הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה

• פותח/ת השרשור MCV
  • פורסם בתאריך

MCV

משתמש מתחיל
142
0
נק' מוניטין:
41
142
0
סקוואט:

בדדליפט יש בעיה בסט אפ, כבר כמה חודשים מנסה לתקן.
אם תוכלו לייעץ לי כיצד לשפר את הסט אפ, או מה הבעיה שאני לא מצילח להכנס עם גב ישר.

בפאור קלין אותו דבר בסט אפ.
הפאור קלין לא משו פה, התחלתי תקופה עם ראקוטן ואני מתעייף במהירות, וגם המכון בדיוק נסגר לא היה זמן אז נכנסתי מהר.

תודה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תעשה מה שאמרתי. עם ברכיים קצת מכופפות תתכופף קדימה עם גב נעול! . ומתי שאתה נתקע תחזיק שם ותנסה להרגיש מה מגביל אותך (אולי שריר נמתח, אולי הבטן/אגן נתקעים בירך). במצב הנ"ל תשחק עם הברכיים והכפות רגליים פנימה והחוצה ותכופף ותיישר ברכיים -שים לב אם זה משפיע וכו' . ותרשום את הממצאים כאן.

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שאמרתי. עם ברכיים קצת מכופפות תתכופף קדימה עם גב נעול! . ומתי שאתה נתקע תחזיק שם ותנסה להרגיש מה מגביל אותך (אולי שריר נמתח, אולי הבטן/אגן נתקעים בירך). במצב הנ"ל תשחק עם הברכיים והכפות רגליים פנימה והחוצה ותכופף ותיישר ברכיים -שים לב אם זה משפיע וכו' . ותרשום את הממצאים כאן.
עשיתי מה שאמרת, ועדיין לא הרגשתי משהו שיכול להגביל אותי, אבל אחרי 15 דקות שאני מנסה למצוא תנוחה טובה יותר שמתי לב שאני פתאום מצליח ליישר יותר. אולי אני צריך לעשות חימום יותר ארוך? גם להרחיב עמידה ולהוציא טיפה יותר כפות רגליים עזר.

• פותח/ת השרשור
התחלתי לקרוא את המאמר שפרסמו בפורום על הדדליפט ולפי מה שקראתי הבעיה היא באמת גמישות בהמסרטינג שאני לא מצליח לסובב אגן לפנים.
אילו מתיחות אתם ממליצים לעשות לשיפור הגמישות בהמסטרינג?

אתה אומר שאתה לא מרגיש את ההמסטרינג נמתח כשאתה מנסה לסובב אגן לפנים. אם הבעיה הייתה בהמסטרינג אתה היית אמור להרגיש אותו נמתח.

• פותח/ת השרשור
אתה אומר שאתה לא מרגיש את ההמסטרינג נמתח כשאתה מנסה לסובב אגן לפנים. אם הבעיה הייתה בהמסטרינג אתה היית אמור להרגיש אותו נמתח.
אז אילו עוד דברים יכולים לגרום לזה? אם תתן כמה דוגמאות אולי אוכל יותר לשים לב לזה.
ולפי הדברים שקראתי במאמר לא ראית סיבה אחרת שיכולה לגרום לזה.

המבנה גוף שלך נראלי יש לך פלג גוף עליון קצר יחסית ורגליים ארוכות זאת יכולה להיות סיבה למה שמפריע לך בדדליפט.
תעבוד על הגמישות,תעשה מתיחות זה יכול לעזור.

אז אילו עוד דברים יכולים לגרום לזה? אם תתן כמה דוגמאות אולי אוכל יותר לשים לב לזה.
ולפי הדברים שקראתי במאמר לא ראית סיבה אחרת שיכולה לגרום לזה.

דיברנו על זה כבר- יכול להיות שאתה לא יודע לזקוף גב/להוציא אגן מספיק טוב.
סיבה נוספת- החלק התחתון של הבטן צריך לעבור בין הירכיים, אם הברכיים לא יוצאות קצת החוצה אז החלק הזה "נתקע " בירכיים ואי אפשר להמשיך (רק עם גב עגול). לכן אמרתי שכנראה הפניית כפות רגליים החוצה והוצאת ברכיים יכולה לעזור.

• פותח/ת השרשור
דיברנו על זה כבר- יכול להיות שאתה לא יודע לזקוף גב/להוציא אגן מספיק טוב.
סיבה נוספת- החלק התחתון של הבטן צריך לעבור בין הירכיים, אם הברכיים לא יוצאות קצת החוצה אז החלק הזה "נתקע " בירכיים ואי אפשר להמשיך (רק עם גב עגול). לכן אמרתי שכנראה הפניית כפות רגליים החוצה והוצאת ברכיים יכולה לעזור.
כמו שאמרתי להוציא אגן אני לא מצליח מה שכנראה נובע מאי גמישות בהמסטרינג.
הקטע עם הבטן כבר בדקתי והכל בסדר. אני כבר יודע בבירור שהבעיה היא סיבוב אגן לפנים.

כל אחת מהאפשרויות שציינתי מפריעה לך לסובב אגן לפנים. ככה שברור שהבעיה היא סיבוב אגן לפנים .
כששריר מסוים מגיע לקצה טווח התנועה שמערכת העצבים מאפשרת לו הוא מתכווץ(כביכול נמתח) בשביל למנוע ממך להגיע לטווח תנועה שהוא מחשיב כמסוכן.
אם ההמסטרינג "קצר" אז הוא מתכווץ הרבה לפני ומונע ממך לסובב את האגן לפנים עוד יותר, אם אתה לא מרגיש את ההמסטרינג נמתח (או מתכווץ) שאתה מנסה לסובב אגן לפנים סימן שהוא לא מגיע לקצה טווח התנועה שלו.

• פותח/ת השרשור
היום פאוורליפטר אחד מהמכון בדק לי את הטכניקה והוא לא כל כך הבין גם מה מגביל אותי. בעיקרון הסקוואט שלי טוב, הוא גם אמר את זה והוא אמר שאם הסקוואט טוב אין כל כך סיבה שיהיה בעיה בדדליפט. ביינתים אני עובר לסומו אין בררה ובסומו אין לי בעיות. הוא אמר שיש כאלו אנשים שפשוט לא בנויים לעשות דדליפט קלאסי. זו באמת יכולה להיות הסיבה שאני לא מצליח? גם בספר על הדדליפט שפרסמו בפורום הכותב אמר שלא כל אחד בנוי/יכול לעשות את התרגיל.
לשם העניין שלא ישאלו, ניסיתי מלא פוזציות אחרות, פיסוק גדול יותר, הוצאת כפות רגליים, ההמסטרינג לא נמתח והבטן לא נכנסת בין הרגליים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית