הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפסקת האש בעד או נגד?

• פותח/ת השרשור omrico
  • פורסם בתאריך
לא מקובל עליי, אבל גם לא מקובל עליי שתושבי הדרום צריכים לסבול. שאין ברירה אז אין ברירה. אבל זה לא אומר שצריכים להרוג כל דבר שזז.

יופי אז אתה בעצם באותה דעה של ה"חברה הלא שפויים" לטענתך, כולם פה חושבים שצריך להמשיך את המבצע והמושג "להשטיח את עזה" הוא בעצם הכוונה להפצצה מהאויר בתדירות גבוהה יותר בלי כל השטויות של "הקש בגג" והיתר זהירות.

יופי אז אתה בעצם באותה דעה של ה"חברה הלא שפויים" לטענתך, כולם פה חושבים שצריך להמשיך את המבצע והמושג "להשטיח את עזה" הוא בעצם הכוונה להפצצה מהאויר בתדירות גבוהה יותר בלי כל השטויות של "הקש בגג" והיתר זהירות.
לא...התכוונתי שפגיעה בחפים מפשע בצורה הקטנה ביותר. להפציץ רק שצריך. רוע תמיד יהיה, אבל אם אפשר למגר אותו ולהקטין אותו ולשמור על שלווה באופן כללי בלי מלחמה זה עדיף. יש להמשיך אם ההקש בגג ולבטל מבצעים שמסכנים אנשים. אני חוזר בי.

כבר התקדמות
לא הבנת, חוזר בי ממה שאמרתי אם להפציץ אזרחים חפים מפשע..
בכל מקרה, אם יצא קצת לא נעים בין כמה חברה פה זה לא הייתה המטרה, אני מכבד את דעתכם ולא פוסל אותה, שכולנו בסופו של יום נסתכל על עצמינו, נרגיש טוב עם עצמינו ונחשוב איך אנחנו יכולים להשתפר. היה דיון נהדר חברים, סוף.

f0a229be9b5af2ca2676980f708d2362.jpg

ציטוט מפי פטון.

We're not Just Going to Shoot the Bastards. We're Going to rip out Their Living guts, and use Them to Grease the Treads of our Tanks.

בקיצור הפסקת האש התפוצצה, רק שצה"ל לא ימשיך עם " הקש בגג או בדלת " להפציץ עד חורמה כל מקום שמאיים על ישראל. ככה פועל צבא נורמלי גם לפי אמנות זנבה.
f0a229be9b5af2ca2676980f708d2362.jpg

ציטוט מפי פטון.

We're not Just Going to Shoot the Bastards. We're Going to rip out Their Living guts, and use Them to Grease the Treads of our Tanks.

שלח את זה לשפניהו וחבר מריעיו.

פשוט שאתה רושם שמאל אז אתה מתכוון לשמאל, לא רק לשמאל הקיצוני. בו אני אדגיש בשבילך.

נראלך סביר שאנשים שלנו יצטרכו להקריב את החיים שלהם בשביל למחוק את עזה?
בהחלט.

ניתן לדון במדוע הוקמה ממשלה. האם מדובר בפרי אבולוציה חברתית או שמא בהחלטה מושכלת של קבוצה 'נבחרת'. דבר אחד אינו ניתן לויכוח-הממשלה הוקמה כדי להגן על זכויותיהם הטבעיות של העם שנתן לה את הכח.
כן, להגן על חופש הפרט יש מחיר אבל זהו מחיר שזוהי חובתה של המדינה לשלם.

זה לא הומני להרוג ילדים?..בוא תסביר לי מדוע לא. אסביר לך למה זה כן.
כשילדים מסתובבים באזורי שיגור או באזורים של מחסני נשק ואתה לא מפציץ אותם, הרי שאותו הנשק שלא השמדת יופנה לכיוונך ויסכן חיי אזרחים.
משוואה פשוטה מאוד.
לא רוצים נפגעים?שהחמאס יפסיק לירות. פשוט לא?
לא...התכוונתי שפגיעה בחפים מפשע בצורה הקטנה ביותר. להפציץ רק שצריך. רוע תמיד יהיה, אבל אם אפשר למגר אותו ולהקטין אותו ולשמור על שלווה באופן כללי בלי מלחמה זה עדיף. יש להמשיך אם ההקש בגג ולבטל מבצעים שמסכנים אנשים. אני חוזר בי.
תן לי תקדים אחד בהיסטוריה, אחד! שהגיעו לשלום יציב..להסכם מדיני מכובד, ללא הכרעה צבאית.
תן לי מקרה אחד בבקשה. מאיזה אזור בגלובוס שאתה רוצה מאיזה שנה שתבחר.

בהחלט.

ניתן לדון במדוע הוקמה ממשלה. האם מדובר בפרי אבולוציה חברתית או שמא בהחלטה מושכלת של קבוצה 'נבחרת'. דבר אחד אינו ניתן לויכוח-הממשלה הוקמה כדי להגן על זכויותיהם הטבעיות של העם שנתן לה את הכח.

כשילדים מסתובבים באזורי שיגור או באזורים של מחסני נשק ואתה לא מפציץ אותם, הרי שאותו הנשק שלא השמדת יופנה לכיוונך ויסכן חיי אזרחים.
משוואה פשוטה מאוד.
קל לך לדבר, יש לך ילדים? אישה? משפחה?
אתה תהיה שם? אתה תלחם שם?

בהחלט.

משוואה פשוטה מאוד.
תן לי תקדים אחד בהיסטוריה, אחד! שהגיעו לשלום יציב..להסכם מדיני מכובד, ללא הכרעה צבאית.
http://he.wikipedia.org/wiki/מלחמת_1812
http://he.wikipedia.org/wiki/מלחמת_טורקיה-אתיופיה
בהחלט. משרת במילואים וממתין לקבל צו 8.
ענית על הסעיך הראשון/מברוק. סעיף 2 ענית?

שלחת לינקים לשתי מלחמות. מה אתה בדיוק רוצה שאסיק מהן?
ומה זה סעיף 2 בבקשה. האם יש לי משפחה?כן.
ילדים ואישה... ?
ילדים ואישה... ?
בהחלט.

משוואה פשוטה מאוד.
תהיה רציני, שאלת אותי שאלה על הגעה לשלום יציב / הסכם מדיני ...בדיוק מה שקרה במלחמות האלו...

ילדים ואישה... ?

תהיה רציני, שאלת אותי שאלה על הגעה לשלום יציב / הסכם מדיני ...בדיוק מה שקרה במלחמות האלו...
הדוגמא שהבאת לי בכל הנוגע למלחמת טורקיה אתיופיה רק מאששת את מה שאני אומר. אתה מוזמן לקרוא את הערך ששלחת לי בעצמך.

לגביי המלחמה השנייה, המלחמה לא הפסיקה סתם. לאחר שהושגה הכרעה באירופה(נפוליאון הפסיד)הצרפתים והבריתים נהיו בעלי ברית..ובכללי היו קבוצות לחץ רבות משני הצדדים שרצו לסיים את המלחמה. ככה שלא ניתן לומר שאין שום קשר כאן בין הכרעה צבאית לבין סיום העימות.

מה זה קשור אם יש לי ילדים ואישה?
חביבי תקשיב. מי שלא רוצה להיות לוחם-לא יהיה לוחם. מי שלא רוצה לשרת במילואים לא יעשה מילואים. זה כזה פשוט. לא יצא לי להכיר אדם אחד שבא למילואים בכח. וכן, לא כזה קשה לקבל פטור. פחות מ10% מהאוכלוסייה משרתים במילואים בצורה סדירה..יש שמדברים על 4% מכלל האוכלוסיה.
צא מהסרט שלך. אתה לא רוצה להלחם למען החופש שלך והזכויות שלך?זכותך. אבל אל תכפה עליי את חוסר הרצון שלך להגן על הזכות שלי לבטחון. שמור את זה לך ולביתך.
10525822_480710142032558_3734739316739372723_n.jpg
אגב אני גם נגד מהלך מוגבל. אם נכנסים קרקעית אז נכנסים. לא משחקים בקקי פיפי.

כולם נלחמים במלחמה הזאת. כולם מסתכנים במלחמה הזאת - גם אישתו והילד של החייל שאולי ימות , הם כרגע נמצאים בסכנה, נופלים עליהם טילים.
אז האבא הולך להגן על הילד ועל אישתו וזה מה שהוא צריך לעשות כמובן אני מדבר באופן תיאורתי על כל מה שהולך עכשיו.
ברגע שאנחנו במלחמה , לי אישית אין פגיעה עם פגיעה בחפים מפשע בצד השני וכן מה שאמרו לך זה נכון- תמיד יש מלחמה-הרוגים אח"כ בא הסכם שלום זה מה שקורה תמיד, לאורך כל ההיסטוריה.

הדוגמא שהבאת לי בכל הנוגע למלחמת טורקיה אתיופיה רק מאששת את מה שאני אומר. אתה מוזמן לקרוא את הערך ששלחת לי בעצמך.

לגביי המלחמה השנייה, המלחמה לא הפסיקה סתם. לאחר שהושגה הכרעה באירופה(נפוליאון הפסיד)הצרפתים והבריתים נהיו בעלי ברית..ובכללי היו קבוצות לחץ רבות משני הצדדים שרצו לסיים את המלחמה. ככה שלא ניתן לומר שאין שום קשר כאן בין הכרעה צבאית לבין סיום העימות.

מה זה קשור אם יש לי ילדים ואישה?
חביבי תקשיב. מי שלא רוצה להיות לוחם-לא יהיה לוחם. מי שלא רוצה לשרת במילואים לא יעשה מילואים. זה כזה פשוט. לא יצא לי להכיר אדם אחד שבא למילואים בכח. וכן, לא כזה קשה לקבל פטור. פחות מ10% מהאוכלוסייה משרתים במילואים בצורה סדירה..יש שמדברים על 4% מכלל האוכלוסיה.
צא מהסרט שלך. אתה לא רוצה להלחם למען החופש שלך והזכויות שלך?זכותך. אבל אל תכפה עליי את חוסר הרצון שלך להגן על הזכות שלי לבטחון. שמור את זה לך ולביתך.
10525822_480710142032558_3734739316739372723_n.jpg
אגב אני גם נגד מהלך מוגבל. אם נכנסים קרקעית אז נכנסים. לא משחקים בקקי פיפי.
אני לא מבין מה לא בסדר, אין הכרעה צבאית ועדיין קבעו הסכם שלום...

אני נגד הפסקת אש, אבל ההפוגה שהייתה היום דווקא הראתה לעולם ולמצרים בפרט שחמאס הם ארגון שפל שלא איכפת לו מחיי אדם ועוד של בני עמו.

לדעתי אתה עוד ילד ולא יכולה להיות לך עמדה מגובשת בנושא. ההוכחה לכך היא הבורות שלך בנושא.
אם אתה עוד רוצה לשרת ואתה מגנה את האדם היחיד שיכול לקדם את המדינה הזאת מכל הבחינות:

תשרת,תישב בכלא אזרחי וצבעי- ואז תגיד מה העמדה הפוליטית שלך- כי למרות כל החרא שאכלתי בצבא ובפנימייה צבאית 8 שנים- אוהב את צה"ל(לא שהוא יעיל אבל עדיין צבא העם),אוהב את ירושלים וחושב שלערבים אין מקום קבוע פה. אולי אני טועה ואתה תהיה מוכן להקריב את עיר הבירה בשביל "שלום" שלא יגיע. מאז ההתנתקות דבר לא השתנה(כמות הישראלים ההרוגים ירדה דרסטית)- אבל אנחנו עדיין מופצצים ע"י ארגוני קיצון. אם אתה מסכים שיש כיבוש ושיש אלטרנטיבה לחילוק הר הבית,גבולות 48 והסכם אוסלו- אתה חי בסרט ומקומך לא פה.

תומכות -> צריכים להמשיך בהדברות עם בעלות הברית הסנקציות צריכות להגיע עם אישורם. סליחה שלא ניסחתי את זה קודם.

אתה לא רוצה לטוס לברזיל?

לא הבנתי תתחביר של המשפט.
מה שאמרת לא קשור לנושא, זו הדרך שלך להתחמק. וזה גם מראה עד כמה אתה ממורמר ומתוסכל.

תשב תקרא תתעניין תרכוש ידע ותגבש לעצמך דעה, בנתיים זה נראה כאילו אתה מתווכח עם אנשים כאשר יש לך ידע מועט בנושא.

לפעמים כשמגיעים למצב שאין בררה צריך לפעול על מנת למגר את פעילות הטרוריסטים.
צהל הפציץ את כל המטרות עד עכשיו מהאוויר וכאשר נתקל בילדים ובחפים מפשע הוא ביטל את המטרה על מנת לא לפגוע בחפים מפשע, כל הפעולות האוויריות עד עכשיו לא הרתיעו את חאמס הם ממשיכים לירות טילים הם מגיעים לאזורים רחוקים ומרגישים שהם יכולים לגרום לטרור על מדינת ישראל, עובדה שלמרות שהתקפלנו וביקשו הפסקת אש וגם כאשר מצרים הציעה לחמאס והג'יהאד את ההסכם הם סירבו.
אם פעולה קרקעית היא הדבר הנכון ביותר לעשות כרגע על מנת להפסיק את מה שמתרחש בעזה ואת ירי הטילים תאמין לי שיש אנשים בעלי ידע נרחב שנמצאים בדרגים הגבוהים שפועלים בהגיון ומחשבים כל צעד וצעד שהם עושים על מנת לבצע את המבצע בצורה הטובה ביותר - לא סתם דעת הקהל העולמית יחסית למבצעים אחרים בעדנו, קח לדוגמה את הולנד כל הפרלמנט שלהם הצביע פה אחד בעד הפסקת הזרמת כספי התמיכה לאבו מאזן, כל שנה ההולנדים היו מעבירים 88 מיליון דולר לרשות והיום החליטו לבטל את הזרמת הכספים.
נכון שכניסה לעזה זוהי פעולה שיכולה לגרום למותם של חיילנו אך אם אין אפשרות אחרת כנראה שתיהיה כניסה קרקעית כבר בימים הקרובים.

התגובה שלי מתייחסת לכל מה שנאמר בנושא זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית