הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת הקלוריות בגוף

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן והחלטתי לפתוח נושא ולשאול אתכם 🙄

אז ככה, לפי מחקרים רבים שנעשו והובאו כדוגמאות למאמרים על צום לסירוגין, ניתן לדחוף את כל הקלוריות שנדרשות לגוף ביום אחד, בכמה שעות.
יותר מזה, יש מחקרים שלקחו את זה צעד אחד קדימה וצמו יום שלם, וביום השני אכלו את כמות הקלוריות ליומיים.

עכשיו השאלה שלי היא כזו-
מצב היפותטי שבו מישהו בצום של שבוע לסירוגין, האם בסוף השבוע כשהוא יאכל ביום אחד 2000*7 כלומר 14 אלף קלוריות, הגוף שלו ישתמש בכל הקלוריות הללו?!

איפה הקו הדק עובר בין הייעול של הקלוריות בגוף לבין איזשהיא ירידה בתפקוד שתריץ את הגוף על ריק? אם זה בכלל אפשרי?

שיא העולם בצום עומד כרגע על 49 יום. לכן אשמח לדעת איך זה הולך.. מן הסתם זה לא הגיוני לאכול 100K קלוריות, אז מה קורה פה?

תודה 😃

נערך לאחרונה:
אני רוצה להצטרף לשאלה ולשאול האם בצריכת כל הקלוריות של אותו היום לאחר צום יש שינוי בהרכב הגוף מבחינת אחוזי שומן
כלומר מכיוון שכל הקלוריות נצרכו בסוף היום אז כמובן שלא עליתי במשקל (בהנחה שמדברים על ניטרלי) אבל אולי הרכב הגוף השתנה ועלו יותר אחוזי השומן לעומת מה שהיה קורה אם הצריכה הייתה פרוסה לאורך היום כולו?

• פותח/ת השרשור
מה הולך פה?
מה אתם רוצים?
תריץ את הגוף על ריק?
😣
לא ניסחתי את זה מספיק פשוט?
אם אפשר לצום יום לסירוגין ואז לאכול את כמות הקלוריות ליומיים, האם אפשר לצום שבוע ולאכול את כמות הקלוריות לשבוע? או לצום חודש ולאכול את כמות הקלוריות לחודש?
האם הגוף יתעל את הקלוריות באותה צורה?

מתי זה כבר לא עובד? ולמה?

יום כן יום לא זה אפשרי, נקרא ADF ויש על זה מאמר באתר. יותר מכך לא נחקר ולכן לא ידוע. מהה גם זה לא ריאלי, יש X Y או Z של דברים שהגוף יכול לספוג בשעה או להכיל בתוך המאגרים, לדוגמה גליקוגן ניתן לאכסן כ 300-400 גרם בשרירים ועוד 50-80 גרם בכבד (בתור פרוקטוז). לכן, אם תאכל ארוחה אחת גדולה בשבוע של 20K קלוריות לדוגמה, הדברים כנראה לא יגיעו ליעד גם אם תהיה מדולל עד העצם. בנוסף, למערכת העיכול ולקיבה יש נפח מוגבל, למרות שהן יכולות להתרחב בטווח הארוך לטווחים אסטרונומים, הטווח הקצר לא ממש עובד ככה.
אני מניח שצום שהוא עד 24 שעות זה ריאלי, יותר מכך נהייה דיי קרקס.

כאשר יש צום במשך כל היום ובסוף היום אוכלים את כל הקלוריות הדרושות (ניטרלי) האם יש שינוי בהרכז הגוף (אחוזי שומן) לעומת מה שהיה קורה אם הקלוריות היו פרוסות לאורך היום?

• פותח/ת השרשור
תודה משה.. אני יודע שזאת הייתה שאלה קצת פלצנית, אבל הייתי חייב לדעת למה צום של יום כן אפשרי ושל שבוע לא.

אגב, גם 3 אלף קלוריות במכה זה לא הכי נחמד. אני אשאר עם הIF הרגיל 🤡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית