הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פינת הליברטריאניזם השבועית

אני מנחש שהסיבה נעוצה בכך שבניגוד לעובר רחמי שממשיך בתור ילד, עובר חוץ רחמי עמום מבחינת הגדרת הרכוש - הוא נוצר מהפרייה של אנשים אחרים מהפונדקאית שמגדלת אותו, ולכן לפי ההגדרה היבשה הוא בעצם הקניין שלה. אפשר לפתור את זה כביכול ע"י השלכה של מצב התינוק ששייך לך כרכוש (לפי הגדרתו של רות'ברד) אבל הסטטוס שלו עצמאי (או עצמוני), מה שמציב אותו למעשה כגוף זר שהוא קניינך, על מצב העובר שנמצא ברחם האם הפונדקאית, אבל ההשלכה הזאת לא תקפה כי קיים מתווך בעל זכות קניין בעצמו, שמערבב את הקלפים (כמובן שאפשר לטעון שההסכם בין ההורים לאם הפונדקאית מבטל את זכות הקניין שלה, אבל זו תהיה דמגוגיה כי ההגדרה של זכות קניין כאן היא בסיסית).

אני מנחש שהסיבה נעוצה בכך שבניגוד לעובר רחמי שממשיך בתור ילד, עובר חוץ רחמי עמום מבחינת הגדרת הרכוש - הוא נוצר מהפרייה של אנשים אחרים מהפונדקאית שמגדלת אותו, ולכן לפי ההגדרה היבשה הוא בעצם הקניין שלה. אפשר לפתור את זה כביכול ע"י השלכה של מצב התינוק ששייך לך כרכוש (לפי הגדרתו של רות'ברד) אבל הסטטוס שלו עצמאי (או עצמוני), מה שמציב אותו למעשה כגוף זר שהוא קניינך, על מצב העובר שנמצא ברחם האם הפונדקאית, אבל ההשלכה הזאת לא תקפה כי קיים מתווך בעל זכות קניין בעצמו, שמערבב את הקלפים (כמובן שאפשר לטעון שההסכם בין ההורים לאם הפונדקאית מבטל את זכות הקניין שלה, אבל זו תהיה דמגוגיה כי ההגדרה של זכות קניין כאן היא בסיסית).

למה זו תהיה דמגוגיה? האם לא יכולה להסכים לוותר על הקניין שלה?

ילדים = רכוש של הורים. הם לא יצורים רציונליים. כבר דיברנו על זה פעם.

ורק ל"יצור רציונלי" יש זכויות קניין? אם כן, מה ההגדרה של יצור רציונלי?
האם רצח של יתום בעל פיגור (אינו רכוש ההורים, כי הם מתו, ואינו רכוש עצמו כי אינו רציונלי, אלא אם הוא כן מוגדר כך?) = פעולה שאינה נגד רכוש -> מעשה מוסרי?

סבבה, ואיך היא הגיעה לגוף הזה שלה?

לא מבין את השאלה.

ורק ל"יצור רציונלי" יש זכויות קניין? אם כן, מה ההגדרה של יצור רציונלי?
האם רצח של יתום בעל פיגור (אינו רכוש ההורים, כי הם מתו, ואינו רכוש עצמו כי אינו רציונלי, אלא אם הוא כן מוגדר כך?) = פעולה שאינה נגד רכוש -> מעשה מוסרי?

אין לי מושג איך קבעת שבן אדם בעל פיגור הוא לא יצור רציונלי. האם בן אדם בעל פיגור הוא חיה המונעת מאינסטינקטים בלבד? או שאתה חושב שגם לכלב שלך יש זכות לקניין?

אני לא יודע, ולכן ששאלתי מה ההגדרה של יצור רציונלי. אז התשובה היא חיה המונעת מאינסטינקטים בלבד?

ההפך. בן אדם הוא היצור היחיד שיכול לפעול בניגוד לאינסטינקטים שלו. הוא יכול לבחור להתנהג בצורה רציונלית.

על האם כמובן. הרי לעובר אין זכות קניין בכלל, ולתינוק אין עד שהוא מפסיק להיות רכוש ההורים.

אוקיי, אז הסכמת שהעובר הוא רכוש האם. אתה שואל איך הוא הגיע לשם? ע"י זה שהיא נפלה בטעות על זין של מישהו.

לא לא. לא הסכמתי כלל. שאלתי שאלה יותר בסיסית - מי נתן לאם את הגוף שברבות הימים הפך לסמל לזכותה לקניין?

לפי ההגיון הזה לאבא יש זכויות בלעדיות על העובר בגלל שהוא הגיע לגוף שלה דרך הזרע שלו. המקרה של האם הפונדקאית הוא די פשוט לדעתי, צריך להיות חוזה חתום. אם אין חוזה חתום זה של האם הפונדקאית, בדומה לכל רכוש אחר (אם אני מביא לך כדורגל ואנחנו מסכימים שתחזיר לי עוד 10 חודשים אז זה חוזה, אם אני מביא לך כדורגל ו10 חודשים אחר כך דורש ממך אותו חזרה אתה לא חייב להביא לי)

נערך לאחרונה:
שאלה:
נניח שאדם א' גנב משהו מאדם ב'. אדם א' מבקש ומוצא מקלט (נניח בתשלום) בבית של אדם ג'.
על מנת לעצור ולשפוט את א', יש צורך להיכנס אל השטח של ג'. מה אם ג' איננו מאשר זאת למשטרה?
האם למדינה מותר ליזום פעולה נגד הרכוש של אדם ג'? הרי הוא לא פגע באף אחד.

נ.ב: חיים, מה קורה עם התקליט שלי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית