הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

אתה רואה הכל בשחור ולבן. גם במתמטיקה יש מקרים פרטיים 🤡 והסתייגויות בחוק שיאפשרו במקרים מצומצמים פגיעה בזכות לקניין עלולים להיות הכרחיים.
איך אתה מונע ממפלגה כמו ה-NPD לעלות לשלטון ולחרבן לך על כל החוקים המגבילים את הממשלה? וזה לא כזה תרחיש הזוי, במקלנבורג הם קיבלו יותר מ-7% מההצבעות (6 מתוך 71 כיסאות).

הוו, התחלנו עם השחור והלבן. התשובה התמידית של הסוציאליסט.

זה לא מעניין אותי איך, אני לא הולך לכתוב חוקה עכשיו, אנחנו מדברים על התאוריה. איך אתה מונע מליברמן מלחוקק חוקים פשיסטים היום? אה, אתה לא!

ואם תקרא את האשכול תראה שלרוב מדובר בכלל על אנרכו-קפיטליזם - מודל ללא ממשלה.

זה לא מעניין אותי איך, אני לא הולך לכתוב חוקה עכשיו, אנחנו מדברים ע התאוריה. איך אתה מונע מליברמן מלחוקק חוקים פשיסטים היום? אה, אתה לא!

יותר חשוב, איך אתה מונע שיגנבו ממני כסף?

אתה רואה הכל בשחור ולבן. גם במתמטיקה יש מקרים פרטיים 🤡 והסתייגויות בחוק שיאפשרו במקרים מצומצמים פגיעה בזכות לקניין עלולים להיות הכרחיים.
איך אתה מונע ממפלגה כמו ה-NPD לעלות לשלטון ולחרבן לך על כל החוקים המגבילים את הממשלה? וזה לא כזה תרחיש הזוי, במקלנבורג הם קיבלו יותר מ-7% מההצבעות (6 מתוך 71 כיסאות).

זה מזכיר לי שבדיוק קיבלתי אתמול מחבר רשימה של כל התורמים ל-NPD בגרמניה:

https://maps.google.com/maps/ms?ie=....727028,11.513672&spn=13.792979,39.462891&z=5

וזה באמת לא תרחיש הזוי, זה תרחיש אפשרי לחלוטין.

זה לא מעניין אותי איך, אני לא הולך לכתוב חוקה עכשיו, אנחנו מדברים על התאוריה. איך אתה מונע מליברמן מלחוקק חוקים פשיסטים היום? אה, אתה לא!

יופי, אחלה התחמקות _!_ גם במציאות כל עוד יש לך תשובה אתה אומר אותה וכשאין לך אתה פתאום אומר שזה לא מעניין ולא על זה מדובר?

יופי, אחלה התחמקות _!_ גם במציאות כל עוד יש לך תשובה אתה אומר אותה וכשאין לך אתה פתאום אומר שזה לא מעניין ולא על זה מדובר?

אין שום שיטת משטר שאתה יכול למנוע בה, עלייה לכח של "אנשים רעים".
היתרון בשיטה שבה הממשלה מאוד חלשה היא שאין להשתלטות הזאת שום משמעות, כי הם לא שולטים בכלום...

כל הבלאגן עכשיו בעולם הערבי מראה את זה בצורה הטובה ביותר.

אין שום שיטת משטר שאתה יכול למנוע בה, עלייה לכח של "אנשים רעים".
היתרון בשיטה שבה הממשלה מאוד חלשה היא שאין להשתלטות הזאת שום משמעות, כי הם לא שולטים בכלום...

כל הבלאגן עכשיו בעולם הערבי מראה את זה בצורה הטובה ביותר.

בשיטת משטר הנוכחית בישראל פוסלים מפלגות גזעניות (כ"ך למשל).

לגבי - אין להשתלטות שום משמעות - אם המפלגה בשלטון מה מונע ממנה בפועל לשלוט במדינה כרצונה? (ע"ע המפלגה הנאצית).

בשיטת משטר הנוכחית בישראל פוסלים מפלגות גזעניות (כ"ך למשל).

לגבי - אין להשתלטות שום משמעות - אם המפלגה בשלטון מה מונע ממנה בפועל לשלוט במדינה כרצונה? (ע"ע המפלגה הנאצית).

כ"ך נפסלה, אבל מה אם היו שומרים את הדיעות שלהם יותר מתונות עד אשר היו עולים לשלטון?
מפלגות ערביות היום בישראל מתנהגות לא פחות גרוע ולא נפסלות.

יהיה לה הרבה יותר קשה, היא תצטרך להקים את כל המוסדות והארגונים על מנת להשתלט מאשר לקבל אותם מוכנים.

שום דבר לא מונע ממנה(חוץ ממתנגדים), אבל זה כי הדרך היחידה היא שמי שמתנגד יהיה בעל כח יותר גדול.

ואם הכוחות מאוזנים יש מלחמת אחים...

אתה בחור מוזר, בחיי. אמרתי לך שמבחינתי אפליה זה תקין כל עוד הממשלה לא יכולה לעשות כלום. אם אתה רוצה ניסוח מדויק של החוקה, אז זה לא התפקיד שלי. תפנה לעורך דין.
לא אכפת לי איפה ה-KKK נפגשים ומה הם עושים במפגשים שלהם כל עוד הם לא נוגעים לי ברכוש.

תחזור כשהבנת הנקרא שלך תשתפר. אולי ביחד עם תצליח להבין את כל עניין המספרים המרכובים.

אתה בחור מוזר, בחיי. אמרתי לך שמבחינתי אפליה זה תקין כל עוד הממשלה לא יכולה לעשות כלום. אם אתה רוצה ניסוח מדויק של החוקה, אז זה לא התפקיד שלי. תפנה לעורך דין.
לא אכפת לי איפה ה-KKK נפגשים ומה הם עושים במפגשים שלהם כל עוד הם לא נוגעים לי ברכוש.

תחזור כשהבנת הנקרא שלך תשתפר. אולי ביחד עם תצליח להבין את כל עניין המספרים המרכובים.

אחלה, והרגע הראתי לך תרחיש שבו ע"י חוסר התערבות של הממשלה יכולה לעלות ממשלה אחרת, גזענית, שתצליח להפוך את החוקים. אם המודל שלך לא מונע כזה דבר אז הוא גם לא מונע פגיעה ברכוש שלך. אני לא אומר שאי אפשר למנוע כזה דבר, אבל אתה מסרב לדון בזה.

בתאוריה אני מסכים עם רוב הדעות הליברטריאניות שלך, אבל בפועל זכויות אבסולוטיות לא יכולות להתקיים בכל המקרים ואתה בעצמך מסכים עם זה - למשל במצב שבן אדם עבר עבירה חמורה ונמצא בבית שלו מותר למדינה להיכנס ללא רשות (תקן אותי אם אתה לא מסכים לזה).

אפילו מוטי היינריך כותב כתבות יותר מוצלחות מזה. אני חושב שאני אשמור את התעודה שלך אצלי כעונש על בזבוז הזמן המטורף.

זו לא כתבה, זה essay. וכן, זה לאנשים שיש להם מושג, לא לאוכלוסיה של "קו לעובד" (חוץ מהעובדה שמטקאף לוביסט, אז יש לו נטייה לקשקש עד אין סוף).

אחלה, והרגע הראתי לך תרחיש שבו ע"י חוסר התערבות של הממשלה יכולה לעלות ממשלה אחרת, גזענית, שתצליח להפוך את החוקים. אם המודל שלך לא מונע כזה דבר אז הוא גם לא מונע פגיעה ברכוש שלך. אני לא אומר שאי אפשר למנוע כזה דבר, אבל אתה מסרב לדון בזה.

אתה לא עוקב. לא אכפת לי מי בשלטון כל עוד הוא לא יכול לעשות כלום. זה לא מעניין אותי איך כותבים חוקה שמונעת את זה. אני יודע שקשה לך להתמודד עם זה אבל זה לא מעניין. לטעון טענה זה לא שקול ללהראות משהו, אתה יודע.

ואני חוזר על זה שוב, המודל המדובר הוא בכלל אנרכו-קפיטליסטי שזה אומר בלי ממשלה בכלל.

בתאוריה אני מסכים עם רוב הדעות הליברטריאניות שלך, אבל בפועל זכויות אבסולוטיות לא יכולות להתקיים בכל המקרים ואתה בעצמך מסכים עם זה - למשל במצב שבן אדם עבר עבירה חמורה ונמצא בבית שלו מותר למדינה להיכנס ללא רשות (תקן אותי אם אתה לא מסכים לזה).

לא הסכמתי עם זה בשום מקום.

זו לא כתבה, זה essay. וכן, זה לאנשים שיש להם מושג, לא לאוכלוסיה של "קו לעובד".

כן, זה לאנשים שנהנים לייצר בראש שלהם טענות, לשייך אותן לאחרים ואז לתקוף את הטענות הנ"ל.

כן, זה לאנשים שנהנים לייצר בראש שלהם טענות, לשייך אותן לאחרים ואז לתקוף את הטענות הנ"ל.

כמו נוזיק בעצמו. אבל הוא לפחות התפקח, מה שאי אפשר לומר על הליברטריאניסטים האחרים.

כמו נוזיק בעצמו. אבל הוא לפחות התפקח, מה שאי אפשר לומר על הליברטריאניסטים האחרים.

אני אתן לך את זה כי לא קראתי את נוזיק, למרות שאני בטוח שאתה שקרן מנוול. אבל דמגוגיה על דמגוגיה לא באמת משפרת את המצב.

אני אתן לך את זה כי לא קראתי את נוזיק, למרות שאני בטוח שאתה שקרן מנוול. אבל דמגוגיה על דמגוגיה לא באמת משפרת את המצב.

תראה איזה פסקה מדהימה פספסת בחיבור:

How could a thinker as brilliant as Nozick stay a party to this? The answer is: He didn't. "The libertarian position I once propounded," Nozick wrote in an essay published in the late '80s, "now seems to me seriously inadequate." In Anarchy democracy was nowhere to be found; Nozick now believed that democratic institutions "express and symbolize … our equal human dignity, our autonomy and powers of self-direction." In Anarchy, the best government was the least government, a value-neutral enforcer of contracts; now, Nozick concluded, "There are some things we choose to do together through government in solemn marking of our human solidarity, served by the fact that we do them together in this official fashion ..."​

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית