- פותח/ת השרשור
הכי מעניין אותי למה דתיים לא אמורים להיות מסוגלים לחשוב בצורה מדעית.
יש הרבה מדענים דתיים. בוודאי שהם מסוגלים, כל עוד זה לא נוגע בדת.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הכי מעניין אותי למה דתיים לא אמורים להיות מסוגלים לחשוב בצורה מדעית.
הוא(שוב) לחלוטין לא עונה על השאלה המעולה ששאל הבחור ורק מתחמק וחוזר להגיון המעגלי של השוק החופשי. אם הית טורח לראות את הסרט הית רואה שמתייחסים גם לזבולי מוח של הקפיטליסט הספציפי הזה (ואפילו בדיוק להרצאה הזאת שהוא נתן).
- הדיון הזה מקביל ללנסות לשכנע דתיים לחשוב בצורה מדעית על העולם. מישהו ששקוע כל כך עמוק באמונות של השיטה שהוא חיי בה יהיה לו מאד קשה לבקר אותה לא סתם קוראים לכם
self appointed guardians of the status quot
הוא(שוב) לחלוטין לא עונה על השאלה המעולה ששאל הבחור ורק מתחמק וחוזר להגיון המעגלי של השוק החופשי. אם הית טורח לראות את הסרט הית רואה שמתייחסים גם לזבולי מוח של הקפיטליסט הספציפי הזה (ואפילו בדיוק להרצאה הזאת שהוא נתן).
מילטון פרידמן הוא דוגמא נפלא לscared rich white man שלא רואה מטר מעבר לאף שלו, כמובן שהוא יענה מה שהוא ענה לבחור.
- הדיון הזה מקביל ללנסות לשכנע דתיים לחשוב בצורה מדעית על העולם. מישהו ששקוע כל כך עמוק באמונות של השיטה שהוא חיי בה יהיה לו מאד קשה לבקר אותה לא סתם קוראים לכם
self appointed guardians of the status quot
אף פעם לא הייתה קיימת מדינת שהיא "לאיזס פייר" מופרדת לגמרי מהכלכלה.
לא מפחיד אותכם שנסיון כזה ייגמר כמו הנסיון של הצד ההפוך?
לא מפחיד אותכם שנסיון כזה ייגמר כמו הנסיון של הצד ההפוך?
לא מפחיד אותך שכשאתה קונה רכב מחברות פרטיות יש סיכוי שתהיה בו פצצה? לא מפחיד אותך שכשאתה קונה חסה היא יכולה להיות מורעלת? לא, זה לא מפחיד אותי כי הדבר היחידי שמגן עליי בתור צרכן זה הרצון לרווח נקי של החברה והקשר בין השירות שלה לרווח הזה. מה שמפחיד אותי זה שכשאנשים מנסים להפריד את הקשר בין הרווח הנקי של גוף מסויים ומידת שביעות הרצון שלי ממנו, או לחילופין מנסים ליישם דוגמה לא מציאותית ולהחליף רווח ב"רצון טוב" או "דאגה לאזרח". כי אז אני מאבד את הנשק היחידי שיש לי.
חחח.
עודד איזה דוגמאות גרועות, אתה מביא בדיוק את הדברים שהמדינה משמשת שומר סף בהם.
אין שום בעיה עם רגולציה ותווי איכות, זה פשוט לא צריך להיות אחריות הממשלה אלא ארגונים פרטים.
(ויש מספיק כאלה גם היום ולכן זה לא משהוא דמיוני).
ותכלס חברה שאין בה פיקוח ורגולציה שקול לחברה שאין בה חוקים.
יש הבדל בין תווי איכות לרגולציות. ארגון פרטי לא יכול לעשות רגולציות.
ברור שכן, רק היכולת לכפות אותן יהיו יותר קשות.
לדוגמא איסור על מכירת סמים, יכול להתבצע על ידי כך שאף אחד לא ימכור או יספק לאנשים שעוסקים בכך שום רכוש או שירותים.
למה שיהיה איסור מכירת סמים?
אם אנשים יחליטו על כך, מותר להם.
בדיוק כמו איסור על כל צריכת מוצר אחר.
אנשים יכולים להחליט רק בשביל עצמם. הם לא יכולים להחליט שמישהו אחר לא יכול למכור סמים.
חחח.
עודד איזה דוגמאות גרועות, אתה מביא בדיוק את הדברים שהמדינה משמשת שומר סף בהם.
אין שום בעיה עם רגולציה ותווי איכות, זה פשוט לא צריך להיות אחריות הממשלה אלא ארגונים פרטים.
(ויש מספיק כאלה גם היום ולכן זה לא משהוא דמיוני).
ותכלס חברה שאין בה פיקוח ורגולציה שקול לחברה שאין בה חוקים.
איזה ארגון ממשלתי מבטיח כרגע את ה"בטיחות" של האוכל שלך?
זה לא מה שאני שואל. אני שואל איך אני יודע שהאריזת טונה/סלט/ביצים שאני אוכל כרגע לא מכילה רעל / לא פג תוקפה לפני 30 שנה והיא נמכרת לי בתיוג מחדש וכו'.אתה באמת שואל, איזה תקנים יש על מוצרי מזון.
תבדוק בגוגל בבקשה.