ייעוץ משהו שהמדריך העיר לי אחרי שניסיתי SS

krispin

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
-24
40
0
אוקיי אז רק לפני שבוע התחלתי להתאמן במכון , חרשתי חומר באינטרנט והבנתי שSS הכי טוב בשבילי כדי לעלות במסה .
אחרי שקראתי הרבה על SS וניסיתי לעשות כמיטב יכולתי להבין את הSS , באמצע אימון עצר אותי מאמן (שלפני מה שהבנתי , הוא אחד המאמנים היותר מבינים ולא כמו שאר המאמני כושר בארץ) , הוא גדול וחטוב מאוד בעצמו , ואמר לי שאם אני ימשיך ככה אני יפגע בעצמי .
הוא אמר שהוא יביא לי תכנית לסיבולת כדי להרגיל את השריר בכלל בכללי למכון מכיוון שזה פעם ראשונה שלי למכון , ואחרי חודש הוא יעשה לי תכנית למסה (ניפוח הוא קורא לזה) .
מה אתם אומרים ? יש משהו בדבריו ?​

אני חושב שאת הכל אפשר לסכם בנימוק אחד: בנאדם שרק אתמול נרשם לחדר כושר, צריך להתרגל ולהרגיל את הגוף לאימוני התנגדות, ולעשות את זה בתרגילים קלים כמו מכונות יותר קל מאשר בתרגילים מורכבים במוט.

התרגילים המורכבים נגזרים מתנועות יום יומיות ואין טעם למתחיל לבודד שרירים במכונות...כי פשוט לא מתקדמים איתם טוב, ובנאדם יכול ללכת לחדר כושר ולהרגיש התקדמות מטורפת לעלות 30 קילו בסקוואט, ו 15 קילו בבנצ' ולעומת זה הוא יכול ללכת ולעבוד עם מכשירים ולהרגיש שהוא מבזבז את הזמן ובצדק

נכון. אבל הוא יכול לחוות את ההתקדמות המטורפת של SS גם אחרי חודשיים בחדר כושר. אני חוויתי אותה אחרי כמה שנים של אימוני ליצנות. לא חייבים להתחיל כבר באימון הראשון.

אני חושב שאת הכל אפשר לסכם בנימוק אחד: בנאדם שרק אתמול נרשם לחדר כושר, צריך להתרגל ולהרגיל את הגוף לאימוני התנגדות, ולעשות את זה בתרגילים קלים כמו מכונות יותר קל מאשר בתרגילים מורכבים במוט.

כן, והדרך הכי קצרה בין תל אביב לחיפה עוברת דרך אילת.

מה בדיוק אני צריך לנמק? את ההיגיון מאחורי ההצעה שלך לעשות דברים בצורה לא יעילה? נראה לי שזה התפקיד שלך, לא שלי.

אני נימקתי, בערך 5 הודעות ברציפות. גוף שאף פעם לא עבר אימוני התנגדות צריך לדעתי להתחיל באימונים קלים (מישהו מתנגד להנחה שלחיצת כתפיים במכונה היא הרבה יותר פשוטה ממיליטרי פרס?) בלי שום התקדמות במשקלים במשך חודשיים או משהו כזה, ורק אחר כך להתחיל תוכנית כמו SS שגם אם היא קלה בהתחלה, היא הופכת לקשה מאד במהירות, ואתה יודע מה? למתאמן באימונים הראשונים שלו ה-SS קשה גם בהתחלה שלה.

אני אומר "לדעתי" כי אני לא מתיימר לדעת הכל.

והאימון מספיק קשה בהתחלה למישהו שבחיים לא התאמן. לא צריך להרוג אותו. אפשר לחכות חודשיים.

והאימון מספיק קשה בהתחלה למישהו שבחיים לא התאמן. לא צריך להרוג אותו. אפשר לחכות חודשיים.

אתה כנראה לא יודע כלום...
משקלים זה חרטא ברטא, הסיבה שצריך להתחיל מאימוני מוט, זה לימוד התנועות.
להרים דברים מהרצפה, ולהתיישב אתה במילא עושה כל יום.
עכשיו תלמד לעשות את זה כמו שצריך, מכונות נועדו שמדריכים יוכלו להיות אנשים חסרי ידע
ולא אנשי מקצוע...

לא ביקשתי שתדע הכל. ביקשתי לדעת על מה דעתך מבוססת.

האימון הראשון הוא אולי קשה במובן שהוא מוציא את המתאמן מהומאוסטזיס, אבל בשאר האימונים אתה לא עושה שום דבר עד שאתה לא מתחיל להגדיל את העומס.

אני מניח שזו דרך טובה לעשות כסף אם אתה מאמן.

אין צורך לבכות ולצעוק שאתה לא ידוע כלום. זה לא מרגש אף אחד.

אוקיי, אני אשתדל לנגב את הדמעות.
לגבי מה שאמרת, אני חושב שלא רק האימון הראשון מוציא את המתאמן מהומאוסטזיס, אלא כמה ראשונים, כשמדובר במתאמן חדש וטרי לגמרי.

שאלה טובה, לא יודע. בגלל זה אמרתי חודש-חודשיים בתור טווח בטחון. הרי בינינו, בנאדם שמתאמן נכון כל החיים שלו, מה זה חודשיים לאימוני ליצנות? הלוואי וזה כל מה שאני הייתי מבזבז עליהם.

שאלה טובה, לא יודע. בגלל זה אמרתי חודש-חודשיים בתור טווח בטחון. הרי בינינו, בנאדם שמתאמן נכון כל החיים שלו, מה זה חודשיים לאימוני ליצנות? הלוואי וזה כל מה שאני הייתי מבזבז עליהם.

שאלה, ומה אתה חושב על לחיצת חזה עם מוט למתאמן מתחיל?

בטחון של מה?
נו, עכשיו אנחנו סתם משחקים בקקה.

---------- התגובה התווספה ב 13:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:20 ----------

שאלה, ומה אתה חושב על לחיצת חזה עם מוט למתאמן מתחיל?
כשדיברתי על מורכבים, התכוונתי לסקוואט, דדליפט, חתירה ומיליטרי, שנראים לי יחסית קשים ללמידה ולביצוע נכון. לא דיברתי על בנץ', אבל באמת שאנחנו כבר מתקטננים. מי שלא מסכים איתי עד עכשיו, כבר לא יסכים, אין טעם בויכוח הזה.

נו, עכשיו אנחנו סתם משחקים בקקה.

---------- התגובה התווספה ב 13:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:20 ----------

כשדיברתי על מורכבים, התכוונתי לסקוואט, דדליפט, חתירה ומיליטרי, שנראים לי יחסית קשים ללמידה ולביצוע נכון. לא דיברתי על בנץ', אבל באמת שאנחנו כבר מתקטננים. מי שלא מסכים איתי עד עכשיו, כבר לא יסכים, אין טעם בויכוח הזה.

ללחוץ נכון בנץ' קשה לא פחות מסקוואט או דדליפט
זאת אחת ההרמות הכי טכניות שקיימות

עד עכשיו האנלוגיה שאלכס הביא הכי טובה
הדרך הכי קצרה בין חיפה לתל-אביב היא בטח דרך אילת

אני מסכים - הרבה נוטים לזלזל בביצוע לחיצות חזה שלא בצדק.

זה משתנה שרואים סרטונים הסברה של דייב ומארק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית