הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

יש הבדל דק בין פגיעה ברגשות לפגיעה פיזית.
רמז: אתה בוחר להיפגע באחת, ואין לך ממש ברירה בשנייה.

צודק, איך לא חשבתי על זה, בגלל שבפגיעה ריגשית אני בוחר אם להיפגע או לא, מן הראוי שכל אחד יוכל לעשות ככל העולה על רוחו בנושא הזה.
אז בוא נעיף לפח את חוק איסור לשון הרע בתור בתחלה.

כרגע יש חוק במדינה, אם לדעתך הוא פאשיסטי אתה מוזמן להלין על כך לגופים הרלוונטיים ובבחירות הבאות תשלשל בקלפי את הפתק המועדף עליך.
עד אז, אפשר לגבב פה בלי סוף.
איזה כיף זה דמוקרטיה.
יש חוק במדינת ישראל, והגברת החביבה נטלי וקסברג עברה עליו.
אל תבלבלו בין אכיפת החוק לבין התעמרות בחסות החוק.

tbh לא הבנתי מה פשר ההודעה שלך

מאוד קל לשלוף את קלף החוק כשנוח, לעתים המשטרה רודפת אנשים שלא באים לה טוב בעין, הכל כמובן חוקי על הנייר, אני אתן שתי דוגמאות אחת מימין ואחת משמאל.

תושבים מיצהר עצבנו יותר מדי את משטרת ש"י, מה עשתה המשטרה העמידה שלוש ניידות בכניסה ליצהר וכל רכב שנכנס או יצא זכה לעיכוב הגון ובסוף גם דו"ח על משהו מונפץ, חוץ מזה שנתנו כל מיני דו"חות מוזרים בתוך יצהר.

את אותן השיטות ובעצימות גבוהה גדולה יותר (כנראה) מפעילים על פעילי שמאל קיצוני, זה כולל דו"חות, עיכובים, חקירות, החרמות רכוש וכו'

לכאורה הכל חוקי, אבל בתכלס זו רדיפה והתעמרות בחסות החוק.

אז הסתומה הזו עשתה מעשה דוחה, אז מה?! להחרים ציוד? מה הקשר בכלל?! הרי ברור שזו רדיפה והתעמרות.

כולנו עוברים על עשרות חוקים יום יום, כשמחליטים לאכוף אותם באופן סלקטיבי זה לא מוסיף כבוד לשלטון החוק.

וד"א מה זה tbh?

מאוד קל לשלוף את קלף החוק כשנוח, לעתים המשטרה רודפת אנשים שלא באים לה טוב בעין, הכל כמובן חוקי על הנייר, אני אתן שתי דוגמאות אחת מימין ואחת משמאל.

תושבים מיצהר עצבנו יותר מדי את משטרת ש"י, מה עשתה המשטרה העמידה שלוש ניידות בכניסה ליצהר וכל רכב שנכנס או יצא זכה לעיכוב הגון ובסוף גם דו"ח על משהו מונפץ, חוץ מזה שנתנו כל מיני דו"חות מוזרים בתוך יצהר.

את אותן השיטות ובעצימות גבוהה גדולה יותר (כנראה) מפעילים על פעילי שמאל קיצוני, זה כולל דו"חות, עיכובים, חקירות, החרמות רכוש וכו'

לכאורה הכל חוקי, אבל בתכלס זו רדיפה והתעמרות בחסות החוק.

אז הסתומה הזו עשתה מעשה דוחה, אז מה?! להחרים ציוד? מה הקשר בכלל?! הרי ברור שזו רדיפה והתעמרות.

כולנו עוברים על עשרות חוקים יום יום, כשמחליטים לאכוף אותם באופן סלקטיבי זה לא מוסיף כבוד לשלטון החוק.

וד"א מה זה tbh?

אין ספק שהרדיפה שלה לא מוצדקת ואין ספק שישנן עוד עוולת רבות בסגנון.
בשביל זה יש לגברת וקסברג וחבריה הנרדפים כלים שעומדים בפניהם כגון מבקר המדינה ומח״ש, שיהיה להם בהצלחה.
רק מעניין כמה היא הייתה נרדפת לולא עברה על החוק מלכתחילה.

החירות שלך לא כוללת בתוכה את החופש לחרבן על חתיכת בד?
בוודאי שכן! תעשה כל דבר כל עוד אתה לא פוגע בי, בכלב שלי, ובמטאטא שקניתי אתמול בהום סנטר.

אני לא מייחס חשיבות לפגיעה בבני אדם ומעדיף לייחס חשיבות לפגיעה בסוגי בד שונים.
מה ההבדל?
יש חוק, חוק האומר שאסור לעשות X, עשית X? עברת על החוק. עברת על החוק? תצפה לעונש.
קפיש?
עכשיו אתה בטח שואל את עצמך, למה אסור לעשות X? מאותה סיבה שבאג'נדה שלך לרצוח ולחרבן על דגל זה לא אותו הדבר.

🤯

ההבדל הוא שלאף אחד לא אכפת מסדר העדיפויות שלך.
אין טעם לבזבז כסף על אכיפה מסוג כזה, זה שזה רשום בחוק זה נחמד, אבל במבחן המציאות זה הרבה יותר מורכב.

לא ממהרים לאכוף כל פלוץ כי זה דורש לא מעט.
דרך אגב, אם היית בקיא בחוק היית מבין שאין אדם שהוא לא פורע חוק במידה מסויימת, על הנייר כולם פושעים.

בדיוק כמו שלא אוכפים את חוק העונשין "פגיעה ברגשי דת” אפשר לא לאכוף את החוק הזה. עד שיבוטל.
למי שלא שמע על החוק:
מאסר למשך שנה על מי שמבצע אחד מהבאים-
1. מפרסם פרסום שיש בו כדי לפגוע פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אחרים.
2. משמיע במקום ציבורי ובתחום שמיעתו של פלוני מלה או קול שיש בהם כדי לפגוע פגיעה גסה באמונתו או ברגשותיו הדתיים.

וזה די ברור שיש פה מתוך רדיפה פוליטית כלפי אדם אחד..
כשבהתנתקות צבעו דגלי מדינת ישראל בכתום- זו לא השחתה של סמל המדינה?
כשחרדים שורפים כל שנה דגלי ישראל בל"ג בעומר זו לא השחתה?
החוק הזה לא נאכף ברוב הגדול של המקרים.
מזכיר לי שבתיכון בו למדתי היה ציור גרפיטי ענק של מפלצת הספגטי.. ויום אחד קמו הורים שהחליטו שזה פוגע ברגשותיהם ודרשו למחוק את זה.

בעולם שאתה חי בו כנראה שהיו צריכים להכניס לכלא כמה מהאחראים לציור.. @Goa_Gil

נערך לאחרונה:
בדיוק כמו שלא אוכפים את חוק העונשין "פגיעה ברגשי דת” אפשר לא לאכוף את החוק הזה. עד שיבוטל.
למי שלא שמע על החוק:
2. משמיע במקום ציבורי ובתחום שמיעתו של פלוני מלה או קול שיש בהם כדי לפגוע פגיעה גסה באמונתו או ברגשותיו הדתיים.

מזכיר לי שבתיכון בו למדתי היה ציור גרפיטי ענק של מפלצת הספגטי.. ויום אחד קמו הורים שהחליטו שזה פוגע ברגשותיהם ודרשו למחוק את זה.

בעולם בו הוא חי צריך להכניס את כולם לכלא.

ההבדל הוא שלאף אחד לא אכפת מסדר העדיפויות שלך.
אין טעם לבזבז כסף על אכיפה מסוג כזה, זה שזה רשום בחוק זה נחמד, אבל במבחן המציאות זה הרבה יותר מורכב.

לא ממהרים לאכוף כל פלוץ כי זה דורש לא מעט.
דרך אגב, אם היית בקיא בחוק היית מבין שאין אדם שהוא לא פורע חוק במידה מסויימת, על הנייר כולם פושעים.

לאף אחד לא אכפת מדעתי, אכפת מדעת הרוב (דמוקרטיה וזה).
בהמשך להחלטתך כי לאכוף חוק זה זו משימה קיקיונית וחסרת שחר, בוא בבקשה תפרט לנו על איזה סוגי עבירות כדאי לבזבז כסף ועל איזה לא, בסוף הדיון נשלח למשרד הפנים מכתב מסודר עם רשמים והמלצות, אני בטוח שהמפכ"ל החדש שלנו יקפוץ על המשימה ויקח את זה כפרויקט הדגל שלו לקדנציה הקרובה.

דרך אגב, אם היית יודע לקרוא היית מבין שמעולם לא כתבתי שאין אחד שהוא לא פושע או בכלל דיברתי על רמת הפשיעה של בן אדם מסויים, אמרתי שמי שעובר על החוק צפוי להיענש. יחי ההבדל הקטן.

למי שלא שמע על החוק:

מזכיר לי שבבית הספר היסודי בו למדתי היה ציור גרפיטי ענק של מפלצת הספגטי.. ויום אחד קמו הורים שהחליטו שזה פוגע ברגשותיהם ודרשו למחוק את זה.

זו כן השחתה, וזו כן עבירה על החוק.
בעולם אוטופי (כנראה איפה שאת חיה) חוקים נאכפים תמיד, בעולם שלנו לא, גברת וקסברג עברה על החוק, עלתה לראש הכותרות וכרגע היא נענשת על מעשיה. האם היא האחרונה להשחית את דגל ישראל? ודאי שלא. האם ישנם רבים וטובים אחרים שעשו כנ"ל ולא יענשו? ברור שיש.
כשאת חוצה כביש ללא מעבר חציה את מסתכנת בקנס (זהו החוק), עברת על החוק? אל תופתעי אם יצוץ לך חזירון מעבר לפינה.
את מלינה על כך שהחוק כשלעצמו אבסורדי, בבקשה גברת סנשיין, תכתבתי מכתב יפה לרשות הלוונטית ותתלונני - או שתנסי את מזלך הפוליטי ותצטרפי לאחד מצירי הרשע הרלוונטיים.

נ.ב אני מאוד מחבב את מפלצת הפסגטי, ולמעשיה החביבה שסיפרת אין דבר ולא חצי דבר עם המקרה הנ"ל, חוץ מזה שבעינייך שני המקרים אסורדיים. (על העולם האוטופי שאת חיה בו כבר דיברנו?)

לאף אחד לא אכפת מדעתי, אכפת מדעת הרוב (דמוקרטיה וזה).
בהמשך להחלטתך כי לאכוף חוק זה זו משימה קיקיונית וחסרת שחר, בוא בבקשה תפרט לנו על איזה סוגי עבירות כדאי לבזבז כסף ועל איזה לא, בסוף הדיון נשלח למשרד הפנים מכתב מסודר עם רשמים והמלצות, אני בטוח שהמפכ"ל החדש שלנו יקפוץ על המשימה ויקח את זה כפרויקט הדגל שלו לקדנציה הקרובה.

דרך אגב, אם היית יודע לקרוא היית מבין שמעולם לא כתבתי שאין אחד שהוא לא פושע או בכלל דיברתי על רמת הפשיעה של בן אדם מסויים, אמרתי שמי שעובר על החוק צפוי להיענש. יחי ההבדל הקטן.

בעולם אוטופי (כנראה איפה שאת חיה) חוקים נאכפים תמיד, בעולם שלנו לא, גברת וקסברג עברה על החוק, עלתה לראש הכותרות וכרגע היא נענשת על מעשיה. האם היא האחרונה להשחית את דגל ישראל? ודאי שלא. האם ישנם רבים וטובים אחרים שעשו כנ"ל ולא יענשו? ברור שיש.
כשאת חוצה כביש ללא מעבר חציה את מסתכנת בקנס (זהו החוק), עברת על החוק? אל תופתעי אם יצוץ לך חזירון מעבר לפינה.
את מלינה על כך שהחוק כשלעצמו אבסורדי, בבקשה גברת סנשיין, תכתבתי מכתב יפה לרשות הלוונטית ותתלונני - או שתנסי את מזלך הפוליטי ותצטרפי לאחד מצירי הרשע הרלוונטיים.

נ.ב אני מאוד מחבב את מפלצת הפסגטי, ולמעשיה החביבה שסיפרת אין דבר ולא חצי דבר עם המקרה הנ"ל, חוץ מזה שבעינייך שני המקרים אסורדיים. (על העולם האוטופי שאת חיה בו כבר דיברנו?)

אז איך היא לא נענשת אם מי שעובר על החוק צפוי להיענש?

אז איך היא לא נענשת אם מי שעובר על החוק צפוי להיענש?

אתה יודע מה אומר הסטטוס "צפויה לעמוד לדין" או לא?
המקרה עשה גלים לפני יומיים, אתה חושב שמחר יהיה פס"ד?
כרגע, היא עברה על החוק, מה שיהיה בהמשך, אם יחליטו שהחוק רלוונטי או לא, זה סיפור אחר וויכוח אחר, שכנראה יהיה עקר בדיוק כמו הנוכחי.

אתה יודע מה אומר הסטטוס "צפויה לעמוד לדין" או לא?
המקרה קרה לפני יומיים, אתה חושב שמחר יהיה פס"ד?
כרגע, היא עברה על החוק, מה שיהיה בהמשך, אם יחליטו שהחוק רלוונטי או לא, זה סיפור אחר וויכוח אחר, שכנראה יהיה עקר בדיוק כמו הנוכחי.

זה קרה לפני יותר משנה, דצמבר 2014.

אה וואלה..
עולם אוטופי זה עולם בו החוקים נאכפים במלואם? לא משנה אם הם פוגעים באוכלוסייה מסויימת או לא?..

ולמה אתה חושב שלמעשיה החביבה שסיפרתי אין קשר למקרה אם בשני המקרים מדובר בחוק לפיו יש להעניש אדם שפוגע ברגשות ציבור מסויים? באחד מדובר ברגשות לאומיים ובשני ברגשות דתיים.

לפי מה שאתה אומר.. כל מי שמעלה תכנים אתאיסטיים ברשת צריך להיות מועמד לדין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית