה OCD, ואומר שחייבים לבודד גם את הקוודס ולכן משתמש בלג פרס וצריך הרבה נפח כדי לגדול ובפוסט אחר הוא אומר שמה שהכי חשוב זה התקדמות במשקלי עבודה ובזה צריך להתמקד.

יש את כל המחשבות והדעות וההסברים שלו על התוכנית בקובץ הזה:

http://jcdfitness.com/wp-content/download/Lyle_McDonald_Generic_Bulking_Routine_FAQ.pdf

-- אחרי שקראתי את הפוסט של לטיסימוס זה נראה כמו הטרלה 😛

אפשר להתקדם בתרגילים העיקריים ולתת נפח עם התרגילי עזר שלו ובהם לא להתקדם יותר מדי
זה לא כ"כ סתירה לדעתי

יש פה לאנשים בעייה קשה עם תוכניות שדורשות נוכחות חדכ של יותר מ3 פעמים בשבוע,אני דווקא יכול להגיד לך שהתוכנית הזאת עבדה מעולה בישבילי!למען האמת זאת התוכנית הכי מוצלחת שעשיתי,מבחינת תוצאות הרגשה והכל!

תעשו חישוב פשוט תראו שכמות הסיבים שמרכיבים את שרירי פלג הגוף התחתון(בממוצע)גדולה בערך פי 1.5 מהגוף העליון,משמע שהשרירים שם הרבה יותר גדולים,אם תגרה אותם,התוצאות יהיו בהתאם!
גם בחיטוב אגב,זה יעודד שריפת קלוריות במנוחה,שזה לרוב אומר טרי' חופשיים.

בקיצור ממליץ בחום על התוכנית

יש פה לאנשים בעייה קשה עם תוכניות שדורשות נוכחות חדכ של יותר מ3 פעמים בשבוע,אני דווקא יכול להגיד לך שהתוכנית הזאת עבדה מעולה בישבילי!למען האמת זאת התוכנית הכי מוצלחת שעשיתי,מבחינת תוצאות הרגשה והכל!

תעשו חישוב פשוט תראו שכמות הסיבים שמרכיבים את שרירי פלג הגוף התחתון(בממוצע)גדולה בערך פי 1.5 מהגוף העליון,משמע שהשרירים שם הרבה יותר גדולים,אם תגרה אותם,התוצאות יהיו בהתאם!
גם בחיטוב אגב,זה יעודד שריפת קלוריות במנוחה,שזה לרוב אומר טרי' חופשיים.

בקיצור ממליץ בחום על התוכנית

כמה הסקוואט והדדליפט שלך ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית