הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פינת הליברטריאניזם השבועית

אופטימי..🤯

אתה לא חושב שהתערבות מוקדמת מונעת נזק פוטנציאלי גדול יותר?

עצם זה שהייתי צריך ללכת לצבא בגיל 18 רק מראה כמה הטיפשות של אחרים נוגעת לי לא משנה מה אעשה.

איזו התערבות יכולה להיות מועילה למי שלא רוצה לעזור לעצמו?

12316065_910142789068466_3092413278740975508_n.jpg

מה זה מי שלא רוצה לעזור לעצמו?
כל הדיון היה לך בראש תמונה של אנשים שמחפשת חצי קיצבה ורק בוכים?
הבעיה היא עם אנשים שעובדים..
אנשים שעובדים בעבודות שוחקות.. והגיעו לייאוש מסויים.

אז אולי במקרה הזה רגולציה בנקודות מסויימות היא הכרחית למניעת הצטברות משאבים אצל חלק מסויים של האוכלוסיה.

המשוואה היא מאד פשוטה, מי שמוכן לעבוד קשה, ללמוד, להתנהל נכון כלכלית ולחיות בהתאם למה שהוא מרוויח בסופו של דבר לא יתלונן כי הוא יחיה טוב תחת כל אידאולוגיה כלכלית חברתית שהיא.
בדרך כלל טייקונים הם אנשים שלקחו סיכונים, עבדו קשה, עבדו חכם, המזל האיר להם פנים ולא ויתרו, למה שהם לא יתוגמלו כראוי? למה שלא יהיו פערים?
הבעיה היא שכל היפסטר תל אביבי מטומטם מצפה לקבל הכל לאחר שהוא לא השקיע כלום.

פעם הסכמתי עם זה, היום קצת יותר קשה לי.

הבעיה היא (היום) שגם אם אתה מאד מאד משקיע ועובד קשה אתה עדיין תגור בבית ותשלם עליו יקר (אלא אם כן בא לך לעשות סטארט אפ מהמרתף של ההורים שלך או משהו) התחביבים שלך יהיו יקרים, האוכל שלך יהיה יקר, החשבונות יהיו יקרים, אתה תשלם המון מס על מה שהרווחת, אם יש לך משפחה ואתה לא רווק בכלל הלך עליך.

הטייקונים עשו כסף כי הם ניצלו כל מיני קשרים ושחיטויות בשלטון (או שסתם ירשו את הכסף) , רק מעטים מהם עבדו באמת קשה בשביל להשיג את הכסף ולהגיע למעמד שלהם (לפחות בישראל) .

מצד שני.

אתה צודק אני יוצא לעבודה ב7 בערב על אופניים וחוזר ב8 בערב, שאני חוזר (אני גר בת"א) כל הבתי קפה והמסעדות מלאים באנשים (כמעט כולם תל אביבים) שאני עושה סיבוב באמצע היום לכל מיני פגישות או דברים של העבודה עדיין הכל מלא כולם מסתובבים כולם כל הזמן בים או בחוץ וזה נראה כאילו מישהו משלם להם כדי שיעשו את זה.
אני מסכים שעבודה קשה תקח אותך רחוק, פשוט זה נהיה כמעט בלתי אפשרי להתנהל פה כלכלית ולהתעשר וזה מבאס.

פעם הסכמתי עם זה, היום קצת יותר קשה לי.

הבעיה היא (היום) שגם אם אתה מאד מאד משקיע ועובד קשה אתה עדיין תגור בבית ותשלם עליו יקר (אלא אם כן בא לך לעשות סטארט אפ מהמרתף של ההורים שלך או משהו) התחביבים שלך יהיו יקרים, האוכל שלך יהיה יקר, החשבונות יהיו יקרים, אתה תשלם המון מס על מה שהרווחת, אם יש לך משפחה ואתה לא רווק בכלל הלך עליך.

הטייקונים עשו כסף כי הם ניצלו כל מיני קשרים ושחיטויות בשלטון (או שסתם ירשו את הכסף) , רק מעטים מהם עבדו באמת קשה בשביל להשיג את הכסף ולהגיע למעמד שלהם (לפחות בישראל) .

מצד שני.

אתה צודק אני יוצא לעבודה ב7 בערב על אופניים וחוזר ב8 בערב, שאני חוזר (אני גר בת"א) כל הבתי קפה והמסעדות מלאים באנשים (כמעט כולם תל אביבים) שאני עושה סיבוב באמצע היום לכל מיני פגישות או דברים של העבודה עדיין הכל מלא כולם מסתובבים כולם כל הזמן בים או בחוץ וזה נראה כאילו מישהו משלם להם כדי שיעשו את זה.
אני מסכים שעבודה קשה תקח אותך רחוק, פשוט זה נהיה כמעט בלתי אפשרי להתנהל פה כלכלית ולהתעשר וזה מבאס.

בדיוק בגלל מה שרשמת בפסקה הראשונה צריך לעבוד חכם יותר ואין מקום לבזבזנות מיותרת בתחילת החיים כאדם עצמאי.

הפסקה השנייה שרשמת זה בדיוק זה.
אפשר להתנהל כלכלית ואפשר להתעשר, זה פשוט לוקח יותר זמן מבמקומות אחרים… זה שזה דפוק שנורא קשה לצאת מהבית לפני גיל 30 כבר ידוע וזאת בעיה בפניי עצמה, לא על זה דיברתי.

מה זה מי שלא רוצה לעזור לעצמו?
כל הדיון היה לך בראש תמונה של אנשים שמחפשת חצי קיצבה ורק בוכים?
הבעיה היא עם אנשים שעובדים..
אנשים שעובדים בעבודות שוחקות.. והגיעו לייאוש מסויים.

אז אולי במקרה הזה רגולציה בנקודות מסויימות היא הכרחית למניעת הצטברות משאבים אצל חלק מסויים של האוכלוסיה.

זה שלחלק מהאוכלוסייה יש יותר זה לא מעניין, אנשים לא יעבדו קשה יותר ויקבלו פחות אם לתשובה יהיה את מתווה הגז.
איך עוד רגולציה תעזור לאנשים להרוויח יותר ולשלם פחות?

למה שהמדינה תשלוט על קצב הפקת הגז ועל דרך התנהלות של חברה פרטית? המדינה שולטת גם על קצב יצור הלחם (אחרי הכל אין אפשרות שמדינה כמו ישראל תשאר בלי לחם)? מה זה הגישות הפשיסטיות האלה? חשבתי שזה עבר מהעולם. אם היא רוצה לשלוט על הקצב, היא מוזמנת לעשות את זה לבד (ולהכשל, כי זה מה שמדינות עושות).
הגז הוא משאב טבע, לחם הוא תוצר של גידול שאינו משאב טבע(הקרקע כן ולכן למנהל יש זכות להפקיע קרקעות חקלאיות)

בנוסף הצרכן העיקרי של הגז בטווח הנראה לעין הוא אזרחי המדינה(חברת חשמל שתרד מדלקי מאובנים לגז טבעי שזול משמעותית ופחות מזהם, מה שאמור להשפיע על הכיס של כל אחד מאיתנו), זה נכון יותר מכל עכשיו כשיש פארסות של מצרים ברקע אבל זה היה נכון תמיד(כי להוביל גז למדינות רחוקות לא תחרותי כלכלית מול דלקי מאובנים שנמצאים בשפל היסטורי ולהוביל גז לשכנות לא אפשרי גם כי אין יחסים דיפלומטיים).
מאז 2012 אין ירידה אפקטיבית של תעריפי חשמל בזכות אותה תגלית גז(ב2015 הורידו פחות מהעליות המצטברות מ2012 ועד אז, הירידות גם מיוחסות בעיקר לירידה במחירי דלקי מאובנים-הנפט והפחם- וכן להורדת המע"מ)

אם היה עכשיו מצב שבו מגיעה חברה אזרחית וקונה בפרוטות ממנהל מקרקעי ישראל את כל מה שנשאר מצריפין ואנשים היו מוחים(כי הם צריכים לשלם 2 מיליון על 80 מ"ר בגוש דן) הי
התיקונים להסכם היו אחלה, אבל הם רחוקים מהשווי ההוגן למשק הישראלי.
כספי מיסים שלי ושלך מושקעים באבטחת אסדות ובניית תשתיות חלופיות, אין כאן פילנתרופיה של האוליגופול וחזירות של האזרחים

הגז הוא משאב טבע, לחם הוא תוצר של גידול שאינו משאב טבע(הקרקע כן ולכן למנהל יש זכות להפקיע קרקעות חקלאיות)

בנוסף הצרכן העיקרי של הגז בטווח הנראה לעין הוא אזרחי המדינה(חברת חשמל שתרד מדלקי מאובנים לגז טבעי שזול משמעותית ופחות מזהם, מה שאמור להשפיע על הכיס של כל אחד מאיתנו), זה נכון יותר מכל עכשיו כשיש פארסות של מצרים ברקע אבל זה היה נכון תמיד(כי להוביל גז למדינות רחוקות לא תחרותי כלכלית מול דלקי מאובנים שנמצאים בשפל היסטורי ולהוביל גז לשכנות לא אפשרי גם כי אין יחסים דיפלומטיים).
מאז 2012 אין ירידה אפקטיבית של תעריפי חשמל בזכות אותה תגלית גז(ב2015 הורידו פחות מהעליות המצטברות מ2012 ועד אז, הירידות גם מיוחסות בעיקר לירידה במחירי דלקי מאובנים-הנפט והפחם- וכן להורדת המע"מ)

אם היה עכשיו מצב שבו מגיעה חברה אזרחית וקונה בפרוטות ממנהל מקרקעי ישראל את כל מה שנשאר מצריפין ואנשים היו מוחים(כי הם צריכים לשלם 2 מיליון על 80 מ"ר בגוש דן) הי
התיקונים להסכם היו אחלה, אבל הם רחוקים מהשווי ההוגן למשק הישראלי.
כספי מיסים שלי ושלך מושקעים באבטחת אסדות ובניית תשתיות חלופיות, אין כאן פילנתרופיה של האוליגופול וחזירות של האזרחים

עדיין הכל קשקוש פשיסטי. מה זו ההפרדה המלאכותית הזו בין משאב טבע לבין משאב טבע שעבר תהליך כלשהו?

עדיין הכל קשקוש פשיסטי. מה זו ההפרדה המלאכותית הזו בין משאב טבע לבין משאב טבע שעבר תהליך כלשהו?

אין פה פאשיזם(להיפך), אני גם לא מנופף בעד כלכלה סוציאל דמוקרטית כמו דני גוטווין במגש הכסף.
מה שאני אומר הוא שאם היינו חיים בשוק עם תחרות משוכללת או שוק ששואף לתחרות משוכללת כמו סינגפור/אוסטרליה/הונג קונג/קנדה או אפילו ארה"ב/בריטניה הייתי זורם איתך.

אנחנו בישראל- כבר יש לך פה אטטיזם כלכלי של הממשלה ולא מעט מונופולים/אוליגופולים בתחומים מרכזיים, אי אפשר לטעון שאין ריכוזיות בישראל(שוק האנרגיה, שוק התקשורת, שוק המזון וכו'). אתה לא יכול להיות בשוק שיש בו כלכלה לא משוכללת מצד אחד ומצד שני לומר למונופול קח תעשה מה שבא לך(אפקטיבית) וקבע את תנאי השוק.

עצם זה שהייתי צריך ללכת לצבא בגיל 18 רק מראה כמה הטיפשות של אחרים נוגעת לי לא משנה מה אעשה.

אתה באמת מאמין שכל מי שמוגדר היום כבעל מעמד סוציו אקונומי נמוך- נמוך מאוד נמצא שם כי הוא לא רוצה לעזור לעצמו (בוא נדבר על אנשים מעל גיל 25)?

הרוב המוחלט
סתם דומגא, העולים מברית המועצות ( החלק שעונה להגדרה ממקודם), נמצאים במצבם כי הם לא רוצים לעזור לעצמם? בבריה"מ הם רצו לעזור לעצמם, עלו לארץ ופתאום החליטו שבא להם להשאר מסכנים ?

אתה באמת מאמין שכל מי שמוגדר היום כבעל מעמד סוציו אקונומי נמוך- נמוך מאוד נמצא שם כי הוא לא רוצה לעזור לעצמו (בוא נדבר על אנשים מעל גיל 25)?

הוא נמצא שם כי הוא לא השקיע מספיק/ הסדר עדיפויות שלו היה שונה.

אני לא חושב שכולם חייבים לעבוד קשה ולהשקיע כל החיים שלהם, יש כאלו שמעדיפים להנות יותר ולהשקיע פחות, זה בסדר גמור.
העניין הוא לדעת לא לצפות לקבל את מה שלא השקעת.

הוא נמצא שם כי הוא לא השקיע מספיק/ הסדר עדיפויות שלו היה שונה.

אני לא חושב שכולם חייבים לעבוד קשה ולהשקיע כל החיים שלהם, יש כאלו שמעדיפים להנות יותר ולהשקיע פחות, זה בסדר גמור.
העניין הוא לדעת לא לצפות לקבל את מה שלא השקעת.

כן אבל יכול להיות אחרת, לקבל את המצב ולעבוד כמו חמור כל היום כדי לסגור ת'חודש זה לא מצב שצריך לשתוק לגביו.

במקרה של פסיכופת זה דווקא הגיוני

פסיכופת לא יכול להרגיש אמפתיה , אבל הוא יכול להבין אותה.

זה גם לא המקרה שלו, הוא אדם מאד חביב:sarcastic:
כן אבל יכול להיות אחרת, לקבל את המצב ולעבוד כמו חמור כל היום כדי לסגור ת'חודש זה לא מצב שצריך לשתוק לגביו.

מסכים שהמצב שאנו חיים בו הוא רחוק מאד מאידאלי, אבל ממה שזכור לי מחאות לא שינו מי יודע מה.
מה שיעזור זה שוק תחרותי יותר, להסיר חסמי ייבוא ושהצרכן הישראלי יפסיק להיות מטומטם ולקנות כל מה שמוכרים לו ואז לבכות על כך.
יקר לך? אל תקנה, אם אנשים לא יקנו, המחירים ירדו אוטומטית, לא צריך שום רגולציה, צריך שיקול דעת.

אפשר בתור בחור צעיר לשכור דירה (לא בת"א) ולשלם את כל החשבונות עם 5-6K משכורת ואפילו לחסוך טיפה.
העניין הוא שאנשים פה חיים מעל הפופיק, אני גם רואה את זה בעבודה שלי, אנשים קונים כל כך הרבה חרא מטופש בשביל סמל סטטוס שיעזור להם להרגיש IN.
אנשים משלמים על הטיפשות שלהם.

אפשר בתור בחור צעיר לשכור דירה (לא בת"א) ולשלם את כל החשבונות עם 5-6K משכורת ואפילו לחסוך טיפה.
העניין הוא שאנשים פה חיים מעל הפופיק, אני גם רואה את זה בעבודה שלי, אנשים קונים כל כך הרבה חרא מטופש בשביל סמל סטטוס שיעזור להם להרגיש IN.
אנשים משלמים על הטיפשות שלהם.

אפשר לשכור דירה ולשלם חשבונות, אבל מה עם לחסוך כסף או לקנות דירה ולא להיות משועבד למשכנתא של טריליון משכורות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית