הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אישה ואפדרין

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
יש אישה ששוקלת 85 בגובה 165 והיא רוצה להרזות ויש לה ממש בעיה אם אוכל כאילו היא תמיד מרגישה רעבה. ואני רציתי להציע לה אולי כדורי אפדרין+קפאין נטו בשביל להוריד את תחושת הרעב, השאלה שלי היא כזאת האם כידאי באמת להציע לה את הכדורים, ומה המינון הרצוי ?

נערך לאחרונה:
מה זה קשור? מה שחשוב זה המאזן השלילי. את גם יכולה לאכול פיצות כול היום ולהוריד את זה בריצה.
אם תעשי חישוב ותראי כמה קלוריות היא שרפה בשעה הליכה הזאתי, את תראי שזה לא כזה הרבה והיא בסך הכול הרשתה לעצמה לאכול עוד כמה כפות אורז ביום.
תיכנס לקובץ שמחשב BMR ותבדוק כמה קלוריות אישה בגובה 165 ס''מ ובמשקל 85 (קח כל גיל שתרצה, נניח 30) צריכה לאכול ביום כדי להיות בגירעון של נניח 400 קלוריות ביום. תתרגם את זה לאוכל ותראה איפה הטעות שלך נמצאת.

נערך לאחרונה:
תיכנס לקובץ שמחשב BMR ותבדוק כמה קלוריות אישה בגובה 165 ס''מ ובמשקל 85 (קח כל גיל שתרצה) צריכה לאכול ביום כדי להיות בגירעון של נניח 400 קלוריות ביום. תתרגם את זה לאוכל ותראה איפה הטעות שלך נמצאת.

BMR= 1656 בואי נכפיל ב1.2, שווה יוצא 1987. גרעון של 400, 1587. זה לא כזה נורא לאישה, אין לה תאבון של מתאבק במשקל 100 קילו. ומה לעשות שבחיטוב קצת רעבים.
מה שאתמציע זה שהיא תאכל יותר, נגיד 200 קלוריות ותוציא אותם בריצה אחרי זה. זה יוצא בסך הכול 55 גרם אורז, אני לא חושב שזה שווה את ההשקעה של הריצה.

נערך לאחרונה:
BMR= 1656 בואי נכפיל ב1.2, שווה יוצא 1987. גרעון של 400, 1587. זה לא כזה נורא לאישה, אין לה תאבון של מתאבק במשקל 100 קילו. ומה לעשות שבחיטוב קצת רעבים.
מה שאתמציע זה שהיא תאכל יותר, נגיד 200 קלוריות ותוציא אותם בריצה אחרי זה. זה יוצא בסך הכול 55 גרם אורז, אני לא חושב שזה שווה את ההשקעה של הריצה.
לאישה במשקל 85 קילו אין תיאבון?
אישה עם משקל עודף תתחיל לרוץ פתאום גם אם היא אף פעם לא עשתה אימוני ריצה?
😵
מה שאני מציעה זה שהיא לא תאכל יותר אלא תעשה פעילות אירובית מתונה שלא תגרום לה לעומס יתר ורעב מוגבר (=הליכה) להגדלת הגירעון הקלורי, אבל גם לא תחיה על תפריט רעב שאי אפשר להתמיד בו לאורך זמן.

נערך לאחרונה:
לאישה במשקל 85 קילו אין תיאבון?
אישה עם משקל עודף תתחיל לרוץ פתאום גם אם היא אף פעם לא עשתה אימוני ריצה?
😵
מה שאני מציעה זה שהיא לא תאכל יותר אלא תעשה פעילות אירובית מתונה שלא תגרום לה לעומס יתר ורעב מוגבר (=הליכה) להגדלת הגירעון הקלורי, אבל גם לא תחיה על תפריט רעב שאי אפשר להתמיד בו לאורך זמן.

יש לה תיאבון ולאכול 1600 קלוריות בחיטוב זה לא כזה נורא.
אם את שואפת לגירעון של 400 קלוריות ביום היא צריכה לסיים כול יום עם 1600 קלוריות. אני לא מבין מה את מציעה, שהיא תאכל 2000 קלוריות ותשרוף 400 בהליכה? שתאכל 3000 קלוריות ותשרוף 1400 בהליכה? את בדקת כמה זה יוצא ללכת? אם יש לה כושר בשביל זה?

😃 אני יודע למה התכוונת, אבל לא נראה לי שזה אפשרי.
אם מישהיא תלך חמישה ימים בשבוע שעה, היא תאכל בערך פי 5.

מה שאתה מפספס פה (אלא אם כתבת ולא ראיתי) זה את האפקט הפסיכולוגי בסגנון 'אם כבר השקעתי ויצאתי לצעידה חבל להרוס עם אוכל' שפעילות כזאת יכולה לתת.
כלומר בשורה התחתונה נכון שצריך לסגור את הפה, אבל השאלה היא איך מגיעים לזה

מה שאתה מפספס פה (אלא אם כתבת ולא ראיתי) זה את האפקט הפסיכולוגי בסגנון 'אם כבר השקעתי ויצאתי לצעידה חבל להרוס עם אוכל' שפעילות כזאת יכולה לתת.

כ"כ נכון
המוח הנשי...

רן זה לא רק המוח הנשי...
אני בטוח ששמעת לא מעט חברים שלך (לגביך אישית תגיד אתה) מודיעים שמכיוון שהם ממילא לא מתאמנים כבר שבוע שבועיים פלוס (עקב מחלה, פציעה, וכו') אז אין להם כוח להתעסק עם לאכול נכון...

דווקא זה פועל הפוך, כשמביאים לנשים לדוגמא תפריט של 1400 קלוריות ומוסיפים להן פעילות גופנית , הכלל דווקא לא יגיע אפילו ל1400 הקלוריות שנקבעו מהמחשבה של - "עשיתי ספורט הצלחתי לשמור על התפריט, אני אוריד עוד קצת קלוריות וארד יותר".

בקשר לשאלה שלך, אין לה מה לחשוב אפילו על אפדרין.
פעילות גופנית זה דבר מצויין בשבילה, ברגע שהיא תכנס קצת לאורך חיים בריא יותר, היא גם תבין שלא שווה לה החתיכת עוגה שתהרוס לה אימון של 40 דקות.

תן לה לעשות הליכות, ואם יש לה אפשרות לאליפטי אז שתעשה אליפטי.

נערך לאחרונה:
יש לה תיאבון ולאכול 1600 קלוריות בחיטוב זה לא כזה נורא.
אם את שואפת לגירעון של 400 קלוריות ביום היא צריכה לסיים כול יום עם 1600 קלוריות. אני לא מבין מה את מציעה, שהיא תאכל 2000 קלוריות ותשרוף 400 בהליכה? שתאכל 3000 קלוריות ותשרוף 1400 בהליכה? את בדקת כמה זה יוצא ללכת? אם יש לה כושר בשביל זה?
נכון לדוגמא זו (שאליה נכנסנו בגלל ההערה שלך ולא בקשת פותח האשכול), אני מציעה תפריט של 1700 -1600 קלוריות והליכה. הליכה זו פעילות מספיק מתונה כדי שגם אנשים שלא רגילים לפעילות גופנית יצליחו לעשות. בצורה כזו גם הגירעון יהיה סביר וגם האוכל לא מועט באופן קיצוני מידי. אני לא מציעה דיאטה ללא פעילות גופנית כי לפעילות הגופנית יש ערך מוסף גם מעבר לגירעון קלורי בלבד.

נערך לאחרונה:
אני בעד אפדרין, השאלה אם אותה אישה בריאה, מבחינת לב, לחץ דם, שומנים בדם ועוד.
כדאי לבדוק את זה לפני שילוב של אפדרין ביומיום.
בנוסף, אם היא עובדת בעבודות שמערבת לקוחות או ישיבות, אי נעימות מובטחת בשבועות הראשונים לשימוש (הזעה, דפיק לב, היפראקטיביות, לפעמים גם דברים פסיכוטים שונים כמו "נטייה" לדבר שטויות, בדומה לשיכרות. לעיתים גם ניתן להבחין בריח רע מהפה, אם כי זה קורה בד"כ שלא אוכלים זמן ממושך ועם אפדרין זה לא נדיר, לפחות בתחילת השימוש).

האפקט שאני מדבר הוא הפוך, וואי כמה קלוריות שרפתי מגיע לי פרס.
אבל זה סתם חרטא, רוב האנשים נכשלים זה עובדה, ולכל אחד בטח יש את הסיבות שלו.

• פותח/ת השרשור
אני בעד אפדרין, השאלה אם אותה אישה בריאה, מבחינת לב, לחץ דם, שומנים בדם ועוד.
כדאי לבדוק את זה לפני שילוב של אפדרין ביומיום.
בנוסף, אם היא עובדת בעבודות שמערבת לקוחות או ישיבות, אי נעימות מובטחת בשבועות הראשונים לשימוש (הזעה, דפיק לב, היפראקטיביות, לפעמים גם דברים פסיכוטים שונים כמו "נטייה" לדבר שטויות, בדומה לשיכרות. לעיתים גם ניתן להבחין בריח רע מהפה, אם כי זה קורה בד"כ שלא אוכלים זמן ממושך ועם אפדרין זה לא נדיר, לפחות בתחילת השימוש).
אוקיי אבל באיזה מינון כידאי להביא, כמה פעמים בשבוע?
ואלי רק הקפאין יכול לעשות את העבודה?

אוקיי אבל באיזה מינון כידאי להביא, כמה פעמים בשבוע?
ואלי רק הקפאין יכול לעשות את העבודה?

קפאין לא יעשה את העבודה, כיוון שקפאין לא עושה שום דבר מלבד מרץ, לבד הוא לא יעיל כשורף שומן.
כמה מ"ג האפדרין שלך? אני הייתי הולך על מינון של גג 20 ואם אתה יכול להשיג את האפדרין של ה-8 מג קייזן הייתי הולך עליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית