הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבוע מנוחה מאימונים

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
שמעתי מאנשים מיתוס כזה שכל X חודשים צריך לעשות משהו כמו שבוע מנוחה מאימונים.

רציתי לדעת כמה דברים:
1) האם זה בכלל נכון? או שאין הגיון בזה?
2) אם כן, כל כמה חודשים מומלץ לקחת הפסקה? ומה אורך ההפסקה?
3) השאלה הכי חשובה: האם זה נכון גם בשביל מי שנמצא בחיטוב, בתוכנית FBW?

אני כרגע בחיטוב ואני רוצה לדעת אם לקחת את ההפסקה הזאת, אבל אם אין טעם אז חבל שזה יעכב אותי.

תודה.

זה די אינדיבידואלי. תלוי עד כמה עבדת בצורה עצימה.. עד כמה אתה מרגיש מותש מהאימונים.
אם אתה מרגיש שאתה לא צריך הפסקה מוחלטת של שבוע מהאימונים, אבל עדיין מרגיש טיפה עייף, גם שבוע דילואד יהיה בסדר גמור.

אני אחרי הטריאתלון האחרון לעונה לוקח משהו כמו שבוע~שבועיים חופש מאימונים, ואז נכנס לתקופת פגרה.
אבל זה מאוד אינדיבידואלי. אם אין לך תחרויות מטרה או תקופות שאתה באמת מתאמן ממש חזק ונמצא בעומס אימונים, אין סיבה שתיקח הפסקה של שבוע מאימונים.
אני מתאמן אירובי ולא אנאירובי. יכול להיות שבאנאירובי זה שונה וכן מומלץ לקחת שבוע מנוחה.

את האמת שזה לא תמיד קשור לעייפות. בד"כ באדי בילדרים עושים מנוחה אסטרטגית אחרי סייקל בתוכנית בשביל שהשרירים לא יהיו רגילים לפעילות ויחזרו לגדול מהלחץ...
אבל למי שעובד בתוכניות כוח- אם אתה מרגיש עייף אחרי תקופה ארוכה של אימונים אתה יכול לעשות הפסקה, ובד"כ דילאוד יספיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית