הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

רשימת המוות בעד גלעד שליט

אז איפה אתה שם את הקו? כבר עשית עסקאות כדי להחזיר גופות, אז לא תחזיר חייל חי? יש להם את כל המוטיבציה בעולם. אם הם יכולים הם חוטפים חיילים בכל מקרה.

קצת מוזר לי שברשימת המחבלים יש כמה פעמים אנשים עם אותו שם...אבל לכו תדעו

סתכלו על 1 ו 27
36 ו 38 ויש עוד אחד אני חושב

בכל מקרה,זה מטורף כמות ההורגים בגלל המחבלים האלה...
וגם אני די בטוח שהמספרים של האנשים שנרצחו הועלו בכמה יחידות(למשל הפיגוע בדולפינריום, עד כמה שאני יודע נהרגו בו 21 אנשים).
אני לא בעד השחרור, אם נשארה טיפת צדק בעולם הזה האנשים האלה לא יראו אור יום.

אני מסכים, אסור לשחרר בכל מחיר, מה גם שכל אותם האנשים שצועקים וצורחים לשחרר את גלעד שליט רק גורמים לזה שהשדרישות שלהם יעלו מה שיוביל לזה שהוא לא ישחורר אף פעם.

אני לא מבין אבל אי אפשר להזריק להם איזה משהו שיהרוג אותם עם הזמן ואז לשחרר...?
או שלא עושים את זה מתוך שיקולים דיפלומטים... למרות שמדובר בטרוריסטים.

נגיד והדבר יקרה, גלעד יחזור וה1000 מחבלים ימותו. החמאס יבינו שאין עם מי לעשות עסקאות להחזרת שבועים ופשוט יחטפו אנשים ויהרגו אותם, יענו אותם וכו' וכו'.

ויש את הדוגמא של נחשון וקסמן שהעדיפו להשתמש בכוח.
כול עסקה שישראל נכנעת לתנאים שלהם רק מגדילה את המוטיבציה שלהם.

מאז מבצע אנטבה כל ניסיון חילוץ של ישראל נגמר באסון. עד כדי כך שכבר חושבים 700 פעם לפני שמחלצים (בייחוד אחרי הטרגדיה של נחשון וקסמן).
ובוא נראה - ישראל קיבלה לצערנו הרב את כל החטופים שלה עד היום בארון (חוץ מטננבאום) ושילמה על כך במאות/אלפי אסירים. למרות שהחמאס לא היה במשא ומתן על שלושת החבר'ה מהצפון בזמנו, הם חטפו את טננבאום. איך זה שהחמאס קיבל עד היום מה שהוא רצה מישראל (זאת עובדה) והוא לא חוטף חיילים על ימין ועל שמאל? אתה חושב שמה שמשנה זה באמת שלא "מדברים" איתם (ומדברים איתם ועוד איך)?

לא. עובדה ששמו לזה סוף (ולצערי ואני לא יכול בכלל לדמיין איך זה ישפיע על משפחת שליט).
אני מקווה שפה התחיל הקו.

איזה סוף שמו לזה. אם יגידו "לא נותנים וזהו" זה יהיה סוף. אמצע תהליך זה לא סוף (ואני מנחש שהוא יגמר בדומה מאוד לתהליכים אחרים כאלה).

כן כן. ובקרוב תהיה רכבת תחתית בתל אביב.

נגיד והדבר יקרה, גלעד יחזור וה1000 מחבלים ימותו. החמאס יבינו שאין עם מי לעשות עסקאות להחזרת שבועים ופשוט יחטפו אנשים ויהרגו אותם, יענו אותם וכו' וכו'.
אתה יודע, שום דבר לא מונע מהם לעשות את זה גם עכשיו, ולהמשיך לבקש לשחרר 1000 מחבלים.

בטח שכן, אם הם היו יכולים לחטוף אנשים על ימין ועל שמאל אתה חושב שלמישהו היה עוד סבלנות אליהם?

בטח שכן, אם הם היו יכולים לחטוף אנשים על ימין ועל שמאל אתה חושב שלמישהו היה עוד סבלנות אליהם?

יפה, אז יכול להיות הסיבה שהם לא חוטפים לא נעוצה בחוסר יכולת או בסירוב של ישראל להסכים לתנאים, אלא בשיקולים אחרים?

לאף אחד אין זכות לשפוט את משפחת שליט.
אני בטוח שאם הייתם במקומם לא הייתם שמים זין על הרשימה , הייתם רק רוצים לראות את האהוב שלכם בחזרה.
בכל מחיר

סתם לידע כללי כל יום בערך יש ניסיון חטיפה או היסתננות פשוט בתקשורת לא שומעים על כלום

נכון, אף אחד לא שופט את משפחת שליט, כל משפחה היתה מתנהגת כך אם חס וחלילה דבר כזה היה קורה לה.

מאז מבצע אנטבה כל ניסיון חילוץ של ישראל נגמר באסון. עד כדי כך שכבר חושבים 700 פעם לפני שמחלצים (בייחוד אחרי הטרגדיה של נחשון וקסמן).
ובוא נראה - ישראל קיבלה לצערנו הרב את כל החטופים שלה עד היום בארון (חוץ מטננבאום) ושילמה על כך במאות/אלפי אסירים. למרות שהחמאס לא היה במשא ומתן על שלושת החבר'ה מהצפון בזמנו, הם חטפו את טננבאום. איך זה שהחמאס קיבל עד היום מה שהוא רצה מישראל (זאת עובדה) והוא לא חוטף חיילים על ימין ועל שמאל? אתה חושב שמה שמשנה זה באמת שלא "מדברים" איתם (ומדברים איתם ועוד איך)?

לפי דעתי עדיף להסתכן במבצע הצלה מאשר לשחרר אסירים, בסופו של דבר הצד השני יבין שחטיפת חייל לא שווה הרבה ולא ישקיע מאמצים בזה. יש סיכוי שהחטוף יהרג אבל גם יש סיכוי שאחד או יותר מהמחבלים ששחרת יבצע פיגוע נוסף.
אם חמאס היה יכול הוא היה חוטף עוד הרבה חיילים. יש מנגוני ביטחון בארץ שמסכלים דברים כאלה, אתה לא שומע על זה בחדשות כי זה עלול לחשוף משתפ"ים וכול מיני סוכנים.

יפה, אז יכול להיות הסיבה שהם לא חוטפים לא נעוצה בחוסר יכולת או בסירוב של ישראל להסכים לתנאים, אלא בשיקולים אחרים?
זה בדיוק מה שאני חושב,
יש לך רעיון?

---------- התגובה התווספה ב 22:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:42 ----------

לאף אחד אין זכות לשפוט את משפחת שליט.
אני בטוח שאם הייתם במקומם לא הייתם שמים זין על הרשימה , הייתם רק רוצים לראות את האהוב שלכם בחזרה.
בכל מחיר
מישהו פה שפט את משפחת שליט? די לדקלם סיסמאות.
אנשים שפועלים מתוך מניע ריגשי לא מסוגלים לחשוב( אני מאמין שחלק ממשפחת שליט כבר הבינו פחות או יותר לאיזה מצב הם נכנסו)

לפי דעתי עדיף להסתכן במבצע הצלה מאשר לשחרר אסירים, בסופו של דבר הצד השני יבין שחטיפת חייל לא שווה הרבה ולא ישקיע מאמצים בזה. יש סיכוי שהחטוף יהרג אבל גם יש סיכוי שאחד או יותר מהמחבלים ששחרת יבצע פיגוע נוסף.
אם חמאס היה יכול הוא היה חוטף עוד הרבה חיילים. יש מנגוני ביטחון בארץ שמסכלים דברים כאלה, אתה לא שומע על זה בחדשות כי זה עלול לחשוף משתפ"ים וכול מיני סוכנים.

אז תכתוב את דעתך לממונים עליך. אני בטוח שהם לא שמעו אותה לפני כן. אתה כנראה מתקשה להבין שיש כאן אלמנטים אחרים שמשפיעים על המשוואה פרט למאזן דמים (ושבגינם גם לא חוטפים חיילים ו/או אזרחים או עושים פיגועים גדולים, או לחילופין נכנסים לעזה או מסדירים את הגבול עם מצרים).

במבצע צבאי ייהרגו הרבה הרבה פחות מאשר דרך העיסקה של שחרור 1000 רוצחים

הרבה דיבורי סרק - הסבל המשפחה והידיעה שלא מפקירים חיילים בכל מקרה. שלמנו מחיר עבור סוחר סמים באסירים לבנונים, למה הוא פלוס שתי גופות של חיילים זה מחיר סביר והמחיר של גלעד זה לא.

הסיכונים לחטיפה נוספת ולרציחות נוספות קיימים בלי קשר. ולפי דעתי זה מחיר שצריך לשלם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית