הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בקשר לשיפור ריצה

• פותח/ת השרשור kibi
  • פורסם בתאריך

kibi

משתמש מתחיל
77
3
נק' מוניטין:
3
77
3
שלום, אני נמצא בפורום כבר משו כמו שנה אבל תמיד למדתי וקראתי מאמרים,הסתכלתי מהצד, ולא ממש רשמתי כלום.

אני יודע שהקטע של הפורום זה אימוני כח (גם הקטע שלי) אבל בחוסר בררה אני צריך להתחיל להתאמן על סיבולת הלב ריאה שלי לקראת השרות הצבאי. עכשיו הצלחתי ללמוד הרבה על עבודות כח מהאתר והפורום אבל אין לי הרבה מושג לגביי ריצה אז ככה כמה שאלות.

1. בשביל לשפר ריצת 2000 יש לבצע ריצות סיבולת+אינטרוולים ואם כן באיזה עצימות וכמה סטים באינטרוולים?
2.אני בעקרון הבנתי שיש עקרון שאי אפשר להתאמן יום אחר יום על אותם שרירים אבל אני שם לב שיש הרבה רצים שרצים בצורה יומיומית ואין להם שיברי מאמץ או פציעות (לפחות לא כרגע) והם מתקדמים יפה, האם אפשר לרוץ כל יום ואם כן זה בתנאי שאני לא מעלה את עצימות האימון?
3. אני רוצה לשפר את ריצות הסיבולת (מתחיל מ4000 ורוצה לעלות כל שבוע ב-500 מטר נגיד) האם זה התקדמות נכונה והאם אפשר לבצע את כל האימונים האלו בחיטוב (שלילי של 200-500)?

תורה לכל העונים וסליחה על החפירה שיהיה שבוע טוב וחג שמח 😃

תלוי בשאר הפעלויות שלך
אימון 1-2 ריצה בינונית של 3000-5000 בהתאם ליכולת שלך ובהדרגה
עוד 1-2 אימוני אינטרוואלים אתה יכול להתחיל ממקטעים של 400 מטר X 5 פעמים ולהעלות את מספר הפעמים לרוץ כל מקטע בקצב מהיר ובין כל מקטע לנוח כ2 דק' על מנת להתאושש

רצים יום יום הגיעו למצב הזה בהדרגה וגם דואגים להתאוששות (אוכל/שינה...)

תחפש על זה חומר, אתה צריך לחשב את הנפח השבועי שלך ולהעלות בהדרגה (וגם עצימות האימונים)

חשוב לרוץ על משטח רך עם נעליים טובות (ומדרסים אם צריך, כדאי בכל מקרה) ולדאוג להתאוששות

כמובן שצריך לחשב את כל אם אתה מתאמן אימוני כוח עם עבודת רגליים

• פותח/ת השרשור
תודה על ההתייחסות, לא הבנתי אבל מה הכוונה בלחשב נפח שבועי?
ובקשר לשאלה 3 אם אפשר לבצע אימונים כאלו בחיטוב בלי שזה יפגע בי, אשמח לתשובה.
(ואני מוכן לוותר על אימוני הכח לגמרה אם צריך מהסיבה שאני צריך את הריצות לצורכי השרות הצבאי, אם זה משנה במשו)

• פותח/ת השרשור
ומה אמור להיות מספר קילומטרים מסויים שאני צריך לרוץ בשבוע?
יש המלצה כלשהי?

תלוי בשאר הפעלויות שלך
אימון 1-2 ריצה בינונית של 3000-5000 בהתאם ליכולת שלך ובהדרגה
עוד 1-2 אימוני אינטרוואלים אתה יכול להתחיל ממקטעים של 400 מטר X 5 פעמים ולהעלות את מספר הפעמים לרוץ כל מקטע בקצב מהיר ובין כל מקטע לנוח כ2 דק' על מנת להתאושש

רצים יום יום הגיעו למצב הזה בהדרגה וגם דואגים להתאוששות (אוכל/שינה...)

תחפש על זה חומר, אתה צריך לחשב את הנפח השבועי שלך ולהעלות בהדרגה (וגם עצימות האימונים)

חשוב לרוץ על משטח רך עם נעליים טובות (ומדרסים אם צריך, כדאי בכל מקרה) ולדאוג להתאוששות

כמובן שצריך לחשב את כל אם אתה מתאמן אימוני כוח עם עבודת רגליים

מתי עדיף לרוץ במקרה כזה ? (אחרי האימון שיש לך יומיים מנוחה ממנו או ביום מנוחה וכו')

בימי מנוחה או ביום שיש אימון פלג גוף עליון או תחתון קל
אפשר אירובי קל אחרי אימון פלג גוף תחתון כבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית