הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון זה כוח טהור זה?

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
היום היית לי בגרות בספורט, עשיתי 3 מבחנים
מתח, קפיצה למרחק ו4X10 שזה ספרינטים עם החלפת קוביות..
בכל מקרה, באתי עם בטחון, וואלה 130 קילו סקוואט (ולא רבעי סקוואט, סקוואט מלא), 140 דדליפט.. והנה אני עושה את המבחן הראשון של ה4X10.. עשיתי פעמיים, פעם ראשונה 10 שניות ופעם שניה 9.6 שניות. אחרי היה ילד שחיף מקל עם רגלי קיסם.. בא ועושה 9.3. אני מאמין שלא היה לו סקוואט של 40 קילו אפילו, והוא רץ מהר יותר ממני כאילו יש לו יותר כוח. אומנם הוא רזה ואני עם כרס (שוקל 78 גובה 73), אבל בכל זאת יש לי הרבה יותר כוח מלו וציפיתי לעשות יותר טוב.
בכל מקרה מבחן הבא היה מתח, ידוע שמעל ל10+- מתח זה כבר עיניין של סיבולת.. פעם עוד הייתי עושה 10 מתח כשהייתי עושה בנט אובר ואז החלפתי לפאוור קלין והיום עשיתי כולה 7.. בסדר, ניחא..
המבחן השלישי היה קפיצה למרחק, בזה אמרתי שאני חייב להפציץ.. וואלה באו ילדים שמנים בלי קשר לתחום ועשו 1.85..1.95 מטר.. קפצתי פעמיים, עשיתי 1.70 ו1.75.. אפילו לא עובר. בקשתי ממנו עוד פעם ועשיתי כולה 1.80.
השורה התחתונה היא, שאפילו שיש כאן הרבה עיניין של טכניקה, ואפילו שאני קצת כבד.. איפה הכוח לוקח חלק? אני סתם הופך להיות כבד? לפני שהתאמנתי על כוח (שחיף) הייתי עושה תוצאות טובות יותר.. המטרה שלי בכוח היא להגיע לגבול של הפוטנציאל שלי בספריטנים, קפיצות וכו'.. והנה ברגע האמת הכוח הטהור פישל?
מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
מה הכוונה רץ יותר מהר כאילו יש לו יותר כוח? כוח זה המדד היחידי לריצה מהירה? מה עם יתרון מכני? מבנה גוף? בכל מקרה, לא יכול לדבר בשם אלה שעשו תוצאות יותר טובות ממך, גם אני לא יכול לדבר יותר מדי עליך כי אני לא מכיר אותך ולא אותם. אני חושב שאם כל היום מה שבן אדם עושה זה לעשות סקוואטים שעה במכון ואחרי זה לשבת מול המחשבו לשתות חלב לאכול אוראו ולגרבץ, אז סלח לי, שלא יצפה ליכולות אתלטיות יותר מדי מרשימות חוץ מלעשות סקוואט כבד.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה רץ יותר מהר כאילו יש לו יותר כוח? כוח זה המדד היחידי לריצה מהירה? מה עם יתרון מכני? מבנה גוף? בכל מקרה, לא יכול לדבר בשם אלה שעשו תוצאות יותר טובות ממך, גם אני לא יכול לדבר יותר מדי עליך כי אני לא מכיר אותך ולא אותם. אני חושב שאם כל היום מה שבן אדם עושה זה לעשות סקוואטים שעה במכון ואחרי זה לשבת מול המחשבו לשתות חלב לאכול אוראו ולגרבץ, אז סלח לי, שלא יצפה ליכולות אתלטיות יותר מדי מרשימות חוץ מלעשות סקוואט כבד.
ברור שכוח זה לא המדד היחידי לריצה, כבר אמרתי שלבן אדם כבד קשה יותר לרוץ מאשר לבן אדם קל, יש לו יותר "מה לסחוב", וזה גם קשור המון לגנטיקה, סגנון ריצה. אבל כוח לא אמור לשדרג אותי? כבר אמרתי שלפני כן התוצאות שלי היו יותר טובות וגם אז הייתי שותה חלב ואוכל אוראו ומגרבץ מול המחשב, פשוט בלי סקוואט כבד. אני לא בא להשוות אותי לאנשים אחרים, יש כאלו שבורכו בסגנון ריצה ויתרון מכני טוב. אבל מה שכן, אני משווה את עצמי ב"לפני ואחרי" וכשצפיתי מעצמי להשתפר קרה ההפך.

אבל אתה מדבר על טסט מאוד ספציפי שלא בוחן מהירות אלא זריזות

בנוסף, כח לבד לא מספיק , אתה חייב לשלב אימונים ספציפיים כדי להשתפר

אתה רוצה להשתפר בספרינטים תעשה ספרינטים. סקווטים יכולים לעזור כמובן אבל לא זה מה שייתן לך מהירות.

כנ"ל לגבי כל השאר

• פותח/ת השרשור
אבל אתה מדבר על טסט מאוד ספציפי שלא בוחן מהירות אלא זריזות

בנוסף, כח לבד לא מספיק , אתה חייב לשלב אימונים ספציפיים כדי להשתפר
כן, אבל לפני כן לא היה לי כוח, לא התאמנתי באותם אימונים ספציפיים.. הכי הרבה שעשיתי היה לשחק כדורגל בשכונה, ובכל זאת, התוצאות שלי היו טובות יותר בעבר כשהייתי רזה חסר מסת שריר. אני מרגיש כאילו כל מה שהסקוואט והדדליפט עזרו לי זה אך ורק להרים כבד.. זה היה עוזר לי אם המטרה שלי היית להיות סבל, אבל אני ספורטאי..

אתה רוצה להשתפר בספרינטים תעשה ספרינטים. סקווטים יכולים לעזור כמובן אבל לא זה מה שייתן לך מהירות.

כנ"ל לגבי כל השאר
אז אני לא מבין דבר אחד: אם אני רוצה לשפר את הספרינטים, קפיצה, פעולות טבעיות של הגוף ואני צריך לעשות את הפעולה עצמה כדי להשתפר, אז מה סקוואט כן עושה? ברור לי שהוא מחזק את כל המערכת בגוף, עובד על העצבים ומחזק את העצמות אבל אם הוא לא כל כך קובע באותן פעולות טבעיות של הגוף (כי לאור מה שאתה אומר, עדיף לעשות את הפעולה עצמה מאשר סקוואט כבד), אז במה הוא כן עוזר בחיים האלה? בלהרים דברים כבדים מהרצפה? אתם עובדים על כוח בשביל להיות סבלים?

נערך לאחרונה:
כוח זה דבר פונקציונלי. זה כמו שאחד החברים שלי התלונן לא מזמן שזה שהוא עושה סקוואטים כבדים לא מנע ממנו לחטוף בעיטות ב-BJJ.

• פותח/ת השרשור
כוח זה דבר פונקציונלי. זה כמו שאחד החברים שלי התלונן לא מזמן שזה שהוא עושה סקוואטים כבדים לא מנע ממנו לחטוף בעיטות ב-BJJ.
ברור, כוח לא יכול לעזור לך באיגרוף אם אתה לא יודע איך לתת איגרוף נכון, אבל כאן אני מדבר על משהו שדורש פחות סיבולת ופחות "להפעיל את המוח".
במקרה שלי כוח וכוח מתפרץ הם מרכיבים מאוד חשובים ואין צורך בטכניקה (אולי חוץ מהקפיצה לרוחק)

כן, אבל לפני כן לא היה לי כוח, לא התאמנתי באותם אימונים ספציפיים.. הכי הרבה שעשיתי היה לשחק כדורגל בשכונה, ובכל זאת, התוצאות שלי היו טובות יותר בעבר כשהייתי רזה חסר מסת שריר. אני מרגיש כאילו כל מה שהסקוואט והדדליפט עזרו לי זה אך ורק להרים כבד.. זה היה עוזר לי אם המטרה שלי היית להיות סבל, אבל אני ספורטאי..

אז אני לא מבין דבר אחד: אם אני רוצה לשפר את הספרינטים, קפיצה, פעולות טבעיות של הגוף ואני צריך לעשות את הפעולה עצמה כדי להשתפר, אז מה סקוואט כן עושה? ברור לי שהוא מחזק את כל המערכת בגוף, עובד על העצבים ומחזק את העצמות אבל אם הוא לא כל כך קובע באותן פעולות טבעיות של הגוף (כי לאור מה שאתה אומר, עדיף לעשות את הפעולה עצמה מאשר סקוואט כבד), אז במה הוא כן עוזר בחיים האלה? בלהרים דברים כבדים מהרצפה? אתם עובדים על כוח בשביל להיות סבלים?

כמו שלטיסימוס אמר כוח זה פונקציונלי. אם הכי חשוב לך להשתפר באתלטיקה קלה או ריצות או לא יודע מה אז תתאמן עליהם ספציפית(ותוריד הרבה משקל). אבל בלי קשר לשאלה שלך למה סקוואט כן תורם - סקוואטים (ושאר התרגילים בסיסיים) נותנים לך הרבה כוח בגוף. הבעיה שאתה גם צריך לדעת להשתמש בו. אתה לא יכול להשוות את עצמיך לפני ואחרי אימוני כוח כי1. עלית הרבה משקל 2.אמרת ששיחקת כדורגל שזה כבר אימון שמשפר מהירות וזריזות.
אני בטח שאם תחטב ותרד לאותו אחוז שומן שהית לפני שהתחלת אימוני כוח אתה תראה שיפור משמעותי לפחות מבחינת תרגילים עם משקל גוף כמו מתח. (זה תלוי כמה באמת עלית במסת שריר וכמה בשומן) אני גם מוכן להתערב שתראה שיפור בריצות ביחס ללפני האימונים.
כל קילו שומן שאתה סוחב על עצמיך זה משמעותי לאימונים מהסוג הזה (נסה לחשוב כמה זה הרבה יותר קל ברגע שעכשיו נגיד תוריד 10 קילו מהסקוואט שלך...על אותו עיקרון יהיה לך הרבה יותר קל להזיז את עצמיך עם כמה קילו שומן פחות)
חוץ מזה - המשקלים שאמרת שהגעת אליהם כבר יפים מאד ולא משקלי התחלה בכלל אבל זה לא שיש לך 200+ סקוואט, התחזקת אבל אתה לא עד כדי כך חזק שתראה הבדל יחסי כל כך משמעותי עם יותר שומן עליך.

המבדקי ספורט בבית ספר לא בודקים שום דבר והם מתייחסים ל"כושר" כמישהו שהוא שחיפי קטן וזריז. (שים לב מי מצליח הכי טוב במבחנים האלה - הכי קטנים/גמדים ושחיפים בכיתה), או מישהו שהוא מאד חזק יחסית למשקל שלו (נגיד משהו שמתאמן אתלטיקה קלה)

נערך לאחרונה:
בשורה התחתונה, סקווטים בלי ספרינטים או קפיצות לא יעזרו לספרינטים או קפיצות. יכולות מוטוריות קשה "להפעיל עם המוח", אחרת היינו יודעים קונג פו כמו ניאו הס1ס מ"מטריקס".

כמה טובות יותר היו התוצאות שלך לפני שהתחלת אימוני כח?
כמה שקלת אז ועל איזה אחוז שומן? כמה אתה שוקל עכשיו ועל איזה אחוז שומן?

בשורה התחתונה, סקווטים בלי ספרינטים או קפיצות לא יעזרו לספרינטים או קפיצות. יכולות מוטוריות קשה "להפעיל עם המוח", אחרת היינו יודעים קונג פו כמו ניאו הס1ס מ"מטריקס".

אם יש הבדל משמעותי מבחינת אחוזי שומן אז לווא דוקא צריך להתאמן ספציפית כדי לשפר ממה שנקרא carry-over.
אני יכול להגיד על עצמי שכשאני אחרי חיטוב (האחרון) היתי עושה 10 מתח בערך ועכשיו שסיימתי מסה (עליתי 15 קילו בערך, התחזקתי מאד אבל גם השמנתי מאד) אני בקושי מצליח לעשות 3.
זה לא היה החיטוב הראשון שלי ואני מאמין שכשאני יסיים לחטב שוב אני יגיע שוב ל10 מתח ואפילו יעשה אולי 15 או יותר עכשיו שהתחזקתי עוד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך, אבל למה אנשים שהם לא ספורטאים ולא משלבים ספרינטים וכדומה, בכל זאת עובדים נטו על כוח? מה זה תורם להם? אני גם אוהב לעבוד על כוח, אין על הרגשה של לשבור שיא אבל בכל זאת כל אימוני הכוח גורמים לי להזניח את הסיבולת (בגלל שתיהיה פגיעה בהתאוששות) והייתי בטוח שהכוח יפצה אותי, יותר נכון, שיהיה שווה לעבוד עליו.

כמו שלטיסימוס אמר כוח זה פונקציונלי. אם הכי חשוב לך להשתפר באתלטיקה קלה או ריצות או לא יודע מה אז תתאמן עליהם ספציפית(ותוריד הרבה משקל). אבל בלי קשר לשאלה שלך למה סקוואט כן תורם - סקוואטים (ושאר התרגילים בסיסיים) נותנים לך הרבה כוח בגוף. הבעיה שאתה גם צריך לדעת להשתמש בו. אתה לא יכול להשוות את עצמיך לפני ואחרי אימוני כוח כי1. עלית הרבה משקל 2.אמרת ששיחקת כדורגל שזה כבר אימון שמשפר מהירות וזריזות.
אני בטח שאם תחטב ותרד לאותו אחוז שומן שהית לפני שהתחלת אימוני כוח אתה תראה שיפור משמעותי לפחות מבחינת תרגילים עם משקל גוף כמו מתח. (זה תלוי כמה באמת עלית במסת שריר וכמה בשומן) אני גם מוכן להתערב שתראה שיפור בריצות ביחס ללפני האימונים.
כל קילו שומן שאתה סוחב על עצמיך זה משמעותי לאימונים מהסוג הזה (נסה לחשוב כמה זה הרבה יותר קל ברגע שעכשיו נגיד תוריד 10 קילו מהסקוואט שלך...על אותו עיקרון יהיה לך הרבה יותר קל להזיז את עצמיך עם כמה קילו שומן פחות)
חוץ מזה - המשקלים שאמרת שהגעת אליהם כבר יפים מאד ולא משקלי התחלה בכלל אבל זה לא שיש לך 200+ סקוואט, התחזקת אבל אתה לא עד כדי כך חזק שתראה הבדל יחסי כל כך משמעותי עם יותר שומן עליך.

המבדקי ספורט בבית ספר לא בודקים שום דבר והם מתייחסים ל"כושר" כמישהו שהוא שחיפי קטן וזריז. (שים לב מי מצליח הכי טוב במבחנים האלה - הכי קטנים/גמדים ושחיפים בכיתה), או מישהו שהוא מאד חזק יחסית למשקל שלו (נגיד משהו שמתאמן אתלטיקה קלה)
קודם כל תודה על הפוסט. הדבר הראשון שאני רוצה להגיד זה שאני יודע שהסקוואט שלי לא נחשב הרבה, כבר ראיתי בעיניים שלי אנשים שעושים 210 סקוואט (איש הלילה 😛) ויש כאן גם משקלים לא רעים לרמי (Thor) ועידן גולני.
זה ברור שאחרי חיטוב אני אראה שיפור, גם אחרי הפוסט הזה אני אמשיך לעבוד על כוח כי אני מזוכיסט שאוהב להרגיש כאב. האימוני כוח עוד לא תרמו לי לתחום שאני עוסק בו כי עוד לא יצא לי לשלב איתם סיבולת, ספרינטים וכו'.. הרגשתי פשוט שמן וחזק, זה הכל. אבל מה המטרה של כל האנשים פה בפורום שעוסקים בכוח ולא מתעסקים בספורט? סתם להרים כבד?

כמה טובות יותר היו התוצאות שלך לפני שהתחלת אימוני כח?
כמה שקלת אז ועל איזה אחוז שומן? כמה אתה שוקל עכשיו ועל איזה אחוז שומן?
היית לי קפיצה בסביבות ה2.35 מטר, לא זוכר בדיוק כמה. 4X10 עשיתי 9.4 ומתח הוא לא אלקטואלי לשאלה כי אני יכול לעבוד על סיבולת השריר מתי שבא לי..
שקלתי 57 לפני המכון כושר ואחוזי שומן אני מעריך ש11-12, היום אני לדעתי 16-17 ושוקל 78.
כשהסקוואט יגיע ל140 אני מתכנן לחטב ולסיים SS.

נערך לאחרונה:
שמע אני בזמן הSS העלתי תמתח שלי וגם בקפיצה למרחק מהמקום עשתי בין הטובים לשכבה על משקל של כימעט 90 קילו ואחוז שומן מכובד

אני מסכים איתך, אבל למה אנשים שהם לא ספורטאים ולא משלבים ספרינטים וכדומה, בכל זאת עובדים נטו על כוח? מה זה תורם להם? אני גם אוהב לעבוד על כוח, אין על הרגשה של לשבור שיא אבל בכל זאת כל אימוני הכוח גורמים לי להזניח את הסיבולת (בגלל שתיהיה פגיעה בהתאוששות) והייתי בטוח שהכוח יפצה אותי, יותר נכון, שיהיה שווה לעבוד עליו.

קודם כל תודה על הפוסט. הדבר הראשון שאני רוצה להגיד זה שאני יודע שהסקוואט שלי לא נחשב הרבה, כבר ראיתי בעיניים שלי אנשים שעושים 210 סקוואט (איש הלילה 😛) ויש כאן גם משקלים לא רעים לרמי (Thor) ועידן גולני.
זה ברור שאחרי חיטוב אני אראה שיפור, גם אחרי הפוסט הזה אני אמשיך לעבוד על כוח כי אני מזוכיסט שאוהב להרגיש כאב, אבל האימוני כוח עוד לא תרמו לי לתחום שאני עוסק בו כי עוד לא יצא לי לשלב איתם סיבולת, ספרינטים וכו'.. אבל הרגשתי פשוט שמן וחזק, זה הכל. אבל מה המטרה של כל האנשים פה בפורום שעוסקים בכוח ולא מתעסקים בספורט? סתם להרים כבד?

היית לי קפיצה בסביבות ה2.35 מטר, לא זוכר בדיוק כמה. 4X10 עשיתי 9.4 ומתח הוא לא אלקטואלי לשאלה כי אני יכול לעבוד על סיבולת השריר מתי שבא לי..
שקלתי 57 לפני המכון כושר ואחוזי שומן אני מעריך ש11-12, היום אני לדעתי 16-17 ושוקל 78.
כשהסקוואט יגיע ל140 אני מתכנן לחטב ולסיים SS.

דבר ראשון מי שמתאמן כוח המטרה שלו לשפר כוח אלה מה?
דבר שני אף אחד לא רוצה להיות סתם שמן וחזק(טוב אולי יש כאלה) הרוב כאן מחטבים אחרי תקופת מאסה. דבר שלישי כמו שאמרתי אתה תראה שיפור משמעותי אם תרד לאותו האחוז שומן שהית (11 ומטה זה מאד נמוך ולדעתי זה לא שווה להתאמץ לרדת עד לשם אבל זה כבר דעה אישית) תחשוב שתיהיה אותו בן אדם רק עם יותר שרירים.
ומ57 ל78 זה משקל מאד משמעותי! זה 21 קילו! בהתחשב בזה, זה נשמע מאד הגיוני הירידה הזאת בביצועים.... שוב - אם תוריד את השומן - תראה את התרומה האמיתית של הכוח שלך (בכל מה שקשור לביצועים בתרגילי כוח יחסי למשקל)

דבר אחרון ולא קשור, אני לא מציע לך לסיים SS במשקל מסוים. לדעתי זה בזבוז והכי חכם זה להמשיך את התוכנית הזאת עד שנתקעים (או כשמגיעים ל20%+ שומן). חבל, התקדמות יומית לא תחזור שוב בחיים אתה עוד תתגעגע לזה.

ומתח זה גם כוח לא קשור לסיבולת (אלה אם תעשה 12+) פשוט זה ביחס למשקל גוף.

ולא הבנתי מה זה התחום שאתה עוסק בו? אתה לא תלמיד בבית ספר?
אם אתה במגמת ספורט או לא יודע מה או רוצה לעסוק בספורט ספציפי - תתאמן על ספורט ספציפי (ביחד עם אימוני כוח - זה תורם המון)

נערך לאחרונה:
אולי כי אתה עושה HB? : )

אני זוכר שבימי התיכון שלי (ועברו מאז איזה עשר שנים) הייתי יכול לעשות בקלות מתח למעל 20 חזרות. מאז ששמעתי על סקוואט אין סיכוי לעבור את העשר...

שמע אני בזמן הSS העלתי תמתח שלי וגם בקפיצה למרחק מהמקום עשתי בין הטובים לשכבה על משקל של כימעט 90 קילו ואחוז שומן מכובד

יפה אבל זה לא סותר את מה שאמרנו. יכול להיות שהתחזקת יותר ביחס למשקל שעלית, ויכול להיות שמלחתחילה התוצאות שלך היו מסריחות, ויכול להיות שאתה פשוט נמצא בשכבה של שמנים עצלנים שמשחקים Pro evolution כל היום (או מה שאתם משחקים היום)

---------- התגובה התווספה ב 14:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:48 ----------

אולי כי אתה עושה HB? : )

אני זוכר שבימי התיכון שלי (ועברו מאז איזה עשר שנים) הייתי יכול לעשות בקלות מתח למעל 20 חזרות. מאז ששמעתי על סקוואט אין סיכוי לעבור את העשר...

אההההה HB... זה מסביר הכל..🤘

לפי מה שאתה אומר , עלית בלא מעט שומן בנוסף לכך שהתחזקת. אם תחטב ולא תאבד כח או תאבד מעט ממנו יש סבירות שתהיה יותר טוב ממה שהיית לפני התחלת אימוני הכח.

יפה אבל זה לא סותר את מה שאמרנו. יכול להיות שהתחזקת יותר ביחס למשקל שעלית, ויכול להיות שמלחתחילה התוצאות שלך היו מסריחות, ויכול להיות שאתה פשוט נמצא בשכבה של שמנים עצלנים שמשחקים Pro evolution כל היום (או מה שאתם משחקים היום)

---------- התגובה התווספה ב 14:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:48 ----------

אההההה HB... זה מסביר הכל..🤘

התוצאות שלי לא היו מסריחות הם היו ממוצאות וגם החבר'ה בשכבה שלי ממש לא עצלנים הרבה חבר'ה שמתאמנים לקראת הצבא
בקפיצה למרחק מהמקום עשיתי בסביבות ה2.60 או 50 לא זוכר בדיוק
אני פשוט חושב שכניראה הבחור פה על אחוז שומן מאוד גבוה
או שמשהו באימונים שלו דפוק כי אצלי זה אימוני הכוח עזרו מאוד

כוח טהור

21146.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית