הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רשימת המוות בעד גלעד שליט

תבדקו אם צבא מוסרי לפי המאמץ שלו למנוע הרג ופגיעה של חפים מפשע, ביחס לצבא אחר שנמצא בסיטואציה דומה

זו לא מוסריות, זו פגיעות לדעת הקהל העולמית. ישראל, מה לעשות, היא לא רוסיה, ולא יכולה לעשות מה שרוסיה עשתה ועדיין עושה בצ'צ'ניה, בלי שהעולם יפקח עליה עין. בקנה המידה שלנו ובאופן יחסי למה שאנחנו יכולים, אכן עשינו את זה בעזה.
ולאפשר למרונים בלבנון לעשות את העבודה בשבילך זה יותר טוב (אני מדבר על סברה ושתילה)? זה כמו שהפולנים אומרים: "זה לא היינו אנחנו, אלא הגרמנים".
מה אתה אומר על דיר יאסין? מה אתה אומר על הפליטים הפלסטינים? (ובחייאת, אל תגיד לי: "הם ברחו". חלקם ברחו, חלק גורשו בכוח ובבית הספר לקחו את מה שנראה יותר טוב ואמרו לנו: "הם ברחו").
הבהרה: אין לי בעיה עם שום דבר מהנ"ל. מלחמה ותוצאותיה אינן מוסריות. הדבר היחיד שאני יוצא נגדו זה האתוס המשונה של "הצבא המוסרי בעולם".

אני מדבר על מוסריות ביחס לחוקים בין לאומיים.
צה"ל יותר מוסרי מצבא אחר כי הם מקיים יותר חוקים בין לאומיים ומקפיד עליהם.

אתה לא מדבר על מוסר, אתה מדבר על שמירת חוקים.
אם אתה טוען שישראל עוברת על חוקים אבל פחות, אז אתה טוען שצריך לשפוט אותה,
אחרת אתה טוען שהחוקים האלה מוטעים וצריך להתעלם מהם ולכן הם לא מדד ואין סיבה
להתייחס אלייהם.

מדהים. אני לא מבין איך אתה מצליח לנשום, אתה לא מצליח להוציא תהליך מחשבתי מסודר בשום דרך שהיא. מה יהיה?
אני מחויב להגיב על כל פוסט בפורום? אני לא אשרוף את החברים שלי? כנראה שלא קראת פוסטים אחרים שבהם אני "שורף את החברים שלי". אני, לעומתך, אדם חושב, ואם משהו סותר את הרעיונות שלי אני או מפריך אותו, או משנה את הרעיונות שלי.
תן לי לחזור להודעה המקורית שלי ונסגור עניין, כי אין שום סיכוי לדיון מושכל איתך:

😆
קח תקרא את האשכול הזה שגם אתה הגבת בו
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=18805&page=16
לא ראיתי אותך שם מגיב עם "אין כזה זה דבר מוסר בצבא".

אתה לא מדבר על מוסר, אתה מדבר על שמירת חוקים.
אם אתה טוען שישראל עוברת על חוקים אבל פחות, אז אתה טוען שצריך לשפוט אותה,
אחרת אתה טוען שהחוקים האלה מוטעים וצריך להתעלם מהם ולכן הם לא מדד ואין סיבה
להתייחס אלייהם.

החוקים האלה נובעים מחוקי מוסר שהחליטו בעולם ושישראל הסכימה להם.
אם עברו על החוק אז צריך לשפוט, מה הבעיה פה? אני לא אומר שצה"ל 100% מוסרי אני אומר שיחסית לצבאות שאר העולם הוא מוסרי יותר (עומד בתקנים הבין לאומיים של מוסר)

😆
קח תקרא את האשכול הזה שגם אתה הגבת בו
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=18805&page=16
לא ראיתי אותך שם מגיב עם "אין כזה זה דבר מוסר בצבא".

לא שמתי לב שאני חייב להגיב בכל מקום שמדברים שטויות. האנרגיה שלי לא אינסופית, כמו שאתה מתאר לעצמך, בייחוד עם יצורים שקשה להם לצאת ממערכת הסיסמאות שהם שמעו בשעת כיתה בין ניקוי צריח זה לאחר.

ועל מה דיברת כשאמרת שיש גוונים של אפור ושצה"ל מוסרי יותר מצבאות אחרים, אם לא על מונח יחסי ולא אבסולוטי? think man, think!

מה אתה לא מבין? אתה רוצה שאני אצייר לך את זה?
תדמיין קו ארוך שבקצה אחד יש מוסרי ובקצה השני לא מוסרי, ישראל נמצאת הכי קרוב למוסרי מבין שאר הנקודות.

החוקים האלה נובעים מחוקי מוסר שהחליטו בעולם ושישראל הסכימה להם.
אם עברו על החוק אז צריך לשפוט, מה הבעיה פה? אני לא אומר שצה"ל 100% מוסרי אני אומר שיחסית לצבאות שאר העולם הוא מוסרי יותר (עומד בתקנים הבין לאומיים של מוסר)

😆😆😆

התקנים הבין לאומיים של מוסר? איפה אתה חי? בוא תביא לי את התקנים האלה.

מה אתה לא מבין? אתה רוצה שאני אצייר לך את זה?
תדמיין קו ארוך שבקצה אחד יש מוסרי ובקצה השני לא מוסרי, ישראל נמצאת הכי קרוב למוסרי מבין שאר הנקודות.
ֿ
לא, אתה לא מבין. סתרת את עצמך פעמיים לפחות ב-3 ההודעות האחרונות.

לא שמתי לב שאני חייב להגיב בכל מקום שמדברים שטויות. האנרגיה שלי לא אינסופית, כמו שאתה מתאר לעצמך, בייחוד עם יצורים שקשה להם לצאת ממערכת הסיסמאות שהם שמעו בשעת כיתה בין ניקוי צריח זה לאחר.

לא חייב להגיב? אתה מגיב בעד צד אחד בפוסט אחד ובפוסט שני אתה מגיב הפוך. אתה יכול להגיד שזה צביעות, טמטום או איך שלא תבחר.

---------- התגובה התווספה ב 14:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:50 ----------

😆😆😆

התקנים הבין לאומיים של מוסר? איפה אתה חי? בוא תביא לי את התקנים האלה.

אני לא בקיא בכול החוקים והאמנות אבל אני יודע שישראל חתומה על כמה ואת הרעיון הכללי שלהם.

לא חייב להגיב? אתה מגיב בעד צד אחד בפוסט אחד ובפוסט שני אתה מגיב הפוך. אתה יכול להגיד שזה צביעות, טמטום או איך שלא תבחר.

---------- התגובה התווספה ב 14:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:50 ----------

אני לא בקיא בכול החוקים והאמנות אבל אני יודע שישראל חתומה על כמה ואת הרעיון הכללי שלהם.

לא, אני רוצה לראות את הקו הארוך שבצד אחד שלו יש מוסריות מוחלטת ובצד השני חוסר מוסריות מוחלטת, ואיפה ישראל עומדת בקו הזה, כולל הוכחות. אחרת אתה מדבר באוויר, הגיע הזמן שתוכיח את הטענות שלך.
אגב, הבנתי מה הבעיה שלך בפוסט הקודם שהגבתי. אתה לא מבין את הנקודה הכללית: אם צה"ל הוא לא מוסרי, אז הפעולות שהוא עושה לא מושפעות משיקולים מוסריים, ולכן הן לא מוסריות.

זו לא מוסריות, זו פגיעות לדעת הקהל העולמית. ישראל, מה לעשות, היא לא רוסיה, ולא יכולה לעשות מה שרוסיה עשתה ועדיין עושה בצ'צ'ניה, בלי שהעולם יפקח עליה עין. בקנה המידה שלנו ובאופן יחסי למה שאנחנו יכולים, אכן עשינו את זה בעזה.
ולאפשר למרונים בלבנון לעשות את העבודה בשבילך זה יותר טוב (אני מדבר על סברה ושתילה)? זה כמו שהפולנים אומרים: "זה לא היינו אנחנו, אלא הגרמנים".
מה אתה אומר על דיר יאסין? מה אתה אומר על הפליטים הפלסטינים? (ובחייאת, אל תגיד לי: "הם ברחו". חלקם ברחו, חלק גורשו בכוח ובבית הספר לקחו את מה שנראה יותר טוב ואמרו לנו: "הם ברחו").
הבהרה: אין לי בעיה עם שום דבר מהנ"ל. מלחמה ותוצאותיה אינן מוסריות. הדבר היחיד שאני יוצא נגדו זה האתוס המשונה של "הצבא המוסרי בעולם".

צבא רוסיה ידוע כאכזרי ולא מוסרי, אבל לאף אחד לא איכפת מזה
על כל פעולה שלנו, ישר כולם קופצים (כל המוסלמים באירופה מתחילים להפגין והשמאלנים הקיצוניים בארץ מגישים עתירות ופניות לחרם על ישראל ולשפוט בכירים וכו') אבל אין לזה שום בעייתיות עם עצם היותו של צבאינו כצבא הכי מוסרי בעולם (ובשביל המנהלים פה: הצבא הכי פחות לא מוסרי) שעל זה הדיון בעמודים האחרונים, ולא על פגיעות לדעת הקהל העולמית.
היו מקרים שיכולנו להתנהג כמו אמא תרזה או ישו, אבל תראה לאילו תהודות ותגובות כל מיקרה ומיקרה כזה גרם שיש עליהם סרטים ומזכירים אותם בכל ויכוח. אם זה היה קורה לעיתים קרובות, כמו שזה קורה בשאר הצבאות בעולם שנמצאים בלחימה נגד האיסלם הקיצוני שפשוטו כמשמעו - רוצה להשמידך, כשרק לפני עשרות שנים היתה השואה, כל מיקרה היה מאבד מחריפותו.

צבא רוסיה ידוע כאכזרי ולא מוסרי, אבל לאף אחד לא איכפת מזה
על כל פעולה שלנו, ישר כולם קופצים (כל המוסלמים באירופה מתחילים להפגין והשמאלנים הקיצוניים בארץ מגישים עתירות ופניות לחרם על ישראל ולשפוט בכירים וכו') אבל אין לזה שום בעייתיות עם עצם היותו של צבאינו כצבא הכי מוסרי בעולם (ובשביל המנהלים פה: הצבא הכי פחות לא מוסרי) שעל זה הדיון בעמודים האחרונים, ולא על פגיעות לדעת הקהל העולמית.
היו מקרים שיכולנו להתנהג כמו אמא תרזה או ישו, אבל תראה לאילו תהודות ותגובות כל מיקרה ומיקרה כזה גרם שיש עליהם סרטים ומזכירים אותם בכל ויכוח. אם זה היה קורה לעיתים קרובות, כמו שזה קורה בשאר הצבאות בעולם שנמצאים בלחימה נגד האיסלם הקיצוני שפשוטו כמשמעו - רוצה להשמידך, כשרק לפני עשרות שנים היתה השואה, כל מיקרה היה מאבד מחריפותו.

אם הדיון הנ"ל היה מתנהל בפורום לא ישראלי, נניח בריטי אפשר לעשות פראפראזה לפוסט שלך:
צבא ישראל ידוע כצבא אכזר ולא מוסרי, ולאף אחד לא אכפת חוץ מהמוסלמים, ואין שום בעיה עם היות צבא בריטניה (לדוגמה) הצבא המוסרי בעולם. 😆
היו מקרים שבריטניה יכלה להתנהג כמו אמא תרזה או ישו, אבל אז זה הביא את מלחמת העולם השנייה...הבנת את הרעיון. תשלים את המהלך הלוגי בעצמך.

אם הדיון הנ"ל היה מתנהל בפורום לא ישראלי, נניח בריטי אפשר לעשות פראפראזה לפוסט שלך:
צבא ישראל ידוע כצבא אכזר ולא מוסרי, ולאף אחד לא אכפת חוץ מהמוסלמים, ואין שום בעיה עם היות צבא בריטניה (לדוגמה) הצבא המוסרי בעולם. 😆
היו מקרים שבריטניה יכלה להתנהג כמו אמא תרזה או ישו, אבל אז זה הביא את מלחמת העולם השנייה...הבנת את הרעיון. תשלים את המהלך הלוגי בעצמך.

לא הגיוני כי היה צו מעצר נגד בכירים ישראלים באנגליה, אז זה כבר סותר את מה שאמרת.
בריטניה נקטה במדיניות של אדישות לבנות בריתה שזה בכלל משהו אחר לחלוטין ובסוף אכלה אותה.

לא הגיוני כי היה צו מאסר נגד בכירים ישראלים באנגליה, אז זה כבר סותר את מה שאמרת.
בריטניה נקטה במדיניות של אדישות לבנות בריתה שזה בכלל משהו אחר לחלוטין ובסוף אכלה אותה.

זה בדיוק מוכיח מה שאמרתי - מבחינתם צה"ל הוא לא צבא מוסרי, והם מגיני האנושות כי הם עמדו לבדם מול גרמניה הנאצית במשך שנה פלוס מינוס, עד ברברוסה ופרל הרבור.

ד"א - צו המעצר הוצא בגלל תלונה של ארגון מוסלמי. מהרגע שלפי החוק הבריטי יש עילה סבירה, השופט לא יכול שלא להוציא צו מעצר, גם אם הוא לא רוצה בכך ומודע לפגיעה ביחסי ישראל - בריטניה. ד"א - אותם בכירים הוזהרו ע"י ממשלת בריטניה שלא להגיע אליה בגלל אותו צו מעצר ויש פעילות חקיקה שתשנה את החוקים בבריטניה באופן כללי בנושאים הנ"ל.

ד"א - צו המעצר הוצא בגלל תלונה של ארגון מוסלמי. מהרגע שלפי החוק הבריטי יש עילה סבירה, השופט לא יכול שלא להוציא צו מעצר, גם אם הוא לא רוצה בכך ומודע לפגיעה ביחסי ישראל - בריטניה. ד"א - אותם בכירים הוזהרו ע"י ממשלת בריטניה שלא להגיע אליה בגלל אותו צו מעצר ויש פעילות חקיקה שתשנה את החוקים בבריטניה באופן כללי בנושאים הנ"ל.

מה לעשות שאנחנו עדיין בנות ברית?

לא, אני רוצה לראות את הקו הארוך שבצד אחד שלו יש מוסריות מוחלטת ובצד השני חוסר מוסריות מוחלטת, ואיפה ישראל עומדת בקו הזה, כולל הוכחות. אחרת אתה מדבר באוויר, הגיע הזמן שתוכיח את הטענות שלך.
אגב, הבנתי מה הבעיה שלך בפוסט הקודם שהגבתי. אתה לא מבין את הנקודה הכללית: אם צה"ל הוא לא מוסרי, אז הפעולות שהוא עושה לא מושפעות משיקולים מוסריים, ולכן הן לא מוסריות.
צה"ל מושפע משיקולים מוסריים במידת האפשר מה לעשות שבשדה קרה לא תמיד אפשר להתחשב בהכול וקשה לשפוט אנשים במצב של סכנת חיים. אבל כן יש מודעות וכן מנסים כמה שיותר.

זה האמנות הבינלאומיות
http://cms.education.gov.il/NR/rdonlyres/719EA0BB-8DE9-4139-8BAA-0D39F1E001CE/13146/11amanot.doc
אם אתה רוצה לראות את פשעי מדינת ישראל תקרא את הדוח על עופרת יצוקה.

אם אתה רוצה לדעת מה עושים האמריקאים וחבריהם באפגניסטן ועירק תקרא בwikileaks

תשווה ביניהם ותראה שישראל עושה פחות פשעים (אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה)

-צה"ל מושפע משיקולים מוסריים במידת האפשר מה לעשות ששדה קרב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית