רשימת המוות בעד גלעד שליט

לא יודע אם יש פה מישהו שבעד שיחרור גלעד שליט בתנאים האלה אבל תמיד רציתי תשובה על השאלה הזאת למי שכן בעד:
למה זה הגיוני שישחררו את גלעד שליט עבור מחבלים שברור שיחזרו לעשות פיגועים אז לפחות אחד ימות זאת אומרת שעבור השחרור ימות לפחות אחד (וברור שיותר אבל נניח את ההכי קצת)איפה ההגיון פה? למה דווקא האנשים שירצחו יישאו בתוצאות של המהלך הזה ? ובמיוחד שפעם היה מדובר על 100 וכיום מדובר על 1000 מחבלים ורק זה בגללכם (אנשי הבעד שחרור בכל מחיר) איפה השכל פה? אני כמובן לא יכול לשים את עצמי בתור המשפחה כי אני לא יוכל לשפוט את זה מהמצב שלהם ולא חושב שיש לי את הזכות לעשות זאת.
אבל בתור אזרח פה ,יכול למות כל אחד מהתוצאה הזאת.
אז לפי איזה בסיס אתם חושבים שזה נכון לשחרר בכל מחיר?

אף פעם לא יצא לי לשמוע בנאדם עונה על זה. אשמח לדעת ממכם או ממישהו שאתם מכירים כי אני ,באמת, מתקשה להבין מה ההגיון מאחורי זה.
בדרך כלל, כמה שהנושא יהיה יותר קשור לרגש ומושפע מרגש (אתה בטח מכיר את הסיסמאות של התומכים בעיסקה) ככה כל מה שמסביב יהיה יותר מפגר.

סליחה על התמימות, אבל מה הבעיה להסכים לעסקה, וכשיש לך אוטובוס מלא בטרוריסטים להוריד עליו פצצה ?

בדרך כלל, כמה שהנושא יהיה יותר קשור לרגש ומושפע מרגש (אתה בטח מכיר את הסיסמאות של התומכים בעיסקה) ככה כל מה שמסביב יהיה יותר מפגר.
ברור לי שזה מתוך רגש אבל מה הסיבה כאילו...?
"כי הוא מסכן" ?זה ברור שהוא מסכן וברור גם שאני מרחם עליו ומייחל שיחזור לביתו בשלום . אבל האם זה שווה סיכון עשרות אם לא מאות ואפילו אלפים בכך?

אחד הדברים שצבא בנוי עליו (ויוד יותר צבא עם), זו ערבות הדדית.
למה שאני אשרת שלוש שנים ואעשה מילואים אם כאשר יקרה לי משהוא יזרקו עליי זין.

אחד הדברים הראשונים שלומדים זה שלא משאירים פצוע בשטח, וזה בדיוק מה
שקורה עם גלעד שליט.

היו צריכים להחזיר אותו ממזמן, והסיבה היחידה שלא החזירו זה פוליטקאים אימפוטנטים.

אחד הדברים שצבא בנוי עליו (ויוד יותר צבא עם), זו ערבות הדדית.
למה שאני אשרת שלוש שנים ואעשה מילואים אם כאשר יקרה לי משהוא יזרקו עליי זין.

אחד הדברים הראשונים שלומדים זה שלא משאירים פצוע בשטח, וזה בדיוק מה
שקורה עם גלעד שליט.

היו צריכים להחזיר אותו ממזמן, והסיבה היחידה שלא החזירו זה פוליטקאים אימפוטנטים.
אתה מציג רק צד אחד בדילמה, מה עם שיחרור האסירים?
חיסול ממוקד או הוצאה להורג זה לא פרקטי, כך שנשאר רק שיחרור האסירים.
אז מנגד, נשחרר את ה1000 פלוס\מינוס אסירים האלו? גם למי שגר פה יש זכות לישון בלי לפחד בלילה.
מה הטיעון, ש1000 אסירים זו עיסקה הוגנת?

שמע, אתה מקרה מיוחד. צה"ל לא מוסרי ולא הומני כמו ששולחן הוא לא מוסרי ולא הומני. יש מבין? (אני בטוח שלא).
זה קצת מצחיק לקרוא לאנשים אחרים פטתיים כשאתה לא מצליח להבין איך זה שאתה מלכלך את התחתונים כל פעם שאתה משתין.

אני בכלל לא מאמין שקיים דבר כזה מוסר
אם אין מוסר אז אין הומניות, וצה"ל יכול לעשות מה שבא לו. יצאת טמבל עם היציאה הזאתי שלך.
צה"ל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם יחסית, זאת אומרת שהוא לא 100% מוסרי אבל אם תשווה אותו לשאר צבאות העולם הוא ייצא הכי מוסרי\הומני או שאיך שלא תבחר לבטא את זה.

אני לא יודע מה הבעיות שלך עם שתן אבל כדאי שתבדוק את זה במיוחד את הדימויים שלך של שתן.

אתה מציג רק צד אחד בדילמה, מה עם שיחרור האסירים?
חיסול ממוקד או הוצאה להורג זה לא פרקטי, כך שנשאר רק שיחרור האסירים.
אז מנגד, נשחרר את ה1000 פלוס\מינוס אסירים האלו? גם למי שגר פה יש זכות לישון בלי לפחד בלילה.
מה הטיעון, ש1000 אסירים זו עיסקה הוגנת?

אתה צריך ללמוד לקרוא יותר טוב, לא דיברתי על שום עסקה בהודעה שלי.

אם אין מוסר אז אין הומניות, וצה"ל יכול לעשות מה שבא לו. יצאת טמבל עם היציאה הזאתי שלך.
צה"ל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם יחסית, זאת אומרת שהוא לא 100% מוסרי אבל אם תשווה אותו לשאר צבאות העולם הוא ייצא הכי מוסרי\הומני או שאיך שלא תבחר לבטא את זה.

אני לא יודע מה הבעיות שלך עם שתן אבל כדאי שתבדוק את זה במיוחד את הדימויים שלך של שתן.

מה שמגביל את צה״ל (כמו גם צבאות אחרים בעולם) הוא לא מוסר ולא הומניות, אלא שיקולים של עבירה על חוקים בינלאומיים, יחסי עלות-תועלת ובעיקר הכתבות שהוא מקבל מאלה שתומכים בו כלכלית. לא נמאס לך לצאת רפה שכל כל פעם?

כיף להתווכח עם ילדים בני 15. :bad:

חבל שבשורה התחתונה לא כל האנשים תמימי דעים לגבי שחרורו של גלעד - למרות העסקה "ההוגנת".

כיף להתווכח עם ילדים בני 15. :bad:

חבל שבשורה התחתונה לא כל האנשים תמימי דעים לגבי שחרורו של גלעד - למרות העסקה "ההוגנת".

אני לא מתווכח, מישהוא שאל מה ההגיון בלהיות בעד העסקה.

ועסקה הוגנת זו עסקה ששני הצדדים מסכימים עליה, אז מראש זו הגדרה בעייתית.

מתי כתבתי שדיברת על עסקה?
שאלתי האם הטיעון שלך זה ש1000 אסירים עבור גלעד זו עסקה הוגנת, לא רבעתי שזה הטיעון שלך(אם בכלל).
אז שאתה חושב שצריך להחזיר אותו בלי עסקה? או שאין לך דעה בכלל?

באמת אני לא מבין את הבעיה בגיל, יש פה אנשים שאני אהיה חכם מהם גם עד שהם יהיו בני 50.

מה שמגביל את צה״ל (כמו גם צבאות אחרים בעולם) הוא לא מוסר ולא הומניות, אלא שיקולים של עבירה על חוקים בינלאומיים, יחסי עלות-תועלת ובעיקר הכתבות שהוא מקבל מאלה שתומכים בו כלכלית. לא נמאס לך לצאת רפה שכל כל פעם?

חלק מהחוקים הבינלאומיים נובעים מתוך מוסר והומניות. יחסי עלות-תועלת תקף לגבי כול דבר בעולם, איך זה קשור ספציפית לצבא?
היו בפורום הזה המון דיונים שמשמיצים את צה"ל על חוסר הומניות\מוסר לא זכור שיצאת פעם אחת נגד אותם אנשים, תמיד נוח לך לקטול עם הזרם (אם כבר הזכרת ממקודם ללכת עם העדר).*

חלק מהחוקים הבינלאומיים נובעים מתוך מוסר והומניות. יחסי עלות-תועלת תקף לגבי כול דבר בעולם, איך זה קשור ספציפית לצבא?
היו בפורום הזה המון דיונים שמשמיצים את צה"ל על חוסר הומניות\מוסר לא זכור שיצאת פעם אחת נגד אותם אנשים, תמיד נוח לך לקטול עם הזרם (אם כבר הזכרת ממקודם ללכת עם העדר).*

החוקים הבינלאומים נובעים מתוך "מוסר והומניות", אבל לא של צה"ל. ואם הוא עובר עליהם אז זה הופך אותו לפי הגדרתך ללא מוסרי, לא כן?
לגבי עלות-תועלת, חשבת לרגע מה זה צבא? הוא גוף עצמאי? הוא חושב בכלל? הוא מנווט את עצמו?
אתה פשוט לא מצליח שלא לחשוב בסיסמאות, אז אני אדגיש לך: כל צבא הוא ארגון לא הומני ולא מוסרי.

החוקים הבינלאומים נובעים מתוך "מוסר והומניות", אבל לא של צה"ל. ואם הוא עובר עליהם אז זה הופך אותו לפי הגדרתך ללא מוסרי, לא כן?
לגבי עלות-תועלת, חשבת לרגע מה זה צבא? הוא גוף עצמאי? הוא חושב בכלל? הוא מנווט את עצמו?
אתה פשוט לא מצליח שלא לחשוב בסיסמאות, אז אני אדגיש לך: כל צבא הוא ארגון לא הומני ולא מוסרי.

שים לב לכול ההודעה שלך שהיא מלאה בסיסמאות, כאילו הכול זה שחור ולבן. יש גם אפור, ויש סקלה שלמה בין לא מוסרי למוסרי אם תמקם את צה"ל ביחס לשאר צבאות העולם הוא יהיה הכי קרוב למוסרי. לפי דעתי צה"ל מוסרי מידי וצריך לדאוג יותר לאזרחי ישראל מאשר לאזרחי האויב.
הביקורת שלי היא עליך שבכול הדיונים שהיו כאן נגד צה"ל שהוא לא מוסרי לא ראיתי אותך מגיב נגד זה ואפילו הצטרפת אליהם. ועוד אחרי זה אתה מעז להטיף לי על הליכה עם העדר שאתה לא תשרוף את חברים שלך בפורום אפילו אם זה סותר את הרעיונות שלך.

לי זה לא נראה מדויק לגמרי. הצבא הוא ארגון לא דמוקרטי, מבחינת ההיררכיה והמבנה הפנימי שלו. ההחלטות הגדולות נעשות ע"י הממשלה כך שהן לא מושפעות מהצבא ומה שהוא. ההחלטות היותר קטנות נובעות מהבנה ההיררכי (מגיעות מאיזשהו מפקד וכל מי שמתחתיו חייב לציית) אבל האם לקרוא לזה לא הומני? השאלה מה היו המניעים להחלטה, למעשה זה תלוי בשני דברים: 1. כוח האדם בתפקידי פיקוד - האם ההומניות היא שיקול בקבלת ההחלטות שלהם? 2. האם קיים מנגנון של העמדה לדין של מפקדים שניכר שהומניות לא היוותה שיקול בקבלת ההחלטה שלהם?
אני חושב שצה"ל משתדל שהומניות תהיה שיקול- כמובן אחד מני רבים ובטח לא החשוב ביותר, ואני חושב שאפשר להגיע למסקנות שצבא אחד יותר הומני מצבא אחר.

שים לב לכול ההודעה שלך שהיא מלאה בסיסמאות, כאילו הכול זה שחור ולבן. יש גם אפור, ויש סקלה שלמה בין לא מוסרי למוסרי אם תמקם את צה"ל ביחס לשאר צבאות העולם הוא יהיה הכי קרוב למוסרי. לפי דעתי צה"ל מוסרי מידי וצריך לדאוג יותר לאזרחי ישראל מאשר לאזרחי האויב.
הביקורת שלי היא עליך שבכול הדיונים שהיו כאן נגד צה"ל שהוא לא מוסרי לא ראיתי אותך מגיב נגד זה ואפילו הצטרפת אליהם. ועוד אחרי זה אתה מעז להטיף לי על הליכה עם העדר שאתה לא תשרוף את חברים שלך בפורום אפילו אם זה סותר את הרעיונות שלך.

מדהים. אני לא מבין איך אתה מצליח לנשום, אתה לא מצליח להוציא תהליך מחשבתי מסודר בשום דרך שהיא. מה יהיה?
אני מחויב להגיב על כל פוסט בפורום? אני לא אשרוף את החברים שלי? כנראה שלא קראת פוסטים אחרים שבהם אני "שורף את החברים שלי". אני, לעומתך, אדם חושב, ואם משהו סותר את הרעיונות שלי אני או מפריך אותו, או משנה את הרעיונות שלי.
תן לי לחזור להודעה המקורית שלי ונסגור עניין, כי אין שום סיכוי לדיון מושכל איתך:

בשביל שאני לא אבזבז אנרגיה מיותרת ואחזור על טיעונים שנטחנו כאן לעייפה בפוסטים קודמים, אני פשוט אכתוב את המסקנה שאני תמיד מגיע אליה בדיון שאתה משתתף בו: הבעיה שלך היא שאתה לא יודע לחשוב. אתה פולט, כמו תינוק שפולט אחרי שמאכילים אותו. זו אכן בעיה מבחינתך, אבל מבחינת המדינה זה מצוין. אתה בשר תותחים מושלם, והמדינה הייתה שמחה אם כולם היו כמוך.

לי זה לא נראה מדויק לגמרי. הצבא הוא ארגון לא דמוקרטי, מבחינת ההיררכיה והמבנה הפנימי שלו. ההחלטות הגדולות נעשות ע"י הממשלה כך שהן לא מושפעות מהצבא ומה שהוא. ההחלטות היותר קטנות נובעות מהבנה ההיררכי (מגיעות מאיזשהו מפקד וכל מי שמתחתיו חייב לציית) אבל האם לקרוא לזה לא הומני? השאלה מה היו המניעים להחלטה, למעשה זה תלוי בשני דברים: 1. כוח האדם בתפקידי פיקוד - האם ההומניות היא שיקול בקבלת ההחלטות שלהם? 2. האם קיים מנגנון של העמדה לדין של מפקדים שניכר שהומניות לא היוותה שיקול בקבלת ההחלטה שלהם?
אני חושב שצה"ל משתדל שהומניות תהיה שיקול- כמובן אחד מני רבים ובטח לא החשוב ביותר, ואני חושב שאפשר להגיע למסקנות שצבא אחד יותר הומני מצבא אחר.

אכן, יש כל מיני שיקולים להומניות. למשל, אפשר לקחת משוואה שצבא שהורג פחות אנשים = צבא יותר הומני. או שצבא שהחיילים שלו לא אונסים כל בחורה שנקראית בדרכם הוא יותר הומני מצבא אחד. ככה אפשר להגיע לקביעה כמו "הצבא הנאצי היה יותר הומני מהצבא הסובייטי", או שמוסליני היה יותר הומני מפרנקו.

מה זה חצי מוסרי?
או יותר מדוייק מה זה מעשה חצי מוסרי?

תבדקו אם צבא מוסרי לפי המאמץ שלו למנוע הרג ופגיעה של חפים מפשע, ביחס לצבא אחר שנמצא בסיטואציה דומה

מה זה חצי מוסרי?
או יותר מדוייק מה זה מעשה חצי מוסרי?

אני מדבר על מוסריות ביחס לחוקים בין לאומיים.
צה"ל יותר מוסרי מצבא אחר כי הם מקיים יותר חוקים בין לאומיים ומקפיד עליהם.

---------- התגובה התווספה ב 14:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:31 ----------

אכן, יש כל מיני שיקולים להומניות. למשל, אפשר לקחת משוואה שצבא שהורג פחות אנשים = צבא יותר הומני. או שצבא שהחיילים שלו לא אונסים כל בחורה שנקראית בדרכם הוא יותר הומני מצבא אחד. ככה אפשר להגיע לקביעה כמו "הצבא הנאצי היה יותר הומני מהצבא הסובייטי", או שמוסליני היה יותר הומני מפרנקו.

אתה צודק כי אתה מדבר במונחים יחסיים ולא אבסולטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית