הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

הדבר הכי טוב שראיתי היום
12359905_454159421442777_5364786389764729260_n.jpg

אוקיי בהמשך לתגובתו של @Rhino באשכול אחר ( הוא התלונן על תאונת פורנו):

האם פורנו ילדים\מתבגרים צריך להיות חוקי ? ולמה ? ( אני מנסה להבין איפה הגבול של החופש לדעתכם)

אוקיי בהמשך לתגובתו של @Rhino באשכול אחר ( הוא התלונן על תאונת פורנו):

האם פורנו ילדים\מתבגרים צריך להיות חוקי ? ולמה ? ( אני מנסה להבין איפה נתפס בעינכם הגבול של החופש)
ילדים הם תמיד בעייתיים.. ילדים זה חרא, כמו שאלכס אמר לי פעם

כי השיקול דעת שלהם עגום..
האם גיל בהכרח מעיד על שיקול דעת ?

אני באמת צריך להביא מקרים של אנשים בני 40 עם שיקול דעת של מטען לאייפון 4 וילדים בני 12 שהם אלופי עולם בשמחט או שהבנת את הנקודה שלי?

הבנת את הנקודה שלי
😅
אם כבר מדברים על הגיל, יש למישהו מושג למה לאדם יש את הזכות לבחור מגיל 18? (וגם כל שאר הזכויות שנלוות באותו גיל.)
הכוונה ללמה דווקא בגיל 18 ולא 19 או 17.

😅
אם כבר מדברים על הגיל, יש למישהו מושג למה לאדם יש את הזכות לבחור מגיל 18? (וגם כל שאר הזכויות שנלוות באותו גיל.)
הכוונה ללמה דווקא בגיל 18 ולא 19 או 17.
אתה יכול להגיד אותו דבר על גיל הפרישה, מדרגות מס, גבולות של תוצאות של בדיקות ומיליון דברים אחרים, צריך לשים איפשהו גבול. למה הגבול הוא דווקא ב18? לדעתי זה פחות מעניין....

את יכולה להרוויח יותר אם העסקה תצא לפועל לעומת אם היא לא תצא לפועל
אבל גם תשובה ונובל אנרג'י ירויחו יותר אם עיסקה כלשהי תצא לפועל, כך שיש לנו מקרה קלאסי של "צ'יקן" כשצד אחד במשחק מסכן את עצם קיומו (בעלי המניות של נובל לא ישבו בשקט אם ידעו שהמאגר נשאר לא מנוצל - בעלי מניות לא יודעים בסבלנות ארוכה במיוחד) בעוד הצד השני מסכן הרבה פחות. בכל זאת אתה מציע דווקא לצד החזק בעימות הזה להיות זה שנסוג.

(זאת רק הערה טכנית, אין כאן הבעת דיעה לגבי מתווה הגז)

אבל גם תשובה ונובל אנרג'י ירויחו יותר אם עיסקה כלשהי תצא לפועל, כך שיש לנו מקרה קלאסי של "צ'יקן" כשצד אחד במשחק מסכן את עצם קיומו (בעלי המניות של נובל לא ישבו בשקט אם ידעו שהמאגר נשאר לא מנוצל - בעלי מניות לא יודעים בסבלנות ארוכה במיוחד) בעוד הצד השני מסכן הרבה פחות. בכל זאת אתה מציע דווקא לצד החזק בעימות הזה להיות זה שנסוג.

מי הצד החזק בעימות?

מי הצד החזק בעימות?
המדינה. גם בלי להתייחס לאפשרות ההלאמה, שוק האנרגיה העולמי מאפשר למצוא תחליף לגז הזה, בעוד לחברות המפיקות אין אפשרות לעשות כלום בלי לקבל אישור מהמדינה. "נשמור את הגז הזה עבור הילדים שלנו" יכול להיות סיסמא לא רעה מבחינה פוליטית.

תורת המשחקים?..
אפשר בבקשה לקבל הסבר לקורא ההדיוט?

המדינה. גם בלי להתייחס לאפשרות ההלאמה, שוק האנרגיה העולמי מאפשר למצוא תחליף לגז הזה, בעוד לחברות המפיקות אין אפשרות לעשות כלום בלי לקבל אישור מהמדינה. "נשמור את הגז הזה עבור הילדים שלנו" יכול להיות סיסמא לא רעה מבחינה פוליטית.

המדינה היא הצד החזק במובן שיש לה רובים והיא יכולה לא לעמוד בהסכמים שלה. אבל יש לזה השלכות מן הסתם. זה לא בהכרח אומר שהם יצליחו למצוא עסקה אחרת.

אפשר בבקשה לקבל הסבר לקורא ההדיוט?
בבקשה.
המדינה היא הצד החזק במובן שיש לה רובים
כמובן, אבל כיוונתי רק לשאלת יחסי הכוחות הכלכליים. למדינה יש אורך נשימה גדול יותר, כי יש לה אלטרנטיבות. בעלי הזכיון לא יכולים לעשות כלום בלי הסכם, וכפי שכבר ציינתי קשה לי לראות את בעלי המניות של נובל מוחאים כפיים כשמספרים להם שהפיתוח מוקפא בגלל קשיים במו"מ.

בבקשה.

כמובן, אבל כיוונתי רק לשאלת יחסי הכוחות הכלכליים. למדינה יש אורך נשימה גדול יותר, כי יש לה אלטרנטיבות. בעלי הזכיון לא יכולים לעשות כלום בלי הסכם, וכפי שכבר ציינתי קשה לי לראות את בעלי המניות של נובל מוחאים כפיים כשמספרים להם שהפיתוח מוקפא בגלל קשיים במו"מ.
וזה די סותר את האופן בו ביבי מציג את העסקה.. בזמן האחרון שומר על הקו הבטחוני ומדבר פחות ביזנס..
כרגיל, מסע הפחדות.. הפעם הוא מאיים שבלי הסכם, לא יהיה חימום בחורף, ולא יהיה חשמל בבתים.
כך שלפי דבריו המדינה לא בצד החזק והיא זו שעדיף לה הסכם מינימלי , העיקר הסכם כלשהו.
ויש לי שאלה.. מה בעצם זה יעיד על יחסי הכוחות אם הצד החזק (המדינה, לדעתך) מתקפל?

"נתניהו אמר שהכלכלה צומחת על-ידי הסקטור הפרטי והרצוג השיב: "השלום מניע את הכלכלה"."

ציטוט מynet, אם מישהו או מישהי נתקלו בקלישאה יותר מביכה במהלך 2015 בבקשה ליידע אותי, תודה.

"נתניהו אמר שהכלכלה צומחת על-ידי הסקטור הפרטי והרצוג השיב: "השלום מניע את הכלכלה"."

ציטוט מynet, אם מישהו או מישהי נתקלו בקלישאה יותר מביכה במהלך 2015 בבקשה ליידע אותי, תודה.
ראיתי את זה בלייב בטלוויזיה, הקאתי בפה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית