הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דל פחמימה

• פותח/ת השרשור Melamed
  • פורסם בתאריך

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
אני יודע שהרוב פה ייצאו עליי אבל לקחתי החלטה ואני מבקש לכבד אותה (כמה שזה נשמע מטומטם אני פשוט יודע מה יהיו התגובות)
התחלתי יום ראשון חיטוב דל פחמימה על משקל 65 אני פשוט רוצה לראות את התוצאות שעשיתי כל השנה הזאת והגיע הזמן לעשות בפעם הראשונה בחיים שלי חיטוב נורמלי בלי לאבד הרבה שריר (ממה שצברתי עד עכשיו)
התחלתי יום ראשון - שני על נייטרלי ואז הורדתי פחמימות ומיום שלישי עד היום כבר אני עד 50 גרם פחמימה.
ורציתי לשאול כמה דברים רק לראות שהכל הולך בסדר:
(דרך אגב אני על דל פחמימה כי אני לא על אחוז שומן גבוה ואני רוצה פעם אחת לראות למה באמת אני מסוגל להגיע ואולי לשבור את המיתוס הזה שלאשנים שמנים לא יכול להיות גוף יפה בלי "ממתקים" ובנוסף אני מגיב יותר טוב על פחות פחמימה כנראה בגלל הרגישות שלי לאינסולין)

השבוע אני לא יעשה העמסה כי רק התחלתי את החיטוב אבל אני יעשה אותה שבוע הבא ביום שישי או שבת ורק רציתי לשאול איך זה אמור להתבצע.
אם העמסה תהיה ביום שישי זה ביום שאני עושה ריצה ואם זה ביום שבת זה ביום שאני ביום מנוחה מוחלט (לא משקולות ולא אירובי) עכשיו עשיתי חיפוש קצר בפורום וראיתי דעות שונות לגביע ביצוע העמסה יש כאלה שדוגלים פשוט לדחוף אוכל לא משנה כמה שומן ( אם אני הולך על פי הגישה הזאת כמה קלוריות אני אמור לצרוך באותו היום?)
מצד שני יש את אלה שהולכים "לפי הספר" הרבה מאוד פחמימה מינימום שומן ו1.2 ג' חלבון אם אני לא טועה לכל ק"ג בגוף. (רציתי לדעת גם פה כמה קלוריות אני אמור לצרוך?)

מצטער על החפירה ותודה על העזרה (אני יודע שוב שיצוצו פה "עקיצות" למה אני עושה חיטוב אבל כבר הסברתי..)

השאלה מה העמסה צריכה להכיל? באידיאל המון פחמימה, מעט מאוד שומן וחלבון כרגיל.
אנשים אוהבים לאכול מה שבא להם כי זה נותן יתרון פסיכולוגי.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שאצלי אם אתה אומר לאכול כל מה שבא זה לא נגמר טוב כמו בימי "צ'יט" שהייתי עושה ואני עדיין מתכוון לעשות.
אז שוב השאלה יש גבול של סה"כ קלוריות שאני אמור לצרוך באותו יום של העמסה? אני יודע שיום אחד לא ידפוק את החיטוב אבל אני רוצה לסיים עם זה כמה שיותר מהר..

הימי צ'יט וההעמסה לפי דעתי יכולים להתאחד להם יחדיו. 2 ציפורים במכה אחת.
לכן בהעמסות שלי אני אוכל מה וכמה שבא לי.

באופן כללי לפי ספרו הישן של לייל, בהעמסה של 24 שעות מדובר על 10 גרם פחמימה לכל ק"ג ממשקל הגוף.

כמות הקלוריות הנצרכת בהעמסה - היא פי 2 מהתחזוקה.

• פותח/ת השרשור
אז זהו חשבתי גם על לאחד את הימי צ'יט עם ימי העמסה אבל זה לא תדירות גבוהה מדי "לחגוג" הכוונה פעם בשבוע.(זה נשמע לי יותר מדי לא?)
ובמידה אני הולך לפי הספר של לייל 10x60 = 600g carbs 600x4 = 2400 cal
בתחזוקה שלי היא בערך 1650~(אחרי הכפלה ב 1.3) זאת אומרת כפול 2 = 3300 קלוריות
זאת אומרת נשאר לי 900 קלוריות
נגיד חלבון 180 גרם x 4 = 720 קלוריות
נשאר 180 קלוריות של שומן
אני צודק?

לפי הספר הישן שלו - 70% פחמימה ו15% שומן וחלבון כל אחד בהעמסה.

ה"חגיגה" יכולה להתבצע אחת לשבוע,שבועיים או 10 ימים.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שגם אתה כרגע בדל פחמימה אפשר לשאול איך אתה מבצע את העמסות?
כי אם אני הולך על העמסה פעם בשבוע ואוכל מכל מה שבא לי בלי גבולות זה יכול להסתיים לא טוב כמו שאמרתי וכאילו כל מה שאני עושה הולך לזבל..

אני אוכל ללא אבחנה בהעמסות. אין שום ספירה של קלוריות משום סוג אני יכול להעריך את ההעמסות ב6-5 אלף קלוריות. אולי אני טועה לא בדקתי אף פעם.

מניסיון אישי אין לי עם זה שום בעייה - והקוביות שלומם טוב. העמסה מושחתת אחת לשבוע או אחת ל10 מצוינת פסיכולוגית לטווח הארוך.

מן הסתם הקונסיל בחופש בתקופה כזאת 😛

• פותח/ת השרשור
בעצם אתה זה לא אינדיקציה חחח גנטיקה מעולה לפי מה שראיתי ( אני יודע שאתה עובד קשה וזה סתם תירוץ אבל בכל זאת זה משחק תפקיד קטן ואם כבר מדברים על זה אז כבוד על ההשקעה אני קורא את הלוג שלך)
אני ינסה ללכת על זה גם העמסה אחת לשבוע ולאכול מכל הבא ליד ונראה מה יהיה מקווה שילך טוב ואני אגמור עם החיטוב כמה שיותר מהר..
דרך אגב אני גם באזור של הקלוריות האלה יכול להיות אפילו יותר אני אוכל ללא הכרה =\

אם אתה מבצע חיטוב לתקופה קצרה. והמטרה היא לא הגעה לא.ש ממש נמוך.

אין שום בעייה לבצע העמסה יותר אידיאלית.

לפי דעתי ונסיון אישי חיטוב לזמן ארוך עם העמסות "נקיות" לא יחזיקו מעמד זמן ארוך.

• פותח/ת השרשור
תראה אני מתכנן בערך חיטוב עדד לסוף יוני בערך
זאת אומרת חודשיים חיטוב ...
בהתחלה חשבתי נגיד לבצע העמסות "נקיות" ופעם בחודש ללכת על העמסה "מלוכלכת" הכוונה לאכול הכל..
אני די בהתלבטות.

חודשיים חיטוב לפי דעתי זו תקופה לא ארוכה. אפשר לבצע העמסה שרובה פחמימה עם בקרה קלורית. זה די בקטנה חודשיים חיטוב.

• פותח/ת השרשור
נראה לך שצריך למשוך עוד קצת? או שאפשר לראות תוצאות ממשיות בחודשיים חיטוב?
אני יודע שזה תלוי בהרבה גורמים אז כנראה שאצטרך לבדוק את זה לבד ולראות את התוצאות ולהחליט.
אז כנראה אלך על העמסות "נקיות" וכהרגלי פעם בחודש אתפרע על כל מה שמתמחשק לי.

---------- התגובה התווספה ב 21:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:54 ----------

איך הערכים האלה להעמסה:
בדקתי שוב וה BMR אחרי הכפלה ב-1.3 הוא: 2122
פחמימות: 550 גרם
חלבון: 180 גרם
שומן: 64 גרם
סה"כ קלוריות: 3500
נראלך צריך עוד פחמימות ופחות שומן?

כמו שרשמתי כך (לפי לייל - ספר ישן)

70% פחמימה, 15% שומן, 15% חלבון בהעמסה.

כמה שידרש כדי להגיע לאחוז שומן 7. אין לי כבר יעד של זמן. לא תמיד אני בגרעון שלילי (בד"כ כן!) אבל הדיאטה הזאת באמת רצה לי בקלות (לעומת הפעם הקודמת שהייתה יותר קשה - כנראה בגלל שזה פעם ראשונה).

אני כ4 חודשים בדיאטה. יורד לאט בשומן אבל בטוח 😛

• פותח/ת השרשור
פיי סיוטט...
ממה שאני זוכר היה לי קשה לעבור 5 חודשים של חיטוב למרות שהוא היה רצחני ועשיתי את הטעות של החיים שלי..
0 שריר נשאר ממני

צריך לדעת גם לחטב כמו שצריך לא מספיק ליהיות בגרעון שלילי. אימונים עצימים זה עניין מאוד חשוב בשמירה על השריר בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
בסדר למדתי מהשטויות שלי עכשיו זה יהיה כמו שצריך
אני מתכנן את העמסה שלי ואני עובד לפי האחוזים שאמרת.
אבל אתה יכול לתת לי כיוון של קלוריות 3500 זה סבבה?

לפי הפורטל של קילוגרם רשום שבהעמסה צריך להיות לאכול 500-1000 מעל התחזוקה
פה אתה אומר פי שתיים מהתחזוקה שבמשקל גוף שלי זה עוד איזה אלף ומשהו קלוריות.
אני עושה העמסה מבוקרת ללא בעיה אבל השאלה מה נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית