הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בעיה בכמה תרגילים- צריך עזרה!!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
נרשמתי למכון כושר ונתקלתי בכמה בעיות:

1. לגבי אימון גב- מכשיר הT-Bar שיש במכון ממש לא נוח לי, אני גם נמוך מאוד בשבילו וצריך להיות על קצות האצבעות כדי להגיע באמת לאחיזה במוטות של החתירה..(מקווה שהבנתם למה התכוונתי). ככה שהחלטתי לוותר עליו בלית ברירה. האם יש תחליף ל-T-bar? יש לציין שאני מבצע גם מתח רחב עם משקל וגם משיכות צרות לחזה בפולי עליון (עם משולש).
דווקא את תרגיל החתירה בטי-באר ממש אהבתי, אבל פשוט אין לי ברירה אלא לוותר עליו, כי אני לא מצליח להיות יציב, המכשיר גדול מדי בשבילי. מה ניתן לעשות במקום/לשנות?

2. באימון רגליים- סופסוף ראיתי שיש מכונה של לחיצת רגליים שאפשר לשים פלטות עליה כמה שרוצים! ביצעתי לחיצה ובאמת הרגשתי את הרגליים עובדות קשה. האם אפשר לעשות לחיצת רגליים כבדה מספיק ולוותר על תרגיל הסקוואט? או שמומלץ לשלב את שניהם באימון רגליים?

3. האם זה יהיה משנה אם אני אוכל את הארוחה שאחרי האימון כשעה אחרי האימון מאשר רבע שעה-20 דקות אחרי (כמו שהייתי רגיל עד כה)? אני אחרי אימון לוקח גם אבקת חלבון עם מים.

זהו בינתיים, אם אזכר בעוד שאלות, אוסיף. בינתיים אני מחכה לתשובות שלכם

תודה 😃

1. מתח זה די והותר. אם אתה בגישה של "בלבול והפצצת שרירים" תחליף את ה-TBAR ב-Bent over rows.
2. לחיצת רגליים זה תחליף עלוב לסקוואט, אם כבר מוותרים על משהו (שסביר להניח שהוא גם ככה מיותר ל-99% מהמתאמנים) זה על לחיצת הרגליים.
3. ארוחה אחרי אימון לא משנה, אלא אם כן עשית כמה אימונים מטאבוליים ברצף ועם הפסקה של שעות בודדות ביניהם. מה שחשוב זה המאזן הקלורי בסוף היום.

1. אתה יכול לעשות bent over rows. יש על זה מאמר בפורטל.

2. מספיק לעשות סקוואט כבד לבד, לא צריך לג פרס.

3. זה לא משנה וזה לא חשוב. אין צורך או חובה גם לצרוך חלבון מיד אחרי האימון. תאכל מתי שבא לך ונוח לך.

• פותח/ת השרשור
מה רע בלחיצת רגליים? ראיתי שהרבה מפתחי גוף מבצעים את התרגיל הזה ומגיעים למשקלים כבדים..

בבקשה להפסיק להיות מורעלים למוות על סקוואטים, יש פה בפורום הרבה ילדים שעדיף להם לעשות לחיצות ולא סקוואטים , כי הם לא מספיק אחראים בשלב הזה וגם אין להם מספיק טכניקה
אפשר להגיע לתוצאות סבירות גם עם לחיצות ולג פרס (לגבי כל אחד שמתאמן)

שלום,
נרשמתי למכון כושר ונתקלתי בכמה בעיות:

1. לגבי אימון גב- מכשיר הT-Bar שיש במכון ממש לא נוח לי, אני גם נמוך מאוד בשבילו וצריך להיות על קצות האצבעות כדי להגיע באמת לאחיזה במוטות של החתירה..(מקווה שהבנתם למה התכוונתי). ככה שהחלטתי לוותר עליו בלית ברירה. האם יש תחליף ל-T-bar? יש לציין שאני מבצע גם מתח רחב עם משקל וגם משיכות צרות לחזה בפולי עליון (עם משולש).
דווקא את תרגיל החתירה בטי-באר ממש אהבתי, אבל פשוט אין לי ברירה אלא לוותר עליו, כי אני לא מצליח להיות יציב, המכשיר גדול מדי בשבילי. מה ניתן לעשות במקום/לשנות?

2. באימון רגליים- סופסוף ראיתי שיש מכונה של לחיצת רגליים שאפשר לשים פלטות עליה כמה שרוצים! ביצעתי לחיצה ובאמת הרגשתי את הרגליים עובדות קשה. האם אפשר לעשות לחיצת רגליים כבדה מספיק ולוותר על תרגיל הסקוואט? או שמומלץ לשלב את שניהם באימון רגליים?

3. האם זה יהיה משנה אם אני אוכל את הארוחה שאחרי האימון כשעה אחרי האימון מאשר רבע שעה-20 דקות אחרי (כמו שהייתי רגיל עד כה)? אני אחרי אימון לוקח גם אבקת חלבון עם מים.

זהו בינתיים, אם אזכר בעוד שאלות, אוסיף. בינתיים אני מחכה לתשובות שלכם

תודה 😃
1. גם אם הייתה יכול לא הייתה חייב לעשות טי באר... אפשר לעשות מתח, חתירה, פאוור קלין ואפילו סנאצ' כל אחד מהתרגילים האלה הרבה יותר טוב מt bar ...בתור מתחיל רק מתח / חתירה יספיק
2.סקוואט זה הרבה יותר טוב מלג פרס- אם המטרה שלך זה להשיג רגליים גדולות לג פרס יספיק..אבל סקוואט זה התרגיל שהכי משפר כוח, גורם לגוף להפריש הורמוני גדילה ומשפר גם תחומים באתלטיות ובכוח מתפרץ.
3. זה בסדר גמור, למרות שהרבה מאמינים שזה מיתוס אכילת חלבונים ופחמימות אחרי האימון מאיצה התאוששות ובניית שריר אבל שעה אחרי זה אחלה...ואת האבקת חלבון אתה לוקח ישר אחרי?

בבקשה להפסיק להיות מורעלים למוות על סקוואטים, יש פה בפורום הרבה ילדים שעדיף להם לעשות לחיצות ולא סקוואטים , כי הם לא מספיק אחראים בשלב הזה וגם אין להם מספיק טכניקה
לא נולדים עם הטכניקה, לומדים אותה. מי שאין לו טכניקה מאמן ולומד אותה, ומה זה לעזאזל "אחראים" ? עם בזה אתה מתכוון ל"לא רוצים לעבוד קשה ורוצים רק לפמפם יד קדמית עם משקולת בצבע ורוד" אז הם לא קהל היעד.

• פותח/ת השרשור
תגובה

כן, אחרי האימון אני עושה הליכה מהירה של 20 דקות ואז אני שותה את האבקת חלבון. זה בסדר?

ועוד משהו, אולי אפשר לעשות באימון רגליים פעם סקוואט ופעם לחיצת רגליים? או שאפשר לשלב את שניהם באותו אימון (אבל זה לא יותר מדי?)?

1. גם אם הייתה יכול לא הייתה חייב לעשות טי באר... אפשר לעשות מתח, חתירה, פאוור קלין ואפילו סנאצ' כל אחד מהתרגילים האלה הרבה יותר טוב מt bar ...בתור מתחיל רק מתח / חתירה יספיק
2.סקוואט זה הרבה יותר טוב מלג פרס- אם המטרה שלך זה להשיג רגליים גדולות לג פרס יספיק..אבל סקוואט זה התרגיל שהכי משפר כוח, גורם לגוף להפריש הורמוני גדילה ומשפר גם תחומים באתלטיות ובכוח מתפרץ.
3. זה בסדר גמור, למרות שהרבה מאמינים שזה מיתוס אכילת חלבונים ופחמימות אחרי האימון מאיצה התאוששות ובניית שריר אבל שעה אחרי זה אחלה...ואת האבקת חלבון אתה לוקח ישר אחרי?

לפי דעתי אני הייתי שותה את החלבון לפני ההליכה המהירה ואחרי האימון כח.

דבר נוסף, לדעתי שילוב של לחיצת רגליים וסקוואט כבדים זה למתקדמים.

עדיף לבצע את הסקוואט זה ברור, אבל אפשרי להחליף במקומו אם בא לך את הלחיצת רגליים אחת ל...

מה רע בלחיצת רגליים? ראיתי שהרבה מפתחי גוף מבצעים את התרגיל הזה ומגיעים למשקלים כבדים..

אתה ראית מה הם דוחפים לעצם בתחת? (literally)

---------- התגובה התווספה ב 12:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:52 ----------

אחד שעושה שטויות כמו שאתה מתאר ולא מספיק "אחראי" ללמוד טכניקה נכונה, לא מספיק "אחראי" ללכת למכון ללא לווי מבוגר.

לפי דעתי אני הייתי שותה את החלבון לפני ההליכה המהירה ואחרי האימון כח.

דבר נוסף, לדעתי שילוב של לחיצת רגליים וסקוואט כבדים זה למתקדמים.

עדיף לבצע את הסקוואט זה ברור, אבל אפשרי להחליף במקומו אם בא לך את הלחיצת רגליים אחת ל...

מה הטעם לשלב סקוואט + לג פרס ?
ברגע שאתה מבצע סקוואט אתה זונח לחלוטין את הלג פרס

מתקדם ישחק עם הנפח של הסקוואט ולא יוסיף לג פרס

כן, אחרי האימון אני עושה הליכה מהירה של 20 דקות ואז אני שותה את האבקת חלבון. זה בסדר?

ועוד משהו, אולי אפשר לעשות באימון רגליים פעם סקוואט ופעם לחיצת רגליים? או שאפשר לשלב את שניהם באותו אימון (אבל זה לא יותר מדי?)?

אם לדוגמא אתה עושה סקוואט שלוש פעמים בשבוע אתה יכול לעשות במקום ראשון-סקוואט שלישי-לג פרס חמישי-שוב סקוואט...
אי אפשר לשלב את שניהם באותו אימון זה יותר מידי אבל אפשר לאלתר...
אני במקומך הייתי מתרכז רק בסקוואט אבל אם אתה רוצה לאלתר ביניהם זאת אפשרות מעשית

אני מעריך שאתה מתאמן מתחיל אז תעשה ביום ראשון סקוואט 3x5 ביום שלישי לג פרס וביום חמישי שוב אותו סקוואט, ובבכל אימון סקוואט תעלה 5 קילו(או פחות אם אתה לא יכול) ובלג פרס כמה שאתה יכול..

וחוץ מזה אל תעשה יותר כלום לרגליים, רק תאומים אם אתה מאוד רוצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית