אה.. אז זאת הפינה בה אתה מצטט קטעים מהקוראן שלך? 😃 נחמד.
באמת יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה עניינית.
עפ"י הרעיון שאתה דוגל בו- מי יהיה אחראי על ייצור הכסף ועל הכמות שלו?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אה.. אז זאת הפינה בה אתה מצטט קטעים מהקוראן שלך? 😃 נחמד.
מאיפה הוא מגיע?זה שאת משווה את זה לקוראן זה חביב, אבל זה לא יעזור לך.
אף אחד לא אחראי ליצור של כסף, הכסף הוא חופשי בשוק בדיוק כמו כל מוצר אחר.
מאיפה הוא מגיע?
מהי הכמות? היא סופית...? אם כן, איך היא נקבעת ומה היא.. ואם לא, מי שולט בכמות?
ואם הכסף חופשי, אני מייתרת לעצמי כמה שבא לי יש מאין?
אה, זה פשוט מאוד אחותי. אריסטוקרט עליון ממשפחת דם כחול ינהל את הכסף לטובת הכלל, ויפקח עליו אלוהים.אה.. אז זאת הפינה בה אתה מצטט קטעים מהקוראן שלך? 😃 נחמד.
כסף = מתווך בין שירותים ומוצרים בשוק?לפני שאני עונה על זה, תעני לי מה זה כסף, ולמה אנשים מוכנים לקבל אותו תמורת מוצרים אחרים.
כסף = מתווך בין שירותים ומוצרים בשוק?
כי סטאלין אמר אחי?יפה, ולמה אנשים מוכנים לקבל אותו?
מוסכמה מדומיינת כאמצעי לסחר חליפין. כל עוד מאמינים שיש לו כח וערך, יש לו.יפה, ולמה אנשים מוכנים לקבל אותו?
מוסכמה מדומיינת כאמצעי לסחר חליפין. כל עוד מאמינים שיש לו כח וערך, יש לו.
ההנחה?אוקיי, מה לדעתך גורם לאנשים להאמין שלשטר של 20 שקל יש ערך? אם אני אביא לך שטר שאני הכנתי, תקבלי אותו גם? מה ההנחה שאת עושה כשאת מסכימה לקבל 20 ש״ח תמורת מוצר כלשהו?
ההנחה?
שה-20 ש"ח האלה לרגע זה מייצגים איזה יח' מדידה יחסית לפעילות. ומה זה לדעתך 20 ש"ח?
מה הם מייצגים? באופן אובייקטיבי? מעבר לדף הנייר עצמו.. יש ל20 ש"ח ערך אובייקטיבי?
אז אתה אומר בעצם שאין לזה שום ערך אובייקטיבי.את עושה הנחה מעבר לכך שהם יחידה מסוימת. את מאמינה שבעתיד כשתרצי להשתמש בהם, יהיה להם ערך גם כן. תחשבי מה הסיבה שיהיה להם ערך, ומה יקרה לערך הזה (בארץ ובחו״ל, ביחס למטבע זר) אם מדינת ישראל מחר סוגרת את הבנק המרכזי ואת כל הרגולציות שקשורות לתחום הזה.
יש לי חדשות בשבילך. אין לאף מוצר או שירות ערך אובייקטיבי.אז אתה אומר בעצם שאין לזה שום ערך אובייקטיבי.
אבל נניח ויש לו כזה, אם אקבל דף עם המספר 20 ואוכל להחליף אותו במשהו אחר בעל ערך מספרי של 20. כמה סה"כ כסף יש במערכת?
קצת לא קשור אבל יש שני חברה משוגעים ביוטוב עם כינוי כמו שלך שעושים אחלה של סרטונים מדי פעם יש מצב שיש לך קשר אליהם?יש לי חדשות בשבילך. אין לאף מוצר או שירות ערך אובייקטיבי.
אז אתה אומר בעצם שאין לזה שום ערך אובייקטיבי.
אבל נניח ויש לו כזה, אם אקבל דף עם המספר 20 ואוכל להחליף אותו במשהו אחר בעל ערך מספרי של 20. כמה סה"כ כסף יש במערכת?
סחר חליפין לא עובד..אין דבר כזה ערך אובייקטיבי. את חושבת על כסף כעל משהו מיוחד שצריך לייצר, אבל מה שהופך להיות כסף בחברה חופשית זה מוצר נפוץ בעל ערך. בגלל זה בהרבה מקומות היו מקבלים זהב, זהב וכסף במקביל ואפילו תבלינים מסוימים. וזו הסיבה שהדולר היה מגובה פעם בזהב.
משום מה את לא עונה לי, אז אני אמשיך לשאול.סחר חליפין לא עובד..
וכסף מגובה בזהב לא עבד..
סחר בסחורות תמורה לשירותים לא ריאלי.. אי אפשר לקיים ככה מערכת שוק
אז כן צריך כסף, נניח מגובה... מי הרגולטור של המשחק? מי קובע מהי כמות הכסף?
ולמה אתה חושב שזה פתרון טוב?