הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

EMZ הציניות שלך לא במקום

• פותח/ת השרשור djgabi
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
אתם לא מבינים שאם אני אענה כמו תוכי, אנשים לא יסיקו מזה כלום הלאה. הם קיבלו את התשובה האחת שלהם וימשיכו לשאול שאלה מפגרת 5 דקות אחרי (וזה בסדר).
אבל כשאתה עונה לאנשים כמו שאני עונה, אתה לא צוחק עליהם, אלא אתה לאט לאט גורם להם להבין בעצמם שהשאלה שלהם מפגרת (על ידי אנלוגיות מתחומים אחרים). זה גורם להסקת מסקנות חזקה יותר, להבנה שאולי באמת כל מה שמסופר להם ממקומות אחרים הוא מטופש, שאולי באמת הם צריכים להפעיל את הראש ואת ההגיון ולא סתם ללמוד מתשובות כמו תוכי.
אבל כמובן שבמקום להסיק מסקנות כולם ישר נפגעים. כי זה הכי קל.
צריך לדעת להפריד בין מי שמלמד אותך (גם אם בדרך קשה) לבין מי שמאכיל אותך לוקשים, וזה משהו שאנשים לא מבינים ולא מוכנים להבין. (אולי אם הם היו עושים חיפוש, או קוראים בפורום לפני שהם פתחו הודעה ראשונה הם היו מבינים שאני לא טרול- אבל היי, זה לוקח יותר מידי זמן)

נ.ב: זה יפה שברגע שבנאדם מוצג כפלוץ וסנוב פתאום כל הידע שלו נזרק לפח והוא כבר לא יודע כלום.
אני עם עידן החינוך התמים גמרתי, בורים ישארו בורים.

אלירן צודק!
אל תשאלו שאלות כאלה, לא יודע איך להסביר את זה....
אם זה שאלה מטומטמת אז כן יענו לכם כמו שצריך...
אבל יש פה כאלה ששואלים דברים שבאמת אני לא מבין איך אפשר לשאול לדוגמא:
מישהו שאלה פה : " אם אני עושה בנץ' אז אני יכול ללכת לאיזה 10 דקות לשחק במחשב ולאכול ואז לחזור לעוד סט?"

זה כבר לא רציני, עזבו את זה שזה מפגר

זה מה שאני מנסה להגיד לך, מה שלך ניראה מובן מאליו זה ככה בישבילו!
אני אשאל אותך שאלה. אם ישראלי בא אליך ואומר לך שהוא לא יודע איזה סמל מצוייר על דגל ישראל, הוא חושב שזה דוב גריזלי, הוא מטומטם או לא?

בנוסף אני ממליץ לכל ה'נעלבים' על גבי הרשת לשקול אפשרות לייעוץ פסיכולוגי ו/או להתחיל לקחת סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס, זולופט, פריזמה, פרוזק וכו' , כי פשוט חבר'ה...יש לכם הפרעה וזו אינה בושה.

• פותח/ת השרשור
נו באמת

יש כאן אנשים מצויינים שיודעים לענות לעניין ויש כאלה שסתם מגוננים על אלירן ומתלהמים,
אם הייתי נעלב לא הייתי טורח וממשיך את השיחה הזאת עוד מאתמול זה דבר ראשון.
דבר שני חברים שלי אומנם באים מהתחום אבל לא כל דבר קטן אני רץ לשאול אותם,אני סתם מתעניין קצת בתחום כי זה נראה נושא מאוד מעניין,ראיתי מספר פורומים טובים ברשת והחלטתי לשאול כאן,היו עוד המון אפשרויות אחרות.
בשביל אחד שאין לו מושג בתחום זאת שאלה חשובה,כי ניתן לקבל הרניה מהרמת משקל כבד,ואני לא רוצה לקחת סיכונים אלה להתחיל לאט לאט שלב שלב בקצב שלי.
השאלה הייתה טובה מעניינת ובמקום,וגם אם נניח לדעתך היא לא הייתה טובה ואף טפשית,יש צורה להתבטא ולהסביר יפה ובלי ציניות מגעילה,אם הייתי איזה ילד טרול בן 13 אז אולי הייתי מבין עוד אכשהו את התשובה הצינית,אבל מה לעשות שלפעמים עוברים כאן גם אנשים בוגרים שמתעניינים בתחום.
פורום ברמה עוזר,מלמד,נותן טיפים ומסביר לכל מתעניין חדש וככה זה צריך להיות גם כאן,אחרת מה המהות של האתר הזה.

יש כאן אנשים מצויינים שיודעים לענות לעניין ויש כאלה שסתם מגוננים על אלירן ומתלהמים,
דבר שני חברים שלי אומנם באים מהתחום אבל לא כל דבר קטן אני רץ לשאול אותם,אני סתם מתעניין קצת בתחום כי זה נראה נושא מאוד מעניין,ראיתי מספר פורומים טובים ברשת והחלטתי לשאול כאן,היו עוד המון אפשרויות אחרות.
בשביל אחד שאין לו מושג בתחום זאת שאלה חשובה,כי ניתן לקבל הרניה מהרמת משקל כבד,ואני לא רוצה לקחת סיכונים אלה להתחיל לאט לאט שלב שלב בקצב שלי.
השאלה הייתה טובה מעניינת ובמקום,וגם אם נניח לדעתך היא לא הייתה טובה ואף טפשית,יש צורה להתבטא ולהסביר יפה ובלי ציניות מגעילה,אם הייתי איזה ילד טרול בן 13 אז אולי הייתי מבין עוד אכשהו את התשובה הצינית,אבל מה לעשות שלפעמים עוברים כאן גם אנשים בוגרים שמתעניינים בתחום.
פורום ברמה עוזר,מלמד,נותן טיפים ומסביר לכל מתעניין חדש וככה זה צריך להיות גם כאן,אחרת מה המהות של האתר הזה.

גם לשאול שאלה צריך לדעת.
השאלה "מה הסיכוי לחטוף קילה בהרמת משקולות כבדים החל ממשקל 50 ומעלה?" מטופשת. לעומת זאת, השאלה "איך להתאמן נכון כדי לצמצם למינימום את הסיכוי לפציעות?" (או משהו בסגנון) היא שאלה קצת יותר טובה.

המהות שלו היא שאנחנו עושים מה שבא לנו. ומאחר שאנחנו לא חייבים לך כלום, אנחנו נמשיך לעשות מה שבא לנו. יש פורומים אחרים לשאול שאלות אם זה לא מוצא חן בעיניך.

אתה טרול בן 13. או לפחות ככה אתה "נשמע" מעבר למסך.
אם אתה אחד שמתעניין בתחום ורוצה ללמוד ואם היה לך קצת שכל הית עושה חיפוש (פרקטיקה סטנדרתית בכל פורום שאתה נכנס אליו) או לפחות רואה את הכותרת האדומה הענקית "לכניסה לפורטל מאמרים". ואני אומר שוב - אתה יכול ללמוד הרבה מאד מהתשובות שנתנו לך פה. אין דרך יותר טובה לענות על שאלה כזאת כדי לגרום לבן אדם ללמוד. פעם הבאה שמישהו עונה לך בציניות תבין שכנראה מהות ההבנה שלך לקויה מהבסיס ואין דרך טובה לענות על שאלה מטומטמת (נוסח "מה הסיכוי לבננה?")
"there are no stupid questions. Just stupid people"

אבל כנראה שריפטו צודק כשהוא אומר:

"you can't make people smarter. you can expose them to information but your responsibility stops there" -Mark Rippetoe

טוב זה מתחיל להיות מטומטם כבר לענות על השטויות האלה אני יפסיק עכשיו.
לפחות זה מעביר זמן בעבודה

אז יאללה. זה לא פורום בתפוז ובטח שלא פורום טיפולי, הפארסה הזאת נמשכה גם ככה יותר מדי זמן.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית