הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בין סטים

yossiTnT

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
-85
52
0
רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע למנוחה בן סטים ותרגילים בכללי

יש תרגילים שהמנוחה שני בין סט לסט מאוד קצרה 30 שניות או דקה ואני כבר יכול לחזור ולעשות עוד סט שלם
אבל יש לי תרגילים כמו מתח שאני מרגיש גמור אחרי סט ואני צריך איזה 3 4 דקות בין סט לסט זה נורמלי?

נגיד וגמרתי תרגיל מסוים ואני הולך לעשות תרגיל אחר יש זמן מסוים שצריך להיות? או שאני יכול ללכת לאכול ולחזור לתרגיל אחר כי הרי במילא אני עובד על חלק אחר בגוף...

נגיד ואני עושה בנץ חובה שאחרי זה אני ימשיך עם תרגילים לחזה או שזה בכלל לא חשוב ואני יכול לעשות תרגילים לגב ואחרי זה שוב לחזור לחזה?

בתרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט ובסטים הכבדים אפשר לנוח 3-5 דקות אפילו.
פרס, בנצ' פרס, חתירה, מתח 2 דקות בערך
תרגילים מבודדים 30-90 שניות

תאכלס זה לא עד כדי כך משנה

תנוח כמה שצריך, גם אם זה 5 דקות.
אם אתה מגיע למצב שאתה נח יותר מידי כניראה שיש בעיה בביצוע התוכנית שלך.(שינה\אוכל\טכניקה)

בשורה תחתונה אתה צריך לנוח לפי הרגשה שלו ולא לפי שעון .
לגבי השאלה השניה שלך אין לי תשובה , לא הבנתי מה אתה רוצה

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שנגיד ואני עושה בנץ וסיימתי ואחריו יש לי תרגיל לכתף אני יכול ללכת לאכול לשחק במחשב ולחזור אחרי 10 דקות או יותר ולעשות את התרגיל לכתף? זה לא משנה הזמן בין תרגיל לתרגיל? ורק לגבי סט לסט לוקחים מנוחה קצרה

השאלה השניה היא האם אפשר לעשות תרגילים לפי איך שבא לי תגיד בנץ אחרי זה מתח אחר כך פרפר אחר כך סקוואט ואז שכיבות שמיכה כיאלו לא חשוב שאת כל תרגילי הגב אני יעשה אחד אחרי השני ואחרי זה את כל תרגילי הבטן וכו וכו

התכוונתי שנגיד ואני עושה בנץ וסיימתי ואחריו יש לי תרגיל לכתף אני יכול ללכת לאכול לשחק במחשב ולחזור אחרי 10 דקות או יותר ולעשות את התרגיל לכתף? זה לא משנה הזמן בין תרגיל לתרגיל? ורק לגבי סט לסט לוקחים מנוחה קצרה
אתה גר בחדר כושר?😆

זמני המנוחה קשורים גם במטרות. המטרה שלך היא להתחזק ולהוסיף משקל על המוט לכן תנוח כמה שאתה צריך (בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל) אבל כמובן בגבול ההגיון. אתה לא תתחיל אימון, תלך לעשות סידורים ואז תחזור להתאמן. לצורך העניין, גבול ההיגיון הייתי אומר שהוא עד כ-10 דקות, בסטים עצימים מאוד ובמשקלים כבדים.

בתוכנית הגיונית יש חשיבות לסדר התרגילים. תסיים דבר אחד ותעבור לאחר.

לגבי זמן מנוחות

גם אני מצטרף לשאלה למעלה.

לגבי הזמן מנוחה בין הסטים- קראתי איפשהו שלאחר דקה וחצי השריר כבר נהיה קר ואז זה כבר לא אפקטיבי אם נחים איזה כמה דקות בין סט לסט. אני צודק?

גם אני מרגיש לפעמים שאני צריך מנוחה יותר ארוכה.. לפעמים אני עושה תרגיל לגב (למשל חתירה), עושה סט ליד אחורית וחוזר לחתירה לגב, ואז פתאום אני מרגיש כמו חדש ומצליח להרים יותר משקל בתרגיל לגב מאשר אם הייתי מבצע כמה סטים לגב ברצף.

לא אתה לא צודק. יש סוגי אימונים שהמנוחה קצרה בכוונה (לדוגמה אימונים מטבוליים), אבל ככלל אתה צריך לנוח כמה שאתה צריך (בגבול ההיגיון כמובן), כדי להצליח להשלים את הסט הבא. אין שום פגיעה באפקטיביות במנוחה של יותר מדקה וחצי. אם אתה מרגיש שאתה צריך מנוחה ארוכה יותר,תנוח.

אתה עושה סופר-סטים? אם כן זה כנראה מיותר לך.
אולי אתה מרגיש שקל לך יותר, כי התרגיל האחר נותן לך מעין זמן מנוחה, במקום לעשות את זה, תנוח עוד עד שתרגיש כשיר לסט הבא.
לסדר של התרגילים יש חשיבות, וכלל עדיף לסיים תרגיל אחד לפני שעוברים לבא אחריו.

נערך לאחרונה:
אבל אני מצליח יותר אם אני עובר בין התרגילים באמצע.. נגיד 2 סטים חתירה, 2 סטים יד אחורית ושוב חזרה ל-2 סטים חתירה. ככה אני מצליח יותר להתאושש ולהרים משקל כבד יותר. אם אני עושה 4 סטים של חתירה אחד אחרי השני אני פשוט יורד במשקלי עבודה מסט לסט, אבל כשאני עושה הפסקה באמצע וחוזר שוב לתרגיל אחרי שעשיתי תרגיל לשריר אחר- אני מצליח יותר חזרות/משקל!

אתה יורד במשקלי העבודה כי אתה לא נח מספיק. תנוח מספיק כדי שתוכל להשלים את הסט הבא באותו המשקל.
הזמן שלוקח לך לעשות את התרגיל האחר בין תרגילי החתירה משמש לך כמעין מנוחה.
אני מציע שתגדיל את זמני המנוחה ותסיים את כל הסטים של התרגיל הראשון לפני שאתה עובר לאחר, זאת הדרך הנכונה והמקובלת לעבוד. אם מצליח לך להתקדם ככה אתה יכול להמשיך גם בזה, אני חושב זה פחות נכון, ושזה יפריע ככל שהמשקלים יעלו.

כמה זמן אתה נח בדר"כ, כשאתה יורד במשקלי העבודה מסט לסט?

בתכלס מנוחה צריכה להיות עד שהדופק חוזר למצב נורמלי ותקין אבל ברגע שמנוחה ממש מוגזמת ואתה מרגיש שלא מתאושש מסט כנראה שזה קשור למה שכבר אמרו טכניקה\שינה\תזונה.\\

בהצלחה

לא יודע מה איתך, יוצא לי לנוח כמעט כל אימון לפני סקוואט/דדליפט כבד איזה 8-10 דק אפילו יותר לפעמים,
תנוח כמה שאתה צריך בשביל להצליח תסט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית