הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

שמע, אני ממליץ שתסיים קודם צבא ואחר כך תנסה לחשוב. זה לא ממש הולך לך ביחד. זה כבר מעייף.

האם אני יכול להגיד שהחתימה שלך זה כפייה?
הכלב שלי ראה את הדובון אכפת לי על המסך, השתגע, ושבר לי את השולחן. זה שימוש ברכושי נגד רצוני. רצוני הוא שהשולחן יהיה שלם ובגלל רכושך הוא נשבר.
מכיוון שאתה אשם לכול הפעולות שנגרמות מהרכוש שלך (כולל המשניות, לטענתך) יש לי זכות להפעיל עליך כפייה בחזרה משום שאתה כפית עליי.

בשיא הרצינות, אתה צריך ללמוד לחשוב. תתחיל בזה שתעבור שוב על המושג "כפייה", תראה איך הוא מתקשר להפעלת כוח לא רצוי (שאי אפשר להתנגד לו) על רכוש של מישהו אחר, תברור אונטולוגיה מאסתטיקה ומאפיסטמולוגיה, תחשוב שתי דקות באיזה שלב שרשרת הכפייה נשברת, ובסוף אולי תצליח להבין כמה הדוגמאות שלך מצביעות על ליקוי מחשבתי במקרה הטוב ועל דביליזם מדאיג במקרה הרע. להתדיין עם אנשים הופך להיות בזבוז זמן ברגע שמישהו מתעקש להראות חוסר הבנה בסיסי באבני היסוד שבונים את הטיעונים שלו. אני במקום אלכס הייתי מנקה את האשכול.

בסופו של יום, במציאות, ליברטריאניזם יישאר פנטזיה.
להתיימר לחשוב שאנחנו יכולים לחזות איך מצב כזה יהיה הוא בדיוק כמו ההתיימרות של "מהדנסי חברה אנושית" כמו מרקס וכו'.
גם אם זה יהיה נכון, זה מורכב מדי בשביל לחזות שזה נכון
צריך לשאוף לכמה שיותר חופש בצעדים קטנים, אבל להצהיר על ליברטראיניזם כעל פתרון קסם מיידי זה מתיימר.

בשיא הרצינות, אתה צריך ללמוד לחשוב. תתחיל בזה שתעבור שוב על המושג "כפייה", תראה איך הוא מתקשר להפעלת כוח לא רצוי (שאי אפשר להתנגד לו) על רכוש של מישהו אחר, תברור אונטולוגיה מאסתטיקה ומאפיסטמולוגיה, תחשוב שתי דקות באיזה שלב שרשרת הכפייה נשברת, ובסוף אולי תצליח להבין כמה הדוגמאות שלך מצביעות על ליקוי מחשבתי במקרה הטוב ועל דביליזם מדאיג במקרה הרע. להתדיין עם אנשים הופך להיות בזבוז זמן ברגע שמישהו מתעקש להראות חוסר הבנה בסיסי באבני היסוד שבונים את הטיעונים שלו. אני במקום אלכס הייתי מנקה את האשכול.

כפייה = פעולה עם הרכוש שלי שלא בהסכמתי.

-החתימה שלו (רכושו) ביצעה פעולה על רכושי (כלבי) שלא בהסכמתי. בכניסתי לפורום לא יכולתי להתנגד לחתימה שלו כי לא ידעתי אם היא תבצע פעולה על רכושי שלא בהסכמתי. אני יכול להתנגד לכפייה בעתיד מכיוון שאני יודע שזה מבצע עליי כפייה, אבל הנזק כבר נעשה.
לכן כול פעולה שלך מבצעת כפייה. אם זה במודע ואם זה לא במודע, כול פעולה שלך גורמת לפעולה אצל הצד השני שהוא לא בהכרח מסכים איתה.

אולי במקום לתת עצות בניקיון תתן תשובה לעניין.

מאיפה לך שהפעולה בוצעה בליבך? אולי היא בוצעה בראשך? האם היא הייתה חייבת להתבצע? ואם לא היית נעלב, לא הייתה כפייה? האם פעולת הכפייה בוצעה על ידי החתימה, או על ידי ההיעלבות שלך ממנה?
אתה פשוט לא מבין את הגדרות וגבולות "כפייה". תחזור לפוסטים הפותחים את האשכול הארוך הזה ותקרא.

מאיפה לך שהפעולה בוצעה בליבך? אולי היא בוצעה בראשך? האם היא הייתה חייבת להתבצע? ואם לא היית נעלב, לא הייתה כפייה? האם פעולת הכפייה בוצעה על ידי החתימה, או על ידי ההיעלבות שלך ממנה?
אתה פשוט לא מבין את הגדרות וגבולות "כפייה". תחזור לפוסטים הפותחים את האשכול הארוך הזה ותקרא.

הפעולה שהוא עשה גרמה לתגובה אצלי. אתה יכול להגיד שנעלבתי או להביא לזה איזה שם שבא לך.
העיקרון הוא, שהרכוש שלו (הוא עצמו) גרם לפעולה אצלי שלא בהסכמתי. התגובה הייתה חייבת להתבצע משום שאין לי שליטה עליה אני לא יכול להתעלם משהו שאני לא ידוע על קיומו. לפני שפגשתי אותו לא ידעתי שהוא יעשה בי פעולה שאני לא מסכים איתה ולכן אני גם לא יכול להתנגד לה.
פותח הפוסט בעצמו הגדיר לי את המושג כפייה ואני משתמש במושג הזה כרגע. כמשליכים אותו על רגשות זה יותר מופשט אבל אפשר להביא דוגמא שהרכוש שלו גורם לפעולה על רכוש שלי (רכוש פיזי) שלא בהסכמתי. למשל, הוא מחליט לגדר את הבית שלו, הגדר שלו עושה צל על הגינה שלי ובגלל זה אין מספיק אור לפרחים שלי והם מתים. זה לפי הגדרת הכפייה, כפייה.
אני יכול להגיד שכול פעולה שנגרמת לרכוש שלי בגלל הרכוש שלו בצורה כלשהיא היא כפייה מצדו.

זה לא שעם רגשות זה יותר מופשט, עם רגשות זה פשוט לא עובד ולא רלוונטי כי אין לרגשות מקום פיזי וכי לא ניתן להוכיח פעולה ישירה על רכוש. הטחת עלבון אינה גורמת באופן מיידי להיעלבות, והיעלבות אינה גורמת לשינוי ברכושך. תחזור שוב ותקרא את ההגדרות של "כפייה".

זה לא שעם רגשות זה יותר מופשט, עם רגשות זה פשוט לא עובד ולא רלוונטי כי אין לרגשות מקום פיזי וכי לא ניתן להוכיח פעולה ישירה על רכוש. הטחת עלבון אינה גורמת באופן מיידי להיעלבות, והיעלבות אינה גורמת לשינוי ברכושך. תחזור שוב ותקרא את ההגדרות של "כפייה".

אני מסתכל על ההגדרה הבאה: כפייה = פעולה עם הרכוש שלי שלא בהסכמתי.
אולי אתה מתכוון להגדרה אחרת, אבל לפי ההגדרה הזאתי גם עלבון זה כפייה.
אני (רכוש) נמצא במצב X, לאחר פגישה עם Y, עברתי למצב "נעלב". זאת אומרת שבוצעה עליי פעולה, ובהנחה שאני לא מסכים איתה, היא כפייה. עם הרגשות זה טיפה יותר מורכב כי זה דברים סובייקטיבים.
אבל עיקר הדיון הוא על רכוש פיסי. בוא תגיד לי למה הדוגמא הזאתי היא לא כפייה: משה מחליט לגדר את הבית שלו, הגדר שלו עושה צל על הגינה שלי ובגלל זה אין מספיק אור לפרחים שלי והם מתים.
הבעיה בהגדרה של הכפייה היא הביטוי של "שלא בהסכמתי". זה אומר שכול מצב שהוא לא מוסכם על ידי ונגרם בצורה כלשהיא ע"י גורם חיצוני הוא כפייה. ומכיוון שאין מצב מוגדר שהוא תקין, "מוסכם", אני יכול להגיד שכול דבר הוא כפייה.

אתה ורק אתה החלטת להיעלב. אבל לא אתה החלטת שאני אוריד לך את היד. אתה החלטת שבאותיות "קקק" יש משהו משמח, אבל לא החלטת שאני אוריד את המכנסיים בבית שלך ואעשה את צרכי על הרצפה. יש מבין?
בוא אני אפשט לך: פעולת כפייה יכולה להיעשות רק בתחום ההתפשטות הפיזי, לא בתחום המחשבה. לכן גם החוק העכשוי, וגם כל חוק שהוא, יגדיר כפייה כהשפעה חיצונית על רכוש בצורה שאינה משתמעת לשני פנים (לא כמו רגשות או שטיפת מוח). לגבי הדוגמה עם הגינה, תחשוב מה קורה כשהעשן מהמפעל הורג את הפרחים שלך ולא היעדר שמש.
ובכך זה נגמר, חבל לי להשקיע בדיון שלא מוביל לשום מקום כי אתה ממאן להבין שקיים אצלך ליקוי הבנה בסיסי בהגדרות הראשוניות.

freespeech.jpg

LOL

אני מוחק תגובות כי אני לא מוכן לדיון מפגר כל כך. אתה רוצה, תפתח אשכול משלך ותדון שם באסוציאציות שעולות לך לראש בלי שום קשר לנושא המדובר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית