הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

הוא(שוב) לחלוטין לא עונה על השאלה המעולה ששאל הבחור ורק מתחמק וחוזר להגיון המעגלי של השוק החופשי. אם הית טורח לראות את הסרט הית רואה שמתייחסים גם לזבולי מוח של הקפיטליסט הספציפי הזה (ואפילו בדיוק להרצאה הזאת שהוא נתן).

- הדיון הזה מקביל ללנסות לשכנע דתיים לחשוב בצורה מדעית על העולם. מישהו ששקוע כל כך עמוק באמונות של השיטה שהוא חיי בה יהיה לו מאד קשה לבקר אותה לא סתם קוראים לכם
self appointed guardians of the status quot

מדהים שבינתיים הכפשת הרבה אבל אפילו טיעון אחד נורמלי מגובה ומוכח לא הבאת בכל הדיון

הוא(שוב) לחלוטין לא עונה על השאלה המעולה ששאל הבחור ורק מתחמק וחוזר להגיון המעגלי של השוק החופשי. אם הית טורח לראות את הסרט הית רואה שמתייחסים גם לזבולי מוח של הקפיטליסט הספציפי הזה (ואפילו בדיוק להרצאה הזאת שהוא נתן).
מילטון פרידמן הוא דוגמא נפלא לscared rich white man שלא רואה מטר מעבר לאף שלו, כמובן שהוא יענה מה שהוא ענה לבחור.

- הדיון הזה מקביל ללנסות לשכנע דתיים לחשוב בצורה מדעית על העולם. מישהו ששקוע כל כך עמוק באמונות של השיטה שהוא חיי בה יהיה לו מאד קשה לבקר אותה לא סתם קוראים לכם
self appointed guardians of the status quot

אתה מוזמן לנסות לשכנע ולהסביר, אני מזמין אותך לכתוב טענה ואז הוכחה.
עד אז תחסוך מאיתנו את הססמאות והסרטים, ומצחיק שאתה אומר שאנחנו רוצים לשמור על הסטטוס קוו, בעיקר שאנשים פה רוצים בדיוק ההפך, שהממשלה תפסיק לדחוף את האף שלה.

עוד קפיטליסט מגעיל ודוחה שרוצה להשתלט על העולם (כנראה עובר בגנים), הפעם מדבר על מערכת חוק יעילה במערכת נטולת ממסד מרכזי. תהנו

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אף פעם לא הייתה קיימת מדינת שהיא "לאיזס פייר" מופרדת לגמרי מהכלכלה.
לא מפחיד אותכם שנסיון כזה ייגמר כמו הנסיון של הצד ההפוך?

הוא גם שואב את כל הידע שלו מאתר "אנוכי" וממוטי היינריך?? או שמא הוא, כמו כל דבר שהוא לא Laissez faire,

strawman2.jpg

???

מופרדת לגמרי מכלכלה? מה זה אומר?

לא מפחיד אותך שכשאתה קונה רכב מחברות פרטיות יש סיכוי שתהיה בו פצצה? לא מפחיד אותך שכשאתה קונה חסה היא יכולה להיות מורעלת? לא, זה לא מפחיד אותי כי הדבר היחידי שמגן עליי בתור צרכן זה הרצון לרווח נקי של החברה והקשר בין השירות שלה לרווח הזה. מה שמפחיד אותי זה שכשאנשים מנסים להפריד את הקשר בין הרווח הנקי של גוף מסויים ומידת שביעות הרצון שלי ממנו, או לחילופין מנסים ליישם דוגמה לא מציאותית ולהחליף רווח ב"רצון טוב" או "דאגה לאזרח". כי אז אני מאבד את הנשק היחידי שיש לי.

זה נשמע אוטופי קצת, כי בני אדם הם לא תמיד רציונלים ולא חפים מטעויות. וכל מה שנשמע לי אוטופי אני מפחד ממנו שלא כמו שאר הדוגמאות הלא קשורות.

לא מפחיד אותך שכשאתה קונה רכב מחברות פרטיות יש סיכוי שתהיה בו פצצה? לא מפחיד אותך שכשאתה קונה חסה היא יכולה להיות מורעלת? לא, זה לא מפחיד אותי כי הדבר היחידי שמגן עליי בתור צרכן זה הרצון לרווח נקי של החברה והקשר בין השירות שלה לרווח הזה. מה שמפחיד אותי זה שכשאנשים מנסים להפריד את הקשר בין הרווח הנקי של גוף מסויים ומידת שביעות הרצון שלי ממנו, או לחילופין מנסים ליישם דוגמה לא מציאותית ולהחליף רווח ב"רצון טוב" או "דאגה לאזרח". כי אז אני מאבד את הנשק היחידי שיש לי.

חחח.
עודד איזה דוגמאות גרועות, אתה מביא בדיוק את הדברים שהמדינה משמשת שומר סף בהם.

אין שום בעיה עם רגולציה ותווי איכות, זה פשוט לא צריך להיות אחריות הממשלה אלא ארגונים פרטים.
(ויש מספיק כאלה גם היום ולכן זה לא משהוא דמיוני).

ותכלס חברה שאין בה פיקוח ורגולציה שקול לחברה שאין בה חוקים.

חחח.

אין שום בעיה עם רגולציה ותווי איכות, זה פשוט לא צריך להיות אחריות הממשלה אלא ארגונים פרטים.

יש הבדל בין תווי איכות לרגולציות. ארגון פרטי לא יכול לעשות רגולציות.

יש הבדל בין תווי איכות לרגולציות. ארגון פרטי לא יכול לעשות רגולציות.

ברור שכן, רק היכולת לכפות אותן יהיו יותר קשות.
לדוגמא איסור על מכירת סמים, יכול להתבצע על ידי כך שאף אחד לא ימכור או יספק לאנשים שעוסקים בכך שום רכוש או שירותים.

ובנוסף אם החומר שהוא ימכור יגרום לפגיעה במישהוא, ניתן יהיה לכלוא אותו(למרות שזה יותר גבולי).

ברור שכן, רק היכולת לכפות אותן יהיו יותר קשות.
לדוגמא איסור על מכירת סמים, יכול להתבצע על ידי כך שאף אחד לא ימכור או יספק לאנשים שעוסקים בכך שום רכוש או שירותים.

למה שיהיה איסור מכירת סמים?

נדמה לי שזו לא פעם ראשונה שעולה כאן ביטוי בסגנון הנ"ל, 'מופרד מכלכלה'. גם אני אשמח לשמוע מה זה הדבר הזה.

אם אנשים יחליטו על כך, מותר להם.
בדיוק כמו איסור על כל צריכת מוצר אחר.

אנשים יכולים להחליט רק בשביל עצמם. הם לא יכולים להחליט שמישהו אחר לא יכול למכור סמים.

אנשים יכולים להחליט רק בשביל עצמם. הם לא יכולים להחליט שמישהו אחר לא יכול למכור סמים.

הם מחליטים על ידי שימוש באמצעים שלהם, אם קהילה/ארגון לא יספק שירותים למוכרי סמים
אז כנראה יהיה להם בעיה להתקיים כתלות בחוזק הקהילה/ארגון.

חחח.

איזה ארגון ממשלתי מבטיח כרגע את ה"בטיחות" של האוכל שלך?

אתה באמת שואל, איזה תקנים יש על מוצרי מזון.
תבדוק בגוגל בבקשה.
זה לא מה שאני שואל. אני שואל איך אני יודע שהאריזת טונה/סלט/ביצים שאני אוכל כרגע לא מכילה רעל / לא פג תוקפה לפני 30 שנה והיא נמכרת לי בתיוג מחדש וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית