הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שרירי הכתפיים

יעלי :)

משתמש מתחיל
153
0
נק' מוניטין:
7
153
0
לפי מה שהבנתי יש שלושה שרירים בכתפיים, חיצוני,אחורי,וצדדי

בתכנית האימונים שלי יש לי שם הנפה לפנים עם משקולות והנפה לצדדים
שריר הכתפיים שלי חלש מאוד,
ואני מחזיקה שלושה קילו בכל צד שאני עושה הנפה לפנים
אבל משום מה, אני לא מרגישה לאחר התרגיל את הכתפיים שלי כאילו לא עשיתי את התרגיל לכתפיים,וגם לאחר האימון לא כואב לי בכלל בכתפיים..למרות שקשה לי לעשות הנפה בחזרה ה8

יכל להיות שאני לא עושה הנפה טוב לפנים? אני מניפה את המישקולות באחיזה רחבה עד לגובה הכתפיים ומורידה חזרה, והנפה לצדדים גם לא מרגישה שום דבר.

יש תרגיל מורכב לכתפיים שעובד על כל שרירי הכתפיים?
אני לא מסתדרת עם 2 התרגילים לכתפיים, וגם מעדיפה לעשות תרגיל מורכב אחד לכתף ולא 2 תרגילים שגם אני לא מסתדרת איתם וגם זמן מבוזבז מכל הסטים..

אשמח לקבל תשובה..שוב תודה על העזרה, יעלי 😃

לדעתי הנפות לצדדים זה אחלה תרגיל.
אם עושים אותו נכון, אז ממש מרגישים את הכתף.
אני מציע לך להוריד משקל ולעשות חזרות ממש איטיות, אם קל לך מדי תשארי עם אותו משקל ותעלי לאט את המשקולות ואז תורידי לאט לאט, זה עזר לי מאוד בהתקדמות שלי בכתפיים. וגם כשאת מרימה את המשקולות לגובה הכתפיים תעשי צורה עם המשקולות כאילו את באה למזוג מים לכוס ממש ככה, תכופפי את המשקולות למטה בצורה בה את באה למזוג משהו ואני מבטיח לך שתרגישי את הכתף.

ישר כוח אחי טוב שיש מנהל כמוך בפורום הזה שמבין באמת עניין 🙌

תודה.

smasher, תלוי איך אתה מגדיר יעילות. לחיצה בישיבה לא מפתחת את היכולת לתמוך עם הגוף במשקלים גבוהים מעל הראש. חוץ מזה, לחיצה בעמידה יותר ידידותית לגב.

• פותח/ת השרשור
במחינתי זה מסובך מכמה סיבות..
אין מי שיראה לי איך עושים את התרגיל במכון
המדריכים אצלנו גרועים
אני לא יכולה ללמוד מהסירטון גם כי זה באמת תנועה מסובכת (בעייני) ומשהו אחד בתרגיל
לא טוב שאני עושה יכל לגרום לי לפציעה, מה גם שאני לא יכולה לזכור כ"כ מסירטון..

בגלל זה אני מחפשת משהו מסירטון, או תרגילים שאני מכירה בשביל לעשות במכון..
ולא, זה לא פינוק, אני לגמרי חדשה בכל התחום הזה ובכל התנועות והתרגילים ואני צריכה ללמוד לאט לאט..מקווה שהבנת אותי..

• פותח/ת השרשור
לדעתי הנפות לצדדים זה אחלה תרגיל.
אם עושים אותו נכון, אז ממש מרגישים את הכתף.
אני מציע לך להוריד משקל ולעשות חזרות ממש איטיות, אם קל לך מדי תשארי עם אותו משקל ותעלי לאט את המשקולות ואז תורידי לאט לאט, זה עזר לי מאוד בהתקדמות שלי בכתפיים. וגם כשאת מרימה את המשקולות לגובה הכתפיים תעשי צורה עם המשקולות כאילו את באה למזוג מים לכוס ממש ככה, תכופפי את המשקולות למטה בצורה בה את באה למזוג משהו ואני מבטיח לך שתרגישי את הכתף.

חשבתי שאת ההנפה לצדדים עושים שהמשקולות ישרות, זה לפחות מימה שהסבירו לי..
לא ידעתי שהמישקולות צריכות לבוא למטה כמו שהסברת..

אני מורידה את המישקולות טיפה למטה בזמן ההנפה? או כשאני מגיעה לגובה הכתפיים?
אפשר לעשות את התרגיל הזה גם בעמידה?
תודה על ההסבר! 😃

במיקרה הזה יעילות בעבודה על הכתפיים.

גם בעבודה על כתפיים, בדרך כלל בישיבה אנשים נשענים על משהו. כשאתה נשען על משהו אתה לא יכול לנעול את המוט מעל הראש כמו בעמידה ואז אתה לא לומד לייצב את הכתף באותה צורה.

אבל כן, זה זניח.

אני חייב להוסיף שבפרס המוט נמצע מעל כל הגוף, והלחץ שהוא מפעיל עובר על כל הגוף ולא רק על חלק ממנו.

חשבתי שאת ההנפה לצדדים עושים שהמשקולות ישרות, זה לפחות מימה שהסבירו לי..
לא ידעתי שהמישקולות צריכות לבוא למטה כמו שהסברת..

אני מורידה את המישקולות טיפה למטה בזמן ההנפה? או כשאני מגיעה לגובה הכתפיים?
אפשר לעשות את התרגיל הזה גם בעמידה?
תודה על ההסבר! 😃
בזמן שאת מעלה את המשקולות לצדדים לאט לאט את מסובבת את פרק כף היד למטה לכיוון הרגל, ברגע שאת מגיעה לגובה הכתפיים, פרק כף היד כבר אמור להיות בזווית שנוטה לכיוון הרגל(כמו שאת מוזגת מים לכוס) מקווה שהבנת.
ולא להטות עד הסוף וכן אפשר לעשות את התרגיל בזמן עמידה, לדעתי מאוד כדאי גם.
ואין פה שיטה אחת, רק אני מביא לך טיפ ככה שעזר לי לעלות במשקלים ובכתפיים.
לפני זה הייתי במצב שלך ולא הרגשתי את הכתפיים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית