הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין*

avivat8

משתמש מתחיל
82
0
נק' מוניטין:
-66
82
0
קריאטין אהלן חבר שלי הלך לרופא ושאל אותו על קריאטין והוא אמר לו שזה לא מומלץ לגילאי 15 ו16 כי זה נותן לך להעמיס יותר משקלים ובתקופת ההתבגרות זה לא טוב להעמיס יותר מדי משקל על הגוף כי זה יכול לפגוע לך בגדילה מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה:
wat.jpg

הרופא הזה מפגר,קודם כל הקריאטין זה רק אמור לתת דחיפה קטנה זה לא יגרום לו להיות סופרמן, דבר שני משקולות לא פוגעות בגדילה, ממזמן ניפצו את המיתוס הזה. כמובן שבלי קשר חייבים לאכול נכון ולעבוד נכון.

משקולות לא פוגעות בגדילה.
בגיל 15 - 16 לא הייתי לוקח קריאטין והייתי מתרכז בלאכול כמו בנאדם.

אין בעיה לקחת קריאטין בגיל הזה, רק תקפיד לשתות לפחות 3 ליטר מים לפחות ביום כי קריאטין יכול לייבש.

גם אם יש בעיה אם קריאטין בגיל ההתבגרות היא בוודאי לא מיתוס ה"משקולות עוצרות גדילה". אז הלוגיקה של הרופא נפלה.
וכנ"ל בגיל 15-16 הייתי ממליץ בעיקר לאכול כמו קרנף (1) ולצוד בחורות כמו אריה (2)

סליחה על השאלה המפגרת אבל למה לא ?
כי גם ככה ההורמונים משתוללים ונמצאים יחסית ברמה גבוהה יותר מאנשים בקבוצות אחרות (מבוגרים/ילדים), לכן כדאי להתרכז באוכל ובאימוני משקולות ולא להתעסק בתוספי תזונה שאולי יעזרו מעט ואולי כלל לא.
בכל מקרה קריאטין לא יזיק בגיל ההתבגרות, וזה לא התחום עניין של אותו הרופא ולכן גם הדעה שלו אינה נחשבת.
רופא לא אמור לדעת הכל, זה שהוא למד 6 שנים + שנה סטאז', לא אומר שיש לו מושג באימונים, בתוספי תזונה, או בדברים אחרים הקשורים לכך. בשביל זה יש אנשים שמתמחים בעניינים האלו כמו תזונאי ספורט. זה כמו שתלך לרופא משפחה ותבקש חוות דעת על ניתוח לב שאתה צריך לעבור, לא תעדיף ללכת לקרדיולוג? או שאם יש לך בעיה בכליות לא תעדיף ללכת לנפרולוג ולא לגסטרולוג?
אותו עיקרון משחק גם כאן, תבקש דעה של מישהו שמתמחה בעניין ולא מישהו שמתעסק בזה בעקיפין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית