פינת הליברטריאניזם השבועית

מחזיר את הפינה לכבוד @sunshine

שכר מינימום:

https://mises.org/library/outlawing-jobs-minimum-wage

אה.. אז זאת הפינה בה אתה מצטט קטעים מהקוראן שלך? 😃 נחמד.

באמת יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה עניינית.
עפ"י הרעיון שאתה דוגל בו- מי יהיה אחראי על ייצור הכסף ועל הכמות שלו?

זה שאת משווה את זה לקוראן זה חביב, אבל זה לא יעזור לך.

אף אחד לא אחראי ליצור של כסף, הכסף הוא חופשי בשוק בדיוק כמו כל מוצר אחר.

זה שאת משווה את זה לקוראן זה חביב, אבל זה לא יעזור לך.

אף אחד לא אחראי ליצור של כסף, הכסף הוא חופשי בשוק בדיוק כמו כל מוצר אחר.
מאיפה הוא מגיע?
מהי הכמות? היא סופית...? אם כן, איך היא נקבעת ומה היא.. ואם לא, מי שולט בכמות?
ואם הכסף חופשי, אני מייתרת לעצמי כמה שבא לי יש מאין?

מאיפה הוא מגיע?
מהי הכמות? היא סופית...? אם כן, איך היא נקבעת ומה היא.. ואם לא, מי שולט בכמות?
ואם הכסף חופשי, אני מייתרת לעצמי כמה שבא לי יש מאין?

לפני שאני עונה על זה, תעני לי מה זה כסף, ולמה אנשים מוכנים לקבל אותו תמורת מוצרים אחרים.

אה, זה פשוט מאוד אחותי. אריסטוקרט עליון ממשפחת דם כחול ינהל את הכסף לטובת הכלל, ויפקח עליו אלוהים.

מוסכמה מדומיינת כאמצעי לסחר חליפין. כל עוד מאמינים שיש לו כח וערך, יש לו.

אוקיי, מה לדעתך גורם לאנשים להאמין שלשטר של 20 שקל יש ערך? אם אני אביא לך שטר שאני הכנתי, תקבלי אותו גם? מה ההנחה שאת עושה כשאת מסכימה לקבל 20 ש״ח תמורת מוצר כלשהו?

אוקיי, מה לדעתך גורם לאנשים להאמין שלשטר של 20 שקל יש ערך? אם אני אביא לך שטר שאני הכנתי, תקבלי אותו גם? מה ההנחה שאת עושה כשאת מסכימה לקבל 20 ש״ח תמורת מוצר כלשהו?
ההנחה?
שה-20 ש"ח האלה לרגע זה מייצגים איזה יח' מדידה יחסית לפעילות. ומה זה לדעתך 20 ש"ח?
מה הם מייצגים? באופן אובייקטיבי? מעבר לדף הנייר עצמו.. יש ל20 ש"ח ערך אובייקטיבי?

ההנחה?
שה-20 ש"ח האלה לרגע זה מייצגים איזה יח' מדידה יחסית לפעילות. ומה זה לדעתך 20 ש"ח?
מה הם מייצגים? באופן אובייקטיבי? מעבר לדף הנייר עצמו.. יש ל20 ש"ח ערך אובייקטיבי?

את עושה הנחה מעבר לכך שהם יחידה מסוימת. את מאמינה שבעתיד כשתרצי להשתמש בהם, יהיה להם ערך גם כן. תחשבי מה הסיבה שיהיה להם ערך, ומה יקרה לערך הזה (בארץ ובחו״ל, ביחס למטבע זר) אם מדינת ישראל מחר סוגרת את הבנק המרכזי ואת כל הרגולציות שקשורות לתחום הזה.

את עושה הנחה מעבר לכך שהם יחידה מסוימת. את מאמינה שבעתיד כשתרצי להשתמש בהם, יהיה להם ערך גם כן. תחשבי מה הסיבה שיהיה להם ערך, ומה יקרה לערך הזה (בארץ ובחו״ל, ביחס למטבע זר) אם מדינת ישראל מחר סוגרת את הבנק המרכזי ואת כל הרגולציות שקשורות לתחום הזה.
אז אתה אומר בעצם שאין לזה שום ערך אובייקטיבי.
אבל נניח ויש לו כזה, אם אקבל דף עם המספר 20 ואוכל להחליף אותו במשהו אחר בעל ערך מספרי של 20. כמה סה"כ כסף יש במערכת?

אבל נניח ויש לו כזה, אם אקבל דף עם המספר 20 ואוכל להחליף אותו במשהו אחר בעל ערך מספרי של 20. כמה סה"כ כסף יש במערכת?
יש לי חדשות בשבילך. אין לאף מוצר או שירות ערך אובייקטיבי.

יש לי חדשות בשבילך. אין לאף מוצר או שירות ערך אובייקטיבי.
קצת לא קשור אבל יש שני חברה משוגעים ביוטוב עם כינוי כמו שלך שעושים אחלה של סרטונים מדי פעם יש מצב שיש לך קשר אליהם?

אין דבר כזה ערך אובייקטיבי. את חושבת על כסף כעל משהו מיוחד שצריך לייצר, אבל מה שהופך להיות כסף בחברה חופשית זה מוצר נפוץ בעל ערך. בגלל זה בהרבה מקומות היו מקבלים זהב, זהב וכסף במקביל ואפילו תבלינים מסוימים. וזו הסיבה שהדולר היה מגובה פעם בזהב.

אין דבר כזה ערך אובייקטיבי. את חושבת על כסף כעל משהו מיוחד שצריך לייצר, אבל מה שהופך להיות כסף בחברה חופשית זה מוצר נפוץ בעל ערך. בגלל זה בהרבה מקומות היו מקבלים זהב, זהב וכסף במקביל ואפילו תבלינים מסוימים. וזו הסיבה שהדולר היה מגובה פעם בזהב.
סחר חליפין לא עובד..
וכסף מגובה בזהב לא עבד..

סחר בסחורות תמורה לשירותים לא ריאלי.. אי אפשר לקיים ככה מערכת שוק

אז כן צריך כסף, נניח מגובה... מי הרגולטור של המשחק? מי קובע מהי כמות הכסף?

סחר חליפין לא עובד..
וכסף מגובה בזהב לא עבד..

סחר בסחורות תמורה לשירותים לא ריאלי.. אי אפשר לקיים ככה מערכת שוק

אז כן צריך כסף, נניח מגובה... מי הרגולטור של המשחק? מי קובע מהי כמות הכסף?
משום מה את לא עונה לי, אז אני אמשיך לשאול.

1. מי קובע את כמות הפלאפונים החדשים/כמות ההיטקיסטים החדשים שייכנסו לשוק/כמות תכניות הטלוויזיה החדשות שיצולמו?
2. מי קובע את כמות הביטקוין שתיכרה כל רבעון?

@sunshine
בזכות סטושי נקאמוטו שליט"א כבר לא צריך ניהול מרכזי של כספים (מקור).

משום מה את לא עונה לי, אז אני אמשיך לשאול.

1. מי קובע את כמות הפלאפונים החדשים/כמות ההיטקיסטים החדשים שייכנסו לשוק/כמות תכניות הטלוויזיה החדשות שיצולמו?
2. מי קובע את כמות הביטקוין שתיכרה כל רבעון?

הפטריארכיה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית