הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

סליחה שאני מתערב, ע"פ עקרון ההפרכה לא ניתן לשלול קיומם של חדי קרן ולכן להגיד שיש חדי קרן זו לא טענה מדעית, לגבי כדור הארץ ניתן לתכנן ניסוי שיפריך את הטיעון ולכן זו כן טענה מדעית.
אז מאותה סיבה הדוגמא שריינו הביא לא מקבילה למוסכמה לגבי נתון מדעי כלשהו בר הוכחה..

משאב שייך למי שמגלה אותו. אלא אם כן זה נעשה בשטח ששייך לגוף אחר. ואז זה בהתאם לחוזה שאיפשר את החיפוש.
אני מניח שבחוזה של תשובה עם המדינה היה כתוב שהגז שהוא ימצא (אם הוא ימצא) יהיה שלו. תקן אותי אם אני טועה....

אני מבין את מה שאתה אומר וחושב שזה היה נכון אם היה מדובר בין שני גופים פרטיים, ואחד הצדדים לא היה מדינה.
לדעתי חוזה לא חוקי מלכתחילה (כשהוא נעשה בין מדינה למישהו\משהו). מה אם המדינה מחר תעניק לתשובה 2 מיליארד שקל כי היא אוהבת את הדיבור שלו, מה תגיד?

ובכלל אני חושב שהנושא

אני מניח שבחוזה של תשובה עם המדינה היה כתוב שהגז שהוא ימצא (אם הוא ימצא) יהיה שלו. תקן אותי אם אני טועה....

אני מבין את מה שאתה אומר וחושב שזה היה נכון אם היה מדובר בין שני גופים פרטיים, ואחד הצדדים לא היה מדינה.
לדעתי חוזה לא חוקי מלכתחילה (כשהוא נעשה בין מדינה למישהו\משהו). מה אם המדינה מחר תעניק לתשובה 2 מיליארד שקל כי היא אוהבת את הדיבור שלו, מה תגיד?

ובכלל אני חושב שהנושא
אתה שואל אנרכיסט מה הוא חושב על שחיתות ממשלתית מסוימת?

אתה שואל אנרכיסט מה הוא חושב על שחיתות ממשלתית מסוימת?
מה אתה חושב על שחיתות ממשלתית מסוימת?
באמת מעניין אותי, אני חושב שהסוגיה פה הרבה יותר גדולה ממה שעושים ממנה. הסוגיה אמוריה להיות האם דין של חוזה בין מדינה לגוף פרטי הוא כדין חוזה בין שני גופים פרטיים.

מה אתה חושב על שחיתות ממשלתית מסוימת?
באמת מעניין אותי, אני חושב שהסוגיה פה הרבה יותר גדולה ממה שעושים ממנה. הסוגיה אמוריה להיות האם דין של חוזה בין מדינה לגוף פרטי הוא כדין חוזה בין שני גופים פרטיים.
שחיתות ממשלתית זו תופעת לוואי של מונופול ממשלתי על אלימות, אין מה לעשות.

ובכלל אני חושב שהנושא

אתה טועה, לא יהיה כתוב שם שהגז שייך לו.

אז איך הגענו למצב שהוא קונה שדות גז בחצי חינם מהמדינה ? במקום לעשות מכרז כמו בשוק נורמלי.
הרי הגז היה שייך למדינה בהתחלה....

תקרא את הלינק האחרון שנתתי.
אז אולי תבדוק? 😇

מסתבר שזה יותר קשה ממה שחשבתי. בינתיים נראה שבארה״ב חלק פרטי וחלק לא, ולגבי השאר אני לא בטוח. כנראה שאת צודקת, אבל עוד לא מצאתי משהו מסודר.

10888878_10152561636356701_7462119073466779374_n.jpg

"
I posted a graphic on Facebook claiming the average number of people killed in mass shootings when stopped by police is 18.25, and the average number of people killed in a mass shooting when stopped by civilians is 2.2. I based it on 10 shootings I found listed on some timeline somewhere. I honestly don’t even remember where. I presented the case studies in a blog post on the Silver Circle blog and I did the math myself.

The graphic was met with great enthusiasm and much skepticism. Leave it to Facebook users to demand an audit on a meme. So, I started over, only much more meticulous this time. I compiled and analyzed 100 shootings, noting my methodology, and I am now prepared to present my findings, complete with links to the data. But here’s a spoiler… It’s not that different."

I was only looking for incidents when intervention from police or civilian saved lives.

What remained was 32 cases of gunmen firing indiscriminately whose rampage was cut short through the intervention of either a civilian or a police officer.

לא הייתי משליך את המתודולוגיה הזו לישראל, זה ממש לא בסדר גודל שאפשר להשליך את זה על מקומות אחרים בעולם.

איפה ראית שהוא השליך על ישראל? למה בכלל צריך להשליך משהו? מי שאוסר נשק הוא זה שצריך להתגונן.

איפה ראית שהוא השליך על ישראל? למה בכלל צריך להשליך משהו? מי שאוסר נשק הוא זה שצריך להתגונן.

הוא לא אמר את זה במפורש, אני יוצא מנקודת הנחה שהוא היה רוצה ליישם את מה שהוא מאמין בו במקום שבו שהוא גר, אם לא, שיגיד ואני אקח את דבריי בחזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית