פינת הליברטריאניזם השבועית

ברור ששוויון הזדמנויות לא קיים, אבל העניין הוא שזה לא באמת מעניין.
שוויון באופן ככלי לא קיים, יש אנשים גבוהים יותר מאחרים, יש אנשים יפים יותר, יש אנשים חזקים יותר, אז? הפתרון זה שהמדינה תממן ניתוחים פלסטיים לכל אלה שלא היה להם מזל בשביל שכולם יהיו שווים? או אולי ניתוח להארכת גפיים כדי שלכולם תהיה חזות מרשימה עם ה 1.85 שלהם?

שיוון הזדמנויות זה תירוץ לאנשים עצלנים. האופציה לעשות כסף תמיד קיימת ולכולם, השאלה מה אתה עושה איתה והאם אתה מצליח לזהות הזדמנות שהיא דופקת בדלת או שאתה יותר מידי עסוק בלבכות על מתווה הגז או על יוקר המחייה או כל בולשיט סוציאליסטי מפגר שהוא.
לביל גייטס יש משפט נחמד:
"אם נולדת עני זאת לא אשמתך אבל אם אתה מת עני, זאת אשמתך".

מה שמפיל אנשים זה הציפיות שלהם, אם נולדת במעמד סוציו אקונומי נמוך, צר לי, תצטרך לעבוד קשה יותר, במקום ישר ללכת ללמוד אחרי צבא תצטרך לעבוד כמה שנים ורק אז ללכת ללמוד (במקום טיול ארוך לדרום אמריקה).

לגבי הון בירושה, מה הבעיה עם זה? המשפחה שלהם השכילה להתנהל נכון ולעבוד כמו שצריך במהלך השנים והיא הרוויחה את זה.
למה שבן של נרקומן שהכה את אשתו כל החיים במקום לעבוד יקבל הזדמנות שווה לבן של אדם שבאמת עבד בשביל שהבן שלו יקבל הזדמנות?

וכמו שאמרתי קודם, זה לא רק לעבוד קשה, זה גם לעבוד חכם.
המשמעות של לעבוד חכם זה לדעת למקסם את היכולת שלך למקסימום תוצאה במינימום זמן שיקנה לך מקסימום כסף.
אם אתה נכנע לנוחות (שהיא לא להשקיע בעצמך/ בחשבון בנק שלך) ובוחר לעבוד בשביל 25 שקל לשעה 200 שעות בשבוע אז צר לי, אתה לא תהיה מסודר, לא תוכל ללכת בחליפות של גוצ'י ולילדים שלך לא תהיה הזדמנות מי יודע מה.
שיוון לא היה קיים ולא יהיה קיים וטוב שכך.
אתה בחור חכם.

דווקא מכירה שלקומוניסטים הייתה תכנית חלל ושהם השיגו פצצת מימן, או שאני טועה?

את לא טועה בכלל, אבל בכל זאת, איך נראו הקומוניסטים באותה עת ומה קרה להם, מושחתים, בזבזניים, ודווקא הם בלטו בחוסר השוויון, איך אמרו בקיבוצים פעם: "כולם שווים אבל יש שווים יותר".

הצרה היא לא בשיטה כזו או אחרת, כל גישה כלכלית והבעיות שהיא יוצרת, הבעיה היא בני האדם שחלקם תמיד ישאף ליותר, הגישה הקומוניסטית לא מאפשרת לשאפתניים לפרוח ולכן הם מוכרחים "לגנוב את השיטה", לעומת זאת גישות ליברליות יותר מעודדות את השאפתנים כל זמן שהם משחקים לפי הכללים.

ואולי בגלל זה גישות קומוניסטיות לא מחזיקות זמן והכי חשוב יוצרות מציאות הפוכה לתפיסתן.

הקומוניסטים נכשלו בסדר גודל כל כך גדול שאפילו את הדבר הכי בסיסי אין להם יותר (קיום).

מקרי קיצון לא משקפים כלום כי כשהם מספיק קיצוניים וחזקים שום דבר לא ימנע מהם מלהתקיים, שום גישה חברתית כלכלית.

אז מה הפתרון שלך? שנהיה תקועים כאנושות כי היטלר 2 אולי יגיע יום אחד/ יהיו אנשים רעים שירוויחו?

בכל תקופה, בכל מקום בכל גישה יהיו אינטרסים שיתנגשו מהסיבה שכל אחד רוצה למקסם את רמת האושר שלו, הפתרון הוא לא לקחת את האושר ולנעול אותו בתיבה בשביל שאף אחד לא יוכל לקבל אותו כי אולי אנשים רעים יקבלו אותו.

את לא טועה בכלל, אבל בכל זאת, איך נראו הקומוניסטים באותה עת ומה קרה להם, מושחתים, בזבזניים, ודווקא הם בלטו בחוסר השוויון, איך אמרו בקיבוצים פעם: "כולם שווים אבל יש שווים יותר".

הצרה היא לא בשיטה כזו או אחרת, כל גישה כלכלית והבעיות שהיא יוצרת, הבעיה היא בני האדם שחלקם תמיד ישאף ליותר, הגישה הקומוניסטית לא מאפשרת לשאפתניים לפרוח ולכן הם מוכרחים "לגנוב את השיטה", לעומת זאת גישות ליברליות יותר מעודדות את השאפתנים כל זמן שהם משחקים לפי הכללים.

ואולי בגלל זה גישות קומוניסטיות לא מחזיקות זמן והכי חשוב יוצרות מציאות הפוכה לתפיסתן.
נו כן, זו בדיוק הטענה.. 😃
שקומוניזם זו תוצאה שלילית. ושהוא צמח בגלל פערים חברתיים כלכליים גדולים.
פספסתם את מה שאני רוצה להעביר.. שאולי גישה שיוצרת פערים חברתיים גדולים היא זו שיוצרת מצע לעלייה של אידיאולוגיות הרסניות כאלה. אם לא קומוניזם זה יהיה משהו אחר.. אבל עובדה שכן עלה.

נו כן, זו בדיוק הטענה.. 😃
שקומוניזם זו תוצאה שלילית. ושהוא צמח בגלל פערים חברתיים כלכליים גדולים.
פספסתם את מה שאני רוצה להעביר.. שאולי גישה שיוצרת פערים חברתיים גדולים היא זו שיוצרת מצע לעלייה של אידיאולוגיות הרסניות כאלה. אם לא קומוניזם זה יהיה משהו אחר.. אבל עובדה שכן עלה.

פער חברתי תמיד יהיה קיים, בדיוק כמו הפער הפיזי והמנטלי יהיו.
אם לא תתן מצע טובה לאנשים המוכשרים, הם לא ישתמשו בכישרון שלהם לייצר דברים שיקדמו את האנושות.
אי אפשר להלחם בזה וגם לא צריך, אפילו שזה לא נשמע פוליטיקלי קורקט ואפילו שאנשים לא מוכנים להודות בזה, האמת היא שיש אנשים ששווים יותר ויש כאלו ששווים פחות.

פער חברתי תמיד יהיה קיים, בדיוק כמו הפער הפיזי והמנטלי יהיו.
אם לא תתן מצע טובה לאנשים המוכשרים, הם לא ישתמשו בכישרון שלהם לייצר דברים שיקדמו את האנושות.
אי אפשר להלחם בזה וגם לא צריך, אפילו שזה לא נשמע פוליטיקלי קורקט ואפילו שאנשים לא מוכנים להודות בזה, האמת היא שיש אנשים ששווים יותר ויש כאלו ששווים פחות.
השאלה היא מה מידת הפער החברתי והמצע לתסיסה. אני לא מדברת על שחור ולבן. מדינה קומוניסטית או אנרכו- קפיטליזם.. אלא מציאת עמק השווה, ההומאוסטזיס בו יש כמה שפחות אפשרות ליצירת תסיסה..

השאלה היא מה מידת הפער החברתי והמצע לתסיסה. אני לא מדברת על שחור ולבן. מדינה קומוניסטית או אנרכו- קפיטליזם.. אלא מציאת עמק השווה, ההומאוסטזיס בו יש כמה שפחות אפשרות לגרימה לתסיסה..

שוב, זה לא משנה.
לא דיברתי על אנרכו קפיטליזם ולא על קומוניזם.
התסיסה היא חלק בלתי נפרד מההומאוסטזיס, האנושות משתנה לאחר אסונות גדולים, משחר ההיסטוריה יש עליות וירידות ואין הרבה מה לעשות בנידון.
אין שיטה מושלמת לכולם, בגלל זה כל אחד צריך להסתכל על עצמו ולא להתערב לאחרים בחיים.

השאלה היא מה מידת הפער החברתי והמצע לתסיסה. אני לא מדברת על שחור ולבן. מדינה קומוניסטית או אנרכו- קפיטליזם.. אלא מציאת עמק השווה, ההומאוסטזיס בו יש כמה שפחות אפשרות ליצירת תסיסה..

האם פער שאנחנו רוצים לצמצם מוכרח להיות דווקא פער כלכלי?
כלומר, למה לעצור בכסף, נצמצם פערים בזמן הפנוי שיש לכל אדם, ונצמצם פערים בין מספר הילדים שיש לכל אחד וכו'...

אבל מן הסתם לא נרצה להיות זהים כל כך אחד לשני, פשוט כי יש לנו רצונות שונים, אז שכל אחד יחיה לפי הבחירה ותפיסת העולם שלו ועל הדרך ישתדל לא להפריע לאחרים.

שוב, זה לא משנה.
לא דיברתי על אנרכו קפיטליזם ולא על קומוניזם.
התסיסה היא חלק בלתי נפרד מההומאוסטזיס, האנושות משתנה לאחר אסונות גדולים, משחר ההיסטוריה יש עליות וירידות ואין הרבה מה לעשות בנידון.
אין שיטה מושלמת לכולם, בגלל זה כל אחד צריך להסתכל על עצמו ולא להתערב לאחרים בחיים.
מה זה "צריך" לא להתערב לאחרים בחיים?
תגיד את זה לפעיל דאע"ש, אתה חושב שזה יזיז לו מה אתה חושב שצריך?
אתה מבין שנורא קל להתסיס אנשים באוכלוסיות החלשות יותר, נכון?
האם פער שאנחנו רוצים לצמצם מוכרח להיות דווקא פער כלכלי?
כלומר, למה לעצור בכסף, נצמצם פערים בזמן הפנוי שיש לכל אדם, ונצמצם פערים בין מספר הילדים שיש לכל אחד וכו'...

אבל מן הסתם לא נרצה להיות זהים כל כך אחד לשני, פשוט כי יש לנו רצונות שונים, אז שכל אחד יחיה לפי הבחירה ותפיסת העולם שלו ועל הדרך ישתדל לא להפריע לאחרים.
ומי אמר שבעולם קפיטליסטי טהור זה לא יקרה? מה ימנע מגוף לקום ולנסות להשתלט על השוק באלימות? או להכתיב לנו תנאים לפי רצונו האישי?

מה זה "צריך" לא להתערב לאחרים בחיים?
תגיד את זה לפעיל דאע"ש, אתה חושב שזה יזיז לו מה אתה חושב שצריך?
אתה מבין שנורא קל להתסיס אנשים באוכלוסיות החלשות יותר, נכון?

ומי אמר שבעולם קפיטליסטי טהור זה לא יקרה? מה ימנע מגוף לקום ולנסות להשתלט על השוק באלימות? או להכתיב לנו תנאים לפי רצונו האישי?

יותר קל להתסיס טיפשים***
לי יש את כל הסיבות בעולם לצאת למחאות שיוון, אני רחוק מלהיות מבית עשיר, אבל אני מעדיף להשקיע את הזמן שלי בלהשתפר ולהעלות את הערך שלי כבן אדם.

לא הבנתי איך דוגמת דאעש קשורה.

נקמה.

מה מונע ממני כבר היום לגנוב ולשדוד? הפחד מנקמה של החברה, אפשר לחשוב על מערכת המשפט כעל מערכת נקמה מסודרת.

ד"א אני לא תומך באנרכיה או בחברה שלא דואגת למי שלא יכול לדאוג לעצמו.

יותר קל להתסיס טיפשים***
לי יש את כל הסיבות בעולם לצאת למחאות שיוון, אני רחוק מלהיות מבית עשיר, אבל אני מעדיף להשקיע את הזמן שלי בלהשתפר ולהעלות את הערך שלי כבן אדם.

לא הבנתי איך דוגמת דאעש קשורה.
כי כשאתה רושם שכל אחד צריך להתעסק בעניינו זה יפה אבל לא מציאותי.
ברגע שתהיה אוכלוסייה מתוסכלת שלא מרוצה מהמעמד הנמוך שלה בחברה זה יוצר קונפליקט אלים.. וכשזה יקרה, הם לא באמת יחשבו על הזכויות שלך.

ברגע שתהיה אוכלוסייה מתוסכלת שלא מרוצה מהמעמד הנמוך שלה בחברה זה יוצר .. וכשזה יקרה, הם לא באמת יחשבו על הזכויות שלך.

נגעת בנקודה חשובה מאוד, כמעט כל שיטה 'תעבוד' טוב כל זמן שהחברה עשירה ומסתפקת במה שיש לה, שיטה כלכלית צריכה להיבחן בזמן משבר.

קחי לדוגמה את ערב הסעודית, האזרחים שם מקבלים הכל (!) מהמדינה ובתמורה האזרחים רק צריכים להסכים עם השלטון, תכלס זו דיקטטורה אבל יחסית נוח לחיות שם (שימי לב שכתבתי נוח ולא טוב), אבל מה כל הכלכלה שלהם (95% ליתר דיוק) נשענת על תעשיית הנפט אוטוטו (20-30 שנה) זה נגמר ואז תראי איזו חגיגת עריפת ראשים תהיה שם.

אז בעצם אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה סף השבירה של כל שיטה וזה כמובן תלוי גם בחברה, יש חשיבות עצומה למנטליות ועל זה יעידו עריצים ערבים (או יותר נכון הראשים שלהם...)

ברגע שתהיה אוכלוסייה מתוסכלת שלא מרוצה מהמעמד הנמוך שלה בחברה זה יוצר קונפליקט אלים.. וכשזה יקרה, הם לא באמת יחשבו על הזכויות שלך.

תמיד יש אוכלוסייה מתוסכלת שלא מרוצה מהמעמד הנמוך שלה בחברה,אלימות תמיד קיימת, כולל עכשיו.
אז?

נקמה.

מה מונע ממני כבר היום לגנוב ולשדוד? הפחד מנקמה של החברה, אפשר לחשוב על מערכת המשפט כעל מערכת נקמה מסודרת.

ד"א אני לא תומך באנרכיה או בחברה שלא דואגת למי שלא יכול לדאוג לעצמו.
אבל עובדתית זה לא מה שקורה במציאות..מצבים נואשים, צעדים נואשים, כשאין מה להפסיד.. ואז לוקחים את הסיכון..
למשל היו מרידות במפעלי הברזל של קרנגי, והיו מרידות במזקקות הנפט של רוקפלר...
בשני המקרים, הם הביאו מליציות פרטיות, ופשוט טבחו בכל העובדים שלהם ששבתו.
ואם כבר העלתם פה את עניין התרומות- רוקפלר וקרנגי, התחילו לתרום, רק כדי לשפר את הדימוי שלהם, אחרי שהביאו למות העובדים שלהם.. ממש פילנטרופים..

אבל עובדתית זה לא מה שקורה במציאות..מצבים נואשים, צעדים נואשים, כשאין מה להפסיד.. ואז לוקחים את הסיכון..
למשל היו מרידות במפעלי הברזל של קרנגי, והיו מרידות במזקקות הנפט של רוקפלר...
בשני המקרים, הם הביאו מליציות פרטיות, ופשוט טבחו בכל העובדים שלהם ששבתו.
ואם כבר העלתם פה את עניין התרומות- רוקפלר וקרנגי, התחילו לתרום, רק כדי לשפר את הדימוי שלהם, אחרי שהביאו למות העובדים שלהם.. ממש פילנטרופים..

אז מה שאת אומרת זה, השכבה החלשה של החברה מסוכנת מעצם היותה חלשה, הפיתרון שלך הוא לצמצם את הפערים כדי שהיא לא תהיה מסוכנת.
זה באמת נשמע לך סביר?

אז מה שאת אומרת זה, השכבה החלשה של החברה מסוכנת מעצם היותה חלשה, הפיתרון שלך הוא לצמצם את הפערים כדי שהיא לא תהיה מסוכנת.
זה באמת נשמע לך סביר?
השכבה החלשה מסוכנת עצם זה שאין לה תקווה.
וכן, מה שקורה באיזור מסויים כנראה ישפיע גם עלייך, בין אם תרצה ובין אם לא..
שכל אחד יתעסק בשלו זה אחלה גישה אבל היא לא עובדת.
נורא קל להגיד "המצב של אוכלוסיה x לא מעניינת אותי, בעיה שלהם שהם טיפשים, חסרי הבנה.." בסוף ההשפעות יגיעו גם אלייך.
ואם לא תתערב בזמן כנראה שהן יגיעו אלייך בעוצמה כזו שזה כבר יהיה מאוחר מידי. אידיאולוגיות מתפשטות נורא מהר כשיש קרקע פוריה לכך.

השכבה החלשה מסוכנת עצם זה שאין לה תקווה.
וכן, מה שקורה באיזור מסויים כנראה ישפיע גם עלייך, בין אם תרצה ובין אם לא..
שכל אחד יתעסק בשלו זה אחלה גישה אבל היא לא עובדת.
נורא קל להגיד "המצב של אוכלוסיה x לא מעניינת אותי, בעיה שלהם שהם טיפשים, חסרי הבנה.." בסוף ההשפעות יגיעו גם אלייך.
ואם לא תתערב בזמן כנראה שהן יגיעו אלייך בעוצמה כזו שזה כבר יהיה מאוחר מידי. אידיאולוגיות מתפשטות נורא מהר כשיש קרקע פוריה לכך.

העניין הוא שהן יגיעו אליי ככה או ככה, אין פה מנוס מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית