הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון Paleo, עלייה במאסה ושאלות קיומיות...

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
אהלן לכולם, 👋

אני מניח שרבים בפורום כבר שמעו במסדרונות הפורום על מה שנקרא - Paleolithic Diet (או Paleo בקיצור...).
אם כן... אתם יכולים להרשות לעצמכם לדלג על הפרולוג הבא ->
בתור בנאדם שעקב אחרי "מדעי התזונה" במשך כמה שנים.... וחווה על בשרו מיתוס מתנפץ ואת הניפוץ של המיתוס מתפנץ... דעה אחר דעה, מחקר אחרי מחקר, אופנות מתחלפות...ואיפשהו אתה מגיע למסקנה שסביר להניח שלפחות בזמן הקרוב לא נבין איך בדיוק המכונה הזאת שנקראית בנאדם פועלת.
אבל היי! בהחלט התקדמנו.
וכל זה גרם לי להיות מאוד סקפטי באשר למה שאני נחשף אליו, והצורך שלנו כבני אדם למצוא את התמונה הגדולה בסיפור, לחבר את המדע לשימוש יומיומי...
וכאן נכנסת אידיאולוגיה, כל אחד בשלו, ובהתאם לרצונות שלו...

Paleo מביא תיאוריה מעניינת, משהו בתזונה של היום (ותרשו לי לגלות לכם, שלא מדובר פה רק בתזונה אלא באורח חיים שלם) פשוט, מה לעשות, לא תואם לצורה שבה אנחנו בנויים, מחווטים, WHATEVER YOU WANNA' CALL IT. הדרך הכי פשוטה לראות את זה היא בכמות המחלות האוטואימיוניות, אלרגיות...סינדרום X הם קוראים לזה...והנה הגיעה אופנה חדשה שמשיקה קו עם המידע העדכני ביותר בתחום התזונה...מאחוריה עומד הרעיון הפשוט, אולי, אבל רק אולי, ב-10,000 השנה האחרונים מאז שגילינו את החקלאות וכל מיני יכולות אחרות שינינו לגמרי את הצורה שבה אנחנו מתנהלים ואולי זה משפיע? אז ישבו וחשבו מה היה לפני...
אה וזה לא איזה דגנרט שעשה איזה שינוי מיתוג כדי לעשות עוד כסף לעצמו! :nono:

======================================
--------------------דלגו הנה--------------------

אוקיי חבר'ה,
אז בואו נעשה סדר בדברים, לכל תזה יש אנטי-תזה ולשם כך התכנסו כאן.
אז הגענו להחלטה המושכלת שפלאו עשוי להיות הדיאטה המומלצת ביותר לאדם המחפש לשמור על טיב בריאותו. ואני מדגיש בריאותו, כי אם מטרתך היא להיות מפתח גוף מקצועי או שאתה סתם קצת משוגע, אז להשתמש בחומרים אנאבליים למינהם יכולה להיות בחירה מושכלת גם כן.
פלאו מתבסס על הנחת היסוד שהאדם נשאר בדיוק אותו דבר כפי שהיה לפני כ-10,000 שנה?
מממ...אתה בטוח בכך?
ב-10,000 השנה האלה נחשפנו לכל מיני חברים נוטריאנטים (לקטוז, קזאין, גלוטן וכו'...אעדיף להתמקד בהם) והנה שוב עולה שאלת החלב. אבל היי! זה כבר הוכח שאנחנו יודעים לסנתז לקטוז! יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות (חברינו המשלשלים 🙄)
והנה עוד עובדה משעשעת! לא כולם סובלים מצליאק (רגישות לגלוטן) ברמה כזו שזה מפריע להם לתפקוד או לאיכות חיים ובריאות גופנית.
אז למה להם להשקיע בכלל? ולמה להם לא להתפנק על חלב ואוריאו?!
ונעזוב אותם לרגע, אני אכלתי פלאו טהור למשך חודש+ ואחר כך מכורח הנסיבות נאלצתי לחזור לדיאטה רגילה עשירת דגנים וגם חלב וחוויתי מעט בעיות עיכול בתחילה, האם זה אפשרי שהגוף שלי היה צריך מעט ריענון כדי לחזור ל"מוטב"?
בוא נפתח את זה לתמונה גדולה יותר... מה הסיכוי שדגנים, קטניות, מוצרי חלב, שמנים מן הצומח יעלמו מפני היקום? האם אנחנו לא עוצרים את האדפטציה שלנו? אבולוציה אולי?
נכון, אני רוצה להיות בריא עכשיו!
אבל אם אני יאכל פלאו מעכשיו ועד סוף ימיי ויעביר את הגנים הפליאוליטים האלו לצאצא שלי, מי ידאג שהוא יאכל פלאו? לא סביר להניח שיש לו סיכויים להיות רגיש ביותר לכל מה שיש לעולם החקלאי והמתועש להציע לצלחת שלו? והאם זה לא יכול להוביל לתגובות קצת יותר חריפות משלשולים? התפרצות מוקדמת יותר של מחלות ואפילו מחלות חדשות ונדירות?
ומה קורה אם אשתך בהריון ורק עכשיו גילית על פלאו, וכמובן שתרצה לילדיך את הטוב ביותר, אם לא תזין אותם בחלב וכו', בשלב מאוחר יותר של חייהם, הם ייחשפו לכך, מה עלולות להיות התוצאות של כך?

בסופו של דבר, בני אדם, היצור המדהים הזה יכול להסתגל ולפתח אדפציה עם הזמן, לדעתי, לכל מרכיב קיים בטבע. אני יבהיר, לא אומר שהוא ישרוד זאת, אבל זה אפשרי.
למעט חומרים כימיים וסינתוזים כאלו ואחרים (ואולי גם אליהם אפשר להסתגל!), אין אנו עוצרים את האבולוציה של עצמנו? או שאולי כדאי למצוא את האיזון, ולדעת למי להתאים זאת...
דעתכם?

וכעת, יותר באווירת הפורום...עלייה במאסה ופלאו,
כיוון ששוררת בפורום נכונות לבצע אימוני כח ולאכול כפי יכולתך במאסה...הסיפור הוא קצת שונה למי שרוצה לאכול יותר לדברי הפליאוליתיים.
אז כן, יש לנו את Anabolic Diet שהוא בעל דמיון חזק...אז מה השוני בעצם אצל מי שניזון בצורה קדמונית?
איך מגיעים לקלוריות מרובות? חלבון? האם יש גבול לכמות החלבון שכדאי לצרוך, אפילו בתזונה כזו?
פחמימות? שומן?
והאם בנאדם שמבצע אירובי מדי פעם בשבוע ויש לו מעט יותר פעילויות גליקוליטיות יכול להשתחל לכל הסיפור?
האם זה ייתכן לעלות במסה רזה בצורה הזו? ואולי בעצם "נפספס" מאסה שיכולנו לצבור בכל הסיפור? כלומר, האם נוכל להתאושש באופן מוחלט מהאימונים? אימונים עצימים כמו Starting Strengh, 5x5 וכולי...

אני מודה לכם מקרב לב שהשקעתם מזמנכם, ועכשיו כתבו את דעתכם.
🥰

ולמי שמתעניין ב-Paleo, מוזמן להרחיב אופקים כאן->
http://www.paleo.co.il - פורטל ובלוג בנושא מפי חבר הפורום הנכבד Bentzurm
http://paleodietlifestyle.com - אתר קליל מעניין וידידותי בנושא

בברכת מאסה מוצלחת...

• פותח/ת השרשור
Nothing you say makes any sense, I understand that now, you're just a fucking junkie and you're smart so you make your insanity sound, good but its bullshit.

This is it, my friend. This is rock n' roll. Did you enjoy the party
?

בתאכל'ס ->

- מה הרע בפלאו? לטווח הקצר\ארוך? האם זה יכול להגיע למצב שבו יווצרו בעיות קשות (מחלות, אלרגיות, רגישויות כאלה ואחרות) לאור העובדה שלא נחשפנו זמן-רב\במשך דורות למאכלים מסויימים?
- האם זה יכול להיות אפקטיבי ביחד עם אימוני כח עצימים? כיצד עולים כך במסה לאור העובדה שכמות הפחמימות קטנה באופן יחסי והאם עדיף לכסות על כך בפחמימות\שומן? ומה עושה אדם שמשלב פעילויות גליקוליטיות רבות?

אתה לא מבין את המונח אבולוציה. קודם תקרא על זה עוד קצת. אין קשר בין פלאו או הדברים שאתה אמרת לאבולוציה.

הסבר בקצרה:
אין לצורת האכילה שלך שום השפעה אבולוציונית, אם תפתח אתה או ילדך רגישויות/מחלות/כל דבר גנטי אחר זה יקרה לא משנה מה תאכל כל חייך, אדפטציה גנטית (אני לא מדבר על אדפטציה גופנית או התפתחותית אישית - נגיד ילד שכל ילדותו לא נחשף בצורה מספקת לחיידקים מחלות וכו אז מערכת החיסונית שלו לא תיהיה מספיק מפותחת להגן עליו מחיידקים אלה כשיגדל- אבל זה לא אומר שהבן שלו יסבול מאותה הבעיה, לדוגמה) לא פועלת בתוך תקופת חיים של בודד אלה לאורך זמן וברוחב של אלפי ומליוני פרטים בגזע. וזה פועל בגלל 2 גורמים (קבועים אך איטיים מאד):
1. מוטציה בדנ"א
2. מנגנון הברירה הטבעית. (ה"סינון" של הטבע: את אלה שהמוטציות הגנטיות שלהם לא מתאימות לסביבה שהם חיים בה, ו"לצ'פר" את אלה שהמוטציות מתאימות טוב יותר מהקודמים להם, פשוט ע"י מוות והשרדות ה"חזק")

בקשר לפלאו: זה עוד נושא לא מספיק נחקר לדעתי אבל יש הגיון מאד טוב מאחורי כל זה, ויש ממצאים שדברים כמו שומן צמחי (ושומן צמחי מוקשה חלקית), פחמימות פשוטות (ובעיקר פרוקטוז בצורה שאנחנו צורכים אותה היום) עושים רק רע. תקרא באשכול הזה יש לך את כל המידע המדעי שם:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

בקשר לשאר השאלות שלך, אין לי מושג. אני מחכה למחקרים על זה. אישית אני מאד מאמין שזה נכון לאכול ככה אבל כמו כל דבר במדע, אני נותר ספקן עד שיוכח אחרת.

דרך אגב אתה יכול לקבל כמות מספקת של פחמימות גם בתפריט פלאוליטי- מירקות ופירות. ככה שמבחינת אימונים לא אמורה להיות בכלל בעיה, כל עוד הסך הכל של היום עונה על הדרישות להתקדם (כמות קלוריות, חלבון שומן ופחמימה, ויטמינים ומינרלים.)

נערך לאחרונה:
הבעיה הכי גדולה מבחינתי לאכול בתפריט פלאוליטי כרגע זה : כסף.
חוץ מזה שאני לא חושב שאני יהיה מסוגל לוותר על דברים כמו חומוס פלאפל ופיתות.

במקום ללמוד על פלאו תתחיל בללמוד מהי אבולוציה, מה זה גן, ושהאנזים נקרא לקטאז ולא ללקטוז.
בקיצור, הכוונה שלך אולי מעניינת, אבל חסר לך ידע בסיסי ולכן השאלות פשוט לא נכונות.

עדיף להתבסס על CKD של לייל ולא על דיאטות אוגרים. (עם רפרנסים לאנשים ולא לחיות)

אתה לא מבין את המונח אבולוציה. קודם תקרא על זה עוד קצת. אין קשר בין פלאו או הדברים שאתה אמרת לאבולוציה.

הסבר בקצרה:
אין לצורת האכילה שלך שום השפעה אבולוציונית, אם תפתח אתה או ילדך רגישויות/מחלות/כל דבר גנטי אחר זה יקרה לא משנה מה תאכל כל חייך, אדפטציה גנטית (אני לא מדבר על אדפטציה גופנית או התפתחותית אישית - נגיד ילד שכל ילדותו לא נחשף בצורה מספקת לחיידקים מחלות וכו אז מערכת החיסונית שלו לא תיהיה מספיק מפותחת להגן עליו מחיידקים אלה כשיגדל- אבל זה לא אומר שהבן שלו יסבול מאותה הבעיה, לדוגמה) לא פועלת בתוך תקופת חיים של בודד אלה לאורך זמן וברוחב של אלפי ומליוני פרטים בגזע. וזה פועל בגלל 2 גורמים (קבועים אך איטיים מאד):
1. מוטציה בדנ"א
2. מנגנון הברירה הטבעית. (ה"סינון" של הטבע: את אלה שהמוטציות הגנטיות שלהם לא מתאימות לסביבה שהם חיים בה, ו"לצ'פר" את אלה שהמוטציות מתאימות טוב יותר מהקודמים להם, פשוט ע"י מוות והשרדות ה"חזק")

בקשר לפלאו: זה עוד נושא לא מספיק נחקר לדעתי אבל יש הגיון מאד טוב מאחורי כל זה, ויש ממצאים שדברים כמו שומן צמחי (ושומן צמחי מוקשה חלקית), פחמימות פשוטות (ובעיקר פרוקטוז בצורה שאנחנו צורכים אותה היום) עושים רק רע. תקרא באשכול הזה יש לך את כל המידע המדעי שם:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

בקשר לשאר השאלות שלך, אין לי מושג. אני מחכה למחקרים על זה. אישית אני מאד מאמין שזה נכון לאכול ככה אבל כמו כל דבר במדע, אני נותר ספקן עד שיוכח אחרת.

דרך אגב אתה יכול לקבל כמות מספקת של פחמימות גם בתפריט פלאוליטי- מירקות ופירות. ככה שמבחינת אימונים לא אמורה להיות בכלל בעיה, כל עוד הסך הכל של היום עונה על הדרישות להתקדם (כמות קלוריות, חלבון שומן ופחמימה, ויטמינים ומינרלים.)

לא הבנתי את טענתך שאין למה שהוא אוכל שום השפעה אבולוציונית. אם המין האנושי ימשיך להתקיים במשך מאות אלפי שנים בעיקר מדגנים , מנגנון הברירה הטבעית לא "ידאג" לכך שהאדם יסתגל לתזונה הזאת?

ספלסטורם, נכנסתי לקישור ששמת, אני רוצה להבין, כל הדגנים הם לא בריאים? אנחנו אמורים לאכול רק חלב,ירקות, שומנים, חלבונים, בשר וחלק מהפירות??
תקנו אותי אם לא הבנתי נכון.
אגב דגנים זה כולל את כל סוגי הפחמימות,גם מורכבות וגם פשוטות???

אהלן לכולם, 👋

אני מניח שרבים בפורום כבר שמעו במסדרונות הפורום על מה שנקרא - Paleolithic Diet (או Paleo בקיצור...).
אם כן... אתם יכולים להרשות לעצמכם לדלג על הפרולוג הבא ->
בתור בנאדם שעקב אחרי "מדעי התזונה" במשך כמה שנים.... וחווה על בשרו מיתוס מתנפץ ואת הניפוץ של המיתוס מתפנץ... דעה אחר דעה, מחקר אחרי מחקר, אופנות מתחלפות...ואיפשהו אתה מגיע למסקנה שסביר להניח שלפחות בזמן הקרוב לא נבין איך בדיוק המכונה הזאת שנקראית בנאדם פועלת.
אבל היי! בהחלט התקדמנו.
וכל זה גרם לי להיות מאוד סקפטי באשר למה שאני נחשף אליו, והצורך שלנו כבני אדם למצוא את התמונה הגדולה בסיפור, לחבר את המדע לשימוש יומיומי...
וכאן נכנסת אידיאולוגיה, כל אחד בשלו, ובהתאם לרצונות שלו...

Paleo מביא תיאוריה מעניינת, משהו בתזונה של היום (ותרשו לי לגלות לכם, שלא מדובר פה רק בתזונה אלא באורח חיים שלם) פשוט, מה לעשות, לא תואם לצורה שבה אנחנו בנויים, מחווטים, WHATEVER YOU WANNA' CALL IT. הדרך הכי פשוטה לראות את זה היא בכמות המחלות האוטואימיוניות, אלרגיות...סינדרום X הם קוראים לזה...והנה הגיעה אופנה חדשה שמשיקה קו עם המידע העדכני ביותר בתחום התזונה...מאחוריה עומד הרעיון הפשוט, אולי, אבל רק אולי, ב-10,000 השנה האחרונים מאז שגילינו את החקלאות וכל מיני יכולות אחרות שינינו לגמרי את הצורה שבה אנחנו מתנהלים ואולי זה משפיע? אז ישבו וחשבו מה היה לפני...
אה וזה לא איזה דגנרט שעשה איזה שינוי מיתוג כדי לעשות עוד כסף לעצמו! :nono:

--------------------דלגו הנה--------------------

אוקיי חבר'ה,
אז בואו נעשה סדר בדברים, לכל תזה יש אנטי-תזה ולשם כך התכנסו כאן.
אז הגענו להחלטה המושכלת שפלאו עשוי להיות הדיאטה המומלצת ביותר לאדם המחפש לשמור על טיב בריאותו. ואני מדגיש בריאותו, כי אם מטרתך היא להיות מפתח גוף מקצועי או שאתה סתם קצת משוגע, אז להשתמש בחומרים אנאבליים למינהם יכולה להיות בחירה מושכלת גם כן.
פלאו מתבסס על הנחת היסוד שהאדם נשאר בדיוק אותו דבר כפי שהיה לפני כ-10,000 שנה?
מממ...אתה בטוח בכך?
ב-10,000 השנה האלה נחשפנו לכל מיני חברים נוטריאנטים (לקטוז, קזאין, גלוטן וכו'...אעדיף להתמקד בהם) והנה שוב עולה שאלת החלב. אבל היי! זה כבר הוכח שאנחנו יודעים לסנתז לקטוז! יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות (חברינו המשלשלים 🙄)
והנה עוד עובדה משעשעת! לא כולם סובלים מצליאק (רגישות לגלוטן) ברמה כזו שזה מפריע להם לתפקוד או לאיכות חיים ובריאות גופנית.
אז למה להם להשקיע בכלל? ולמה להם לא להתפנק על חלב ואוריאו?!
ונעזוב אותם לרגע, אני אכלתי פלאו טהור למשך חודש+ ואחר כך מכורח הנסיבות נאלצתי לחזור לדיאטה רגילה עשירת דגנים וגם חלב וחוויתי מעט בעיות עיכול בתחילה, האם זה אפשרי שהגוף שלי היה צריך מעט ריענון כדי לחזור ל"מוטב"?
בוא נפתח את זה לתמונה גדולה יותר... מה הסיכוי שדגנים, קטניות, מוצרי חלב, שמנים מן הצומח יעלמו מפני היקום? האם אנחנו לא עוצרים את האדפטציה שלנו? אבולוציה אולי?
נכון, אני רוצה להיות בריא עכשיו!
אבל אם אני יאכל פלאו מעכשיו ועד סוף ימיי ויעביר את הגנים הפליאוליטים האלו לצאצא שלי, מי ידאג שהוא יאכל פלאו? לא סביר להניח שיש לו סיכויים להיות רגיש ביותר לכל מה שיש לעולם החקלאי והמתועש להציע לצלחת שלו? והאם זה לא יכול להוביל לתגובות קצת יותר חריפות משלשולים? התפרצות מוקדמת יותר של מחלות ואפילו מחלות חדשות ונדירות?
ומה קורה אם אשתך בהריון ורק עכשיו גילית על פלאו, וכמובן שתרצה לילדיך את הטוב ביותר, אם לא תזין אותם בחלב וכו', בשלב מאוחר יותר של חייהם, הם ייחשפו לכך, מה עלולות להיות התוצאות של כך?

בסופו של דבר, בני אדם, היצור המדהים הזה יכול להסתגל ולפתח אדפציה עם הזמן, לדעתי, לכל מרכיב קיים בטבע. אני יבהיר, לא אומר שהוא ישרוד זאת, אבל זה אפשרי.
למעט חומרים כימיים וסינתוזים כאלו ואחרים (ואולי גם אליהם אפשר להסתגל!), אין אנו עוצרים את האבולוציה של עצמנו? או שאולי כדאי למצוא את האיזון, ולדעת למי להתאים זאת...
דעתכם?

וכעת, יותר באווירת הפורום...עלייה במאסה ופלאו,
כיוון ששוררת בפורום נכונות לבצע אימוני כח ולאכול כפי יכולתך במאסה...הסיפור הוא קצת שונה למי שרוצה לאכול יותר לדברי הפליאוליתיים.
אז כן, יש לנו את Anabolic Diet שהוא בעל דמיון חזק...אז מה השוני בעצם אצל מי שניזון בצורה קדמונית?
איך מגיעים לקלוריות מרובות? חלבון? האם יש גבול לכמות החלבון שכדאי לצרוך, אפילו בתזונה כזו?
פחמימות? שומן?
והאם בנאדם שמבצע אירובי מדי פעם בשבוע ויש לו מעט יותר פעילויות גליקוליטיות יכול להשתחל לכל הסיפור?
האם זה ייתכן לעלות במסה רזה בצורה הזו? ואולי בעצם "נפספס" מאסה שיכולנו לצבור בכל הסיפור? כלומר, האם נוכל להתאושש באופן מוחלט מהאימונים? אימונים עצימים כמו Starting Strengh, 5x5 וכולי...

אני מודה לכם מקרב לב שהשקעתם מזמנכם, ועכשיו כתבו את דעתכם.
🥰

ולמי שמתעניין ב-Paleo, מוזמן להרחיב אופקים כאן->
http://www.paleo.co.il - פורטל ובלוג בנושא מפי חבר הפורום הנכבד Bentzurm
http://paleodietlifestyle.com - אתר קליל מעניין וידידותי בנושא

בברכת מאסה מוצלחת...

לא הבנתי מה המטרה שלך, לשאול או להסביר.

על הזין פלאו
פחמימה = כוח

אפשר לאכול "נקי" על פי פליאו ובכל זאת לצרוך פחמימות "נכונות" כדי לעזור להתאוששות באימונים.

הבעיה הכי גדולה מבחינתי לאכול בתפריט פלאוליטי כרגע זה : כסף.
חוץ מזה שאני לא חושב שאני יהיה מסוגל לוותר על דברים כמו חומוס פלאפל ופיתות.

פליאו לא גורר בהכרח עליה בהוצאות המזון.
אתה יכול לעשות צ'יטים מדי פעם, בדיוק כמו שעושים בחיטוב.

הסבר בקצרה:
1. מוטציה בדנ"א

http://he.wikipedia.org/wiki/אפיגנטיקה

נו ו? אתה קראת בכלל מה שנתת לי לקרוא?

לא הבנתי מה המטרה שלך, לשאול או להסביר.

אפשר לאכול "נקי" על פי פליאו ובכל זאת לצרוך פחמימות "נכונות" כדי לעזור להתאוששות באימונים.

פליאו לא גורר בהכרח עליה בהוצאות המזון.
אתה יכול לעשות צ'יטים מדי פעם, בדיוק כמו שעושים בחיטוב.

תן לי דוגמא להוצאה יומית פלאוליטית יותר זולה מלחם פסטה שמן סויה ואורז, קלוריה לקלוריה.

זה חרא מזון אבל היום זה הכי זול שיש...

לא הבנתי את טענתך שאין למה שהוא אוכל שום השפעה אבולוציונית. אם המין האנושי ימשיך להתקיים במשך מאות אלפי שנים בעיקר מדגנים , מנגנון הברירה הטבעית לא "ידאג" לכך שהאדם יסתגל לתזונה הזאת?

אף אחד לא יודע איך יראה המין האנושי עוד 100,000 שנה (אם נשרוד עד אז בכלל) ובמיוחד אף אחד לא יודע איך הדברים שאנחנו עושים ישפיעו על האבולוציה שלנו. זה מגוחך להגיד "אם נאכל ככה וככה אז כנראה יקרה ככה וככה" זה מראה על חוסר הבנה בסיסי על תהליך הברירה הטבעית. אנחנו יכולים כל החיים לאכול דגנים ובטווח הארוך יקרה הדבר ההפוך, לאלה שישרדו למשל יהיו גנים בשרניים נטו ולא יכלו לעכל טוב צמחים, מסיבות סביבתיות כאלה ואחרות.
פשוט אי אפשר לדעת.

תן לי דוגמא להוצאה יומית פלאוליטית יותר זולה מלחם פסטה שמן סויה ואורז, קלוריה לקלוריה.

זה חרא מזון אבל היום זה הכי זול שיש...

אני לא מתכוון לתת לך דוגמאות אחת לאחת, אבל בבלוג של דעאל http://crossfitisrael.blogspot.com/ יש לא מעט דוגמאות למתכונים טובים ולא יקרים במיוחד.

בנוסף, מבחינתי, מחיר זול הוא לא סיבה מספיקה לאכול מזון כלשהו. אני עלול לשלם מחיר הרבה יותר כבד מבחינה בריאותית. אם אתה צריך יותר קלוריות, אתה יכול לאכול יותר ירקות כמו בטטות וגבינה צהובה.

וואלה תהרגו אותי עשיתי פלאו איזה 3 חודשים. אכן, פחות אקנה, אבל הקולסטרול היה בריצפה, לא יודע מה להגיד. אולי הגזמתי עם הפרוקטוז (פירות). הייתי אוכל הרבה.

הכולל היה 280 בערך. שבבדיקה הקודמת היה הרבה יותר נמוך. 120-140 לא זוכר מספרים מדויקים.
אני לא אגיד שעשיתי פלאו לפי הספר, כלומר לא אכלתי רק בשר מובחר וטרי, אבל לא נגעתי בסוכרים ודגנים. כשהוא ירד אני מתכוון לבדוק שוב בלי פירות
מה שכן הרגשתי באמת "בריא" יותר. עור הפנים היה הרבה יותר חלק, באופן כללי היה יתרונות, מנסה לחשוב איפה טעיתי

לא אוכלים פירות בדל פחמימה לפחות לא כמות משמעותית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית